Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovo_malo_duse wrote:
No no Doktoraga polahko da se ne prekines natezuc na toliku zaradu.
Znam ja dobro sta vi sa sveucilista imate na papiru.
Ma ja, znam da znaš. Pričala ti frizerka Halima kako je dole, jer joj je mala od zaove bila preklani na prijemnom na sanitarnom smjeru, pa je oborilo.
Bože moj, otkuda li samo izlaze
ovo_malo_duse wrote:
No no Doktoraga polahko da se ne prekines natezuc na toliku zaradu.
Znam ja dobro sta vi sa sveucilista imate na papiru.
Ma ja, znam da znaš. Pričala ti frizerka Halima kako je dole, jer joj je mala od zaove bila preklani na prijemnom na sanitarnom smjeru, pa je oborilo.
Bože moj, otkuda li samo izlaze
Kad repliciras dotore sto ne repliciras na cijeli post nego samo parcijalno...
A odkud izlazimo , pa bukovina moj dotoore zar neznas, gdje bukva raste tu je ugodno za razvoj, razmnozavanje, nije kao kamen, grm ovdje grm ondje.
Cuj imate i sanitarni smjer, neka neka fino, obrazujete se za poslove u matici. I onako vam papir sa sveucilista nizasto drugo ne vrijedi..
pa ne vidim nista sokantno u ovom ponasanju srba u zvorniku. ponasaju se po uputama onog ludog popa irineja koji je rekao da se sa muslimanima jedino moze zivjeti kad ih srezes na apsolutnu manjinu. izgleda da ta manjjina u zvorniku nije postignuta i sad se trazi razloga da se nastavi sa rezanjem. ako se ovom doda i ovaj najnoviji incident u doboju kad je policija pretukla bosnjake psujuci im majku balijsku, miletovo naoruzavanje entittske policije skoro na nivo zandarmerije i posljednju ludu izjavu izjavu popa irineja kako se rs mora pripojiti srbiji stvari se ne krecu na dobro. izgleda da vrijeme rahat patnje prolazi i da dolazi ratna patnja. ili jedino da nam neko objasni da se ovdje radi o predizbornoj kampanji.
Poplave i ogromne materijalne stete ce sigurno uticati i na politicka desavanja u BiH. Posto je prvenstveno stetama pogodjen manji entitet pitanje je kako ce se vlada RS nositi sa novim dodatnim problemima.
Medjutim svi moraju biti svjesni da ce se to ekonomski odraziti na cijelu drzavu, emigriranje ce se intezivirati, broj stanovnika ce se smanjivati, stepen siromastva porasti.
Za ocekivati je da ce se pojacati ruski uticaj u RS, Dodik je vec otisao u Rusiju i Rusi vec igraju strateske igre velike sile i prisustvo u srcu Balkana je idealno za njihove dugorocne ciljeve. Srbija nije vise sigurna toliko jer se priblizava EU, ali je zato Bosna idealna zemlja u kojoj moze se da radi sta hoces, jer je Zapad prakticno izopstio i izolovao. Inzko za to vrijeme prica nebuloze, a propagandna masinerija radi u tri smjene sa svih strana, sa cvrstim kursom izolacije od ostatka Europe, neka vrsta Albanije 21 vijeka. Jedina drzava koja nije uspjela da zapocne razgovore o pristupanju EU.
Ali Kemal wrote:Poplave i ogromne materijalne stete ce sigurno uticati i na politicka desavanja u BiH. Posto je prvenstveno stetama pogodjen manji entitet pitanje je kako ce se vlada RS nositi sa novim dodatnim problemima.
Medjutim svi moraju biti svjesni da ce se to ekonomski odraziti na cijelu drzavu, emigriranje ce se intezivirati, broj stanovnika ce se smanjivati, stepen siromastva porasti.
Za ocekivati je da ce se pojacati ruski uticaj u RS, Dodik je vec otisao u Rusiju i Rusi vec igraju strateske igre velike sile i prisustvo u srcu Balkana je idealno za njihove dugorocne ciljeve. Srbija nije vise sigurna toliko jer se priblizava EU, ali je zato Bosna idealna zemlja u kojoj moze se da radi sta hoces, jer je Zapad prakticno izopstio i izolovao. Inzko za to vrijeme prica nebuloze, a propagandna masinerija radi u tri smjene sa svih strana, sa cvrstim kursom izolacije od ostatka Europe, neka vrsta Albanije 21 vijeka. Jedina drzava koja nije uspjela da zapocne razgovore o pristupanju EU.
Ne vozi brigu..sve će biti riješeno čim se ovo boldano privede kraju...
Ali Kemal wrote:Poplave i ogromne materijalne stete ce sigurno uticati i na politicka desavanja u BiH. Posto je prvenstveno stetama pogodjen manji entitet pitanje je kako ce se vlada RS nositi sa novim dodatnim problemima.
Nisam siguran da su štete veće u RS nego u Federaciji jer u obzir treba uzeti i klizišta koja su mnogo više pogodila Federaciju a koja će u budućnosti prijetiti još više.Tačno je da će RS u odnosu na Federacijiu zbog manje pomoći iz inostranstva i dijaspore teže sanirati posledice poplava ali će na duži rok ipak vjerujem uspjeti.Zapravo ovi događaji i jesu jedan ozbiljan test za Republiku Srpsku i pred sobom i pred međunaronom javnošću u smislu da li može funkcionisati samostalno.
Lune wrote:Zapravo ovi događaji i jesu jedan ozbiljan test za Republiku Srpsku i pred sobom i pred međunaronom javnošću u smislu da li može funkcionisati samostalno.
Sta ce im test, samo ce se jos vise nervirati sto ne smiju maknuti.
Lune wrote:Zapravo ovi događaji i jesu jedan ozbiljan test za Republiku Srpsku i pred sobom i pred međunaronom javnošću u smislu da li može funkcionisati samostalno.
To uopšte ne igra ulogu po pitanju podrške secesiji, da je to bilo bitno, manji entitet bi dobio nezavisnost kada je Dodik imao milijardu i po gotovine u džepu. Danas, sa ovolikim dugovima (i daljim zaduživanjem kojem se ne nazire kraj), sa ovako naglim padom bruto domaćeg proizvoda, manji entitet je daleko od toga da samostalno prohoda, nego je upitno samo to ko će biti okrivljen za ovo zakivanje za postelju.
Opšta konfuzija vlada medijima i hajmo sada razgraničiti
Ozren Petrović jeste ili nije gradonačelnik Doboja?
Zec je postavljen na čelo CZ ili je nešto drugo u pitanju
StupskaBitanga wrote:Opšta konfuzija vlada medijima i hajmo sada razgraničiti
Ozren Petrović jeste ili nije gradonačelnik Doboja?
Zec je postavljen na čelo CZ ili je nešto drugo u pitanju
Lune wrote:
Nisam siguran da su štete veće u RS nego u Federaciji jer u obzir treba uzeti i klizišta koja su mnogo više pogodila Federaciju a koja će u budućnosti prijetiti još više.
Budi siguran. Klizišta su pogodila i RS (dio uz Drinu) ali tačno je da su više pogodila Federaciju. Ipak klizišta pogađaju domaćinstva dok je poplava uništila poljoprivredu. Samo šteta od gubitka stoke i zasijanih površina je toliko velika da sva klizišta zajedno ne mogu da je sustignu. Nadalje, Šamac je otprilike kao Maglaj a puno je duže bio pod vodom. Doboj je pak 5 puta veći od Maglaja. Doboj je deseti najveći grad u BiH. Samo šteta u Doboju je ravna cjelokupnoj šteti u "bošnjačkom" dijelu Federacije (znači bez Posavskog kantona). Od ukupne štete u Federaciji Posavski kanton je pretrpio sigurno više od pola (opet zbog stoke i poljoprivrednih površina).
Moja je procjena da je šteta u RS-u 1,4 milijarde maraka. U Federaciji 0,7 milijardi maraka od čega u posavskom kantonu 0,4 milijarde maraka a u ostatku federacije 0,3 milijarde maraka. Ustvari je nevjerovatno kako se po nekim forumima raduju nesreći Bošnjaka a Bošnjaci su ubjedljivo najmanje stradali.
Lune wrote:
Nisam siguran da su štete veće u RS nego u Federaciji jer u obzir treba uzeti i klizišta koja su mnogo više pogodila Federaciju a koja će u budućnosti prijetiti još više.
Budi siguran. Klizišta su pogodila i RS (dio uz Drinu) ali tačno je da su više pogodila Federaciju. Ipak klizišta pogađaju domaćinstva dok je poplava uništila poljoprivredu. Samo šteta od gubitka stoke i zasijanih površina je toliko velika da sva klizišta zajedno ne mogu da je sustignu. Nadalje, Šamac je otprilike kao Maglaj a puno je duže bio pod vodom. Doboj je pak 5 puta veći od Maglaja. Doboj je deseti najveći grad u BiH. Samo šteta u Doboju je ravna cjelokupnoj šteti u "bošnjačkom" dijelu Federacije (znači bez Posavskog kantona). Od ukupne štete u Federaciji Posavski kanton je pretrpio sigurno više od pola (opet zbog stoke i poljoprivrednih površina).
Moja je procjena da je šteta u RS-u 1,4 milijarde maraka. U Federaciji 0,7 milijardi maraka od čega u posavskom kantonu 0,4 milijarde maraka a u ostatku federacije 0,3 milijarde maraka. Ustvari je nevjerovatno kako se po nekim forumima raduju nesreći Bošnjaka a Bošnjaci su ubjedljivo najmanje stradali.
Meni je strano radovati se bilo čijoj nesreći a kad smo već kod toga šampioni su upravo Bošnjaci (vjerovatno prednjače oni iz dijaspore kao i na forumu ) što se najbolje vidi na komentarima na portalu Klix .Moguće da je u vezi šteta tako kako kažeš ali ja ne bih potcjenjivao štetu ili opasnost od klizišta kao i psihološke efekte koje imaju na stanovništvo .Kako sam negdje pročitao (ograćujem se jer sam laik ) područja u kojima su se pojavila klizišta i gdje možda i nije došlo do većih šteta ovaj put sad su "načeta" odnosno oslabljena u mjeri da i znatno manje padavine od ovih majskih mogu da stvore ozbiljne probleme.Takvih područja na kojima živi neuporedivo više stranovništva ima mnogo više u Federaciji .
Štete će svakako i u FBiH i u RS jednim nemalim dijelom definitivno pasti na same pojedince i pravna lica koja su ih pretprpila.Dijelom će kroz pomoć EU biti sanirane i to je to,idemo dalje.Poenta moje prethodne poruke odnosi se na politički aspekt nepogode.Snage unitarizma pokušale su iskoristiti poplavu da promovišu institucije BiH kao glavni faktor u jednoj vanrednoj situaciji što im nalazim nije uspjelo.S druge strane Dodik i vlada RS koriste tu istu situaciju za afirmaciju RS kao faktora koji može da brine o sebi.Koliko će u tome uspjeti pokazaće vrijeme.
Lune wrote:Meni je strano radovati se bilo čijoj nesreći a kad smo već kod toga šampioni su upravo Bošnjaci (vjerovatno prednjače oni iz dijaspore kao i na forumu ) što se najbolje vidi na komentarima na portalu Klix .Moguće da je u vezi šteta tako kako kažeš ali ja ne bih potcjenjivao štetu ili opasnost od klizišta kao i psihološke efekte koje imaju na stanovništvo .Kako sam negdje pročitao (ograćujem se jer sam laik ) područja u kojima su se pojavila klizišta i gdje možda i nije došlo do većih šteta ovaj put sad su "načeta" odnosno oslabljena u mjeri da i znatno manje padavine od ovih majskih mogu da stvore ozbiljne probleme.Takvih područja na kojima živi neuporedivo više stranovništva ima mnogo više u Federaciji .
Štete će svakako i u FBiH i u RS jednim nemalim dijelom definitivno pasti na same pojedince i pravna lica koja su ih pretprpila.Dijelom će kroz pomoć EU biti sanirane i to je to,idemo dalje.Poenta moje prethodne poruke odnosi se na politički aspekt nepogode.Snage unitarizma pokušale su iskoristiti poplavu da promovišu institucije BiH kao glavni faktor u jednoj vanrednoj situaciji što im nalazim nije uspjelo.S druge strane Dodik i vlada RS koriste tu istu situaciju za afirmaciju RS kao faktora koji može da brine o sebi.Koliko će u tome uspjeti pokazaće vrijeme.
ti isti bosnjaci koji su spasavali doboj od gladi i zedji kad su ih ostala srpska braca pustili niz vodu ko govno u klozetu. i to sve dok se tim istim bosnjacima ista ta pomoc uskracuje i dok dobojska policija mlati psujuci majku balijsku i to sve u danima kad su dobojski srbi sa ozrena nanijeli najvecu bol tuzli za vrijeme proslog rata za opstanak bosne.
i onda se nadje jedan bolsenik poput tebe i proglasi te iste bosnjake najvecim govnima u odnosu na ostale narode.
P.S. znaci od one vec poznate salonske ma svi smo isti prelazi se na novu "ma muslimani/bosnjaci su najvca govna i u pravu je onaj pop irinej treba ih sviju potamaniti do apsolutne manjine da bi se sa njima moglo zivjeti."
Lune wrote:Meni je strano radovati se bilo čijoj nesreći a kad smo već kod toga šampioni su upravo Bošnjaci (vjerovatno prednjače oni iz dijaspore kao i na forumu ) što se najbolje vidi na komentarima na portalu Klix .Moguće da je u vezi šteta tako kako kažeš ali ja ne bih potcjenjivao štetu ili opasnost od klizišta kao i psihološke efekte koje imaju na stanovništvo .Kako sam negdje pročitao (ograćujem se jer sam laik ) područja u kojima su se pojavila klizišta i gdje možda i nije došlo do većih šteta ovaj put sad su "načeta" odnosno oslabljena u mjeri da i znatno manje padavine od ovih majskih mogu da stvore ozbiljne probleme.Takvih područja na kojima živi neuporedivo više stranovništva ima mnogo više u Federaciji .
ti isti bosnjaci koji su spasavali doboj od gladi i zedji kad su ih ostala srpska braca pustili niz vodu ko govno u klozetu. i to sve dok se tim istim bosnjacima ista ta pomoc uskracuje i dok dobojska policija mlati psujuci majku balijsku i to sve u danima kad su dobojski srbi sa ozrena nanijeli najvecu bol tuzli za vrijeme proslog rata za opstanak bosne.
i onda se nadje jedan bolsenik poput tebe i proglasi te iste bosnjake najvecim govnima u odnosu na ostale narode.
P.S. znaci od one vec poznate salonske ma svi smo isti prelazi se na novu "ma muslimani/bosnjaci su najvca govna i u pravu je onaj pop irinej treba ih sviju potamaniti do apsolutne manjine da bi se sa njima moglo zivjeti."
Vidite kolega ,nema ništa normalnije od toga da ljudi pomažu ljude koji su u hajde da kažem smrtnoj opasnosti u kakvoj su bili oni u Doboju.Normalno je da je prva pomoć dođe od onih koji su geografski bliži nego od onih koji su udaljeniji ili oni pred kojima su teške ili nrepremostive prepreke.Ne bi trebalo od toga praviti neku senzaciju.U pogledu navodnih incidenata,ne vjerujem previše u njihovu istinitost mada ne isključujem ni mogućnost da su se desili.Srpskog nacionalizma u Republici Srpskoj ima ali ima ga sve manje i mnogo manje nego što to federalni mediji pokušavaju da prezentuju svojim čitaocima i gledaocima.U vezi tvrdnje da sam bolesnik i da nazivam Bošnjake govninama a usput imenicu Bošnjaci pišeš malim početnim slovom i bez kvakice za slovo š kao i za druga slova sa kvakicama ,govori više o tebi.
Last edited by Lune on 25/05/2014 15:11, edited 1 time in total.
Vidite kolega ,nema ništa normalnije od toga da ljudi pomažu ljude koji su u hajde da kažem smrtnoj opasnosti kao što su bili oni u Doboju.Normalno je da je prva pomoć dođe od onih koji su geografski bliži nego od onih koji su udaljeniji ili oni pred kojima su teške ili nrepremostive prepreke.Ne bi trebalo od toga praviti neku senzaciju.U pogledu navodnih incidenata,ne vjerujem previše u njihovu istinitost mada ne isključujem ni mogućnost da su se desili.Srpskog nacionalizma u Republici Srpskoj ima ali ima ga sve manje i mnogo manje nego što to federalni mediji pokušavaju da prezentuju svojim čitaocima i gledaocima.U vezi tvrdnje da sam bolesnik i da nazivam Bošnjake govninama a usput imenicu Bošnjaci pišeš malim početnim slovom i bez kvakice za slovo š kao i za druga slova sa kvakicama ,govori više o tebi.
Ali da li pomazes ljude, o tome bi se dalo diskutovati danima. Proslost je rekla dosta toga, a ne sumnjam da ce nam svima i buducnost pokazati mnogo stosta i to sve bez kvačice.
Mislim da je narodu pun q ovakvih prica i trebalo bi malo smanjiti pricu o ovim stvarima. Dosta je narodu sve ove muke, pa jos o ovakvim stvarima da se raspravlja.
Lune wrote:
Vidite kolega ,nema ništa normalnije od toga da ljudi pomažu ljude koji su u hajde da kažem smrtnoj opasnosti u kakvoj su bili oni u Doboju.Normalno je da je prva pomoć dođe od onih koji su geografski bliži nego od onih koji su udaljeniji ili oni pred kojima su teške ili nrepremostive prepreke.Ne bi trebalo od toga praviti neku senzaciju.U pogledu navodnih incidenata,ne vjerujem previše u njihovu istinitost mada ne isključujem ni mogućnost da su se desili.Srpskog nacionalizma u Republici Srpskoj ima ali ima ga sve manje i mnogo manje nego što to federalni mediji pokušavaju da prezentuju svojim čitaocima i gledaocima.U vezi tvrdnje da sam bolesnik i da nazivam Bošnjake govninama a usput imenicu Bošnjaci pišeš malim početnim slovom i bez kvakice za slovo š kao i za druga slova sa kvakicama ,govori više o tebi.
poznati velikosrpski sport.
uvijek su tu da pomognu svojim komsijama nesrbima.
dok tesnjaci prave pite za dobojlije, biscani, kladuscani i drugi nabavljaju agregate i spasavaju sto se spasiti da(i neka, tako itreba) na drugoj strani kamenovane su dvije dzamije.
zato ja kazem, dobojlije treba tuci samo burecima.
Lune wrote:
poznati velikosrpski sport.
uvijek su tu da pomognu svojim komsijama nesrbima.
dok tesnjaci prave pite za dobojlije, biscani, kladuscani i drugi nabavljaju agregate i spasavaju sto se spasiti da(i neka, tako itreba) na drugoj strani kamenovane su dvije dzamije.
zato ja kazem, dobojlije treba tuci samo burecima.
pa samo su dvije dzamije i samo su kamenovane to ti je taj "pad srpskog nacionalizma u manjem entitetu" o kojem stovani kolega forumas Lune. inace strucanjak za gramatiku i kvacice kad ponestane argumenata.
Lune wrote:
Viši inspektor, litra šljive prepečenice, pištolj i cigara u zubima - sve je spremno za dijeljenje pravde
Na fotografiji je Dejan Berović, viši inspektor MUP-a Kantona Sarajevo iz Ilijaša. Inspektor Berović je ovu fotografiju stavio na svoj Facebook profil. Sudeći po broju lajkova i komentarima ispod fotografije Beroviće je htio da se na ovaj način malo pohvali sa svojim inspektorskim statusom.
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržala principe Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
znaci, sada smo gotovi...
- prestat ce placati pretplatu
- nema nista od EU i NATO-a
- nema pomoci od EU za nepogode
- ...nema nam spasa