Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#41101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego, da priupitam ovdje ako može da mi se odgovori, jerbo je NS u vlasti u Kantonu Sarajevo, pa vjerovatno znate, je ti i pod vašom vlasti dozvoljeno mlatiti novinare, kao što je bilo pod SDA?
- kmirsad
#41102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Prpa.ba
#41103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sudstvo i tuziteljstvo ne odgovaraju ni vlastima ni gradjanima Kantona Sarajevo vec VSTV-u, osim kada gradjani treba da ih finansiraju. Premijer je najavio da ce federalni zastupnici traziti klasifikaciju napada na novinare kao krivicnog djela - napad na sluzbeno lice. To je otprilike maksimum koji vlasti Kantona Sarajevo mogu uciniti.Hakiz wrote:Nego, da priupitam ovdje ako može da mi se odgovori, jerbo je NS u vlasti u Kantonu Sarajevo, pa vjerovatno znate, je ti i pod vašom vlasti dozvoljeno mlatiti novinare, kao što je bilo pod SDA?
- thekupus
#41104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, pod SDA niko nikad nije mlatio novinare!Hakiz wrote:Nego, da priupitam ovdje ako može da mi se odgovori, jerbo je NS u vlasti u Kantonu Sarajevo, pa vjerovatno znate, je ti i pod vašom vlasti dozvoljeno mlatiti novinare, kao što je bilo pod SDA?
Samo možda kape na tim novinarima, jakne i ponekad naočale.
-
starisalko
#41105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pod SDP-om poljevaju pivomthekupus wrote:Izvini, pod SDA niko nikad nije mlatio novinare!Hakiz wrote:Nego, da priupitam ovdje ako može da mi se odgovori, jerbo je NS u vlasti u Kantonu Sarajevo, pa vjerovatno znate, je ti i pod vašom vlasti dozvoljeno mlatiti novinare, kao što je bilo pod SDA?
Samo možda kape na tim novinarima, jakne i ponekad naočale.
-
Hakiz
#41106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Može neko podnijeti krivičnu prijavu. Po službenoj dužnosti, možda?Prpa.ba wrote:Sudstvo i tuziteljstvo ne odgovaraju ni vlastima ni gradjanima Kantona Sarajevo vec VSTV-u, osim kada gradjani treba da ih finansiraju. Premijer je najavio da ce federalni zastupnici traziti klasifikaciju napada na novinare kao krivicnog djela - napad na sluzbeno lice. To je otprilike maksimum koji vlasti Kantona Sarajevo mogu uciniti.Hakiz wrote:Nego, da priupitam ovdje ako može da mi se odgovori, jerbo je NS u vlasti u Kantonu Sarajevo, pa vjerovatno znate, je ti i pod vašom vlasti dozvoljeno mlatiti novinare, kao što je bilo pod SDA?
Govorim o ovome otprije neki dan kada je napadnut fotograf Žurnala.
Da se to desilo recimo u SAD, da je značajan član republikanske partije napao novinara, demokrate bi to iskoristile. Osim fizičkog napada na novinara bio bi i napad na 1. amandman itd.
Mi nemamo 1. amandman, ali imamo "nezavisno" novinarstvo.
Tako da opet pitam, hoće li vlada i skupština kantona i NS u njima pustiti bez reagovanja da moćni članovi SDA ugrožavaju princip nezavisnosti novinarstva i fizički napadaju novinare ili će štiti spomenuti princip?
Jesu li svi isti
- Banksy
#41107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakva glupost, kako su ih navukli. Strašno.
- meme_machine
#41108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad sam procitao premijerovu inicijativu o zajednickoj karti GRAS-Centrotrans, pomislio sam da SDA nece biti na vlasti u KS sljedecih 20 godina.
Onda sam pogledao inicijativu o promjeni naziva ulica, pa sam smanjio sa 20 na 3
Onda sam pogledao inicijativu o promjeni naziva ulica, pa sam smanjio sa 20 na 3
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koga navukli. Obicni tekst sda-ovog medija jbt. Ovo je samo prvi smisljeniuvodni tekst, sutra ce biti tekst u kojem neko udruzenje reaguje na slucajna pisanja klix portala, kroz par dana ce pitati sta sda i df politicari o tome misle. Poslije toga cebiti intervju sa fortom i pitanje tipa: sta mislite da li treba mijenjati imena ulica po historijskim ubicama, onima koji velicaju zlocine, dokazani fasisti itd. Onda ce forto reci:naravno da treba mijenjati imena tih ulica, poslije toga ide clanak na klixu: forto najavio promjenu ulica u sarajevu, na zurnalu: forto se odrice bosnjackih ulica, u slobodnoj bosni: forto radi s cetnicima, u saffu: forto naziva ulice u sarajevu po cetnicima itdBanksy wrote:Kakva glupost, kako su ih navukli. Strašno.
Forumasi ce po direktivi uveliko sad da sahranjuju ns, traze povratak sda, tjeranje cetnika kojovica, razocarani glasaci ns ce izjaviti da vise nece glasati.
I u tome cemo izgubiti novih par mjeseci...al sta je to naspram izgubljenih 20 godina...ko nas j...
-
Hakiz
#41110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neka mijenjaju nazive ulica. Ali ne po imenima ličnosti.
U Barceloni postoji ulica koja se zove, pazite sad: Dijagonala (Avinguda Diagonal originalno). Najšira i najvažnija ulica u gradu. A tako se zove jer dijagonalno dijeli grad.
Šta bi smetalo da se i naše ulice tako zovu? Ne bi se mijenjala imena kako koja vlast dođe.
Ali se ne bi ni označavala teriotorija, e to je problem.
U Barceloni postoji ulica koja se zove, pazite sad: Dijagonala (Avinguda Diagonal originalno). Najšira i najvažnija ulica u gradu. A tako se zove jer dijagonalno dijeli grad.
Šta bi smetalo da se i naše ulice tako zovu? Ne bi se mijenjala imena kako koja vlast dođe.
- insomnia78
#41111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jes’ stvarno. Poput Draze Mihajlovica, Mate BudakaHakiz wrote:Neka mijenjaju nazive ulica. Ali ne po imenima ličnosti.
- insomnia78
#41112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da pocnemo jednom za promjenu iz BL i Sirokog il Z Mostara?
Evo ljubimac forumske publike kmezi kako ulica sa tajo vaznim datumom ima tako bezveznu lokaciju

Evo ljubimac forumske publike kmezi kako ulica sa tajo vaznim datumom ima tako bezveznu lokaciju

- cvrčak_na_hedonizmu
#41113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko da pocne, francuzi na socijali ?insomnia78 wrote:Da pocnemo jednom za promjenu iz BL i Sirokog il Z Mostara?
Ko ti uvede internet, ruka mu se osusila.
- insomnia78
- Ajant
#41115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je objavljeno kojim ulicama bi imena bila promijenjena?
Na tom fonu, konkretno me zanima čime su to Stjepan Radić, Franjo Rački i Josip Juraj Štrosmajer zadužili Sarajevo i BiH pa nam se ulice zovu po njima? Razumijem da u nazivima ulica treba da budemo multietnični, ali ipak vjerujem da postoje Hrvati koji su zaslužniji od spomenute trojice.
Na tom fonu, konkretno me zanima čime su to Stjepan Radić, Franjo Rački i Josip Juraj Štrosmajer zadužili Sarajevo i BiH pa nam se ulice zovu po njima? Razumijem da u nazivima ulica treba da budemo multietnični, ali ipak vjerujem da postoje Hrvati koji su zaslužniji od spomenute trojice.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sta li to kifla priprema, pa pustaju spin o promjenama naziva ulica, oko kojih uvijek nastaje neviđena frka.
u nazivima ulica se pitaju i opcine, nemojmo to zaboraviti.
u nazivima ulica se pitaju i opcine, nemojmo to zaboraviti.
- kmirsad
#41117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kifla i Forto što dogovore, Bit će i sprovedeno. Vidmo to.Ide to.
- Prpa.ba
#41118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Premijer kaze da ce se mozda, nekad okupiti neko radno tijelo na osnovu ustrajnih zahtjeva SDA-SNSD partizana i eventualno formulirati prijedloge prema lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevo i Banjoj Luci, a Svrakici, kad se ne bave prenosom i organizacijom EYOF-a, prijete okupljanjem hiljada patriota u ulici Cara Lazara ex Ferhadija. 
Uostalom, dok je NiP-a nikakvih preimenovanja nece biti koliko god to neko mozda i zelio.
Te stvari su dogovorom ostavljene po strani, a radna tijela i institucije lokalnih zajednica neka rade svoj posao. 
Uostalom, dok je NiP-a nikakvih preimenovanja nece biti koliko god to neko mozda i zelio.
-
breuer
#41119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako god ovo zvučalo, današnja imena ulica su stara imena tih mahala i sokaka i mnogo prihvatljivija Sarajevu kao mikro zajednici nego je to bio slučaj za vrijeme Jugoslavije...
postoji tu par grešaka koje bi se trebalo ispraviti:
1. ukinuti imena raznih Aziza Šačirbegović i sl. historijskih ubleha (obavezno ukinuti ulicu Mustafe Busuladžića i sl. ustaške zgadije);
2. vratiti određena imena oslobodilaca Sarajeva, ali i Jugoslavije iz perioda NOB-a, al ne pretjerivati i ne na historijskim mjestima;
3. uvoditi svjetska imena nauke, umjetnosti, istina takva i dns postoje, ali su marginalizovana, tipa Lava Tolstoja, Mimara Sinana...
vratiti Principove stope, ne kao vid ideološkog svrštavanja, već kao izvrstan konceptualni iskaz u asfaltu...
p.s. ja ću zauvijek ulicu Koševo zvati Tomislavova, iako jadni kralj izgleda nije nikad ni postojao
nako simpatično mi...
postoji tu par grešaka koje bi se trebalo ispraviti:
1. ukinuti imena raznih Aziza Šačirbegović i sl. historijskih ubleha (obavezno ukinuti ulicu Mustafe Busuladžića i sl. ustaške zgadije);
2. vratiti određena imena oslobodilaca Sarajeva, ali i Jugoslavije iz perioda NOB-a, al ne pretjerivati i ne na historijskim mjestima;
3. uvoditi svjetska imena nauke, umjetnosti, istina takva i dns postoje, ali su marginalizovana, tipa Lava Tolstoja, Mimara Sinana...
vratiti Principove stope, ne kao vid ideološkog svrštavanja, već kao izvrstan konceptualni iskaz u asfaltu...
p.s. ja ću zauvijek ulicu Koševo zvati Tomislavova, iako jadni kralj izgleda nije nikad ni postojao
- kmirsad
#41120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se ja pitam, Ustavom bih naredio... sve glavne ulice u Bih bi se morale zvati... ul.Tvrtka kralja, Kotromanića...
košto je Tito u Jugoslaviji nazivaulice u kojima su bili štokovi... Đure Đakovića...
košto je Tito u Jugoslaviji nazivaulice u kojima su bili štokovi... Đure Đakovića...
- bunk
#41121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
A sve ulice i trgove u Sarajevu bih nazvao po borcima i komandantima Armije Bosne i Hercegovine te naucnicima svjetskog glasa koji su zaduzili covjecanstvo.
A sve ulice i trgove u Sarajevu bih nazvao po borcima i komandantima Armije Bosne i Hercegovine te naucnicima svjetskog glasa koji su zaduzili covjecanstvo.
- madner
#41122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Turisti dolaze da vide mjesto gdje je Gavrilo ubio trudnicu i brku.
Samo budala od toga ne pravi profit.
- kmirsad
#41123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije razlog... to je bio povod...Učili smo u školi...bunk wrote:Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
Jebo Gavrila... ali eto ... bar je imao neke iskrene ideje, principe...koje je smatrao ispravnim i časnim, držao ih se i bio spreman da za njih pogine... ne ulazim u njihovu ispravnost.
madner wrote:Turisti dolaze da vide mjesto gdje je Gavrilo ubio trudnicu i brku.
Last edited by kmirsad on 31/03/2019 09:50, edited 1 time in total.
-
breuer
#41124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kako bolan nije, pa taj pucanj je, naravno simbolično i zloupotrijebljeno, zauvijek promijenio civilizaciju...naravno da treba, i još treba uvesti i obilazak kapele Mlade Bosne i pojasniti i da turbe ispred Alipašine džamije predstavlja grobno mjesto mladobosanaca...bunk wrote:Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#41125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ja ba, turisti dolaze samo da pojedu cevape, pitu i baklavubunk wrote:Vala podsjetnik na razlog za 1 svjetski rat i nije nesto sto treba imat u turistickoj ponudi.
.
Ti da si u zivotu zaradio marku, a ocito da nisi, znao bi sta to znaci. Pod zaradio marku ne mislim rad za stranku i sisanje budzeta. Ne rastu pare na grani, ko sto mislis.
Sarajevo ima vrhunsku pricu i historiju, al s tim da vladaju mozgovi ko sto je tvoj trenutni maksimalni domet je sjebati zrak, vodu i privredu.