Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ZoomZoomKiwi

#41076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Danas lik od petlje Radakovo do petlje Blatuša na M17 u Zenici vozi 55-60 km/h (na dijelu gdje je označena kao cesta rezervirana za saobraćaj motornih vozila, i gdje poslije petlje Radakovo sve do BP Zeka nema drugog znaka ograničenja brzine, znači limit je 90) a onda kad je došao na GGM (na gradsku saobraćajnicu), nije nijednom spustio ispod 60.

E sad da bude jasnije šta mi smeta.
Image

Na dijelu gdje je vozio 55 (crvena linija) je ograničenje 90 do BP Zeka, a onda 70 do petlje (bijela i narančasta linija)

A onda je kad je ušao u grad, dao gas i nije spuštao ispod 60 (plava linija) iako je ograničenje do prvog kružnog 50 a dalje 60.

Nije mi jasno, ne može mi bit’ jasno i neće mi nikad biti jasno zašto??

Je l’ to samo nepoznavanje šta znači plavi znak sa bijelim autom na njemu, ili?
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#41077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Ateista wrote: 24/10/2022 20:16
Evolution_IV wrote: 24/10/2022 18:26 sabura kae...

dns svira debil na ulazu u kruzni da krenem i uzmem prvenstvo autima u kruznom, povucem rucnu i stajao sam minut, sad nes nikako mater ti jebem seljacku :bih:
Ja ne znam da sam ikad cekao vise od 3-4 sekunde da se ukljucim u kt kad nema nikog ispred mene da ceka, a nikom ne oduzmem prednost.
Gsrant se nisi znao ukljuciti pa se ljudi iza nervirali. :D
ma potrefilo se dosta auta i autobus, necu izazivat sudar da prodje neki glavonja seljacki, koji se skotrljao iz pm u grad ;-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#41078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

evo degenerika,boliqraca samozivih i bahatih ...

dorkcic

#41079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dorkcic »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/10/2022 17:03 evo degenerika,boliqraca samozivih i bahatih ...

Ova zadnja papanka je najjača, haj šta fali što ostali kasne zbog mene, MENI ovdje više odgovara i ona seljačka politika eto i drugi to rade, jest, monkey see monkey do :roll:
bitanga_sa_otesa

#41080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

sve to treba pokaznjavat i to masno,da sam policajac svaki dan bi im pisao kazne tu .
Logovan

#41081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Baš isto kao kod nas.

"ja idem odmah"
"ne mogu tamo zbog bebe"
"ne mogu tamo jer kasnim"
"navikao"
"čekam ženu"
"lakše mi je ovdje jer je bliže"
"zašto da idem tamo kada se svi ovdje parkiraju"

Al' gospođa koja objašnjava gdje je parking, savršeno zna gdje se nalazi haha :lol: :lol: I ova djevojka na kraju isto zna gdje je parking i onda drsko pita "šta je problem to".

Svaka čast ovom momku. Priđe, pita, fino objasni i vozdra.
bitanga_sa_otesa

#41082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

sa ovakvom marvom se ne isplati biti fin ,niti objasnjavati ista jer oni sve znaju sta rade i savrseno ih boli qratz...
jer oni ce samo minutu da izbace tovar ,a sto prave haos drugim ljudima i ometaju protok saobracaja njih to ne dotice.
samo po dzepu svako jutro i svako popodne ,lako bi se oni doveli u normalne okvire ponasanja.
da ih neko kazni ,kmecali bi na sve strane po fejzbucima ,instagramima,portalima ... mrska milicija nas kaznjava dok vozimo i istovaramo nasu djecu kmeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Last edited by bitanga_sa_otesa on 25/10/2022 21:26, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#41084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Image
Throttle

#41085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Hahahh dobra
Proosvjetni_uhljeb

#41086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Proosvjetni_uhljeb »

bitanga_sa_otesa wrote: 25/10/2022 17:03 evo degenerika,boliqraca samozivih i bahatih ...

U Sarajevu bi ovaj momak završio na KCUS-u.
Proosvjetni_uhljeb

#41087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

dorkcic wrote: 25/10/2022 17:20

Ova zadnja papanka je najjača, haj šta fali što ostali kasne zbog mene, MENI ovdje više odgovara i ona seljačka politika eto i drugi to rade, jest, monkey see monkey do :roll:
Snimak najbolje pokazuje menalitet našeg čovjeka.

A ja sam, izgleda, budala što kružim tražeći parking iako imam minutu-dvije posla u tom dijelu grada.
Proosvjetni_uhljeb

#41088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa wrote: 25/10/2022 20:55 sa ovakvom marvom se ne isplati biti fin ,niti objasnjavati ista jer oni sve znaju sta rade i savrseno ih boli qratz...
jer oni ce samo minutu da izbace tovar ,a sto prave haos drugim ljudima i ometaju protok saobracaja njih to ne dotice.
samo po dzepu svako jutro i svako popodne ,lako bi se oni doveli u normalne okvire ponasanja.
da ih neko kazni ,kmecali bi na sve strane po fejzbucima ,instagramima,portalima ... mrska milicija nas kaznjava dok vozimo i istovaramo nasu djecu kmeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Imaš ih i na forumu koji su više puta branili ove što blokiraju saobraćaj jer djecu voze u osnovnu školu. Napravi se haos kod one škole na Marindvoru (blizu Alte) jer idioti blokiraju jednu traku pa ti obilazi. A u osnovne škole u KS idu djeca iz tog naselja, ne kao u srednjoj.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#41089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laserShow »

Na forumu imas svega, neko nam se svidja, neko ne. Demokratija kazu. Neko kaze da nije problem sjeci punu, komocija kazu. Neko kaze da nema nista lose voziti ni preko ogranicenja, jer cesta omogucava, a zakoni iz juge. Sta ces, svi odradili elaborat pa to mogu tvrditi.

Ima jos raznih tvrdnji, koje idu njima u prilog, samo jer oni tako razmisljaju.
Ateista

#41090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

laserShow wrote: 26/10/2022 10:14 Na forumu imas svega, neko nam se svidja, neko ne. Demokratija kazu. Neko kaze da nije problem sjeci punu, komocija kazu. Neko kaze da nema nista lose voziti ni preko ogranicenja, jer cesta omogucava, a zakoni iz juge. Sta ces, svi odradili elaborat pa to mogu tvrditi.

Ima jos raznih tvrdnji, koje idu njima u prilog, samo jer oni tako razmisljaju.
Sto se tice ogranicenja brzine, nije potreban nikakav elaborat, dovoljno je samo pogledati raspon legalnih vozaca i legalnih vozila.
Ima pravo da vozi i neki stari dedo kojem su refleksi jako losi, vid los, ali eto zadovoljavam minimum, pri tome je mozda tek pod stare dane polozio i vozi auto jednom sedmicno da ode na vikendizu, iza sebe ima mozda par hiljada predjenih km. Pri tome, dedo voli nekad i malo popiti, pogotovo vikendom kad ide na vikendicu, ne puno i ne predje zakonsko ogranicenje jer ne zeli da plati kaznu, ali ipak popije. Vozi neki stari auto sa osrednjim kocnicama i amortizerima, opet minimumom da prodje tehnicki pregled, kineske gume stare 5-6 godina ali imaju tih minimalnih 4mm sare i legalne su za voznju.
Sa druge strane mozemo imati vozaca srednjih godina, dobrog zdravlja, refleksa i dobrog vida, koji je rano polozio i ima iza sebe stotine hiljada km, nije balavac da nema iskustva ali nije ni star da godine rade svoje. Ne pije kad vozi i potpuno je fokusiran na cestu tokom voznje. Vozi moderno i potpuno ispravno vozilo koje ima odlicne kocnice, odlicno drzanje na cesti, skoro nove premium gume i slicno.
Hajd ti meni reci, jeli realno da za ovu dvojicu vazi poptuno isto ogranicenje brzine?
Namjerno sam uzeo dvije krajnosti kao primjer.

Za ostalo se slazem, ako parkiras na cesti da drugi ne mogu proci i slicne stvari, time zbog svog komfora ometas i ugrozavas druge ucesnike u saobracaju, tu nema dileme.
NediM17

#41091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Sami se prepoznaju. :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#41092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 26/10/2022 08:54
bitanga_sa_otesa wrote: 25/10/2022 20:55 sa ovakvom marvom se ne isplati biti fin ,niti objasnjavati ista jer oni sve znaju sta rade i savrseno ih boli qratz...
Imaš ih i na forumu koji su više puta branili ove što blokiraju saobraćaj jer djecu voze u osnovnu školu. Napravi se haos kod one škole na Marindvoru (blizu Alte) jer idioti blokiraju jednu traku pa ti obilazi. A u osnovne škole u KS idu djeca iz tog naselja, ne kao u srednjoj.
Uredno svako jutro kod škole Isak Samokovlija pakao :-)
Ateista

#41093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

NediM17 wrote: 26/10/2022 10:46 Sami se prepoznaju. :lol:
Naravno, kad je u pitanju ogranicenje brzine uvijek argumentovano stojim iza toga da su ogranicenja nerealna za monga vozila i vozace, i uvijek cu komentarisati kad neko kaze da bi se ista trebala slijepo postovati. :D :D
drug_profi

#41094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Koliko smo mogli vidjeti, nesrece sa smrtnim ishodom su uglavnom uzrokovane preticanjem preko pune i/ili radi uticaja supstanci.

Brzina ubija, ali ne sama po sebi. Stoga je postavljanje radara na mjesta gdje se moze bezbjedno preticati, direktno provociranje opasnijih prekrsaja tamo gdje policije nema.
ZoomZoomKiwi

#41095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

drug_profi wrote: 26/10/2022 11:24 Koliko smo mogli vidjeti, nesrece sa smrtnim ishodom su uglavnom uzrokovane preticanjem preko pune i/ili radi uticaja supstanci.

Brzina ubija, ali ne sama po sebi. Stoga je postavljanje radara na mjesta gdje se moze bezbjedno preticati, direktno provociranje opasnijih prekrsaja tamo gdje policije nema.
Upravo tako. Tu gdje je isprekidana i iznimno pregledan pravac, on stavi radar, samo da bi uzeo pare, nema drugog nijednog razloga. Šupački do kraja.
bitanga_sa_otesa

#41096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Leon16v wrote: 26/10/2022 10:54 Uredno svako jutro kod škole Isak Samokovlija pakao :-)
Kod svake skole.je pakao,6 osnovna skola svako jutro i popodne blokirani trotoari i cesta,naidje grasov autobus ,nastane sranje zestoko...
Ateista

#41097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 26/10/2022 11:24 Koliko smo mogli vidjeti, nesrece sa smrtnim ishodom su uglavnom uzrokovane preticanjem preko pune i/ili radi uticaja supstanci.

:thumbup:

Idiotizam teski, ako je ogranicenje recimo 80 i neko vozi 60-70, ne mogu ga ja preticati sa 80 ili eto 90 gdje isto nema kazne, da je pravac ogroman i nema puno auta mozda bi i moglo, ali na vecini nasih cesta za sigurno preticanje treba razviti bar 30-40km/h vecu brzinu kako bi se preticanje zavrsilo sto brze i sigurnije.
Dzontra_Volta

#41098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

Ne ubija brzina, nego naglo zaustavljanje. :D
amidzazeher

#41099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amidzazeher »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 26/10/2022 08:54
Hebo me svak ja se ne sjecam da me stari dva puta u zivotu odvez’o u skolu! Zivio na Socijalnom i prve tri godine isao u 29Novembar dok se nije napravila OŠ Alija Alijagic.
Znaci starci me nisu ni volili i gledali su samo kako cu zaginuti dok prelazim 6 semafora i 8 ulica. Jer danas ako ne vozis dijete u skolu nisi nikakav roditelj. A sto kazes škole su odmah tu, vidis ih sa prozora maltene.
Nema druge nego praviti parkinge oko škole kao pored šoping centara, mada evo vidim i iz ovog primjera gore ni to ne pomaze.
Naslovnica

#41100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Jarane, nekada je bilo da okačiš djetetu ključ oko vrata i po cijeli dan vani.
Hajde sada okači djetetu ključ oko vrata.
Ja sam svoje vodio u školu pjehe do otprilike 3-4 razreda, imaju dvije ulice da se pređu, jedna baš opasna, kasnije su pičili sami. Kada nismo mogli pjehe jer sam išao na posao, potrpam ih i izbacim ispred škole
Nekada nije bilo ni auto sjedalica...
Post Reply