SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41051 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

channel10 wrote:Nema nista od legitimnog predstavljanja kako je to zamislio HDZ jer su svi hrvati legitimni i oni mogu svirati qrcu. I sad je Komsic legitimni Hrvat, a to sto se ne svidja crnim u HDZ, koga boli qrc...
Citas li bar sta pise
baglama

#41052 Re: SDA-All about

Post by baglama »

JThomas wrote:
"Ako Dodik misli da se treba ići sporije, da se neki civilni aspekti ANP-a trebaju uvažavati mislim da je to nešto o čemu se treba razgovarati"
:roll: :lol:

bog za socijaldemokratiju i kompjutere :lol:
Ne znam Senade ne znam.(bez slike) :bih:
JThomas

#41053 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

džaba, sda naprosto nema tu glasačku monolitnost u stvarnosti koju ima hdz. otprilike, on u kantonima gdje su bošnjaci pretežna većina ima glasova koliko čović nema u onima gdje su hrvati pretežna većina. i jako teško, i da ga sam crta će nacrtati model kojim će postići iste efekte kad je izborna volja, ipak i usprkos svemu, toliko različita. ostaje mu da drka na čovića i dodika, da se vulgarno izrazim.
tandmand

#41054 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

A šta bi sa onom Bakirovom pričom da će SDA biti više bosanska stranka?
Ne može u isto vrijeme biti bosanska i emiter tkzv. legitimnih bošnjačkih predstavnika.
JThomas

#41055 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

kad se nečega sjetiš 29 godina prekasno. e ja sam mogao onu onda...
Prpa.ba

#41056 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

tandmand wrote:A šta bi sa onom Bakirovom pričom da će SDA biti više bosanska stranka?
Ne može u isto vrijeme biti bosanska i emiter tkzv. legitimnih bošnjačkih predstavnika.
Integrativni proces sa bosancima je u toku, eno Komsici, Lagumdzije, Lazovici, ... :-D
kluz franjo

#41057 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Gdje ima dima, ima i vatre. A onda logično i obrnuto.

Slušajući Bakirove izjave i gledajući njegove poteze,
počinjem vjerovati u postojanje termoelektrana bez dimnjaka.
A i da on tamo radi. Već dugo.
Kikibombona

#41058 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

pici wrote:
Lagumdžija: Sumnjam u prevaru, to bi značilo da je EU kum zaustavljanja puta BiH ka NATO-u
i slucajni prolaznik prozboriJo... koja ste vi svi ubleHaska govna
Svi krivi samo ne njegov sef Bakir.

Siroti Bakir, EU ga prevarila...

Slucajni prolaznik je u zestokoj konkurenciji najljigavija politicka figura u BiH.
daddy-kool

#41059 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Moram reći da mi se nikako ne sviđa ovo pravljenje kulta ličnosti od Alije po uzoru na komunističku Jugoslaviju i druga Tita. Ne znam kakvi su ovo običaji da se mrtvom čovjeku slavi rođendan ili da se svake godine obilježava datum njegove smrti. Sve je to protivno filozofiji i svjetonazoru rahmetli Alije, te krajnje neprimjereno i pogrešno. I to sve govorim kao neko ko zaista cijeni Aliju.
atmel

#41060 Re: SDA-All about

Post by atmel »

...
MaksprotivMarksa

#41061 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

daddy-kool wrote:Moram reći da mi se nikako ne sviđa ovo pravljenje kulta ličnosti od Alije po uzoru na komunističku Jugoslaviju i druga Tita. Ne znam kakvi su ovo običaji da se mrtvom čovjeku slavi rođendan ili da se svake godine obilježava datum njegove smrti. Sve je to protivno filozofiji i svjetonazoru rahmetli Alije, te krajnje neprimjereno i pogrešno. I to sve govorim kao neko ko zaista cijeni Aliju.
Ja Aliju ne cijenim previse, ali ga smatram pozitivnom historijskom licnoscu, iznenadilo me nevkerovatno negativna reakcija na Aliju danas na drustvenin mrezama, a sve to na konzervativnim stranicama, mislim da SDA nije svijesna da ce da zavrsi u plamenu, ljudi su ogorceni, a oni zive u balonu i eko komorama.
jefff

#41062 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Sta je to Alijin Svjetonazor?
JThomas

#41063 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ukratko u miru to je - predaj državu dokazanim kriminalcima na upravljanje i pravi se da nemaš ništa s tim. da si ti samo dobri deduka s beretkom, koji ne zna šta oni rade, a da zna sigurno bi nešto poduzeo.
Better Man

#41064 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

JThomas wrote:ukratko u miru to je - predaj državu dokazanim kriminalcima na upravljanje i pravi se da nemaš ništa s tim. da si ti samo dobri deduka s beretkom, koji ne zna šta oni rade, a da zna sigurno bi nešto poduzeo.
Upravo tako. Potpisujem. I samo bih dodao da je to i u ratu radio.
vatrogasac

#41065 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

JThomas wrote:ukratko u miru to je - predaj državu dokazanim kriminalcima na upravljanje i pravi se da nemaš ništa s tim. da si ti samo dobri deduka s beretkom, koji ne zna šta oni rade, a da zna sigurno bi nešto poduzeo.
Pa kad su mu ostali Titini stručnjaci za ekonomiju. Iznenadilo ga rušenje berlinskog zida pa daj šta ima.
madner

#41066 Re: SDA-All about

Post by madner »

To nije imao drugog izbora nego opljackati preduzeca. Titini ili kriminalci, jasan izbor i rezultat.
JThomas

#41067 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa nije on znao šta oni rade. da je znao on bi njih sklonio i sankcionisao. nego toliko pošten bio da mu u glavu nije moglo da neko krade.
drug_profi

#41068 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Inace nije imao pojma. Zato je ovako i porucivao.
Kako će nam biti poslije rata? Na pitanje vojnika Armije BiH, Alija Izetbegović govori o tome šta očekuje one koji prežive agresiju:

– Hoćeš li pošteno da ti odgovorim? Očekujte puno nepravde, borite se protiv nepravde, imat ćete prava koja uzmete, istakao je predsjednik Izetbegović.
vatrogasac

#41069 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Ekonomski stručnjaci su državu uništili i prije prvih demokratskih izbora ko se sjeća kraja osamdesetih. Alija nije imao ni blizu kampanju kakvu je imao Duraković i niko čak nije ni očekivao takvu Alijinu pobjedu, ali haos koji su ekonomski stručnjaci napravili je išao na ruku SDA. Poslije su promijenili partijske knjižice i nastavili po starom. Flere: Jugoslavija se raspala i pre uspona Miloševića
drug_profi

#41070 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde. Dakle, vi koji ćete morati da vodite ovaj narod u miru dobro se spremite za to! Neka nam je Bog na pomoći." (Alija Izetbegović 25. marta 1994. godine na Konvenciji SDA u Sarajevu,
Čisto za one koji tvrde da Alija nije znao za profitere. Ako je za njih znao zašto ih je dozvolio? zašto je kreirao sistem prepun nepravdi za narod i pogotovo za casne borce?

On se ovdje ne brine za narod, vec upozorava clanove stranke da se paze tog naroda.
putokaz1

#41071 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

NIKO...U rukovodstvu SDP,i SDP glasači
Milošević je tačno znao ko će pobjediti znap je da će SDA pobjedit,da će moći imati uza se BABU a Alija da je naivan
Styling

#41072 Re: SDA-All about

Post by Styling »

drug_profi wrote:
Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde. Dakle, vi koji ćete morati da vodite ovaj narod u miru dobro se spremite za to! Neka nam je Bog na pomoći." (Alija Izetbegović 25. marta 1994. godine na Konvenciji SDA u Sarajevu,
Čisto za one koji tvrde da Alija nije znao za profitere. Ako je za njih znao zašto ih je dozvolio? zašto je kreirao sistem prepun nepravdi za narod i pogotovo za casne borce?

On se ovdje ne brine za narod, vec upozorava clanove stranke da se paze tog naroda.
Meni je zapanjujuce da je on imao obraza ovako nesto izjaviti. Kao, prihvatite to, to vam je neminovnost. Nijednom rijecju nije rekao niti zatrazio od buducih lidera da sprijece kriminal i profiterstvo i da se kaznjavaju ratni lopovi. I onda ce neko reci da je Alija bi o dobar. Sve je znao a nije imao petlje niti je htio da se pozabavi problemima, jer su mu isti ti profiteri imali sina u saci.
jefff

#41073 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Ja ne nalazim niti sam ikada nasao iti jednu svijetlu tacku vladavine ove osobe. Isto tako ne nalazim niti sam ikada nasao iti jednu svijetlu tacku u njegovom prvatnom zivotu.
vatrogasac

#41074 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

drug_profi wrote: Čisto za one koji tvrde da Alija nije znao za profitere. Ako je za njih znao zašto ih je dozvolio? zašto je kreirao sistem prepun nepravdi za narod i pogotovo za casne borce?

Znao je to on i govorio stalno javno i čak su mu posljednje riječi medijima i Vladi bile:"Nije pošteno da neko za dan zarađuje jednu penziju..." On je imao svo vrijeme problem očuvanja države da se čak i na samrtničkoj postelji borio za Partnerstvo za mir. Prateći njegov rad i šta je sve morao rješavati, nikada nisam poželio biti na njegovom mjestu. Predsjednik države u to vrijeme.

drug_profi

#41075 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Govoriti ili sra*ti je isto.
Uraditi je nesto drugo.

Ako je ko imao kapacitet da autoritetom mijenja stvari to je bio on. A nije htio jer mu se remeti plan o vracanju feudalizma na mala vrata.
Post Reply