Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- akcid
#41051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je tema samita Vučić-BiH?
-
baxul
#41052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://unstats.un.org/unsd/demographic/ ... esults.pdfHafis wrote:Ako može link?baxul wrote:prema popisu iz 2012 u iranu živi cca 9000 jevreja. (svakako zanemariva cifra al čisto zbog ispravnosti nebitnog podatka za temu)
sa time da imaš preko 250 000 ljudi koji se nisu nikako izjasnili i 50 000 "ostalih"
Last edited by baxul on 13/05/2014 13:52, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#41053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nisam rekao da nije... samo kad bi se mogli rijesiti budala...Hafis wrote:Iran je prijateljska zemljaAlfons Kauders wrote:ma ja gugla doktor demograf najnizu procjenu...Hafis wrote: Pretpostavljam to su najnoviji podatci studije sprovedene na Filozofskom fakultetu - znanstveno područje humanističkih znanosti - znanstveno polje: judaistika, pri Internacionalnom univerzitetu u Kalesiji.
Inače, prema zadnjim procjenama u Iranu živi približno 1,400 a u Hrvatskoj prema podatcima CENDO-a (guglaj o čemu se radi) 2011. godine živjelo je točno 536 Židova, i to slovom i brojem.
E onda izguglaj broj stanovnika Irana i Hrvatske, ukalkuliraj ove gore brojeve, i dobit ćeš postotke za usporedbu stvarnog stanja, i sve će ti se lijepo kas'ti.
I ovakve usluge ću ubuduće naplaćivati. Nisam se ja ovolike godine obrazovao da bi dijelio znanje besplatno.imas na wiki 10tak drugih procjena kao i rezultate popisa
a vidis, da ih nisu tvoji mitteleuropljani pobili, ovo podvuceno bi se odnosilo na nas, ne na iran...In recent years, the Jewish population of Iran was estimated by most sources to be 25,000,[39][40][41][42] though estimates varied, with some as low as 17,000[78] and as high as 40,000.[79] However, a census in August 2012 indicated that there were only 8,756 Jews still living in Iran.[44] Notable population centers include Tehran, Isfahan (1,200),[80] and Shiraz. Historically, Jews maintained a presence in many more Iranian cities. Jews are protected in the Iranian constitution and seat is reserved for a Jew in the Majlis.[40] Iran hosts the largest Jewish population of any Muslim-majority country.[45]
-
Hafis
#41054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nešto sam skeptičan prema iranskim popisivačimabaxul wrote:http://unstats.un.org/unsd/demographic/ ... esults.pdfHafis wrote:Ako može link?baxul wrote:prema popisu iz 2012 u iranu živi cca 9000 jevreja. (svakako zanemariva cifra al čisto zbog ispravnosti nebitnog podatka za temu)
Vjerujem više židovskim izvorima.
-
Hafis
#41055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
BiH u velikombaxul wrote:http://unstats.un.org/unsd/demographic/ ... esults.pdfHafis wrote:Ako može link?baxul wrote:prema popisu iz 2012 u iranu živi cca 9000 jevreja. (svakako zanemariva cifra al čisto zbog ispravnosti nebitnog podatka za temu)
sa time da imaš preko 250 000 ljudi koji se nisu nikako izjasnili i 50 000 "ostalih"
Što nisu lijepili bilborde k'o i ovdje, pa da narod bolje skonta
-
baxul
#41056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to je već politika u to se neću petljat. ali zvanična statistika jedne zemlje je jedno a lobističke statistike drugo. al tvoje pravo da vjeruješ u šta želiš.Hafis wrote: Nešto sam skeptičan prema iranskim popisivačima![]()
PS ona statistika je na domeni un.org pa ti kako ho'š
-
Hafis
#41057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro. Da konačno zaključimo. Taj narod (Židovi) je doživio pogrom i u Hrvatskoj i u Iranu.baxul wrote:to je već politika u to se neću petljat. ali zvanična statistika jedne zemlje je jedno a lobističke statistike drugo. al tvoje pravo da vjeruješ u šta želiš.Hafis wrote: Nešto sam skeptičan prema iranskim popisivačima![]()
- Havatar
#41058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo u Hrvatskoj.Hafis wrote:Pa dobro. Da konačno zaključimo. Taj narod (Židovi) je doživio pogrom i u Hrvatskoj i u Iranu.baxul wrote:to je već politika u to se neću petljat. ali zvanična statistika jedne zemlje je jedno a lobističke statistike drugo. al tvoje pravo da vjeruješ u šta želiš.Hafis wrote: Nešto sam skeptičan prema iranskim popisivačima![]()
-
oakville
#41059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Navedi nam listu konclogora za Jevreje tokom drugog svjetskog rata u Iranu i opis Iranske politike prema Hitleru u toku istog rata.Hafis wrote:Pa dobro. Da konačno zaključimo. Taj narod (Židovi) je doživio pogrom i u Hrvatskoj i u Iranu.baxul wrote:to je već politika u to se neću petljat. ali zvanična statistika jedne zemlje je jedno a lobističke statistike drugo. al tvoje pravo da vjeruješ u šta želiš.Hafis wrote: Nešto sam skeptičan prema iranskim popisivačima![]()
-
Hafis
#41060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam rekao da su se obadva pogroma desila u istom vremenskom razdoblju.oakville wrote:
Navedi nam listu konclogora za Jevreje tokom drugog svjetskog rata u Iranu i opis Iranske politike prema Hitleru u toku istog rata.
U Hrvatskoj su se desili u drugom svjetskom ratu kao posljedica progona od strane ustaškog marionetskog režima, tj. NDH, dok su se u Iranu desili u vrijeme antižidovske histerije koja je zahvatila islamski svijet tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Uzmi samo primjer Maroka i Tunisa, ni oni nisu imali logore, ali je Židova gotovo nestalo.
- Banksy
#41061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja imam i nije mi drago što je došao.Alfons Kauders wrote:
ja nemam nista protiv njegove posjete, cak mi je drago sto je dosao...
Njegova posjeta više govori o nama i onome što smo (p)ostali nego o njemu samom. Dojam i slika koju vidimo je tužna i porazna.
- Banksy
#41062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DoNture, šta misliš da otvoriš jednu svoju temu na kojoj bi pričali samo o hrvatskom ''pitanju'' i sl?Hafis wrote:
Ova baš gubi smisao ...
- akcid
#41063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Došao je Prvi ministar vlade nama susjedne države s kojom nismo u neprijateljskim odnosima. Ovakvi susreti se moraju održavati, interes države i svih njenih stanovnika moraju biti iznad emocionalnih interesa dijela BiH stanovništva.Banksy wrote:Ja imam i nije mi drago što je došao.Alfons Kauders wrote:
Njegova posjeta više govori o nama i onome što smo (p)ostali nego o njemu samom. Dojam i slika koju vidimo je tužna i porazna.
Posebno je pitanje koliko je naša država sposobna da maksimalno iskoristi ovaj i ovakve samite, pitanje je i ko će večeras zbrojiti korist od današnjeg sastanka, Srbija ili BiH...
- Banksy
#41064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Srbija i Turska, naravno. Preko leđa bosanske fukare čiji obraz i dostojanstvo po ko zna koji put, zbog sopstvenog sitnog ličnog interesa, prodaju ''begovi''.akcid wrote:Došao je Prvi ministar vlade nama susjedne države s kojom nismo u neprijateljskim odnosima. Ovakvi susreti se moraju održavati, interes države i svih njenih stanovnika moraju biti iznad emocionalnih interesa dijela BiH stanovništva.Banksy wrote:Ja imam i nije mi drago što je došao.Alfons Kauders wrote:
Posebno je pitanje koliko je naša država sposobna da maksimalno iskoristi ovaj i ovakve samite, pitanje je i ko će večeras zbrojiti korist od današnjeg sastanka, Srbija ili BiH...
Zvuči poznato?
- Paranoid
#41065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kalendar posjeta za Pussy lips je pisan u Briselu. Da je do njega danas bi ispred palate seratora u Bl bio crveni tepih.
-
Hafis
#41066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A onaj se naš Josipović kada dođe vuče po festivalima i samostanima, a opet onaj Milanović po zgarištima.
A vidi ovoga, na tepihu, k'o Tito u Adis Abebi u onaj carski vakat Selassia.
A vidi ovoga, na tepihu, k'o Tito u Adis Abebi u onaj carski vakat Selassia.
-
Yug
#41067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rece vodeci svjetski politicki analiticar @paranoidParanoid wrote:Kalendar posjeta za Pussy lips je pisan u Briselu. Da je do njega danas bi ispred palate seratora u Bl bio crveni tepih.
- OldMayor
#41068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro kako bi ti onda drzao odnose sa Srbijom?Banksy wrote:Ja imam i nije mi drago što je došao.Alfons Kauders wrote:
Shvatas li da je neminovnost da se mi 'pomirimo' sa Srbijom i pokrenemo saradnju? Znaci to ce se desiti kad-tad. Ili ti mislis da mi nekako mozemo odvaliti ovaj nas trokut i preselit ga negdje? 1/3 ukupne granice nam je sa Srbijom, to je tako i to se ne moze promjeniti.
Po cemu je Ok saradjivati sa Hrvatskom, a sa Srbijom smo ko na neprijateljskoj nozi. Dajte ba, ista govna i ovi i oni, hrvati su jos gori, jer ce su nam zabili noz u ledja vise puta.
Raditi na ekonomskoj saradnji, ovako odrzavati sastanke i to je to. A to prijatelji ko prije, nista od toga. Mozemo imati koristi od njih, a i oni od nas. To se treba iskoristiti.
-
costacurta
#41069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ta će picosti zna se ko je baja

- Banksy
#41070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vrlo znakovita rečenica koja mi je pomogla da razumijem tvoje stavove.OldMayor wrote:
Po cemu je Ok saradjivati sa Hrvatskom, a sa Srbijom smo ko na neprijateljskoj nozi.
Dajte ba, ista govna i ovi i oni, hrvati su jos gori, jer ce su nam zabili noz u ledja vise puta.
Bolje da ne odgovaram.
- Paranoid
#41071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba li ti šćčžđ....imam i font "Milosavljeva ćirilica"..Yug wrote:Rece vodeci svjetski politicki analiticar @paranoidParanoid wrote:Kalendar posjeta za Pussy lips je pisan u Briselu. Da je do njega danas bi ispred palate seratora u Bl bio crveni tepih.
- DaffyDuck
#41072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo nije pruzanje ruke pomirenja, vec jos jedan licemjeran potez srbijanske strane glupim bosancima
Dr. Bakir Nakaš, bivši direktor i brat dr. Abdulaha Nakaša po kojem ova bolnica nosi, ime u izjavi za NAP kaže kako cijeni volju Vučića da posjeti baš tu bolnicu.
- Ako će to biti nagovještaj nekih boljih odnosa i okretanja budućnosti drago mi je što će doći do toga, posebno ako je to bila njegova želja. Postoji uvijek trenutak kada se treba okrenuti naprijed, svako se nekad nađe u situaciji u kojoj možda nije želio biti. Treba cijeniti volju ljudi da se neke stvari prevaziđu – kaže dr. Nakaš.
No, prema njegovim riječima, u sadašnjoj upravi i menadžmentu Opće bolnice nema nikoga ko bi mogao srbijanskog premijera upoznati sa važnosti i ulogom ove bolnice u odbrani BiH i događajima iz bliske prošlosti.
- Nažalost, nema tamo u menadžmenu više nikoga ko je bio ovdje u ratu. Sadašnji menadžment je u to vrijeme bio u Istanbulu. Ima tamo ljekara koji bi mogli nešto reći o svemu tome. Ja sam jedan od posljednjih mohikanaca koji zna šta se tamo događalo i o tome sam svjedočio u više navrata u Hagu – kaže dr. Nakaš za NAP..
Vuk dlaku mijenja, ali cud ne.Vučić koji je govorio da će za jednog Srbina ubiti stotinu muslimana svečano dočekan u Sarajevu
Interes Srbije za BiH ilustrirao je stalnim rastom trgovinske razmjene između dvije države.
Srbijanski premijer je najavio kako će "nakon otklanjanja političkih problema" bosanskohercegovačka tvrtka "Prevent" uskoro kupiti ljevaonicu u Prijepolju koja će zaposliti 500 radnika. Dodao je kako Srbija od BiH očekuje uklanjanje "diskriminirajućih normi" za uvoz pića, vina i rezanog duhana aludirajući na trošarine koje je BiH uvela za takve proizvode iz Srbije. Vučić je podsjetio kako je Srbija od 2012. godine investirala 842,4 milijuna eura u BiH.
Tko je pravi Aleksandar Vučić?
Na upit novinara u Sarajevu tko je pravi Aleksandar Vučić, ovaj koji sada zagovara suradnju ili onaj iz prošlosti koji je bio blizak suradnik Vojislava Šešelja, aktualni srbijanski premijer je odgovorio kako nije došao nikome podilaziti niti odgovarati na medijska podmetanja.
"Kao što mi u Srbiji nismo razumjeli što se zbiva padom Berlinskog zida, tako mnogi danas ne razumiju što se oko njih zbiva", kazao je Vučić dodajući kako je on predsjednik srbijanske vlade koji je ponosan na svoju zemlju ali poštuje BiH.
"Čudim se onima koji bi od Srbije pokušali praviti nešto drugo, a ne prijatelja. Što se mene tiče, neće uspjeti", kazao je Vučić nazvavši drugačije tvrdnje besmislicama. Dodao je kako bi se i sam mogao baviti prošlošću mnogih u BiH no ipak mu ne pada mu na pamet to raditi.
Vučićeve ratne i poslijeratne izjave usmjerene protiv drugih naroda na prostorima bivše Jugoslavije svima su poznate, no novi proeuropski imidž srpskog premijera očito je izbrisao sjećanje na ono što je donedavno zagovarao.
Bevanda zaboravio povijest: Srbija nam je susjed, a susjed je uvijek najbliži
Bosanskohercegovački premijer Vjekoslav Bevanda je kazao kako su razgovori s Vučićem i njegovim suradnicima protekli "s dubokim uvažavanjem, ali bez kompleksa i s puno konkretnih stvari". "Regionalnu suradnju stavljam prije svega", kazao je Bevanda izrazivši očekivanje kako će uslijediti konkretnija gospodarska suradnja dvije države. "Mi smo susjedi i to je činjenica koja se ne može izbrisati", dodao je Bevanda istaknuvši kako je "susjed uvijek najbliži"
. index.hr
- Banksy
#41073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ga vodila Seka na Poljine, da mu pokaže gdje ih je pogodila maljutka ...
-
oakville
#41074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može li taj spisak konclogora u Maroku i Tunisu i još pokoji podatak? Za Jasenovac i genocid nad Jevrejima i Srbima u Hrvatskoj imamo čvrste dokaze, daj da vidimo tvoje dokaze da se isto radilo na mjestima koja navodiš.Hafis wrote:Nisam rekao da su se obadva pogroma desila u istom vremenskom razdoblju.oakville wrote:
Navedi nam listu konclogora za Jevreje tokom drugog svjetskog rata u Iranu i opis Iranske politike prema Hitleru u toku istog rata.
U Hrvatskoj su se desili u drugom svjetskom ratu kao posljedica progona od strane ustaškog marionetskog režima, tj. NDH, dok su se u Iranu desili u vrijeme antižidovske histerije koja je zahvatila islamski svijet tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Uzmi samo primjer Maroka i Tunisa, ni oni nisu imali logore, ali je Židova gotovo nestalo.
Eto dokle smo došli, uljudbena hrvatska je u istom rangu s marokom, tunisom i iranom, pa kako dalje
-
oakville
#41075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A gdje su na slikama predstavnik turske ambasade u bih i vođa bošnjačkog fataha bakir junior trezor, te ostali predstavnici autonomnog b-h entiteta unutar Srbije?DaffyDuck wrote:Ovo nije pruzanje ruke pomirenja, vec jos jedan licemjeran potez srbijanske strane glupim bosancima![]()
Dr. Bakir Nakaš, bivši direktor i brat dr. Abdulaha Nakaša po kojem ova bolnica nosi, ime u izjavi za NAP kaže kako cijeni volju Vučića da posjeti baš tu bolnicu.
- Ako će to biti nagovještaj nekih boljih odnosa i okretanja budućnosti drago mi je što će doći do toga, posebno ako je to bila njegova želja. Postoji uvijek trenutak kada se treba okrenuti naprijed, svako se nekad nađe u situaciji u kojoj možda nije želio biti. Treba cijeniti volju ljudi da se neke stvari prevaziđu – kaže dr. Nakaš.
No, prema njegovim riječima, u sadašnjoj upravi i menadžmentu Opće bolnice nema nikoga ko bi mogao srbijanskog premijera upoznati sa važnosti i ulogom ove bolnice u odbrani BiH i događajima iz bliske prošlosti.
- Nažalost, nema tamo u menadžmenu više nikoga ko je bio ovdje u ratu. Sadašnji menadžment je u to vrijeme bio u Istanbulu. Ima tamo ljekara koji bi mogli nešto reći o svemu tome. Ja sam jedan od posljednjih mohikanaca koji zna šta se tamo događalo i o tome sam svjedočio u više navrata u Hagu – kaže dr. Nakaš za NAP..Vuk dlaku mijenja, ali cud ne.Vučić koji je govorio da će za jednog Srbina ubiti stotinu muslimana svečano dočekan u Sarajevu
Interes Srbije za BiH ilustrirao je stalnim rastom trgovinske razmjene između dvije države.
Srbijanski premijer je najavio kako će "nakon otklanjanja političkih problema" bosanskohercegovačka tvrtka "Prevent" uskoro kupiti ljevaonicu u Prijepolju koja će zaposliti 500 radnika. Dodao je kako Srbija od BiH očekuje uklanjanje "diskriminirajućih normi" za uvoz pića, vina i rezanog duhana aludirajući na trošarine koje je BiH uvela za takve proizvode iz Srbije. Vučić je podsjetio kako je Srbija od 2012. godine investirala 842,4 milijuna eura u BiH.
Tko je pravi Aleksandar Vučić?
Na upit novinara u Sarajevu tko je pravi Aleksandar Vučić, ovaj koji sada zagovara suradnju ili onaj iz prošlosti koji je bio blizak suradnik Vojislava Šešelja, aktualni srbijanski premijer je odgovorio kako nije došao nikome podilaziti niti odgovarati na medijska podmetanja.
"Kao što mi u Srbiji nismo razumjeli što se zbiva padom Berlinskog zida, tako mnogi danas ne razumiju što se oko njih zbiva", kazao je Vučić dodajući kako je on predsjednik srbijanske vlade koji je ponosan na svoju zemlju ali poštuje BiH.
"Čudim se onima koji bi od Srbije pokušali praviti nešto drugo, a ne prijatelja. Što se mene tiče, neće uspjeti", kazao je Vučić nazvavši drugačije tvrdnje besmislicama. Dodao je kako bi se i sam mogao baviti prošlošću mnogih u BiH no ipak mu ne pada mu na pamet to raditi.
Vučićeve ratne i poslijeratne izjave usmjerene protiv drugih naroda na prostorima bivše Jugoslavije svima su poznate, no novi proeuropski imidž srpskog premijera očito je izbrisao sjećanje na ono što je donedavno zagovarao.
Bevanda zaboravio povijest: Srbija nam je susjed, a susjed je uvijek najbliži
Bosanskohercegovački premijer Vjekoslav Bevanda je kazao kako su razgovori s Vučićem i njegovim suradnicima protekli "s dubokim uvažavanjem, ali bez kompleksa i s puno konkretnih stvari". "Regionalnu suradnju stavljam prije svega", kazao je Bevanda izrazivši očekivanje kako će uslijediti konkretnija gospodarska suradnja dvije države. "Mi smo susjedi i to je činjenica koja se ne može izbrisati", dodao je Bevanda istaknuvši kako je "susjed uvijek najbliži"
. index.hr