Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Paranoid
#41026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
..i kliniku Schwarzwald...pride..
-
Hafis
#41027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije dobro. Ispa ovdje Vučić k'o Marko Kraljević naspram Muse Kesedžije.
E moj Vjeko, bruko....pa gdje mene ne pozvaše da ga ja dočekam
- Alfons Kauders
#41028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U jbt visok vojvoda. Znam da je Bevanda nizi od mene, kad sam ga onomad zajebavo za mindjuse u Zagrebu... Al Vucic vala ispada pravo visok, 195 ako ne i vise.Genije wrote:
- madner
#41029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
199, medo iz Bugojna. 
-
dudlov
#41030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E što se ismijah, zmalo sa stolice ne padohHafis wrote:Nije dobro. Ispa ovdje Vučić k'o Marko Kraljević naspram Muse Kesedžije.
-
oakville
#41031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ovo stigao predsjednik BiH u prijateljsku posjetu bošnjačko-hrvatskom entitetu unutar Srbije? 
-
oakville
#41032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to ništa kakva će tek podrška "regionalnoj stabilnosti" da stigne od protektora republike srpske sa sjedištem u americi. Bitno je da američko-tursko-srpski trougao "snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bih sada i uvijek" što u prevodu znači da poštuju varta jedan i pol volt zastavu i da neće brisati linije u geografskim kartamaMuaDib wrote:Bošnjaci ima da slušaju majku Tursku, pogotovo kada su u pitanju interesi Srba...akcid wrote:Ode Bakir po instrukcije za sutrašnji sastanak sa Vučićem u Sarajevu![]()
Pitanje je da li po svom nahođenju, ili po pozivu iz Ankare...
Premijer Srbije Aleksandar Vučić će u utorak, 13. maja, posjetiti Sarajevo...
Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović će 12. maja boraviti u zvaničnoj posjeti Turskoj...![]()
- Alfons Kauders
#41033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bio sam blizu...madner wrote:199, medo iz Bugojna.
haj makar ga radoncic nije docekao, izgledalo bi ko da mu pusi...
-
Hafis
#41034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ups, nije dobro. Koliko vidim poklonio je ginekologiji babytherm.
Valjda se neće naći netko ''pametan'' pa ga proglasiti počasnim građaninom Sarajeva.
Valjda se neće naći netko ''pametan'' pa ga proglasiti počasnim građaninom Sarajeva.
-
sanjin_1
#41035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ni njemu lahko...trebalo je stisnut guzicu pa priznat Kosovo a sad se valja boriti za suverenu BiH. A ovi "vojvoDŽaneri" navrli sa "njakvim statutom".. dobri i pošteni Jonuz prijeti gradžanskim neposluhom..hebi ga izgleda da će i Srbija napokon postat država i saznat gdje su njene granice...
- Adriatic
#41036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li će ova Šešeljeva kreatura obići i položaje oko Sarajeva, da se sjeti starih vremena?
Ko da ga gledam kako govori Vjeki "Odavde sam ja rokao...."
Šminkanje četalja u toku.
Hipnotisana gomila iz pjesme.
Ko da ga gledam kako govori Vjeki "Odavde sam ja rokao...."
Šminkanje četalja u toku.
Hipnotisana gomila iz pjesme.
- Alfons Kauders
#41037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma to samo da upozna bakirovu hanumu...Hafis wrote:Ups, nije dobro. Koliko vidim poklonio je ginekologiji babytherm.
(ili da ga zaraze ovim boginjama
- area51
#41038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Golem labeloAlfons Kauders wrote:U jbt visok vojvoda. Znam da je Bevanda nizi od mene, kad sam ga onomad zajebavo za mindjuse u Zagrebu... Al Vucic vala ispada pravo visok, 195 ako ne i vise.Genije wrote:
-
Basvod
#41039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedino ga Dodik "ljudski"
moze docekati.
Njih dvojica, 4 metra i 300 kila.
Njih dvojica, 4 metra i 300 kila.
- Alfons Kauders
#41040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Genije wrote:Ne bi samo izgledalo.Alfons Kauders wrote:bio sam blizu...madner wrote:199, medo iz Bugojna.
haj makar ga radoncic nije docekao, izgledalo bi ko da mu pusi...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#41041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:a zato i jedni i drugi mrze ZidoveHavatar wrote:Bezveze vam je prica zadnje dvije tri stranice , svi znamo da su Hrvati porijeklom iz Irana ( iz okoline Teherana da budem precizniji )..
Samo sto u Iranu, pa ako hoces i u Teheranu, zivi poveca zajednica Zidova, dok u "lipoj njihovoj" mogu u kombi da ih potrpaju.
- OldMayor
#41042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro vrle dimplomate, a kako bi se vi ponasali u ovoj situaciji?
Znaci Vucic vas nazove i kaze, eto ja bih zelio doci u oficijalnu posjetu u Sarajevo.
Vi bi mu rekli jelde pusi ba vucicu qrac, mozes nam ga samo popusit, i ne moras dolaziti, docemo mi po tebe, s puskom. Jelde, to biste vi strasni internet ratnici rekli.
Kako ba ne kontate da moramo zivjeti jos ihihi godina ovdje? Shvatam dijasporu njih boli qrac, mogu kenjat sta hoce. Ali mi nije jasan covjek koji ovdje zivi i zivjet ce, a i dalje zivi u 90-im!? Pa dokad vise...
I po meni su pucali jbmu majku pa sta sad evo da radim?! Sta? Da kmecim do kraja zivota i pricam kako su pucali po meni. Pa moramo zivjeti, moramo razvijati odnose, ja ne zelim da moje dijete cim se rodi mrzi sve oko sebe jbt, kakav ce mu to zivot onda biti..
Fakat mi niste jasni... Da je otisao u Banja Luku, srali bi o cetnickim zavjerama. Da je otisao u Zagreb, opet isto, rekli bi hoce nas opet da zeznu. Da je otisao u Brisel, rekli sto nije ovdje dosao boji se. Mislim ne znam fakat sta hocete...
Ne kazem da mu ga trebamo svi sad poglabati, ali dajte ako je dosao covjek da prica o ekonomiji, dajte da pricamo o ekonomiji i da pokusamo nesto uraditi. Mi njima, oni nama, pa ko koga...ne mozemo imati 8 miliona ljudi pored nas koji pricaju isti jezik, a ekonomski ih ne iskoristiti...
Mucnite malo tikvom...
Znaci Vucic vas nazove i kaze, eto ja bih zelio doci u oficijalnu posjetu u Sarajevo.
Vi bi mu rekli jelde pusi ba vucicu qrac, mozes nam ga samo popusit, i ne moras dolaziti, docemo mi po tebe, s puskom. Jelde, to biste vi strasni internet ratnici rekli.
Kako ba ne kontate da moramo zivjeti jos ihihi godina ovdje? Shvatam dijasporu njih boli qrac, mogu kenjat sta hoce. Ali mi nije jasan covjek koji ovdje zivi i zivjet ce, a i dalje zivi u 90-im!? Pa dokad vise...
I po meni su pucali jbmu majku pa sta sad evo da radim?! Sta? Da kmecim do kraja zivota i pricam kako su pucali po meni. Pa moramo zivjeti, moramo razvijati odnose, ja ne zelim da moje dijete cim se rodi mrzi sve oko sebe jbt, kakav ce mu to zivot onda biti..
Fakat mi niste jasni... Da je otisao u Banja Luku, srali bi o cetnickim zavjerama. Da je otisao u Zagreb, opet isto, rekli bi hoce nas opet da zeznu. Da je otisao u Brisel, rekli sto nije ovdje dosao boji se. Mislim ne znam fakat sta hocete...
Ne kazem da mu ga trebamo svi sad poglabati, ali dajte ako je dosao covjek da prica o ekonomiji, dajte da pricamo o ekonomiji i da pokusamo nesto uraditi. Mi njima, oni nama, pa ko koga...ne mozemo imati 8 miliona ljudi pored nas koji pricaju isti jezik, a ekonomski ih ne iskoristiti...
Mucnite malo tikvom...
- Alfons Kauders
#41043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja nemam nista protiv njegove posjete, cak mi je drago sto je dosao... ali to ne znaci da ga volim... kao ni domacine mu...OldMayor wrote:Dobro vrle dimplomate, a kako bi se vi ponasali u ovoj situaciji?
Mucnite malo tikvom...
nek svi 'poglabaju' i nek idu u tri picke materine, konstitutivne
- Alfons Kauders
#41044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zivjela je i kod nas, dok nisu dosli da nas prosvijetle i nauce mitteleurpskoj uljudbi... prije 100 godina 1 od 6 stanovnika sarajeva je bio zidov... imamo drugo najvece zidovsko groblje u evropi...Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Alfons Kauders wrote:a zato i jedni i drugi mrze ZidoveHavatar wrote:Bezveze vam je prica zadnje dvije tri stranice , svi znamo da su Hrvati porijeklom iz Irana ( iz okoline Teherana da budem precizniji )..
Samo sto u Iranu, pa ako hoces i u Teheranu, zivi poveca zajednica Zidova, dok u "lipoj njihovoj" mogu u kombi da ih potrpaju.
sta ces, nikad nismo bili civilizirani eUropejci, pa nismo ni furali takve stvari...
- Havatar
#41045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedno je poslovati a drugo je praviti od svakog ko dodje na vlast u Srbiji vizionara i velikog prijatelja BIH i jos ne raditi nista sto ti je u interesu nego samo ono sto njima odgovara.
-
Hafis
#41046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pretpostavljam to su najnoviji podatci studije sprovedene na Filozofskom fakultetu - znanstveno područje humanističkih znanosti - znanstveno polje: judaistika, pri Internacionalnom univerzitetu u Kalesiji.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Samo sto u Iranu, pa ako hoces i u Teheranu, zivi poveca zajednica Zidova, dok u "lipoj njihovoj" mogu u kombi da ih potrpaju.
Inače, prema zadnjim procjenama u Iranu živi približno 1,400 a u Hrvatskoj prema podatcima CENDO-a (guglaj o čemu se radi) 2011. godine živjelo je točno 536 Židova, i to slovom i brojem.
E onda izguglaj broj stanovnika Irana i Hrvatske, ukalkuliraj ove gore brojeve, i dobit ćeš postotke za usporedbu stvarnog stanja, i sve će ti se lijepo kas'ti.
I ovakve usluge ću ubuduće naplaćivati. Nisam se ja ovolike godine obrazovao da bi dijelio znanje besplatno.
-
baxul
#41047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prema popisu iz 2012 u iranu živi cca 9000 jevreja. (svakako zanemariva cifra al čisto zbog ispravnosti nebitnog podatka za temu)
- Alfons Kauders
#41048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma ja gugla doktor demograf najnizu procjenu...Hafis wrote:Pretpostavljam to su najnoviji podatci studije sprovedene na Filozofskom fakultetu - znanstveno područje humanističkih znanosti - znanstveno polje: judaistika, pri Internacionalnom univerzitetu u Kalesiji.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Samo sto u Iranu, pa ako hoces i u Teheranu, zivi poveca zajednica Zidova, dok u "lipoj njihovoj" mogu u kombi da ih potrpaju.
Inače, prema zadnjim procjenama u Iranu živi približno 1,400 a u Hrvatskoj prema podatcima CENDO-a (guglaj o čemu se radi) 2011. godine živjelo je točno 536 Židova, i to slovom i brojem.
E onda izguglaj broj stanovnika Irana i Hrvatske, ukalkuliraj ove gore brojeve, i dobit ćeš postotke za usporedbu stvarnog stanja, i sve će ti se lijepo kas'ti.
I ovakve usluge ću ubuduće naplaćivati. Nisam se ja ovolike godine obrazovao da bi dijelio znanje besplatno.
a vidis, da ih nisu tvoji mitteleuropljani pobili, ovo podvuceno bi se odnosilo na nas, ne na iran...In recent years, the Jewish population of Iran was estimated by most sources to be 25,000,[39][40][41][42] though estimates varied, with some as low as 17,000[78] and as high as 40,000.[79] However, a census in August 2012 indicated that there were only 8,756 Jews still living in Iran.[44] Notable population centers include Tehran, Isfahan (1,200),[80] and Shiraz. Historically, Jews maintained a presence in many more Iranian cities. Jews are protected in the Iranian constitution and seat is reserved for a Jew in the Majlis.[40] Iran hosts the largest Jewish population of any Muslim-majority country.[45]
-
Hafis
#41049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako može link?baxul wrote:prema popisu iz 2012 u iranu živi cca 9000 jevreja. (svakako zanemariva cifra al čisto zbog ispravnosti nebitnog podatka za temu)
-
Hafis
#41050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iran je prijateljska zemljaAlfons Kauders wrote:ma ja gugla doktor demograf najnizu procjenu...Hafis wrote:Pretpostavljam to su najnoviji podatci studije sprovedene na Filozofskom fakultetu - znanstveno područje humanističkih znanosti - znanstveno polje: judaistika, pri Internacionalnom univerzitetu u Kalesiji.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Samo sto u Iranu, pa ako hoces i u Teheranu, zivi poveca zajednica Zidova, dok u "lipoj njihovoj" mogu u kombi da ih potrpaju.
I ovakve usluge ću ubuduće naplaćivati. Nisam se ja ovolike godine obrazovao da bi dijelio znanje besplatno.imas na wiki 10tak drugih procjena kao i rezultate popisa
a vidis, da ih nisu tvoji mitteleuropljani pobili, ovo podvuceno bi se odnosilo na nas, ne na iran...In recent years, the Jewish population of Iran was estimated by most sources to be 25,000,[39][40][41][42] though estimates varied, with some as low as 17,000[78] and as high as 40,000.[79] However, a census in August 2012 indicated that there were only 8,756 Jews still living in Iran.[44] Notable population centers include Tehran, Isfahan (1,200),[80] and Shiraz. Historically, Jews maintained a presence in many more Iranian cities. Jews are protected in the Iranian constitution and seat is reserved for a Jew in the Majlis.[40] Iran hosts the largest Jewish population of any Muslim-majority country.[45]