izvinjavam se ako sam izgledao nekulturan, nije mi bio cilj zaista...ali nije stvarno rjesenje davati glas istima, pogotovu na balkanu gdje se i najjaci desnicari kriju iza socijaldemokratije...Styling wrote:shvatiLA... ne smijesSmail Aga Cengic wrote:Evo ja sam iz Tuzle, znaci tvrdjavi SDP-a u BiH, imam u porodici i pogunilih clanova dobitnika zlatnog ljiljana i za njih sdp nije nista napravio...sto se tice u ratu neke pomoci ili neke humatirane isto nista.Styling wrote:
A sta su to obecali a nisu ispunili? Koliko su u svojim nastojanjima imali opstrukcija SDA (koja je iako je sjedila u vlasti ubjedjivala nas da ne vjerujemo svojim ocima nego da im vjerujemo da nisu u vlasti). Dobro su ista uspjeli uraditi.
sto se tice investicija nista..sto se tice nekog cistog poslovanja isto nista...na kraju je Jasa Imamovic odlucio da ne prima gradjane uopste vise na razgovor...
Ti, ja mislim, jos nisi shvatio niti zivot niti mjesto gdje zivis...koliko ti je godina ako smijem da pitam?
Razumijem da imas negativan stav prema SDP-u, to je tvoje pravo, ali nemas pravo sa mnom razgovarati s visine i govoriti mi da je nista ne kontam.
Malo respekta, medjusobnog postovanja i kulture dijaloga nije na odmet, bez obzira sto smo na forumu.
SDP
- Smail Aga Cengic
#41001 Re: SDP
- Styling
#41002 Re: SDP
Zasto da ne, ja podrzavam ideju socijaledmokratije i smatram da je to jedino pravo rjesenje da se sprijeci podjela po nacionalim torovima. Podrzavam put kojim idu i to je jedino sto me zanima. Unutrasnju kadrovsku politiku prepustam da sami rijese. Nisu savrseni kao sto nije nijedna partija kod nas, ali su jos uvijek puno pozitivniji od alternative.Smail Aga Cengic wrote:izvinjavam se ako sam izgledao nekulturan, nije mi bio cilj zaista...ali nije stvarno rjesenje davati glas istima, pogotovu na balkanu gdje se i najjaci desnicari kriju iza socijaldemokratije...Styling wrote:shvatiLA... ne smijesSmail Aga Cengic wrote:
Evo ja sam iz Tuzle, znaci tvrdjavi SDP-a u BiH, imam u porodici i pogunilih clanova dobitnika zlatnog ljiljana i za njih sdp nije nista napravio...sto se tice u ratu neke pomoci ili neke humatirane isto nista.
sto se tice investicija nista..sto se tice nekog cistog poslovanja isto nista...na kraju je Jasa Imamovic odlucio da ne prima gradjane uopste vise na razgovor...
Ti, ja mislim, jos nisi shvatio niti zivot niti mjesto gdje zivis...koliko ti je godina ako smijem da pitam?
Razumijem da imas negativan stav prema SDP-u, to je tvoje pravo, ali nemas pravo sa mnom razgovarati s visine i govoriti mi da je nista ne kontam.
Malo respekta, medjusobnog postovanja i kulture dijaloga nije na odmet, bez obzira sto smo na forumu.
- johntra
#41003 Re: SDP
Ti možda živiš u Gornjoj Tuzli pa tako pričaš, jer samo ćorav može tvrditi da Jasmin, odnosno SDP, za 16 godina nije ništa uradio za Tuzlu...Smail Aga Cengic wrote:
Evo ja sam iz Tuzle, znaci tvrdjavi SDP-a u BiH, imam u porodici i pogunilih clanova dobitnika zlatnog ljiljana i za njih sdp nije nista napravio...sto se tice u ratu neke pomoci ili neke humatirane isto nista.
Nije Jasmin nikakav cvjećka, ali je sigurno najbolji načelnik u BiH u poslijeratnom vremenu...i to je jednostavan fakat.
-
VjecitiStudent
#41004 Re: SDP
Logika koja je dovela i održala sve te lagumdžije, nikšiće i pripadajuću zlatčad.Styling wrote:Zasto da ne, ja podrzavam ideju socijaledmokratije i smatram da je to jedino pravo rjesenje da se sprijeci podjela po nacionalim torovima. Podrzavam put kojim idu i to je jedino sto me zanima. Unutrasnju kadrovsku politiku prepustam da sami rijese. Nisu savrseni kao sto nije nijedna partija kod nas, ali su jos uvijek puno pozitivniji od alternative.
- Adriatic
#41005 Re: SDP
Tačno. Logika "ali ovi su gori od nas" ili "birajte manje zlo" nas je i dovela do istog rezultata: 0VjecitiStudent wrote:Logika koja je dovela i održala sve te lagumdžije, nikšiće i pripadajuću zlatčad.Styling wrote:Zasto da ne, ja podrzavam ideju socijaledmokratije i smatram da je to jedino pravo rjesenje da se sprijeci podjela po nacionalim torovima. Podrzavam put kojim idu i to je jedino sto me zanima. Unutrasnju kadrovsku politiku prepustam da sami rijese. Nisu savrseni kao sto nije nijedna partija kod nas, ali su jos uvijek puno pozitivniji od alternative.
- It_is_a_Leclerc
#41006 Re: SDP
Podrška za mladog Bajrovića.
Bh. "levicu" treba rascjepkati, a onda je pustiti da se uguši u vlastitoj nedosljednosti, međusobnim animozitetima i općem pomanjkanju svega, kao njemačka 1930-tih godina,
Bh. "levicu" treba rascjepkati, a onda je pustiti da se uguši u vlastitoj nedosljednosti, međusobnim animozitetima i općem pomanjkanju svega, kao njemačka 1930-tih godina,
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41007 Re: SDP
Adriatic wrote:Tačno. Logika "ali ovi su gori od nas" ili "birajte manje zlo" nas je i dovela do istog rezultata: 0VjecitiStudent wrote:Logika koja je dovela i održala sve te lagumdžije, nikšiće i pripadajuću zlatčad.Styling wrote:Zasto da ne, ja podrzavam ideju socijaledmokratije i smatram da je to jedino pravo rjesenje da se sprijeci podjela po nacionalim torovima. Podrzavam put kojim idu i to je jedino sto me zanima. Unutrasnju kadrovsku politiku prepustam da sami rijese. Nisu savrseni kao sto nije nijedna partija kod nas, ali su jos uvijek puno pozitivniji od alternative.
davno je Gunter rahmetli napiso Srce bije ulijevo a đep udesno, vrno knjižicu i reko im alajhamnet
Ljevica je davno prestala da bude rješenje za bilo šta......evo se vidi i na ojropskoj sceni dže svako glumatanje vlasti od ovijeh lažnih ljevata dovede na scenu najgoru desnicu
Ljevica se odvojila od baze, od života i od potreba ljudi.....iseravaju stare otrcane floskule (kod nas su to Titine slike i partizanske obljetnice) koje nemaju uporišta u praksi niti su realno provodive, a čuješ ih od ljudi koji nikada nisu ništa radili. Iz iskustva ljudi koji su radili po državnim preduzećima kažu da su za njih, radnike, najgori bili SDP-ovi direktori
Naša je možda jedina šansa u nekoj liberalnoj partiji, ali mi nismo podneblje za te priče i tih životnih pogleda..niti čemo da bidnemo u narednih 4-5 generacija...u nas je liberalizam rezervisan za "zlatnu mladež"
a i nema u današnjem vaktu slobode bez one ekonomske
Last edited by JoseMujica on 11/03/2016 14:57, edited 1 time in total.
- madner
#41008 Re: SDP
Kod nas kada se mora doci na vrijeme na posao ne valja direktor. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41009 Re: SDP
madner wrote:Kod nas kada se mora doci na vrijeme na posao ne valja direktor.
ne fataj se za oma chunu kad tolike choke letaju
poserem se na tog direktora koji se bavi takvim stvarima...taj ne zna ni što je tu došo, a zapalo ga
- madner
#41010 Re: SDP
Slazem se da je to potpuno sporedna stvar, no
kazem da raja nije mjerodavna.
Samo SDP na svim nivoima, gazimo HDZ do podne, pravimo kompromise poslje
Samo SDP na svim nivoima, gazimo HDZ do podne, pravimo kompromise poslje
- fosna2014
#41011 Re: SDP
SDP se vraca.

-
Novak20
#41012 Re: SDP
fosna2014 wrote:SDP se vraca.![]()
Znaju li koliki je minus ?
- fosna2014
#41013 Re: SDP
Dobro je. Bilo je u spici 75.000 (2010) sad je ca. 35.000 clanova. Ma da u ovih 75 imas i onih preko 80 godina sto su jos iz onog rata bili partijasi.Novak20 wrote:fosna2014 wrote:SDP se vraca.![]()
Znaju li koliki je minus ?
-
dzakailibu
#41014 Re: SDP
Ova stranka je bash presmijesna. I clanovi koji su se stvarno nafurali da su alternativa necemu. Zali boze ideje i ljudi koji su vjerovali u ovu opciju.
- General War
#41015 Re: SDP
...sa kim-cim-kako ga poredis pa dolazis do tog zakljucka? ...I ja nisam iz gornje Tuzle btw.johntra wrote:Ti možda živiš u Gornjoj Tuzli pa tako pričaš, jer samo ćorav može tvrditi da Jasmin, odnosno SDP, za 16 godina nije ništa uradio za Tuzlu...Smail Aga Cengic wrote:
Nije Jasmin nikakav cvjećka, ali je sigurno najbolji načelnik u BiH u poslijeratnom vremenu...i to je jednostavan fakat.
Kad budes isao u katastar ili komunalne inspekcije ili komunalno preduzece sa problemom javi se, a tek se javi ako budes htio Djasmina da posjetis vezano za neki opstinski problem.
- johntra
#41016 Re: SDP
Naravno, kad je teško demantirati ono što čovjek iza sebe ostavlja, a što se vidi golim okom, pa čak i onog ko nije iole upućen u dešavanja u Tuzli, onda je problem katastar i kako Jasmin ne prima ljude u opštini...
rekao sam već, nije cvjećka, niti je ikad bio, ali se barem iza njega nešto vidi..
rekao sam već, nije cvjećka, niti je ikad bio, ali se barem iza njega nešto vidi..
- It_is_a_Leclerc
#41017 Re: SDP

Hajde što su iskoristili sliku turskih rudara za priču o investicijama u bh. rudnike, ali ovo - u sigurnost rudara
-
Holms
#41018 Re: SDP
fosna2014 wrote:SDP se vraca.![]()
gdje se vraća?
u koaliciju sa SDA?
- Smail Aga Cengic
#41019 Re: SDP
Od onog koliko para je imao na raspolaganju nije nista posebno napravio...a vjeruj ta ostala bagra od nacelnika po ostatku bih bi u nekom drugom vremenu zavrsila pred streljackim strojem i naravno jasmin nije bas kao oni,ali daleko je on od nekoga koji je napravio nesto veliko za grad.johntra wrote:Ti možda živiš u Gornjoj Tuzli pa tako pričaš, jer samo ćorav može tvrditi da Jasmin, odnosno SDP, za 16 godina nije ništa uradio za Tuzlu...Smail Aga Cengic wrote:
- KB9
#41020 Re: SDP
ovaj novi sdp samo upire prstom na sve ostale, to im je taktika
pravo su napredovali, prste ideje na sve strane, naprijed bosno i hercegovino
pravo su napredovali, prste ideje na sve strane, naprijed bosno i hercegovino
- General War
#41021 Re: SDP
Pa onda svaki nacelnik je uspjesan cak sta vise citava BiH izgleda divno kakva je bila...na stranu to cutanje njega kao istaknutog clana sdpa za nenormalan nacin raspodjele novca, sto autoput ode od tuzle 100km, sto se pogusismo decenijama a tek prije dvije godine EP daje neku crkavicu, sto su mu desne ruke koje vode opstinske sluzbe obicni levati u struci ili do dna korumpirani...stvarno smijesan argument...ti tipa prozivas da zivi u gornjoj tuzli, prije ce bit da ti tuzlu gledas na razglednicama.johntra wrote:Naravno, kad je teško demantirati ono što čovjek iza sebe ostavlja, a što se vidi golim okom, pa čak i onog ko nije iole upućen u dešavanja u Tuzli, onda je problem katastar i kako Jasmin ne prima ljude u opštini...
- MOSALJOZE
#41022 Re: SDP
Jedno pitanje za bolje upućene
Jeli sdp dobijao izbore do neke 2005 godine u Tuzli?
- General War
#41023 Re: SDP
Tehnicki Jeste koliko se sjecam, beslagic dobio poslije rata kao reformista pa kao sdp kadar...Dzasmin isto tako nastavio poslije njega.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za bolje upućene
- johntra
#41024 Re: SDP
Očigledno je da ti van Tuzle nisi bio, osim možda do Kladnja....čuj BiH izgleda divna...više je stvari uradio Jasmin za TZ, nego svi sarajevski gradonačelnici poslije rata...to što je autoput otišao od TZ 100 kilometara stvar je na koju nije mogao uticati Jasmin, pa ni niko iz Kantona, nego jedino neko na federalnom, odnosno, državnom nivou, jer je Koridor 5C ucrtan davno prije Jasmina...General War wrote: Pa onda svaki nacelnik je uspjesan cak sta vise citava BiH izgleda divno kakva je bila...na stranu to cutanje njega kao istaknutog clana sdpa za nenormalan nacin raspodjele novca, sto autoput ode od tuzle 100km, sto se pogusismo decenijama a tek prije dvije godine EP daje neku crkavicu, sto su mu desne ruke koje vode opstinske sluzbe obicni levati u struci ili do dna korumpirani...stvarno smijesan argument...ti tipa prozivas da zivi u gornjoj tuzli, prije ce bit da ti tuzlu gledas na razglednicama.
meni je mrsko zaista nabrajati Jasminove uspjehe u TZ, niti nešto previše želim, jer sam već rekao šta imam o njemu...ali ako je tebi jedini argument to što u opštini rade korumpirani ljudi ili nešto na šta Jasmin, što zbog SDA gamadi, što zbog toga što to nije dio njegovog djelokruga rada, uticati, onda su ti argumenti prilično tanki...
- johntra
#41025 Re: SDP
Nek je samo ukino restrikcije vode, odličan je...eto, nek je samo to uradio...Smail Aga Cengic wrote:
Od onog koliko para je imao na raspolaganju nije nista posebno napravio...a vjeruj ta ostala bagra od nacelnika po ostatku bih bi u nekom drugom vremenu zavrsila pred streljackim strojem i naravno jasmin nije bas kao oni,ali daleko je on od nekoga koji je napravio nesto veliko za grad.
kod vas ukinuli, kod nas u Sarajevu uveli...