Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Havatar
#41001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bezveze vam je prica zadnje dvije tri stranice , svi znamo da su Hrvati porijeklom iz Irana ( iz okoline Teherana da budem precizniji )..
- Alfons Kauders
#41002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a zato i jedni i drugi mrze ZidoveHavatar wrote:Bezveze vam je prica zadnje dvije tri stranice , svi znamo da su Hrvati porijeklom iz Irana ( iz okoline Teherana da budem precizniji )..
- LBVIEW
#41003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto se s tobom danas desava moj dokture? S kim god se zakacis obrise pod s tobom k'o da nekoc nisi bio najbolji brucos a i svrseni student Sveucilista.Hafis wrote:Oho, kolegica s onom zanimljivom rasnom teorijom o obliku hercegovačke lobanjeBanksy wrote:Rudimentno ili rudimentarno je ono što je zakržljalo, ali i ono što je prapočetak, temelj, zametak, iz čega slijedi da su Bešlići taj zametak iz kojeg su se razvila hrvatska prezimena,Hafis wrote:Svejedno, par tih sporadičnih rundimentnih prezimena koja nisu pravilo. Džaba se vadite, takav vam grah upao
grah ne upada, već pada,
nije ruNdiment, već rudiment,
zanimljivo, istu grešku ponavlja i neki Dr Lecter s Avazovog foruma, i on je iz Mostara, možda ga znaš?Obožavam Vaš opus.
Može biti, vidim omaklo mi se ''n''. Što ću, taj dan nisam bio na predavanju. Ostao kući, štimovao glasovir.
Za Dr Lectera sam čuo. Izuzetan laf: šarmantan, drzak, inteligentan, obrazovan i elokventan. Svaka bi ga majka poželjela za zeta.
Na žalost, nisam imao prigodu ukrižiti pero s njim, a volio bih.
Kako bilo, deder ti malkice odmori od forumskog nadmetanja, ugled intelektualne perjanice forumskih ozracja se tesko stice a vrlo lako gubi.
-
Hafis
#41004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svoj ti posao kume. Skarindžam ja to kada imam vremena, ali prije svega volje.
Evo prvi ti - 90% postova na ovoj temi si posvetio mom liku. Ne kažem da si homić, ali to o ipak mnogo govori o tebi- bezveznjak
S druge strane ja te stvarno rijetko i čitam, jer kojeg ćeš mi ikako vraga, jedna te ista. I normalno - o meni. Sumnjam da bih i otpozdravljao takvim likovima u stvarnom životu.
A ti piši i dalje o meni, ako ti je tako lakše. Ovo je ionako virtualni svijet, u kojem doktor znanosti može ''raspravljati'' o nečemu, recimo s metalostrugarem koji inače radi na čuvanju parkinga i oboružan je pukim internet znanjem. I da to površnom promatraču djeluje čak kao i ravnopravan dijalog. Mada se po pravilu metalostrugar ''izda'', jednostavno ne odoli i počne vrijeđati.
I nemoj ovo osobno shvatiti, nisi ti jedini kojem se ovo dešava.
I izvinite na offu, ozbiljno.
Evo prvi ti - 90% postova na ovoj temi si posvetio mom liku. Ne kažem da si homić, ali to o ipak mnogo govori o tebi- bezveznjak
S druge strane ja te stvarno rijetko i čitam, jer kojeg ćeš mi ikako vraga, jedna te ista. I normalno - o meni. Sumnjam da bih i otpozdravljao takvim likovima u stvarnom životu.
A ti piši i dalje o meni, ako ti je tako lakše. Ovo je ionako virtualni svijet, u kojem doktor znanosti može ''raspravljati'' o nečemu, recimo s metalostrugarem koji inače radi na čuvanju parkinga i oboružan je pukim internet znanjem. I da to površnom promatraču djeluje čak kao i ravnopravan dijalog. Mada se po pravilu metalostrugar ''izda'', jednostavno ne odoli i počne vrijeđati.
- Alfons Kauders
#41005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
metalostrugar-bravar-tito-godisnjica...Hafis wrote:Svoj ti posao kume. Skarindžam ja to kada imam vremena, ali prije svega volje.
polako doktore, nije zdravo tako emotivno...
- ILVIIR
#41006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koja kontradiktornost izmedju zelenog i crvenog... aj aj aaaaaaaaajHafis wrote:Svoj ti posao kume. Skarindžam ja to kada imam vremena, ali prije svega volje.
- Havatar
#41007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidis sta ti je kultura , kod Hrvata metalostrugarima govore doktore iz postovanja 
- seln
#41008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napredan narod, pa to ti je...funkcionalno nepismeno seosko laprdalo bez pola muke postane doktor, cetrnaestogoisnjak postane pukovnik...Havatar wrote:Vidis sta ti je kultura , kod Hrvata metalostrugarima govore doktore iz postovanja
- LBVIEW
#41009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko ti je kriv moj dokture kad si politicku temu pretvorio u onu o sebi samom.Hafis wrote:Svoj ti posao kume. Skarindžam ja to kada imam vremena, ali prije svega volje.
Pa se onda navale kojekakvi pekari,metalostrugari, cuvari parkinga i slicni bezveznjakovici koji
ocekuju malo mudrosti od hodajuce enciklopedije s diplomom Sveucilista. Kad ono, da izvines corak-
ispostavi se kako je jedan obican pekar iz Tuzle-Alfons tata-mata za tebe u oblasi etimologije,
pa onda,sta ja znam jedna Banksy koja,pretpostvaljam radi negdje za salterom(doticnoj se izvinjavam ako pogrijesih),ocita ti lekciju iz lingvistike, a metalostrugar, to jest ja
Last edited by LBVIEW on 09/05/2014 12:23, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#41010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ruku na srce, ni ostali nisu nista bolji po ovom pitanjuseln wrote:Napredan narod, pa to ti je...funkcionalno nepismeno seosko laprdalo bez pola muke postane doktor, cetrnaestogoisnjak postane pukovnik...Havatar wrote:Vidis sta ti je kultura , kod Hrvata metalostrugarima govore doktore iz postovanja
samo nemamo pampers pukovnika
jbt doktore, pa kako ste vi fakat mogli u ratu imati toliko maloljetnika? zar je bila tolika kriza da ste po osnovnim skolama mobilisali ko stanoviti soboslikar iz austrije pred kraj rata?
uistinu brutalan bratoubilacki rat... kad vidim samo koliko je desetina tisuca invalida ostalo u pojedinim gradicima sa isto toliko stanovnika... nije ni vama bilo lako...
- Adriatic
#41011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Ljubuškom 250 pukovnika.
Last edited by Adriatic on 12/05/2014 08:45, edited 1 time in total.
- Paranoid
#41012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
seln wrote:Napredan narod, pa to ti je...funkcionalno nepismeno seosko laprdalo bez pola muke postane doktor, cetrnaestogoisnjak postane pukovnik...Havatar wrote:Vidis sta ti je kultura , kod Hrvata metalostrugarima govore doktore iz postovanja

- Alfons Kauders
#41013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Paranoid wrote:seln wrote:Napredan narod, pa to ti je...funkcionalno nepismeno seosko laprdalo bez pola muke postane doktor, cetrnaestogoisnjak postane pukovnik...Havatar wrote:Vidis sta ti je kultura , kod Hrvata metalostrugarima govore doktore iz postovanja
-
sechijash
#41014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hafis wrote:Pa činjenica je da su Hrvati i Turci u jednom duljem vremenskom razdoblju živjeli ''zajedno'' na ovim područjima. U stvari, nepravilno je reći ''živjeli zajed, budući su u tom odnosu Turci ipak bili vladari.seln wrote:Fakat. Mozes li zamisliti Hrvata koji se preziva Begic? Ili, ne daj boze, Musa?Alfons Kauders wrote:[quote="The BEN10"
renesansni covjek, pravi mitteleuropljanin sa cistim hrvatskim starozavjetnim imenom... a ne kao neki s turskim imenima koji misle da u srpskom ima ijekavice
Tako da se današnji Hrvatski jezik se sastoji od gotovo 30% riječi koje su preuzete od turskog jezika (neke u izvornom obliku a neke u određenoj mjeri izmjenjene).
U tom otomanskom razdoblju je i veliki broj Hrvata prešao na Islam, posebno u Bosni i nešto manje u Hercegovini.
I ne znam što se uopće netko upinje da nekoga uvrijedi na taj način da mu ''dokaže'' da je ''u rodu'' s Turcima, bit će kao neka uvreda ili što? Posudili od njih nešto malo riječi a i vjeru, što opet nije baš ni puno kada zbrojiš 500 godina.
Morate se vec jednom skontati. Ili smo Hrvati islamske vjeroispovijesti, ili smo Turci ne samo u kulturoloskom smislu, vec i u etnickom.
-
Hafis
#41015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nebitno je to. Niti sam potegao tu temu.
Bitno je da se svako može i ima pravo osjećati kako god želi, a još bitnije da to isto pravo i drugome dopusti.
A sve ostalo, teorije o nastancima i nestancima, sve je to šuplja. Nema vojske koja nije protutnjala ovim krajevima..i nakon tog višestostoljetnog derneka, od tri religije nastala tri naroda. I što je najinteresantnije oni i podržavaju tu podjelu, i svaki od njih ima izražen osjećaj međusobne pripadnosti, što je najbitnija osobina naroda. I šta je tu je, idemo dalje.
Bitno je da se svako može i ima pravo osjećati kako god želi, a još bitnije da to isto pravo i drugome dopusti.
A sve ostalo, teorije o nastancima i nestancima, sve je to šuplja. Nema vojske koja nije protutnjala ovim krajevima..i nakon tog višestostoljetnog derneka, od tri religije nastala tri naroda. I što je najinteresantnije oni i podržavaju tu podjelu, i svaki od njih ima izražen osjećaj međusobne pripadnosti, što je najbitnija osobina naroda. I šta je tu je, idemo dalje.
- Mister Yes
#41016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Paranoid wrote:
-
sanjin_1
#41017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno, tako je i tebi dopušteno da se osjećaš ko' doktor mada si u realnosti upravo onakav kako te je opisao cjenjeni forumaš seln...Hafis wrote: Bitno je da se svako može i ima pravo osjećati kako god želi,
Nešto ko npr. Rade - travar..onom ko ga ne zna prodavao ublehe o medecini dok je za one koju su ga znali predstavljao neiscrpan izvor hakanja. Međutim, previše je od tebe očekivati da znaš ko je Rade travar---premlad si ti stigao u Mostar a ono ludilo 93-će nije ti dopustilo da upoznaš iskonske ljepote grada u koji te doseliše Boban i Šušak..uz to valjalo ti se baviti i primarnim aktivnosti (rušenjem grada, premlaćivanjem civila, silovanjima Mostarki, pljačkom, progonom civila itd...). Nije ni tebi bilo lahko..previše je odgovornsoti bilo svaljeno na tvoja mlađašna pleHća..al' et'..predeveralo se i to nekako, jel' de
- Alfons Kauders
#41018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jos je pride fasovo dva djihatlijska gelera u obrani predzidja krscanstva i oslobadjanju lebensrauma...sanjin_1 wrote:Naravno, tako je i tebi dopušteno da se osjećaš ko' doktor mada si u realnosti upravo onakav kako te je opisao cjenjeni forumaš seln...Hafis wrote: Bitno je da se svako može i ima pravo osjećati kako god želi,
Nešto ko npr. Rade - travar..onom ko ga ne zna prodavao ublehe o medecini dok je za one koju su ga znali predstavljao neiscrpan izvor hakanja. Međutim, previše je od tebe očekivati da znaš ko je Rade travar---premlad si ti stigao u Mostar a ono ludilo 93-će nije ti dopustilo da upoznaš iskonske ljepote grada u koji te doseliše Boban i Šušak..uz to valjalo ti se baviti i primarnim aktivnosti (rušenjem grada, premlaćivanjem civila, silovanjima Mostarki, pljačkom, progonom civila itd...). Nije ni tebi bilo lahko..previše je odgovornsoti bilo svaljeno na tvoja mlađašna pleHća..al' et'..predeveralo se i to nekako, jel' de
- Danguba
#41019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to se vi kao šupate sa našim dragim doturom...Alfons Kauders wrote:jos je pride fasovo dva djihatlijska gelera u obrani predzidja krscanstva i oslobadjanju lebensrauma...sanjin_1 wrote:Naravno, tako je i tebi dopušteno da se osjećaš ko' doktor mada si u realnosti upravo onakav kako te je opisao cjenjeni forumaš seln...Hafis wrote: Bitno je da se svako može i ima pravo osjećati kako god želi,
Nešto ko npr. Rade - travar..onom ko ga ne zna prodavao ublehe o medecini dok je za one koju su ga znali predstavljao neiscrpan izvor hakanja. Međutim, previše je od tebe očekivati da znaš ko je Rade travar---premlad si ti stigao u Mostar a ono ludilo 93-će nije ti dopustilo da upoznaš iskonske ljepote grada u koji te doseliše Boban i Šušak..uz to valjalo ti se baviti i primarnim aktivnosti (rušenjem grada, premlaćivanjem civila, silovanjima Mostarki, pljačkom, progonom civila itd...). Nije ni tebi bilo lahko..previše je odgovornsoti bilo svaljeno na tvoja mlađašna pleHća..al' et'..predeveralo se i to nekako, jel' denikako da halali, emotivan je nas doktor, sta ces...
taj jos malo pa moze za ginisa...vise na forumu nego tamo gdje treba...
forum je ovo...
- akcid
#41020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ode Bakir po instrukcije za sutrašnji sastanak sa Vučićem u Sarajevu
Pitanje je da li po svom nahođenju, ili po pozivu iz Ankare...
Premijer Srbije Aleksandar Vučić će u utorak, 13. maja, posjetiti Sarajevo...
Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović će 12. maja boraviti u zvaničnoj posjeti Turskoj...
Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović će 12. maja boraviti u zvaničnoj posjeti Turskoj...
-
Hafis
#41021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa valjda su mu mogli telefonom dati instrukcije.
Ima valjda viber u mobitelu.
- Paranoid
#41022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Yess, pa da sutra izadje snimak kao kod Šaye..Hafis wrote:Pa valjda su mu mogli telefonom dati instrukcije.
- MuaDib
#41023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bošnjaci ima da slušaju majku Tursku, pogotovo kada su u pitanju interesi Srba...akcid wrote:Ode Bakir po instrukcije za sutrašnji sastanak sa Vučićem u Sarajevu![]()
- Alfons Kauders
#41024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta ce mu viber kraj cijelog bh telecomaParanoid wrote:Yess, pa da sutra izadje snimak kao kod Šaye..Hafis wrote:Pa valjda su mu mogli telefonom dati instrukcije.
- seln
#41025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko nema zeta, nema ni telekomAlfons Kauders wrote:sta ce mu viber kraj cijelog bh telecomaParanoid wrote:Yess, pa da sutra izadje snimak kao kod Šaye..Hafis wrote:Pa valjda su mu mogli telefonom dati instrukcije.
Ima valjda viber u mobitelu.i stotina uhljebljenika koji ne znaju razliku izmedju 3G i GPRS mreze...