Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#41001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

bunk wrote:Takoe druze kiki,nema koaliranja sa strankom kojoj Bosnjaci dadose 300k glasova i clana p'redsjednistva,takoe,svi mogu i sve moze ali sda nikako...
Znači, ako mi svi drugovi skoče sa vrha nebodera, i ja trebam za njima?

Isti ti Bošnjaci masovno napuštaju zemlju/teritoriju u/na kojoj 25 godina vlada stranka kojoj su dali 300k glasova...
palermo

#41002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
bunk wrote:Takoe druze kiki,nema koaliranja sa strankom kojoj Bosnjaci dadose 300k glasova i clana p'redsjednistva,takoe,svi mogu i sve moze ali sda nikako...
Za SDA glasa desetine hiljada uhljeba u javne institucije i njihove obitelji. Radi se o ljudima koji su kriminalno-koruptivnim metodama, preko stranacko-familijarnih veza, dosli do posla.

Onda na to imas SDA tajkune koji su se obogatili mafijaskim tenderima, njihove radnike koji su takodje stranacka baza.

I imas pokradene glasove.

...

Zato i glasam za NS - bas zato sto sam 100% siguran da nece koalirati sa SDA kartelom.
Ja mislim druže Kiki da nema odanijih glasača SDA od ovih radnika koji su zaposleni kod tajkuna.......dobro si usmjerio oštricu upravo na ovu skupinu SDA-ovskih glasača.....
Hakiz

#41003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Tužno je što ti radnici i jesu glasači SDA. Kao i poljoprivrednici koji muku muče da dobiju podsticaje.

Da su samo stranački uhljebi, lako bi to bilo.

Zamisli bauštelca, Bošnjaka naravno, kojem sa mobitela ili iz zvučnika Golfa dvice drma Dara Bubamara da glasa za NS. Neće ići, njemu je SDA prorodni izbor.
JThomas

#41004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ali i gazde koje su u talu sa strankom za tendere, dozvole, poslove, koncesije vrše veliki dodatni pritisak.

eufemističkim sda rječnikom rečeno - znaju sa narodom. a opozicija nije dovoljno inkluzivna.
palermo

#41005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Hakiz wrote:Tužno je što ti radnici i jesu glasači SDA. Kao i poljoprivrednici koji muku muče da dobiju podsticaje.

Da su samo stranački uhljebi, lako bi to bilo.

Zamisli bauštelca, Bošnjaka naravno, kojem sa mobitela ili iz zvučnika Golfa dvice drma Dara Bubamara da glasa za NS. Neće ići, njemu je SDA prorodni izbor.
he, ne moraš meni to objašnjavati....upravo u tome i leži tragedija ovog opozicijskog djelovanja.....

ko nije čvrsto sa nama taj je protiv nas......pa Branko Ćopić da je živ ulogu crvenih komesara bi upravo igrali ovi likovi iz opozicije
Hakiz

#41006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

JThomas wrote:ali i gazde koje su u talu sa strankom za tendere, dozvole, poslove, koncesije vrše veliki dodatni pritisak.

eufemističkim sda rječnikom rečeno - znaju sa narodom. a opozicija nije dovoljno inkluzivna.
Nadajmo se da će odlazak ljudi iz države nešto promijeniti. Zamisli bijes gazde kojem radnik glasa za stranku koja bi tog gazdu možda mogla i malo propitati i kazniti, a ako mu da otkaz, neće imati ko da mu radi :evil:

Isto kao u srednjem vijeku kada je kuga pobila pola stanovnika Evrope, pa prvi put u evropskoj istoriji radnici počeli pomalo postavljati uslove znajući da ja konkurancija mala, da nema puno radnika jer ih je kuga pobila. To je bio strašan šok za sistem.

Ne zove se odlazak ljudi i smanjen natalitet slučajno "bijela kuga". I neka je, dobra je to stvar.

A čitao sam članak u kojem poslodavci govore da treba mijenjati zakone tako da se olakšala dovođenje radnika iz inostranstva i u BiH. Koj isu to monstrumi, oni će radije dovesti radnika iz inostranstva nego BiH radniku dati bolje uslove, pa čak i minimum zakonom propisane uslove ne poštuju.
Banksy

#41007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Kojović za Klix.ba: Bilo bi korektno da DF donese neku odluku, sadašnje stanje je nepodnošljivo

http://www.klix.ba/clanak/190319111
JThomas

#41008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

a na komentarima orgije :mrgreen:

jasno da je drugim političkim opcijama teško pratiti taj stepen zrelosti, profilisanosti i inkluzivnosti...
drug_profi

#41009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Danas na posao.ba oglas za sobaricu u Neumu.
NK radnik. Uslov poznavanje nekog stranog jezika. Znaci poznavanje, ne znanje.
1000 maraka plata, PIO i zdravstveno, stan i hrana. 6 mjeseci određeno uz mogućnost ugovora na neodređeno u slučaju da je radnik zainteresovan.

Počelo je. A ovdje u Sarajevu i dalje plate po 450 maraka, za crnčenje...
DaffyDuck

#41010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Nekima u Sarajevu je i 450 previse koliko rade. A treba nastaviti skidati s biroa sve, jer ih ima 80% koji nece da rade i 95% zena kojima muzevi ne daju da rade.
Hakiz

#41011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:Danas na posao.ba oglas za sobaricu u Neumu.
NK radnik. Uslov poznavanje nekog stranog jezika. Znaci poznavanje, ne znanje.
1000 maraka plata, PIO i zdravstveno, stan i hrana. 6 mjeseci određeno uz mogućnost ugovora na neodređeno u slučaju da je radnik zainteresovan.

Počelo je. A ovdje u Sarajevu i dalje plate po 450 maraka, za crnčenje...
I ne uplaćuju doprinose, penziono, zdravstveno, ne plaćaju porez na isplaćenu platu, ne daju da radnik iskoristi kompletan godišnji odmor, ne plaćaju prekovremeni, noćni i rad vikendom itd, itd.

To je zato što je konkurencija za radno mjesto u Sarajevu velika, svi hrle ovamo da rade. Ni ja ne bih dao bolje uslove radniku dok ima ovaca za šišanje. Jeftinije mi je promijeniti radnika koji se razboli ili umre na radnom mjestu nego plaćati zaštitu na radu za njega, dati mu odmor, dati mu platu sa kojom se može dobro hraniti i obačiti itd. Sve onako u duhu liberalizma i tržišnih zakonitosti. Jer, radnik nije ljudsko biće, on je resurs i roba na tržištu rada.

Na radnicima je da me ili oni sami natjeraju ili da natjeraju Vladu Kantona da me ona dovede u red i prisili da poštujem propise.

Čujete li iz NS-a, hajmo malo inspekcije slati u firme u Kantonu, da se to malo uredi. Ako hoćete i smijete, to jeste. Malo da mijenjamo paradigmu.

Ako nećete, dolaze 2020. i 2022. i izbori...
planamac

#41012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by planamac »

DaffyDuck wrote:Nekima u Sarajevu je i 450 previse koliko rade. A treba nastaviti skidati s biroa sve, jer ih ima 80% koji nece da rade i 95% zena kojima muzevi ne daju da rade.
http://www.antoniosiber.org/pohvala_bes ... renju.html
Banksy

#41013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Kojović za Klix.ba: Bilo bi korektno da DF donese neku odluku, sadašnje stanje je nepodnošljivo

http://www.klix.ba/clanak/190319111
addy_sa

#41014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

Ako NS i ova Vlada imaju ikakve veze sa ovim hapsenjima raznih vatri,metropolisa,kibeta i ostalih sa obje ruke sam za njih od sada i ubuduce :D
Kontam poreska uprava nije kantonalna nadleznost ali sto nije bilo do sada
Hakiz

#41015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Svaka čast.

Prijedlog za promjenu zakona o zaštiti potrošača:

Svaki proizvod teži od 5 kg, u cijenu je uračunata dostava na mjesto upotrebe i montaža ako je potrebna. Ko to ne uradi, zatvara se radnja.

A ne da mi veš mašinu donese do ulaza u zgradu, pa da se moram dogovarati da mi unese u stan. Ili da mi ormar isporuči u kutijama u obliku ploča, pa da ga moram posebno angažovati i čekati 2 mjeseca da dođe i montira ga.

Zamjena prozora, vrata itd, mora se poraviti svako oštećenje zida ili poda nastalo u toku rada i ofarbati ako je bijela boja zida. Ako je druga boja, farbanje vrši naručilac jer firma koja radi prozore i vrata ne može imati sve postojeće boje i nijanse.

Ne znam da li su zakoni o pravim potrošača samo na entitetskim ili ih ima i na kantonalnim nivoima, ali ako ih ima na knatonalnim, eto NS, pokrenite promjenu.

Ako su samo na entitetskim dajte inicijativu za promjenu.
kmirsad

#41016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ti tražio inspekciju... oni poslali SIPA-u :-D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#41017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Zbogom Kruško.. :mrgreen:
Hakiz

#41018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Ti tražio inspekciju... oni poslali SIPA-u :-D
Šta ti je borba da se zadrži glasač...
kmirsad

#41019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
Ako i jeste namjenjeno glasičima, nije sigurno postoječim NS glasačima...
Niko nema vjernije, iskrenije i ideološki tvrdoglavije glasače od NS...njima je i bez ovoga kristalno jasno da su izabrali ispravnu opciju i za nju se biju ko posljednje kapi krvi...
Njima se ne trebaju dokazivati.
Oni znaju.
Partizanski moral i šerijetsko pravo... :-D
Hakiz

#41020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
Ako i jeste namjenjeno glasičima, nije sigurno postoječim NS glasačima...
Niko nema vjernije, iskrenije i ideološki tvrdoglavije glasače od NS...njima je i bez ovoga kristalno jasno da su izabrali ispravnu opciju i za nju se biju ko posljednje kapi krvi...
Njima se ne trebaju dokazivati.
Oni znaju.
Partizanski moral i šerijetsko pravo... :-D
Moraju se i starima dokazivati.

Ako budu kao kompanije koje pogodnosti daju novim korisnicima da bi ih privukli, a stare korisnike smatraju već ulovljenim i njih ignorišu pri davanju pogodnosti, stari korisnici će otići konkurenciji. A kada novi korisnici vide da stari odlaze i još čuju razloge odlaska, onda...
kmirsad

#41021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
Moraju se i starima dokazivati.

Ako budu kao kompanije koje pogodnosti daju novim korisnicima da bi ih privukli, a stare korisnike smatraju već ulovljenim i njih ignorišu pri davanju pogodnosti, stari korisnici će otići konkurenciji. A kada novi korisnici vide da stari odlaze i još čuju razloge odlaska, onda...
Vjerovatno je da imaš pravo.
Ali mislim da kategorije stari i novi, ne mogu biti kriterij...Samo se mogu dijeliti na provjerene pravovjerne... i neprovjerene "pravovjerne" Navodnicke sam stavio baš zato jer su neprovjereni....
Činjenica da su ovi iz druge skupine uvijek rizična kategorija... jer mogu biti pouzdani kao vrbov direk.
Ukoliko im se daju prevelika ovlaštenja bez prethodne provjere i dokazivanja, mogu napraviti veliku štetu.
Ranije sam već govorio... nema na liste i u stranačko rukovodstvo bez min. dvije godine stažiranja u stranci na poslovima aktivizma.
Ali ne na šupljiranju, jer na jeziku niko nikada nije dobio žulj. Priznajem samo rane dobijene u direktnoj bezrezervnoj borbi, prsa u prsa, bez rezervnog položaja.
Ja sam član 11 godina i ne mislim da bi mi iko trebao vjerovati na bjanko.
Ni ja nikome ne vjerujem bez provjere.
Činjenica je da ima i određeni broj takvih. Malo bi da se pojebu, al da im ne uđe.
Činjenica je i da NS nema konkurenciju u koju možeš preci bez gaženja principa i dostojanstva.
A da sve ostale imaju.
Kao i da je NS, kao najbrže rastuča stranka, mnogima poželjna turistička destinacija za ostvarenje svojih neispunjenih snova i želja.
_Scarlett_

#41023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

E, imam pitanje.

Kojovic a i mnogi drugi na ovom forumu stalno ponavljaju da ga Izetbegovic i drugi Bosnjaci u javnom zivotu zovu "cetnikom" zbog raznih razloga (Izetbegovic navodno jer nece s njim u vlast).

Jel ima dokaza da je Izbetbegovic to zaista rekao? Ikakvih?
kmirsad

#41024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Scarlett_ wrote:E, imam pitanje.

Kojovic a i mnogi drugi na ovom forumu stalno ponavljaju da ga Izetbegovic i drugi Bosnjaci u javnom zivotu zovu "cetnikom" zbog raznih razloga (Izetbegovic navodno jer nece s njim u vlast).

Kojovića ima na ovom forumu, pod punim imenom i prezimenom, a Izetbegovića nema... barem koliko ja znam.
Pratim njegove postove i tvrdim da to... Kojović nikada nije izjavio da ga je Izetbegović lično nazvao četnikom...pa čak to i stalno ponavljao jednostavno nije istina.
To si izmislio...
A da ga Bakirovi forumski botovi, izaslanici i pozicionirani SDA funkcioneri i saveznici počesto u različitim situacijama i mjestima, čak i javnim istupima, nazivaju četnikom, je apsolutna istina.
Kao i da je jedan od tih desperadosa, Bizon, u po zasjedanja Skupštine, pred kamerama bacio niz stepenice.
Mrsko mi postavljati desetine linkova i video...
Ovaj tvoj komentar mi liči na pokušaj da se pojde svoje govno za sobom, i unište dokazi za očigledno i svima poznato... mjenjanje istorije...
I srpski i hrvatski "četnici" tvrde da genocida nije bilo i da su muslimani i hrvati to izmislili i sami nad sobom izvršili ratne zločine i etnička ćiščenja.
Doduše, nema velike razlike između SDA-ovih, HDZ-ovih i SNSD-ovih ... "četnika"
Prpa.ba

#41025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

_Scarlett_ wrote:E, imam pitanje.

Kojovic je par puta komentarisao cinjenicu da je Bakir iznio neistinu da je on dosao iz Srbije iza rata, uz jasnu implikaciju i insinuaciju da je srbijanski agent koji treba da majorizira Bosnjake i njihovu SDA.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... sti-432067

Forumase na stranu, imas li ti neki dokaz da je Kojovic rekao da ga je Bakir nazvao cetnikom? Ikakvih? Kad vec dokazujemo :)
Locked