Prvo je u pocetku a drugo je bilo na kraju, da se ne lazemo.
Zao mi samo sto poleti ko sivonja...ma i nije mi zao.
Napatio se ali halalalim jer nam je bila namijenjena druga sudbina.
Ovako imamo granice pa bice bolje abd.
Prvo je u pocetku a drugo je bilo na kraju, da se ne lazemo.
Nikakav problem.drug_profi wrote: ↑16/02/2026 14:21
A za stanove se nadam da će naletiti neki dobar porez za nekorištene nekretnine.
Drug profi, ja sam prestao da glasam jer vise nisam porezni obveznik u BIH. Ili da ti prevedem, otisao sam jer me izbor vecine mojih sugradjana natjerao na to, i sada necu da vam se mijesam u politicki rahatland, ne vracam se iz nekih drugih razloga posto ovi zbog kojih sam otisao vise me ne doticu. Nazalost vecinu u BiH ne zaboli za Dodikom, Covicem, Bakirom, Niksicem, i ne zanima ih zdravstvo, saobracaj, porezi, minimalac, socijalne mjere, jer da je tako onda bi to bila tematika svih nasih predizbornih anketa. Mozemo se pretvarati da nas zanima zdravstvo, i onda kad dodju izbori svi cirilicom zaokruzimo. Zapravo je bitno da imamo u dzepu da mozemo otici privatno, svakako trazimo vezu i stelu, da je zlatna bolnica mi bi trazili vezu i gdje gurnut kovertu.drug_profi wrote: ↑16/02/2026 14:39 Morate shvatiti, vi ste negdje na uređenom, bezbjednom, perspektivnom tlu.
Nikako, ali nikako, vi niste i ne mozete biti vise zabrinuti za BiH od nas koji smo tu i kojima djeca odrastaju tu.
Bez rezervnog pasoša.
I onda vaše mudrovanje o politici i kako neko valja, neko ne valja, nama ide na ganglije toliko da vas rado mršnemo.
Jer nama ovdje se većinom jebe i za dodika i za čovića i za izborni, zato što znamo šta je to, koja je to predstava i čemu služi.
Nas ovdje zanima zdravstvo, saobraćaj, porezi, minimalac, socijalne mjere, itd. ono od čega se živi.
I onda neko iz skandinavije dođe i okiva u zvijezde DF i Komšića....
Ali valjda je jasno da dijaspora koja je u ratu pobjegla od kame ima svoje traume pa je po defaultu za Ridjobradog bega, cisto jer nije uspjela dozivjeti kriminal iza rata. Dok dijaspora koja odlazi zadnjih godina je po defaultu protiv SDA jer ih je vecinom ona otjerala? Da nemamo neku slogu i ujedinjenje ni tamo, nego po obicaju ko je glasniji?A_A_AKCIJA wrote: ↑16/02/2026 14:52 Dijaspora je po defaultu emotivno nabijena kada je domovina u pitanju.
Dijaspora nema osjećaj da ih neko emotivno zloupotrebljava jer iz daljine sve izgleda strašnije. Treći, ocepljenje, rat, su priče od kraja rata i njih drže u konstantnom PTSPu koji se miješa sa grižnjom savjesti jer nisu tu. Ma to stanje se jako dobro lijepi svaka manipulacija i prevara.
Rokeri slušaju Hanku i Šabana, a Komšić je najbolji političar jer nema afera.
Najviše im zamjeram što meni ne vjeruju da znam kako mi je i ko je kriv za to stanje.
Sve se svede na to, ali kako se ne ujedinimo i zajedno nešto ne uradimo.
Ja ne mogu ništa zajedno sa Osmicom, Sebijom i kriminalcima.
Ne mogu jer su oni krivi za a sve od kraja rata na ovamo.
Ja te detalje i sitnice živim svakodnevno, a oni samo čuju Komšića kako zove na udaranje po prstima.
Sve što dijaspora želi, želim i ja, samo sam ja trijezan a on malo previše popili te patriotske šuplje, pa ne kontaju da baljezgaju.
Nismo ni prvi ni posljednji narod koji to prolazi.
Doktore, ako hoces da ti kazem sta je za mene primjer dijasporskog patriotizma pogledaj sta posljednjih dana radi forumas Gandalf sivi.dr_Evil wrote: ↑16/02/2026 14:31 E dobro, sad kad smo se to zdogovorili, onda valjda znamo da u svakoj prici ima svega pomalo. Licnih interesa, ljubavi, straha, animoziteta, ambicija. Pa tako i sa tom podrskom dijaspore domovini/sebi/svojoj familiji. Treba shvatiti da je vrhunac mogucnosti vecine ljudi pomoc familiji, prije svega roditeljima, s druge strane vrhunac mogucnosti suradnje domovine s dijasporom je cestitka ambasade za Dan drzavnosti - i stari je popio malo.
Firme se otvaraju iz privatnih pobuda, bilo da zaradis, bilo da budes glavni baja u selu, ali opet na kraju svi hajruju od toga. Pa tako i kad posaljes roditeljima, iznajmis auto na odmoru, sta god. Ne pusim niciju pricu o patriotizmu, da on to radi za Velez, raju, i da ne moze pojesti vise od jedne struce danas. Budimo realni ljudi u tom filmu obicno nemaju moralnih granica.
Ide kako ide, ako se moze sta pomoci konkretno, postavit pitanje, i onda se brzo vidi ko je covjek ko je smrad. Kao i onda kad je zapucalo.
Nisam u potpunosti u toku, ali koliko vidim skuplja glasove iz dijaspore? Vidi druze cmoljski imamo mi odlicnih inicijativa djelovanja prema inistitucijama drzava u kojima se nalazimo, jedna od njih ce biti jako vidljiva vec kroz koji mjesec, i pokazat cu ti je kad budemo odveli djecu da se igraju ko sto smo nekad pricali. Svakako je nama nekolicini odavno bio vakat da se upoznamo.Chmoljo wrote: ↑16/02/2026 16:21Doktore, ako hoces da ti kazem sta je za mene primjer dijasporskog patriotizma pogledaj sta posljednjih dana radi forumas Gandalf sivi.dr_Evil wrote: ↑16/02/2026 14:31 E dobro, sad kad smo se to zdogovorili, onda valjda znamo da u svakoj prici ima svega pomalo. Licnih interesa, ljubavi, straha, animoziteta, ambicija. Pa tako i sa tom podrskom dijaspore domovini/sebi/svojoj familiji. Treba shvatiti da je vrhunac mogucnosti vecine ljudi pomoc familiji, prije svega roditeljima, s druge strane vrhunac mogucnosti suradnje domovine s dijasporom je cestitka ambasade za Dan drzavnosti - i stari je popio malo.
Firme se otvaraju iz privatnih pobuda, bilo da zaradis, bilo da budes glavni baja u selu, ali opet na kraju svi hajruju od toga. Pa tako i kad posaljes roditeljima, iznajmis auto na odmoru, sta god. Ne pusim niciju pricu o patriotizmu, da on to radi za Velez, raju, i da ne moze pojesti vise od jedne struce danas. Budimo realni ljudi u tom filmu obicno nemaju moralnih granica.
Ide kako ide, ako se moze sta pomoci konkretno, postavit pitanje, i onda se brzo vidi ko je covjek ko je smrad. Kao i onda kad je zapucalo.
To je patriotizam. Ostalo je alat za siljenje kurca.
Oh, onda nek halali drug Gandalf i drug Chmoljo, pa to je fantastican potez. Ako se moze kako i gdje pogurati pa makar financijski, tu sam! @GandalfSividrug_profi wrote: ↑16/02/2026 22:25 Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
A, sta od njega ocekujes. Tu je Vlada KS da se nosi sa ovom krizom.svesuper25 wrote: ↑17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
Šta očekuje? Pa poletio jer se sad jasno vidi koji je scenarij.Styling wrote: ↑17/02/2026 14:12A, sta od njega ocekujes. Tu je Vlada KS da se nosi sa ovom krizom.svesuper25 wrote: ↑17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
Nemojte me po stranackim temama molim vas, pricekajte jos par dana, otvorit cu temu, imam dosta, dosta materijala spremno, samo treba pricekati jos malo.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 11:12Oh, onda nek halali drug Gandalf i drug Chmoljo, pa to je fantastican potez. Ako se moze kako i gdje pogurati pa makar financijski, tu sam! @GandalfSividrug_profi wrote: ↑16/02/2026 22:25 Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
Cekamo onda informacijeGandalfSivi wrote: ↑17/02/2026 17:37Nemojte me po stranackim temama molim vas, pricekajte jos par dana, otvorit cu temu, imam dosta, dosta materijala spremno, samo treba pricekati jos malo.dr_Evil wrote: ↑17/02/2026 11:12Oh, onda nek halali drug Gandalf i drug Chmoljo, pa to je fantastican potez. Ako se moze kako i gdje pogurati pa makar financijski, tu sam! @GandalfSividrug_profi wrote: ↑16/02/2026 22:25 Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
Ali opet cu napomenuti jednu stvar, sta god radim niti ima niti smije imati veze i sa jednom strankom. Dosta vas zna koliko sam pisao i da imam svoje preference (mada su mnogi bili zbunjeni kada bih bio prvi da kritikujem “svoje”), jer je interes drzave iznad svega, pa da je ne znam koja stranka. Licno me jebe sto cu zarad ovog projekta se morati povuci iz politickih prepucavanja ovo ljeto (ono malo srece u zivotu), ali hajde, vazda mogu kospe podjebavati po forumu, nije da nam ne daju dovoljno materijala.
Uglavnom, pricekajte par dana, sad sam zavrsio kompletan fucking politicki pamflet, idemo jako!!!
U totalno nevezanim vijestima, trebat ce mi Sebilj na puhanje za ljeto 2027., pa eto, ako ko ima ideju kako da se odradi u prirodnoj velicini…
Ministar vanjskih poslova se treba baviti infrastrukturom jednog kantona?svesuper25 wrote: ↑17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
Tako je odmah sutra tražiti i smjenu ministra VP. Dosta je više. I da se “profesorica” vrati u klinički i to je to do oktobra…svesuper25 wrote: ↑17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
Ne, nego Hayat televizijom i ramazanskim programom.kamberovica polje wrote: ↑17/02/2026 18:24Ministar vanjskih poslova se treba baviti infrastrukturom jednog kantona?svesuper25 wrote: ↑17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.