Narod i Pravda (Konakovic)

Danguba

#41001 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

dr_Evil wrote: 16/02/2026 13:46 Ako krenemo tim putem brzo cemo doci do zakljucka da niko nije branio drzavu iz patriotizma nego sto je branio svoju guzicu i familiju.
Prvo je u pocetku a drugo je bilo na kraju, da se ne lazemo.
Zao mi samo sto poleti ko sivonja...ma i nije mi zao.
Napatio se ali halalalim jer nam je bila namijenjena druga sudbina.
Ovako imamo granice pa bice bolje abd.
Danguba

#41002 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

drug_profi wrote: 16/02/2026 14:21

A za stanove se nadam da će naletiti neki dobar porez za nekorištene nekretnine.
Nikakav problem.

Nikada nije bilo vise praznih nekretnina.
Do rata svaka supa se mogla izdati, ljudi pravili kuce za tri sina, sirilo se da nece zatrebati...i dodje vrijeme, vecina prazna.
Nece sin sto mu je babo pravio, biznisi mnogi propali(prostora na sve strane)...tako da, cudna neka vremena.
dr_Evil

#41003 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

E dobro, sad kad smo se to zdogovorili, onda valjda znamo da u svakoj prici ima svega pomalo. Licnih interesa, ljubavi, straha, animoziteta, ambicija. Pa tako i sa tom podrskom dijaspore domovini/sebi/svojoj familiji. Treba shvatiti da je vrhunac mogucnosti vecine ljudi pomoc familiji, prije svega roditeljima, s druge strane vrhunac mogucnosti suradnje domovine s dijasporom je cestitka ambasade za Dan drzavnosti - i stari je popio malo.

Firme se otvaraju iz privatnih pobuda, bilo da zaradis, bilo da budes glavni baja u selu, ali opet na kraju svi hajruju od toga. Pa tako i kad posaljes roditeljima, iznajmis auto na odmoru, sta god. Ne pusim niciju pricu o patriotizmu, da on to radi za Velez, raju, i da ne moze pojesti vise od jedne struce danas. Budimo realni ljudi u tom filmu obicno nemaju moralnih granica.

Ide kako ide, ako se moze sta pomoci konkretno, postavit pitanje, i onda se brzo vidi ko je covjek ko je smrad. Kao i onda kad je zapucalo.
drug_profi

#41004 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Morate shvatiti, vi ste negdje na uređenom, bezbjednom, perspektivnom tlu.
Nikako, ali nikako, vi niste i ne mozete biti vise zabrinuti za BiH od nas koji smo tu i kojima djeca odrastaju tu.
Bez rezervnog pasoša.

I onda vaše mudrovanje o politici i kako neko valja, neko ne valja, nama ide na ganglije toliko da vas rado mršnemo.
Jer nama ovdje se većinom jebe i za dodika i za čovića i za izborni, zato što znamo šta je to, koja je to predstava i čemu služi.

Nas ovdje zanima zdravstvo, saobraćaj, porezi, minimalac, socijalne mjere, itd. ono od čega se živi.

I onda neko iz skandinavije dođe i okiva u zvijezde DF i Komšića....
dr_Evil

#41005 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 16/02/2026 14:39 Morate shvatiti, vi ste negdje na uređenom, bezbjednom, perspektivnom tlu.
Nikako, ali nikako, vi niste i ne mozete biti vise zabrinuti za BiH od nas koji smo tu i kojima djeca odrastaju tu.
Bez rezervnog pasoša.

I onda vaše mudrovanje o politici i kako neko valja, neko ne valja, nama ide na ganglije toliko da vas rado mršnemo.
Jer nama ovdje se većinom jebe i za dodika i za čovića i za izborni, zato što znamo šta je to, koja je to predstava i čemu služi.

Nas ovdje zanima zdravstvo, saobraćaj, porezi, minimalac, socijalne mjere, itd. ono od čega se živi.

I onda neko iz skandinavije dođe i okiva u zvijezde DF i Komšića....
Drug profi, ja sam prestao da glasam jer vise nisam porezni obveznik u BIH. Ili da ti prevedem, otisao sam jer me izbor vecine mojih sugradjana natjerao na to, i sada necu da vam se mijesam u politicki rahatland, ne vracam se iz nekih drugih razloga posto ovi zbog kojih sam otisao vise me ne doticu. Nazalost vecinu u BiH ne zaboli za Dodikom, Covicem, Bakirom, Niksicem, i ne zanima ih zdravstvo, saobracaj, porezi, minimalac, socijalne mjere, jer da je tako onda bi to bila tematika svih nasih predizbornih anketa. Mozemo se pretvarati da nas zanima zdravstvo, i onda kad dodju izbori svi cirilicom zaokruzimo. Zapravo je bitno da imamo u dzepu da mozemo otici privatno, svakako trazimo vezu i stelu, da je zlatna bolnica mi bi trazili vezu i gdje gurnut kovertu.

Pitanje Komunalnog u Mostaru je aktuelno ko lanjski snijeg u odnosu na to da je neko isarao Partizansko ili napisao preporuku Englezima da ne idu na Stari most. Da se ne lazemo... demokratija je vlast glupih, vecina mozda nije glupa ali u krdu djeluje strahom.

I helem - polahko svi, ako zelis da te zanima zdravstvo i sve sa liste, onda trebas sto vise ljudi da odu zivjeti vani, pa da se vrate i da traze to isto. Once you go black... osim ako si crnokosuljas :D
muha_sa

#41006 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Pratim :D
A_A_AKCIJA

#41007 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Dijaspora je po defaultu emotivno nabijena kada je domovina u pitanju.

Dijaspora nema osjećaj da ih neko emotivno zloupotrebljava jer iz daljine sve izgleda strašnije. Treći, ocepljenje, rat, su priče od kraja rata i njih drže u konstantnom PTSPu koji se miješa sa grižnjom savjesti jer nisu tu. Ma to stanje se jako dobro lijepi svaka manipulacija i prevara.

Rokeri slušaju Hanku i Šabana, a Komšić je najbolji političar jer nema afera.

Najviše im zamjeram što meni ne vjeruju da znam kako mi je i ko je kriv za to stanje.

Sve se svede na to, ali kako se ne ujedinimo i zajedno nešto ne uradimo.

Ja ne mogu ništa zajedno sa Osmicom, Sebijom i kriminalcima.

Ne mogu jer su oni krivi za a sve od kraja rata na ovamo.
Ja te detalje i sitnice živim svakodnevno, a oni samo čuju Komšića kako zove na udaranje po prstima.

Sve što dijaspora želi, želim i ja, samo sam ja trijezan a on malo previše popili te patriotske šuplje, pa ne kontaju da baljezgaju.
Danguba

#41008 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

Zasto bi ti nekoga mrskao, zato sto drugacije misli, drugacije gleda na pol.situaciju, zato sto je u drugom pol.bloku?
Jarane, ja sam se jebavao po Bh gudurama pa valjda imam toliko prava da budem zabrinut za istu.
Vecina na ovom forumu je bila na drugoj strani, onoj da BiH ne bude. Neki direktno a neki cekali svoje.

Ako vama smeta sto dijaspora pise, slobodno to recite. Nije problem.

Sta to fali Komsicu?
U svakoj situaciji zamisljam DC kako bi sa Cvijanovickom odradjivao posao ali ne za drzavu nego za sebe i treci entitet.
Covjek je odradio svoje u rau a kod Tite bi bio postovan makar nista ne radio.

Necemo se sloziti.

Eto imate prepakovanog Konakovica, Zvizdica i bracu Campare.

Previse ste drski, bezobrazni i nema loseg epiteta koji ne koristite za svoje politicke protivnike a ne vidim bas da su oni takvi.
dr_Evil

#41009 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 16/02/2026 14:52 Dijaspora je po defaultu emotivno nabijena kada je domovina u pitanju.

Dijaspora nema osjećaj da ih neko emotivno zloupotrebljava jer iz daljine sve izgleda strašnije. Treći, ocepljenje, rat, su priče od kraja rata i njih drže u konstantnom PTSPu koji se miješa sa grižnjom savjesti jer nisu tu. Ma to stanje se jako dobro lijepi svaka manipulacija i prevara.

Rokeri slušaju Hanku i Šabana, a Komšić je najbolji političar jer nema afera.

Najviše im zamjeram što meni ne vjeruju da znam kako mi je i ko je kriv za to stanje.

Sve se svede na to, ali kako se ne ujedinimo i zajedno nešto ne uradimo.

Ja ne mogu ništa zajedno sa Osmicom, Sebijom i kriminalcima.

Ne mogu jer su oni krivi za a sve od kraja rata na ovamo.
Ja te detalje i sitnice živim svakodnevno, a oni samo čuju Komšića kako zove na udaranje po prstima.

Sve što dijaspora želi, želim i ja, samo sam ja trijezan a on malo previše popili te patriotske šuplje, pa ne kontaju da baljezgaju.
Ali valjda je jasno da dijaspora koja je u ratu pobjegla od kame ima svoje traume pa je po defaultu za Ridjobradog bega, cisto jer nije uspjela dozivjeti kriminal iza rata. Dok dijaspora koja odlazi zadnjih godina je po defaultu protiv SDA jer ih je vecinom ona otjerala? Da nemamo neku slogu i ujedinjenje ni tamo, nego po obicaju ko je glasniji?

Politicki presjek Bosnjaka van domovine je isti kao u domovini, ne mozes dva covjeka za isti stol sjesti da se ne posvadjaju. Bez obzira koliko su vani jos nisu dozivli evoluciju da moraju biti za istim stolom, radit zajedno, pa makar se i ne slagali.
A_A_AKCIJA

#41010 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 16/02/2026 14:57 Politicki presjek Bosnjaka van domovine je isti kao u domovini, ne mozes dva covjeka za isti stol sjesti da se ne posvadjaju. Bez obzira koliko su vani jos nisu dozivli evoluciju da moraju biti za istim stolom, radit zajedno, pa makar se i ne slagali.
Nismo ni prvi ni posljednji narod koji to prolazi.

Sve je to evolucija.

Dok pomru glupani i ne dođu malo pametniji.

A.do tada treba jačati državu i institucije borbom protiv korupcije, lopovluka, biranjem najboljih, gdje možemo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41011 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 16/02/2026 14:31 E dobro, sad kad smo se to zdogovorili, onda valjda znamo da u svakoj prici ima svega pomalo. Licnih interesa, ljubavi, straha, animoziteta, ambicija. Pa tako i sa tom podrskom dijaspore domovini/sebi/svojoj familiji. Treba shvatiti da je vrhunac mogucnosti vecine ljudi pomoc familiji, prije svega roditeljima, s druge strane vrhunac mogucnosti suradnje domovine s dijasporom je cestitka ambasade za Dan drzavnosti - i stari je popio malo.

Firme se otvaraju iz privatnih pobuda, bilo da zaradis, bilo da budes glavni baja u selu, ali opet na kraju svi hajruju od toga. Pa tako i kad posaljes roditeljima, iznajmis auto na odmoru, sta god. Ne pusim niciju pricu o patriotizmu, da on to radi za Velez, raju, i da ne moze pojesti vise od jedne struce danas. Budimo realni ljudi u tom filmu obicno nemaju moralnih granica.

Ide kako ide, ako se moze sta pomoci konkretno, postavit pitanje, i onda se brzo vidi ko je covjek ko je smrad. Kao i onda kad je zapucalo.
Doktore, ako hoces da ti kazem sta je za mene primjer dijasporskog patriotizma pogledaj sta posljednjih dana radi forumas Gandalf sivi.

To je patriotizam. Ostalo je alat za siljenje kurca.
dr_Evil

#41012 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 16/02/2026 16:21
dr_Evil wrote: 16/02/2026 14:31 E dobro, sad kad smo se to zdogovorili, onda valjda znamo da u svakoj prici ima svega pomalo. Licnih interesa, ljubavi, straha, animoziteta, ambicija. Pa tako i sa tom podrskom dijaspore domovini/sebi/svojoj familiji. Treba shvatiti da je vrhunac mogucnosti vecine ljudi pomoc familiji, prije svega roditeljima, s druge strane vrhunac mogucnosti suradnje domovine s dijasporom je cestitka ambasade za Dan drzavnosti - i stari je popio malo.

Doktore, ako hoces da ti kazem sta je za mene primjer dijasporskog patriotizma pogledaj sta posljednjih dana radi forumas Gandalf sivi.

To je patriotizam. Ostalo je alat za siljenje kurca.
Nisam u potpunosti u toku, ali koliko vidim skuplja glasove iz dijaspore? Vidi druze cmoljski imamo mi odlicnih inicijativa djelovanja prema inistitucijama drzava u kojima se nalazimo, jedna od njih ce biti jako vidljiva vec kroz koji mjesec, i pokazat cu ti je kad budemo odveli djecu da se igraju ko sto smo nekad pricali. Svakako je nama nekolicini odavno bio vakat da se upoznamo.

Ako sam razumio Gandalf skuplja glasove ili grijesim? Ako ne grijesim onda znas da sam vec obrazlozio zasto ne zelim da se bavim time, iako bas u ovom trenutku ta akcija okupljanja dijaspore je jaka, projektom koji jeste krenuo iz Mostara.

59:30 Markovina objasnio zasto bas i nije fora glasati, ako nisi u BiH
Last edited by dr_Evil on 16/02/2026 16:42, edited 1 time in total.
Danguba

#41013 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Danguba »

Šta će Gandalf konkretno uraditi?
Organizirati dijasporu da glasa?
Pa jeste li sami ovdje pisali da se dijaspora ne treba miješati u izbore jer ne žive u BiH.
Gdje će usmjeriti te glasove, možda vam se neće svidjeti.
Napisah ja neko veče kako je bilo pred ove zadnje izbore u dijaspori.

Lično ne glasam ni ovdje ni tamo. Ne želim nikome remetiti njegov izbor

Jedino vani priznam lobiranje i ko krene u tom pravcu neka postavi žiro račun ovdje.Ostalo, igra za nekoga pa makar to bila nevladina organizacija.
drug_profi

#41014 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
dr_Evil

#41015 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 16/02/2026 22:25 Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
Oh, onda nek halali drug Gandalf i drug Chmoljo, pa to je fantastican potez. Ako se moze kako i gdje pogurati pa makar financijski, tu sam! @GandalfSivi
svesuper25

#41016 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svesuper25 »

NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
Styling

#41017 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
A, sta od njega ocekujes. Tu je Vlada KS da se nosi sa ovom krizom.
drug_profi

#41018 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 17/02/2026 14:12
svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:14 NIP i Dino mudro sute o svemu.Nema presica Dine,cudo jedno.Kao da nisu dio vlasti.
A, sta od njega ocekujes. Tu je Vlada KS da se nosi sa ovom krizom.
Šta očekuje? Pa poletio jer se sad jasno vidi koji je scenarij.
GandalfSivi

#41019 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by GandalfSivi »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 11:12
drug_profi wrote: 16/02/2026 22:25 Gandalf radi na stvaranju probosanskog lobija u kongresu USA.
Ako sam dobro razumio.
Oh, onda nek halali drug Gandalf i drug Chmoljo, pa to je fantastican potez. Ako se moze kako i gdje pogurati pa makar financijski, tu sam! @GandalfSivi
Nemojte me po stranackim temama molim vas, pricekajte jos par dana, otvorit cu temu, imam dosta, dosta materijala spremno, samo treba pricekati jos malo.

Ali opet cu napomenuti jednu stvar, sta god radim niti ima niti smije imati veze i sa jednom strankom. Dosta vas zna koliko sam pisao i da imam svoje preference (mada su mnogi bili zbunjeni kada bih bio prvi da kritikujem “svoje”), jer je interes drzave iznad svega, pa da je ne znam koja stranka. Licno me jebe sto cu zarad ovog projekta se morati povuci iz politickih prepucavanja ovo ljeto (ono malo srece u zivotu 😎), ali hajde, vazda mogu kospe podjebavati po forumu, nije da nam ne daju dovoljno materijala.

Uglavnom, pricekajte par dana, sad sam zavrsio kompletan fucking politicki pamflet, idemo jako!!!

U totalno nevezanim vijestima, trebat ce mi Sebilj na puhanje za ljeto 2027., pa eto, ako ko ima ideju kako da se odradi u prirodnoj velicini…
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41020 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

GandalfSivi wrote: 17/02/2026 17:37
dr_Evil wrote: 17/02/2026 11:12
Ako sam dobro razumio.
Nemojte me po stranackim temama molim vas, pricekajte jos par dana, otvorit cu temu, imam dosta, dosta materijala spremno, samo treba pricekati jos malo.

Ali opet cu napomenuti jednu stvar, sta god radim niti ima niti smije imati veze i sa jednom strankom. Dosta vas zna koliko sam pisao i da imam svoje preference (mada su mnogi bili zbunjeni kada bih bio prvi da kritikujem “svoje”), jer je interes drzave iznad svega, pa da je ne znam koja stranka. Licno me jebe sto cu zarad ovog projekta se morati povuci iz politickih prepucavanja ovo ljeto (ono malo srece u zivotu 😎), ali hajde, vazda mogu kospe podjebavati po forumu, nije da nam ne daju dovoljno materijala.

Uglavnom, pricekajte par dana, sad sam zavrsio kompletan fucking politicki pamflet, idemo jako!!!

U totalno nevezanim vijestima, trebat ce mi Sebilj na puhanje za ljeto 2027., pa eto, ako ko ima ideju kako da se odradi u prirodnoj velicini…
Cekamo onda informacije :thumbup: :bih:
kamberovica polje

#41021 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kamberovica polje »

Ministar vanjskih poslova se treba baviti infrastrukturom jednog kantona?
armin071

#41022 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by armin071 »

Tako je odmah sutra tražiti i smjenu ministra VP. Dosta je više. I da se “profesorica” vrati u klinički i to je to do oktobra…
GandalfSivi

#41023 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by GandalfSivi »

_BataZiv_0809 wrote: 17/02/2026 17:45
Cekamo onda informacije :thumbup: :bih:
Otvorih temu, da ne zagusavamo ostale.

viewtopic.php?t=165715
Dimu1927

#41024 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dimu1927 »

Neko zaboravio sifru od facebooka ? :shock:
Casual's

#41025 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Casual's »

kamberovica polje wrote: 17/02/2026 18:24
Ministar vanjskih poslova se treba baviti infrastrukturom jednog kantona?
Ne, nego Hayat televizijom i ramazanskim programom. :mrgreen:
Post Reply