pratimemko1234 wrote:U velikoj sam nedoumici, vozio sam u Hrv ovaj 1.5 i ne mogu da vjerujem koliko dobro ide. Mislio sam da je to to. Auto je ko karting. Motor savršen. Nije da neće povući i u većem stepenu prijenosa. Ali fazon je vrtiti ga. Meni jedini nedostatak je što je baš mala, nekako se u njoj osjećam ko u kartingu. Hem se sjedi nisko hem je ona nekakva mala. Najbolji položaj za volanom ikada.amar1994 wrote:to je luksuzni kruzer i ne moze se ocekivat viseemko1234 wrote: Vjeruj mi da je kod ovog auta potrošnja najmanji problem. 100ks slabiji benzinci troše 20-30% više. Uporedan benzinac troši haman duplo više u istim uslovima.
Njegov najveći problem je što i pored svega ovoga nije neko vozačko auto po meni ko i većina audija.
Ali zato će doći jedna Miata za pravi užitak u vožnji.![]()
ako kupis mx zovi, koji ces , 2.0 ili 1.5 ?
Eh sad, pratim malo šta rade, i navodno će za 2019. 2.0 benzinac imati oko 180 konja. To je u onom autu oružje. Uzet ću je 100%, samo je pitanje koja će varijanta biti.
Potrosnja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#4101 Re: Potrosnja
-
530i
#4102 Re: Potrosnja
condy wrote:To sto pises je teoretisanje a ne iskustvo i voznja. Moras razlikovat teoretisanje od voznje. Inace puno teoretises i imas potrebu da se hvalis kako si jako iskusan vozac da ljude pozivas na trke i sl. Sto li? Zbog dokazivanja sa tim malim hdi motoricemMe_again wrote:
Misljenja sam da ti bas nisi nekog iskustva sto se voznje tice, klepeces gluposti a da nisi ni svjestan.
Brojis samo konje, ne gledas odnos KS/kg.
Taj neki manji auto od 100 KS (1.6 kao sto kazes) bi te lako oderao uz Karaulu npr.Nemas nikakvog iskustva sa vozilom koje ja vozim a nasao se nesto meni govorit i pametovat sta i kako vozim...koji ga vozi godinama. Ja imam iskustva i sa tim malim motoricima i znam kakva su nejač. Ti mislis da manji auto od 100 ks, motoric od 1.6 kubika, moze se nositi sa V6 motorom od 400 Nm, koji usput nikad nisi vozio? To su ciste gluposti i izrazeni kompleksi!
Kakva provala od posta. Auta D segmenta (i odgovarajući SUV-ovi) sa većim motorima bolja su samo na otvorenoj ravnoj cesti. Po krivinama se valjaju lijevo-desno, neka više neka manje ali protiv fizike se ne može...Za njih auta iz B ili C segmenta djeluju kao vesela vozačka auta čak i sa atmosferskim benzincima.
-
condy
#4103 Re: Potrosnja
530i wrote:condy wrote:To sto pises je teoretisanje a ne iskustvo i voznja. Moras razlikovat teoretisanje od voznje. Inace puno teoretises i imas potrebu da se hvalis kako si jako iskusan vozac da ljude pozivas na trke i sl. Sto li? Zbog dokazivanja sa tim malim hdi motoricemMe_again wrote:
Misljenja sam da ti bas nisi nekog iskustva sto se voznje tice, klepeces gluposti a da nisi ni svjestan.
Brojis samo konje, ne gledas odnos KS/kg.
Taj neki manji auto od 100 KS (1.6 kao sto kazes) bi te lako oderao uz Karaulu npr.Nemas nikakvog iskustva sa vozilom koje ja vozim a nasao se nesto meni govorit i pametovat sta i kako vozim...koji ga vozi godinama. Ja imam iskustva i sa tim malim motoricima i znam kakva su nejač. Ti mislis da manji auto od 100 ks, motoric od 1.6 kubika, moze se nositi sa V6 motorom od 400 Nm, koji usput nikad nisi vozio? To su ciste gluposti i izrazeni kompleksi!
![]()
![]()
Kakva provala od posta. Auta D segmenta (i odgovarajući SUV-ovi) sa većim motorima bolja su samo na otvorenoj ravnoj cesti. Po krivinama se valjaju lijevo-desno, neka više neka manje ali protiv fizike se ne može...Za njih auta iz B ili C segmenta djeluju kao vesela vozačka auta čak i sa atmosferskim benzincima.
Đe si fizičar jesi to sve ti sračunao, nešto ti tu ne fercera, ponovi ti to.
Pišeš gluposti, jer nisi stručnjak ni za ta auta ni za fiziku, a očigledno nemaš ni iskustva, jer da barem imaš malo iskustvo, a ne višegodišnje kao ja, sa vozilima o kojim se ovdje piše odnosno što neki teoretičari pisakaraju, znao bi da se ta vozila nikad, ama baš nikad, ne naginju valjaju ili šta već struĆnjak tvrdi. Eto pitaj @emku ljulja li se njegov...
- amar1994
#4104 Re: Potrosnja
sve lancer evo u pm
ti condy bas navro , 1840kg je vala lagano ko perce za zavoje
, ponavljam jebo voznju po pravcu i autoputu , kome je to voznja neka mu je
https://www.auto-data.net/en/audi-a6-li ... onic-23570
da je to sto ti pises tacno , ne bi se ljudi trkali sa manjim autima : 106 , civic , clio , formula i sl. nego bi svak po audija i rokaj sine , elektronika ce odradit poso , hoce al u qrcu

PS. to u evropi nema zavoja i uskih cesta , kao ni seoskih puteva , samo u BiH

ti condy bas navro , 1840kg je vala lagano ko perce za zavoje
https://www.auto-data.net/en/audi-a6-li ... onic-23570
da je to sto ti pises tacno , ne bi se ljudi trkali sa manjim autima : 106 , civic , clio , formula i sl. nego bi svak po audija i rokaj sine , elektronika ce odradit poso , hoce al u qrcu
PS. to u evropi nema zavoja i uskih cesta , kao ni seoskih puteva , samo u BiH

-
emko1234
#4105 Re: Potrosnja
Moj auto se ne ljulja, ali osim što se vozi na valjcima od 20 cola, ima 30mm niži setup plus adaptivni ovjes, i neki sportski diff. Sad jel mehanički ili elektronski, prije će biti ovaj drugi.
Ali i dalje u krivini ti osjetiš da nos hoće naprijed. Auto ima 2 tone, čupa ga quattro, elektronika, gume cvile, ali je činjenica da bi mi jedan dobar hot hatch zadao puno muke na kakvoj zavojitoj cesti i pored svih tih zajebancija.
Ali i dalje u krivini ti osjetiš da nos hoće naprijed. Auto ima 2 tone, čupa ga quattro, elektronika, gume cvile, ali je činjenica da bi mi jedan dobar hot hatch zadao puno muke na kakvoj zavojitoj cesti i pored svih tih zajebancija.
-
condy
#4106 Re: Potrosnja
Druze amare
Citaj sta drugi pisu i sta im odgovaram. Sta mi to pises kakve to veze ima sa mojim pisanjem?
Ja nisam nigdje tvrdio da auto iz d segmenta je upravljivije za voznju od neke manje jurilice po toj cesti koju si okacio. U odnosu na ova druga manja vozila a znas o kojim pisem je svemirski brod
Samo kazem odnosno pisem
a bilo bi fino da se uozbiljite, vozila iz d segmenta o kojima je rijec ovdje a koliko sam upratio prica je o audiju a6 i bmw 5, imaju veoma tvrd ovjes i ne naginju se niti ljuljaju. To su obicno prvi utisci koje ces imati i ti i ovaj strCnjak za segmente, kad ih prvi put budete vozili. Kao sto cete osjetiti tezinu vozila na volanu i na sebi u sjedistu u teskoj cesti poput te ali nema nikakvog ljuljanja valjanja....nije pobogu citroen C5 
I prvi put cujem da su audi a6 i bmw 5 auta za pravca i samo autoputa....
Citaj sta drugi pisu i sta im odgovaram. Sta mi to pises kakve to veze ima sa mojim pisanjem?
Ja nisam nigdje tvrdio da auto iz d segmenta je upravljivije za voznju od neke manje jurilice po toj cesti koju si okacio. U odnosu na ova druga manja vozila a znas o kojim pisem je svemirski brod
Samo kazem odnosno pisem
I prvi put cujem da su audi a6 i bmw 5 auta za pravca i samo autoputa....
Last edited by condy on 20/06/2018 12:15, edited 1 time in total.
- amar1994
#4107 Re: Potrosnja
ja ne govorim da se ljulja nego da ga tezina
zato kod mx-a guzica hoce u stranu

eto gaemko1234 wrote:Moj auto se ne ljulja, ali osim što se vozi na valjcima od 20 cola, ima 30mm niži setup plus adaptivni ovjes, i neki sportski diff. Sad jel mehanički ili elektronski, prije će biti ovaj drugi.
zato kod mx-a guzica hoce u stranu
-
Throttle
#4108 Re: Potrosnja
Korsa vs vektra karavan, otprilike iste performanse na papiru, vektra ne osjeti brzinu uopste dok je korsa sva brujala preko 170 pa do limita, al zato kroz krivine ne moze se uopste poredit, najvise zbog tezine. jos i korsa i vektra imaju osrednji ovjes, nije sad nesto uber moderno
-
emko1234
#4109 Re: Potrosnja
Ma to je čista fizika. Power to weight ratio na strani korse, manje kila, bolja upravljivost, i jača vektra bi popušila foru od one sa sličnom snagom.Throttle wrote:Korsa vs vektra karavan, otprilike iste performanse na papiru, vektra ne osjeti brzinu uopste dok je korsa sva brujala preko 170 pa do limita, al zato kroz krivine ne moze se uopste poredit, najvise zbog tezine. jos i korsa i vektra imaju osrednji ovjes, nije sad nesto uber moderno
-
condy
#4110 Re: Potrosnja
Još jedan fizičar
Vozio jednom VW Up, auto malo, lagano, po ovim vašim fizičkim propračunima idealna vozilica ....ali imaš osjećaj da će ga vjetar prevrnut na cesti
Tako da vjerujem ja u fiziku, ali već u tu vašu....pomalo sumnjam
Vozio jednom VW Up, auto malo, lagano, po ovim vašim fizičkim propračunima idealna vozilica ....ali imaš osjećaj da će ga vjetar prevrnut na cesti
- Bakir1
#4111 Re: Potrosnja
ima jedna izreka, sila masi daje ubrzanje, mala moja dajem ti na znanje.
ne vjerujes ti u fiziku
ne vjerujes ti u fiziku
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4112 Re: Potrosnja
slab si ti vozaĆ,a sigurno jos slabiji fiziĆar...condy wrote:Još jedan fizičar![]()
Vozio jednom VW Up, auto malo, lagano, po ovim vašim fizičkim propračunima idealna vozilica ....ali imaš osjećaj da će ga vjetar prevrnut na cesti![]()
-
emko1234
#4113 Re: Potrosnja
Nemoj zajebavat. Auta te klase, s jačim motorom i tvrđim ovjesom bi na stazi postidila puno jače i razvikanije modele. Ne na stazi tipa Ringa, gdje imaš puno ravnih dionica. Nego na nekoj stazi koja je konfiguracijom puna krivina.condy wrote:Još jedan fizičar![]()
Vozio jednom VW Up, auto malo, lagano, po ovim vašim fizičkim propračunima idealna vozilica ....ali imaš osjećaj da će ga vjetar prevrnut na cesti![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4114 Re: Potrosnja
5:35
S tim da mischa zna stazu napamet i obucava ljude
I evo krug u A6 allroad od covjeka koji drzi rekord staze za vozila sa prednjim pogonom (Seat Leon Cupra 7:25)
Do vozaca je ponajvise... Dzabe ti nov Porsche ako ne znas
-
il dottore
#4115 Re: Potrosnja
Pretpostavljam da si gledao nekad emisije top gear ili fifth gear, i vidio si kako se voditelji raduju i uzivaju u voznji kakvih dobrih makina kroz zavojite ceste. U sustini uvijek naglasavaju i potenciraju to dobro lezanje i izbalansiranost auta u krivinama (konkretno npr skoro uvijek hvale bmw).condy wrote:Ako nemaš kod nas prave ceste za takvo vozilo, to ne znači da vozilo nije vozačko.![]()
Po nekim cestama koje imaš vani, autoputevima, brzim cestama i sl. modernim saobraćajnicama, gdje nisu Titine ceste i gdje nema Bosanskih brda, to vozilo je pravo vozačko vozilo jer ti nudi udobnost, snagu, luksuz, dobru upravljivost, sigurnost na većim brzinama, mogućnost da ga voziš na dalje dionice sa manje zamora....to je vozačko vozilo, a ne samo kako ide kroz bosanske okuke i krivine. Teško ćeš naletiti na ovakve bosanske saobraćajnice bilo gdje vani kao kod nas.
E sad sto su ta bolja auta i jake masine nama daleko je drugi par opanaka
-
condy
#4116 Re: Potrosnja
I ti si slab mehaniĆarbitanga_sa_otesa wrote:slab si ti vozaĆ,a sigurno jos slabiji fiziĆar...condy wrote:Još jedan fizičar![]()
- bitanga_sa_otesa
#4117 Re: Potrosnja
to se zna da sam karina,al nisam luftao iz skolecondy wrote: I ti si slab mehaniĆar
-
condy
#4118 Re: Potrosnja
Štreberubitanga_sa_otesa wrote:to se zna da sam karina,al nisam luftao iz skolecondy wrote: I ti si slab mehaniĆar
- bitanga_sa_otesa
#4119 Re: Potrosnja
jbga i haustorĆe sam...condy wrote: Štreberu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4120 Re: Potrosnja
emko1234 wrote:U velikoj sam nedoumici, vozio sam u Hrv ovaj 1.5 i ne mogu da vjerujem koliko dobro ide. Mislio sam da je to to. Auto je ko karting. Motor savršen. Nije da neće povući i u većem stepenu prijenosa. Ali fazon je vrtiti ga. Meni jedini nedostatak je što je baš mala, nekako se u njoj osjećam ko u kartingu. Hem se sjedi nisko hem je ona nekakva mala. Najbolji položaj za volanom ikada.amar1994 wrote:to je luksuzni kruzer i ne moze se ocekivat viseemko1234 wrote: Vjeruj mi da je kod ovog auta potrošnja najmanji problem. 100ks slabiji benzinci troše 20-30% više. Uporedan benzinac troši haman duplo više u istim uslovima.
Njegov najveći problem je što i pored svega ovoga nije neko vozačko auto po meni ko i većina audija.
Ali zato će doći jedna Miata za pravi užitak u vožnji.![]()
ako kupis mx zovi, koji ces , 2.0 ili 1.5 ?
Eh sad, pratim malo šta rade, i navodno će za 2019. 2.0 benzinac imati oko 180 konja. To je u onom autu oružje. Uzet ću je 100%, samo je pitanje koja će varijanta biti.
Potvrdjeno, emko spremaj keš.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4501711634
-
emko1234
#4121 Re: Potrosnja
Joj koliko je dobra ova crvena sa smeđim krovom. Perverzija.
- Bakir1
#4122 Re: Potrosnja
Bord je samo ukras...

- amar1994
#4123 Re: Potrosnja
trosi hdi ko lud

-
Me_again
#4124 Re: Potrosnja
Trosi u Berlingu i slicnim autima svaki motor, kad im je aerodinamika kao u kakve modernije trafike
A da nisu lagani, nisu. Takodjer.
A da nisu lagani, nisu. Takodjer.
- Bakir1
#4125 Re: Potrosnja
1600 kg ovaj, dva odlaska autoputem brzi tempo ostalo po gradu, nije to strasan prosjek.