Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bilic

#4101 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

Haris.ba wrote:50x12=600, 600*20=12000 (milja po kvadratu). Znači za 20 godina imaš garažu.

Ali, kada ne moraš da razmišljaš kad dolaziš ima li oko zgrade ili nema mjesta, imaš gdje gume sezonske ostaviti, alat od djece sakriti - neprocjenjivo.

Stvar je da se raja istroši na stanu, pa na autu, pa na ostalim stvarima, garaža zadnja. I meni bi npr. bilo preče imati dječiju sobu nego garažu. Stvar je što niko neće da napravi kompromis na autu. Mada i to ima donekle opravdanja. Ko ima djecu, sa svim modernim dječijim skulama - kompakt auto je malo.

Ali, opet ja bih uveo obavezu kupovine garažnog mjesta sa stanom. Čak i ako nemaš auta, da moraš kupiti garažno mjesto. Pa ga ti kasnije prodaj komšiji kome trebaju dva. Ali, ga moraš kupiti.
Kad sam kaparisao stan odmah sam i garažu uključio u kupovinu ( sa ženom se isvađao hhahah )
I sad sam RAHAT ...
A SLAŽEM SE SA TOBOM DA UZ STAN IDE OBAVEZNO GARAŽNO MJESTO. I da tu neki kompromis urade
Gray

#4102 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Gray »

bilic wrote:
Haris.ba wrote:50x12=600, 600*20=12000 (milja po kvadratu). Znači za 20 godina imaš garažu.

Ali, kada ne moraš da razmišljaš kad dolaziš ima li oko zgrade ili nema mjesta, imaš gdje gume sezonske ostaviti, alat od djece sakriti - neprocjenjivo.

Stvar je da se raja istroši na stanu, pa na autu, pa na ostalim stvarima, garaža zadnja. I meni bi npr. bilo preče imati dječiju sobu nego garažu. Stvar je što niko neće da napravi kompromis na autu. Mada i to ima donekle opravdanja. Ko ima djecu, sa svim modernim dječijim skulama - kompakt auto je malo.

Ali, opet ja bih uveo obavezu kupovine garažnog mjesta sa stanom. Čak i ako nemaš auta, da moraš kupiti garažno mjesto. Pa ga ti kasnije prodaj komšiji kome trebaju dva. Ali, ga moraš kupiti.
Kad sam kaparisao stan odmah sam i garažu uključio u kupovinu ( sa ženom se isvađao hhahah )
I sad sam RAHAT ...
A SLAŽEM SE SA TOBOM DA UZ STAN IDE OBAVEZNO GARAŽNO MJESTO. I da tu neki kompromis urade

I ja sam isto, garaža mi je bila obavezna.
Nepass

#4103 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Ja ga ne bih ni kupio da nije bilo garaze. Zivio u sg tako da bas cijenim garazu :)
mayab

#4104 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

_BataZiv_0809 wrote:
mayab wrote:Da, haos je vec sada potpun, a vidio sam da se prodaju parking mjesta u garazi, e sada, koja je cijena i koliko će njih od te "elite" htjeti to platiti je veliko pitanje, tako da ocekujem standardni problem tajkunske gradnje stanova po Sarajevu :run:
Vala slabo. Zivio sam duzi niz godina u zgradi gdje su vecinom ovi drzavni uljebi sto vozaju nova auta. Kad vidis da frajer autom od 80 000 KM zagradi kontejner samo da ne bi placao parking, sve ti bude jasno. I ne samo kontejner, nego i trafo stanicu, pasaz, o trotaru da ne pricam.
A poznavajuci nase ljude, mnogi ce iako imaju garazu ispod, auto ostaviti dobar dio dana negdje vani, na trotoaru ispred zgrade, jer ko će silazit u garazu, pa otkljucavat , pa ovo pa ono..... i u garazu samo noću :-x
starii

#4105 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by starii »

lijepo je ovo sto grade ali ne mogu da shvatim da ljudi ne razmisljaju da li sarajevo ima dovoljno vode za sve ove zgrade stanove, hocel ovi na otoci imati zraka zimi da disu ili ce se gusiti u smogu pa cemo opet par/nepar voziti...

a sto se tice garaza to je najbolja investicija, dvije garaze u izdajem, a musterija uvijek ima :)
Haris.ba

#4106 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

starii wrote:lijepo je ovo sto grade ali ne mogu da shvatim da ljudi ne razmisljaju da li sarajevo ima dovoljno vode za sve ove zgrade stanove, hocel ovi na otoci imati zraka zimi da disu ili ce se gusiti u smogu pa cemo opet par/nepar voziti...

a sto se tice garaza to je najbolja investicija, dvije garaze u izdajem, a musterija uvijek ima :)
Ja o tome vazim svo vrijeme.

Vode ima u Sarajevu. Fazon je što nema cijevi. :D

U čitavoj kotlini neće biti zraka, biće ljeti sparina i prašina, a zimi smog.

Imaš izbor - da ti je sve "blizu", ili da si na većem selu gdje ćeš imati zrak i vodu.
Gray

#4107 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Gray »

mayab wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
mayab wrote:Da, haos je vec sada potpun, a vidio sam da se prodaju parking mjesta u garazi, e sada, koja je cijena i koliko će njih od te "elite" htjeti to platiti je veliko pitanje, tako da ocekujem standardni problem tajkunske gradnje stanova po Sarajevu :run:
Vala slabo. Zivio sam duzi niz godina u zgradi gdje su vecinom ovi drzavni uljebi sto vozaju nova auta. Kad vidis da frajer autom od 80 000 KM zagradi kontejner samo da ne bi placao parking, sve ti bude jasno. I ne samo kontejner, nego i trafo stanicu, pasaz, o trotaru da ne pricam.
A poznavajuci nase ljude, mnogi ce iako imaju garazu ispod, auto ostaviti dobar dio dana negdje vani, na trotoaru ispred zgrade, jer ko će silazit u garazu, pa otkljucavat , pa ovo pa ono..... i u garazu samo noću :-x
Meni je garazno mjesto bilo izuzetno bitan dio kod kupovine stana, činjenica da mogu uci lijepo u garažu i onda uzeti lift do svog stana, da se auto ne grije, ne pada snijeg po njemu, ne kisnem ...

A nije to klasična garaža da se mora otvarati zatvarati, nego parking mjesto u zajedničkoj garazi, imas rampu i električna vrata tako da ne moras izlaziti iz auta :)
StupskaBitanga

#4108 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Jeste li vidjeli ovo prekoputa nove otoke kod Elpija
http://sa-c.net/component/content/artic ... amant.html
Mišo_Kovač

#4109 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Mišo_Kovač »

StupskaBitanga wrote:Jeste li vidjeli ovo prekoputa nove otoke kod Elpija
http://sa-c.net/component/content/artic ... amant.html
Jel ovo umjesto onog (sad već razmontiranog) Dijamantovog skladišta (ili čega već), preko puta poljoopreme?
DoradO

#4110 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

Vratite se jednu stranicu unazad i ima nacrtano o cemu je rijec :-)
Haris.ba

#4111 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Šta se ono pravi na čošku Briječanske i Hifzi Bjelevce na Stupu? Bio je prije stari poslovni objekat. Zatvorena pijaca ili tako nešta slično. Sada je srušen.
Cossack

#4112 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Cossack »

peepeep wrote:
Haris.ba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Imaju li izbora?

Sarajevo Tower ce tek biti cirkus :izet:
Imaju izbora sve dok moraju svojom rukom potpisati ugovor o kupovini stana. Nije Tibraš došao i bajonetom natjerao da potpišu.

Haj da su dobili džabane stan. Pa džabane, džabane. Ljudi platili. Digli kredite.

Smiješno pričati.
Kod nas se sve radi logikom - svi su krivi sem mene. Kad kupuje, ne razmišlja o najbitnijim stvarima nego gleda daj što više za što manje para. A znaš dobro onu staru: koliko para, toliko i muzike.
Upravo tako. I svako radije uzme jos 5 kvadrata nego podzemnu garazu u toj zgradi. I onda kuka kako nema parkinga.
Mišo_Kovač

#4113 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Mišo_Kovač »

DoradO wrote:Vratite se jednu stranicu unazad i ima nacrtano o cemu je rijec :-)
Ne poklapaju se investitori na prethodnoj stranici i u članku, zato sam pitao, da nije nesto drugo u pitanju. Nije da nema mjesta dolje da se gradi, nije samo jedan mogući plac :P
Nepass

#4114 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Ja uzeo manji stan zbog garaze :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4115 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ja bih uzeo jos manji
ali s dvije garaze
da mogu u trecoj uparkirat :thumbup:
ellaxaz

#4116 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ellaxaz »

.
2002

#4117 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Mišo_Kovač wrote:
DoradO wrote:Vratite se jednu stranicu unazad i ima nacrtano o cemu je rijec :-)
Ne poklapaju se investitori na prethodnoj stranici i u članku, zato sam pitao, da nije nesto drugo u pitanju. Nije da nema mjesta dolje da se gradi, nije samo jedan mogući plac :P
On je lupio napamet, ne radi se uopste o istoj lokaciji.
DoradO

#4118 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

Pa mozes li nam ti otkriti o kojoj lokaciji je rijec?
2002

#4119 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

DoradO wrote:Pa mozes li nam ti otkriti o kojoj lokaciji je rijec?
U tom clanku koji je postavljen iznad, u prvoj recenici imas link koji ce te odvesti na ovo http://sa-c.net/projects/item/4291-spo-dijamant.html gdje opet ispod slike imas linkove visualisations, description, MAP. Kao sto mozes pretpostaviti, kad kliknes na map vidjet ces lokaciju objekta.
Mišo_Kovač

#4120 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Mišo_Kovač »

Ma da, to je lokacija na koju sam mislio. Kuda misle napraviti prilaz zgradi? Preko Srđana Aleksića, ili onom uskom uličicom iza elpija i teretane :D Ili ima neka treća varijanta :D
2002

#4121 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Pise "Kolski i pješački pristup objektu je sa novoprojektovane saobraćajnice kojom se pristupa iz ulice Džemala Bijedića." eh sad je li misle na neku 'novoprojektovanu' saobracajnicu koja je vec napravljena (ja ne vidim nikakvu na mapi) ili misle na neku koju tek treba napraviti vidjet cemo :)
Mišo_Kovač

#4122 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Mišo_Kovač »

Ima više varijanti za pristup, zato me i zanima. Ona "cesta" ispred poljoopreme je dosta široka i mogla bi se napraviti kako treba recimo. Doduše uvijek postoji opcija da se otkupi onaj restoran pred tepiha, ili sami tepisi, pa da se fikne direktni prikljucak na Dzemala Bijedica. :D
Haris.ba

#4123 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

2002 wrote:Pise "Kolski i pješački pristup objektu je sa novoprojektovane saobraćajnice kojom se pristupa iz ulice Džemala Bijedića." eh sad je li misle na neku 'novoprojektovanu' saobracajnicu koja je vec napravljena (ja ne vidim nikakvu na mapi) ili misle na neku koju tek treba napraviti vidjet cemo :)
Ima regulacioni plan za to naselje. Ima planirana saobraćajnica tu. A ima blizu i sjeverna longitudinala.
2002

#4124 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 2002 »

Haris.ba wrote:
2002 wrote:Pise "Kolski i pješački pristup objektu je sa novoprojektovane saobraćajnice kojom se pristupa iz ulice Džemala Bijedića." eh sad je li misle na neku 'novoprojektovanu' saobracajnicu koja je vec napravljena (ja ne vidim nikakvu na mapi) ili misle na neku koju tek treba napraviti vidjet cemo :)
Ima regulacioni plan za to naselje. Ima planirana saobraćajnica tu. A ima blizu i sjeverna longitudinala.
:thumbup:

Evo uspio sam naci, vidjet cemo kako ce ispasti :) http://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov.b ... dopune.pdf
amar36

#4125 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amar36 »

Ovo je regulacioni plan koji je usvojen prije nekoliko godina, i za sada, krenuvši od Nove Otoke i one svjetlucave zgrade, te pozicije Veneta (dolje, zadnji lijevo), vidimo da ide sve po planu. Mene interesuje da li je bilo nekih izmjena, budući da je neko spominjao da bi se mogla graditi škola na mjestu iznad Kumrovca?
Post Reply