Eto 2 km kredita mi otislo a nisam uspio nikog dobiti
Logosoft
Moderator: Benq
-
lajkujMe
#4101 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta obavezno moraju uciniti je da promjene nacin kontaktiranja Info/servis sluzbe, a to je da ne prekidaju jbn poziv ako je operator zauzet mene mnogo vise kosta ako moram svakih 15 sekundi da ih zovem nego da me drze na liniji jedno 2-3 minute dok operator ne bude slobodan.
- Frtalj_Duše
#4102 Re: Logosoft ALL ABOUT
Tako i kod havera (na telemach-u) isto oscilira, kaže 10sec. dobar (40-50) onda "poludi" i na sekundu-dvije skoči na 300 dok npr. kod mene koji sam odmah zgrada do njega sve savršeno bez osciliranja! Traži da ti dadnu kakav drugi modem pa vidi da li će to riješiti problem! Kod havera mes'cini ni modem nije ništa pomogao, jednostavno takva veza ili šta li već!lajkujMe wrote:Nemam Wi-fi nego me jednostavno sere, oscilira ping strasno strasno
- afannedim
#4103 Re: Logosoft ALL ABOUT
Danas je u Sarajevu održana 12. skupština Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH. Pored standardnih tačaka dnevnog reda, na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora i predsjednik, predsjednik Skupštine i potpredsjednik te izbor za Sud časti Asocijacije. 12. skupštini prisustvovalo je 36 od 48 članica Asocijacije.
Novi Upravni odbor AKOP-a čine Enes Hajdarević iz grupacije M&H Company-HS-HKBnet, zatim Aco Kabanica iz Elta Kabela, Erna Bećirević iz TXTV-a Tuzla, zatim Igor Bokoč iz Aneksa te predstavnik takozvanih malih operatera Senad Isić iz Velneta te ispred telekom operatera Slađana Aleksić iz Telekoma Srpske i Zdenko Rosić iz HT Eroneta.
Zanimljivo da Skupštini nije prisustvovao niko od predstavnika BH Telecoma, koji je, pored Telekoma Srpske i HT Eroneta, novi član AKOP-a. Za predsjednika UO imenovan je Igor Bokoč. Predsjednik Skupštine Asocijacije je Nedim Sirbubalo iz Logosofta, a Radovan Radovanović potpredsjednik.
Ono što je bitno istači jeste da je kablovski operater Telemach istupio iz Asocijacije kablovskih operatera u našoj zemlji. Halil Kahrica je Asocijaciji, 7. decembra prošle godine, podnio zahtjev za opoziv iz članstva u UO te povukao imenovanje svog zamjenika Željka Batistića kojeg je imenovao 9. avgusta 2012. godine. Kahrica je ujedno povukao zahtjev za opoziv svog članstva u UO kao dopredsjednika i predstavnika firme Telemach zaključno s datumom 7. decembra 2012. godine. Dakle, Telemach više nije član AKOP-a.
Na Skupštini se raspravljalo i o problemima s kojima se susreću bh. TV operateri. Jedan od njih je i takozvani card sharing, na koji se žalilo nekoliko operatera. Teško je očekivati da se ovaj problem riješi preko noći ali ga svakako treba riješiti, istakli su članovi Asocijacije. Policija Republike Srpske je od pojedinih operatera potraživala određene informacije po pitanju ilegalne distribucije kanala, ali rezultati nisu poznati. Istaknuto je da operateri znaju ko se bavi ovim ilegalnim poslovima na osnovu podataka iz svoje mreže. Ovaj problem nije zanemariv i već sada utiče na poslovanje kablovskih i drugih operatera u našoj zemlji. Moguće je i formiranje tijela unutar Asocijacije koji bi u saradnji sa OSA-om i SIPA-om radilo na ovom problemu.
Također, pojedini članovi Aoscijacije upozorili su na pokušaje destabilizacije bh. tv tržišta od strane određenih lobija iz Srbije. Pojedini inostrani kanali nameću operaterima uslove od kojih, kako kažu, glava zaboli. Kablovski operateri ističu da je potrebna fer i poštena saradnja sa TV kanalima koji trebaju omogućiti prihvatljive uslove i prije svega cijene.
Prema procjenama u BiH postoji oko 400.000 TV domaćinstava.
Novi Upravni odbor AKOP-a čine Enes Hajdarević iz grupacije M&H Company-HS-HKBnet, zatim Aco Kabanica iz Elta Kabela, Erna Bećirević iz TXTV-a Tuzla, zatim Igor Bokoč iz Aneksa te predstavnik takozvanih malih operatera Senad Isić iz Velneta te ispred telekom operatera Slađana Aleksić iz Telekoma Srpske i Zdenko Rosić iz HT Eroneta.
Zanimljivo da Skupštini nije prisustvovao niko od predstavnika BH Telecoma, koji je, pored Telekoma Srpske i HT Eroneta, novi član AKOP-a. Za predsjednika UO imenovan je Igor Bokoč. Predsjednik Skupštine Asocijacije je Nedim Sirbubalo iz Logosofta, a Radovan Radovanović potpredsjednik.
Ono što je bitno istači jeste da je kablovski operater Telemach istupio iz Asocijacije kablovskih operatera u našoj zemlji. Halil Kahrica je Asocijaciji, 7. decembra prošle godine, podnio zahtjev za opoziv iz članstva u UO te povukao imenovanje svog zamjenika Željka Batistića kojeg je imenovao 9. avgusta 2012. godine. Kahrica je ujedno povukao zahtjev za opoziv svog članstva u UO kao dopredsjednika i predstavnika firme Telemach zaključno s datumom 7. decembra 2012. godine. Dakle, Telemach više nije član AKOP-a.
Na Skupštini se raspravljalo i o problemima s kojima se susreću bh. TV operateri. Jedan od njih je i takozvani card sharing, na koji se žalilo nekoliko operatera. Teško je očekivati da se ovaj problem riješi preko noći ali ga svakako treba riješiti, istakli su članovi Asocijacije. Policija Republike Srpske je od pojedinih operatera potraživala određene informacije po pitanju ilegalne distribucije kanala, ali rezultati nisu poznati. Istaknuto je da operateri znaju ko se bavi ovim ilegalnim poslovima na osnovu podataka iz svoje mreže. Ovaj problem nije zanemariv i već sada utiče na poslovanje kablovskih i drugih operatera u našoj zemlji. Moguće je i formiranje tijela unutar Asocijacije koji bi u saradnji sa OSA-om i SIPA-om radilo na ovom problemu.
Također, pojedini članovi Aoscijacije upozorili su na pokušaje destabilizacije bh. tv tržišta od strane određenih lobija iz Srbije. Pojedini inostrani kanali nameću operaterima uslove od kojih, kako kažu, glava zaboli. Kablovski operateri ističu da je potrebna fer i poštena saradnja sa TV kanalima koji trebaju omogućiti prihvatljive uslove i prije svega cijene.
- fireman2013
#4104 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije ni čudo sto je srbijanski telemach izasao iz AKOPA. Ako ovako nastave i licenca za pruzanje usluga ce im se klimati pod nogama.afannedim wrote:Danas je u Sarajevu održana 12. skupština Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH. Pored standardnih tačaka dnevnog reda, na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora i predsjednik, predsjednik Skupštine i potpredsjednik te izbor za Sud časti Asocijacije. 12. skupštini prisustvovalo je 36 od 48 članica Asocijacije.
- Frtalj_Duše
#4105 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hehe, ma ko nam se to ponadao da će se riješiti 'dušmana' koji su (zajedno sa LoL-om) donijeli flat internet pakete velikih brzina za razumne cijene a ujedno natjerao i sda centralu, pardon bht centralu da konačno ukine (ali i dalje ne u potpunosti) limite na svoj precijenjeni ADSL!?fireman2013 wrote:Nije ni čudo sto je srbijanski telemach izasao iz AKOPA. Ako ovako nastave i licenca za pruzanje usluga ce im se klimati pod nogama.afannedim wrote:Danas je u Sarajevu održana 12. skupština Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH. Pored standardnih tačaka dnevnog reda, na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora i predsjednik, predsjednik Skupštine i potpredsjednik te izbor za Sud časti Asocijacije. 12. skupštini prisustvovalo je 36 od 48 članica Asocijacije.
Znam ja da bi vi najradije sutra opet uveli stare 3G, 5G i 8G ADSL pakete i lagano nastavili da "muzete" jadan narod!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- fireman2013
#4106 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa pola vasih korisnika bi volilo da se vrate ti limiti a da dobiju stabilnost. Kod lol-a puhne vjetar nema konekcije.
-
TwistedX
#4107 Re: Logosoft ALL ABOUT
To mozda negdje tebi na planini nekoj preko antene...
-
The Realist
#4108 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kako je Telemach donio flat pakete, koliko znam tih je bilo i prije njih, samo su se nakon njih počele brzine mijenjati i svi paketi odjednom postaju flat, ali nije da ih nije bilo i to ne po tako strašnim cijenama.Frtalj_Duše wrote:
Hehe, ma ko nam se to ponadao da će se riješiti 'dušmana' koji su (zajedno sa LoL-om) donijeli flat internet pakete velikih brzina za razumne cijene a ujedno natjerao i sda centralu, pardon bht centralu da konačno ukine (ali i dalje ne u potpunosti) limite na svoj precijenjeni ADSL!?![]()
Znam ja da bi vi najradije sutra opet uveli stare 3G, 5G i 8G ADSL pakete i lagano nastavili da "muzete" jadan narod!![]()
- Frtalj_Duše
#4109 Re: Logosoft ALL ABOUT
fireman2013 wrote:Pa pola vasih korisnika bi volilo da se vrate ti limiti a da dobiju stabilnost. Kod lol-a puhne vjetar nema konekcije.
Pročitaj ponovo šta sam gore napisao! Obrati pažnju na riječi: "...velikih brzina..." i "...RAZUMNE cijene..."The Realist wrote:Kako je Telemach donio flat pakete, koliko znam tih je bilo i prije njih, samo su se nakon njih počele brzine mijenjati i svi paketi odjednom postaju flat, ali nije da ih nije bilo i to ne po tako strašnim cijenama.Frtalj_Duše wrote:
Hehe, ma ko nam se to ponadao da će se riješiti 'dušmana' koji su (zajedno sa LoL-om) donijeli flat internet pakete velikih brzina za razumne cijene a ujedno natjerao i sda centralu, pardon bht centralu da konačno ukine (ali i dalje ne u potpunosti) limite na svoj precijenjeni ADSL!?![]()
Znam ja da bi vi najradije sutra opet uveli stare 3G, 5G i 8G ADSL pakete i lagano nastavili da "muzete" jadan narod!![]()
A evo i rezultata dolaska tih dušmana i rušilačkih faktora koji "destabiliziraju" BH tv. tržište:

Kako ih samo nije stid nuditi ovako dobru konekciju za (srazmjerno) male pare!? Kako će se poltrončići i rođaci 10.koljena zapošljavati u BHT-u ako nema "muženja" korisnika kao ranije!?
Last edited by Frtalj_Duše on 16/01/2013 17:16, edited 1 time in total.
-
The Realist
#4110 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa dobro, bio je Full3 na HS-u za 44.90 + modem, ko nije imao svoj, ono analogna, digitalna i 3mbps brzina i flat. Tada je to jako dobro bilo, čak i jeftino.Frtalj_Duše wrote:
Pročitaj ponovo šta sam gore napisao! Obrati pažnju na riječ: "...RAZUMNE cijene..."
Istina, BHT je to imao u sklopu MojaTV i samo 1mbps, a mislim da se i onaj BlicNet tada pojao sa tada OK cijenom (oko 30KM za flat, 1mbps).
Naravno, Telemach jeste naše operatere natjerao na dosta toga, ali nije baš da nikakvu opciju nismo imali ovdje. Mada hajde i nije toliko bitno.
-
coolkid
#4111 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sto su ovo izbacili zdf i ard
- ala7
#4112 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da su se zdf i ard davno trebali izbaciti iz ponude svih operatera u BiH. Ne znam što je ostalo kod Logosofta.coolkid wrote:Sto su ovo izbacili zdf i ard
Ovo je obavještenje, mislim HS kablovske još 2011 godine."Obzirom da od 01. januara 2012. njemačka TV kuća ARD istupa iz AGICOA Opšteg sporazuma o licenciranju simultane, nepromijenjene i neskraćene retransmisije TV kanala putem kabla u BiH, prinuđeni smo da isti više ne reemitujemo putem naše mreže."
A evo i obavještenja Logosofta, kasne možda maloPoštovani korisnici,
Obavještavamo vas da sa 31.12.2011. godine prestaje autorizacija za emitovanje TV kanala ARD (Das Erste), ZDF i KIKA za područje Bosne i Hercegovine.
Obzirom da se ARD i ZDF (i partnerski kanali) osnovno reemitiraju u Bosni i Hercegovini, ova TV kuća smatra da taj model nije ekonomski isplativ te sa 31.12.2011. godine istupa iz AGICOA Generalnog licencnog sporazuma.
Od 31.12.2011. godine više nećete biti u prilici da pratite ove kanale u ponudi Super TV-a.
Vaš LOL Tim
- opa22
#4113 Re: Logosoft ALL ABOUT
daj bar da umjesto ARD i ZDF ubace druga 2 njemačka kanala...npr SIXX i whatever
- bankok
#4114 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zbog takvih poput tebe bi ovoj planeti smak svijeta dobro dosao kao budali samar.fireman2013 wrote:Pa pola vasih korisnika bi volilo da se vrate ti limiti a da dobiju stabilnost. Kod lol-a puhne vjetar nema konekcije.
- afannedim
#4115 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šteta za ZDF, ARD I KIKU bar da su obavjest stavili da ih ukidaju ili moraju , nadam se nekim dobrim zamjenama
- Frtalj_Duše
#4116 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zato ja ne skidam svoj tanjir sa balkona, makar i pored digitalne kablovske, resivera, HD-a, itd. Satelitska je neuništiva!afannedim wrote:Šteta za ZDF, ARD I KIKU bar da su obavjest stavili da ih ukidaju ili moraju , nadam se nekim dobrim zamjenama
- afannedim
#4117 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima li iko još problema sa ovim ruskim kanalima, trt turski, al jazeera engleska, smetnje se konstantne u vidu kockica iritira baš
- Cuba Libre
#4118 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šteta stvarno za ZDF, ARD. Bili smo drugaciji od konkurencije, sada se njoj priblizavamoafannedim wrote:Šteta za ZDF, ARD I KIKU bar da su obavjest stavili da ih ukidaju ili moraju , nadam se nekim dobrim zamjenama
- koalicija_ol
#4119 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sta je Logosoft? Hahahahaha
It's ME Bitch
It's ME Bitch
- afannedim
#4120 Re: Logosoft ALL ABOUT
koji je tvoj problemkoalicija_ol wrote:Sta je Logosoft? Hahahahaha
It's ME Bitch
- Avanes
#4121 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pitanjce jedno za iskusne.
Kad kliknem ? (slovima: upitnik) na daljinskom, sta treba da uradim da mi izadje iz onog menija. Pokusao sam da progutam daljinski, otkuham, dao mu da se druzi sa ostalim daljinskim nebi li mu nivo endorfina skocio itd itd., ali onaj meni stoji li stoji
)
Hvala
Kad kliknem ? (slovima: upitnik) na daljinskom, sta treba da uradim da mi izadje iz onog menija. Pokusao sam da progutam daljinski, otkuham, dao mu da se druzi sa ostalim daljinskim nebi li mu nivo endorfina skocio itd itd., ali onaj meni stoji li stoji
Hvala
- afannedim
#4122 Re: Logosoft ALL ABOUT
Molim LOL da vrate kanale ARD I ZDF.
- Frtalj_Duše
#4123 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pukni tanjir na balkon + dig. resiver (sve zajedno se može naći ispod 100KM) i uživaj ne samo u ARD/ZDF-u nego u dodatnim kanalima, ZDF info, ZDF doku itd.afannedim wrote:Molim LOL da vrate kanale ARD I ZDF.
- opa22
#4124 Re: Logosoft ALL ABOUT
ja ih molim kad vec izbacuju ZDF i ARD da ubace druga dva njemacka kanala....bas bezze vec izbacili ARD i ZDF a nis ne ubacuju

- koalicija_ol
#4125 Re: Logosoft ALL ABOUT
No problem, no problemafannedim wrote:koji je tvoj problemkoalicija_ol wrote:Sta je Logosoft? Hahahahaha
It's ME Bitch![]()
![]()
It's ME Bitch