Ne znam samo što sada ne iskoriste trenutak i puste one nove buseve što su kupili u promet, i to NAMJENSKE za gradski prijevoz putnika!?Hemera wrote:ima li kakvih informacija iz centrotransa?
sto novinari njih ne zovnu jebo vise pjane nece pa nece da rade
daj neko drugo rjesenje dok ih ne izubijaju tamo
trebali b se gradjani organizirati da ih mlavinđaju
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Frtalj_Duše
#4101 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
HM 2011
#4102 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
NETO je ono što dobiju na ruke....The Realist wrote:I ako jeste, to je samo NETO, a gdje je još onaj dio da se može BRUTO prikazati. Ne znam zašto se u ovim slučajevima samo neto plata prikazuje, umjesto bruto, jer tu se vidi koliko stvarno košta nešto.
Malo su čudni, malo više - biti će tu i krivičnih....
- Hemera
#4103 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa vidis da je ovaj novoizbarani rekao da oni koji imaju polozeno za vozace tramvaja i trolejbusa da se jave a nisu zaposleni da preuzmu posao
-
HM 2011
#4104 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
The Realist wrote:Opet ponavljam, pa vozači trolejbusa i minibusa imaju veću platu nego ljekar specijalizant, stvarno nevjerovatno.
A ima na ovo i topli obrok.
-
The Realist
#4105 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa znam ja šta je NETO, ali od onog ostatka se uplaćuju doprinosi za zdravstveno, penziono i šta sve ne. To znači da oni ustvari i više od ovoga dobiju, nego je prikazano i onda imaju obraza da na ovaj način proteste pokrenu.HM 2011 wrote: NETO je ono što dobiju na ruke....
-
HM 2011
#4106 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne dobiju oni nego zdravstvo, penziono, osiguranje od nezaposlenosti....The Realist wrote:Pa znam ja šta je NETO, ali od onog ostatka se uplaćuju doprinosi za zdravstveno, penziono i šta sve ne. To znači da oni ustvari i više od ovoga dobiju, nego je prikazano i onda imaju obraza da na ovaj način proteste pokrenu.HM 2011 wrote: NETO je ono što dobiju na ruke....
- Hemera
#4107 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
oni tvrde da im se ne uplacuje i da firma ima preko 40 miliona obaveza na tu temu
-
last mohicans
#4108 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da je ovo zajedno s toplim, jer vozač dobije ovoliku cifru na ruke. Međutim, topli obrok iznosi 12KM, jer su skoro htjeli strajkati ako im ne ostane 12KM, a jednom profesoru je 8KM.The Realist wrote:Opet ponavljam, pa vozači trolejbusa i minibusa imaju veću platu nego ljekar specijalizant, stvarno nevjerovatno.
Last edited by last mohicans on 11/01/2013 23:34, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#4109 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I sigurno su svi tužili i svi će dobiti na sudu.....Hemera wrote:oni tvrde da im se ne uplacuje i da firma ima preko 40 miliona obaveza na tu temu
bote.....
-
fixer
#4110 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cuj onog - placaju kamatu na kamatu
Jebem ti ekonomiju. 
- Hemera
#4111 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
HM 2011 wrote:I sigurno su svi tužili i svi će dobiti na sudu.....Hemera wrote:oni tvrde da im se ne uplacuje i da firma ima preko 40 miliona obaveza na tu temu
bote.....
pa bilo je pisalo u novinama da imaju preko 1000 tuzbi
-
The Realist
#4112 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je drugi problem, koji se mora riješiti, naravno, ali to ne mijenja činjenicu da je njima bruto plata puno veća od prikazanog i to je ono što jako puno košta.Hemera wrote:oni tvrde da im se ne uplacuje i da firma ima preko 40 miliona obaveza na tu temu
-
The Realist
#4113 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da se topli dijeli odvojeno od plate. Barem je mojoj mami tako (nastavnik je).last mohicans wrote: Mislim da je ovo zajedno s toplim, jer vozač dobije ovoliku cifru na ruke. Međutim, topli obrok iznosi 12KM, jer su skoro htjeli strajkati ako im ne ostane 12KM, a jednom profesoru je 8KM.
-
nicaze_072
#4114 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Logicno je da sofer moze pojesti vise nego nastavnik.last mohicans wrote:Mislim da je ovo zajedno s toplim, jer vozač dobije ovoliku cifru na ruke. Međutim, topli obrok iznosi 12KM, jer su skoro htjeli strajkati ako im ne ostane 12KM, a jednom profesoru je 8KM.The Realist wrote:Opet ponavljam, pa vozači trolejbusa i minibusa imaju veću platu nego ljekar specijalizant, stvarno nevjerovatno.
-
The Realist
#4115 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I dobit će i tu imaju pravo, tu sam na njihovoj strani. Druga stvar što onda treba mnoge od njih tužiti za kriminal druge vrste i natjerati ih da osim zatvora i financijski odgovaraju. No, sve mora svojim redom ići, jer mislim da su oni svoje na ruke dobijali, ovdje je problem onoga što treba uplatiti državi (a tu onda ispaštaju i ostali, jer je manje novca za penzije, zdravstvo.....).Hemera wrote:
pa bilo je pisalo u novinama da imaju preko 1000 tuzbi![]()
U školstvu su velike sume dobili, jer su im plate bile redovno manje, nego je stajalo u ugovoru. Ustvari, dobili su na sudu, sada treba u praksu pretvoriti.
-
The Realist
#4116 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nicaze_072 wrote:
Logicno je da sofer moze pojesti vise nego nastavnik.
Last edited by The Realist on 11/01/2013 23:45, edited 1 time in total.
- addem
#4117 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidim dobro se zezate ovdje. Jadna je ovo zemlja kad sofer uzme vise nego nastavnik. A ova vlada ako popusti odmah neka da ostavku jer u tom slucaju nisu ni za sta.
- DaffyDuck
#4118 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo bi sve policija trebala pohapsit zbog nenajavljenog strajka, pa da se jednom za svagda pokaze gospodi da nisu bogom dani i da nemaju pravo potpuno blokirat javni gradski saobracaj svaki put kad im se prohtje
- Hemera
#4119 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vidis kako se ti volis dematovati na temu njihovih plata vrlo brzoThe Realist wrote:I dobit će i tu imaju pravo, tu sam na njihovoj strani. Druga stvar što onda treba mnoge od njih tužiti za kriminal druge vrste i natjerati ih da osim zatvora i financijski odgovaraju. No, sve mora svojim redom ići, jer mislim da su oni svoje na ruke dobijali, ovdje je problem onoga što treba uplatiti državi (a tu onda ispaštaju i ostali, jer je manje novca za penzije, zdravstvo.....).Hemera wrote:
pa bilo je pisalo u novinama da imaju preko 1000 tuzbi![]()
U školstvu su velike sume dobili, jer su im plate bile redovno manje, nego je stajalo u ugovoru. Ustvari, dobili su na sudu, sada treba u praksu pretvoriti.
kazes da su visoke plate-ok,jesu
ali na visoke plate idu i veci doprinosi-ok
ali s eopet vracamo na to da su nereane plate njihove i kako ih onda mozes podrzati?
da li su oni te plate realno zaradili?
neki jesu neki nisu da se razumijemo
pa oni vise od pola prihoda upravo daju na nerelane plate
tih 40 miliona (kako procitah u novinama) su neuplaceni doprinosi ali ne od juce vec godinama
u sta su onda te pare isle ako nisu u doprinose?
u sredstva za rad nisu signro
a danas u ovom momentu je najmanje realno da dobiju tu svoju paltu (sa doprinosima) kad njih dobar broj ne radi
jedino onima koji stvarno rade mozes reci da su platu zasluzili
- BHF_Manijak
#4120 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Djubrad odvratna, na drzavnoj sisi, plate doktorske i jos nesto strajkuju a raja placa taksije! Ma mrs stoko odakle ste sljegli, tamo ionako ne treba nikakav prevoz! Malo macku teleca glava!
Kad im vidis predsjednika sindikata vidis da je tamo sve go papak, i onda se cudimo sto je GRAS u totalnom qrcu! I ne bio kio vozi autobuse, tramvaje, oni koji su navikli na kombajne, traktore i ostale zemljoradnicke cetverotockase....
A ovi kvaistudenti ako izadju na proste onda cemo vidjeti jasnu profilnu sliku i nase mladezi, kakve diletante podrzavaju!
Sve bi ja ovo po kratkom postupku, otkaz pa kuci strajkuj majcin sine...
Kad im vidis predsjednika sindikata vidis da je tamo sve go papak, i onda se cudimo sto je GRAS u totalnom qrcu! I ne bio kio vozi autobuse, tramvaje, oni koji su navikli na kombajne, traktore i ostale zemljoradnicke cetverotockase....
A ovi kvaistudenti ako izadju na proste onda cemo vidjeti jasnu profilnu sliku i nase mladezi, kakve diletante podrzavaju!
Sve bi ja ovo po kratkom postupku, otkaz pa kuci strajkuj majcin sine...
- Hemera
#4121 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma ne vjerujem za studnete
suad zeljkovic mi j emrzak radi toplana ali mi je djelovao profesionalno
ne znam zasto ne uvedu centrotrans bitan je interes i zasto dopustaju da im evidentno pjancure raspolazu imovinom ciji su oni vlasnici-kanton!nja

suad zeljkovic mi j emrzak radi toplana ali mi je djelovao profesionalno
ne znam zasto ne uvedu centrotrans bitan je interes i zasto dopustaju da im evidentno pjancure raspolazu imovinom ciji su oni vlasnici-kanton!nja
- drug_profi
#4122 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne bi trablo diskutovati o tome da li podrzavamo postivanje zakona. Zakon kaze da imaju pravo na uplatu doprinosa i tu ih podrzavam.
Druga je stvar ko je doveo do toga da toliko ostecuju budzet. I taj treba da odgovara. Ovdje su zakonski to njihovi novci.
Druga je stvar ko je doveo do toga da toliko ostecuju budzet. I taj treba da odgovara. Ovdje su zakonski to njihovi novci.
- Hemera
#4123 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
uredu
jusufranic i poslije njega je bilo direkotra niko nije odgovarao za evidentne nezakonitosti
ma ugl.neka kanton obuzdava sada sta je u sustini on uzgojio tamo
ja ocekujem centru da angazuju
jusufranic i poslije njega je bilo direkotra niko nije odgovarao za evidentne nezakonitosti
ma ugl.neka kanton obuzdava sada sta je u sustini on uzgojio tamo
ja ocekujem centru da angazuju
Last edited by Hemera on 11/01/2013 23:59, edited 1 time in total.
- drug_profi
#4124 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma sve je to jedna velika bara iz koje tek treba da pocnu da izlaze sarani i krokodili.Hemera wrote:uredu
jusufranic i poslije njega niko nije odgovarao
-
convict
#4125 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
.
Last edited by convict on 22/02/2014 14:22, edited 1 time in total.