Pa precijenjeno definitivno. Otrcati 10 km u sahatak vremena je nesto sto svi ljudi rade svaki dan pa za to ne treba uopste jesti nista.sabanss wrote:Zato sam i rekao da precjenjujes tezinu svog treningadobar osjecaj wrote: Jedna banana, soljica dobre kafe ili cokoladica i kafa i odradis super sat vremena treninga s utezima i otrcis 10 km.Osim ako cokoladica nije 100gr i to masne crne cokolade od 600 kcal / 100 gr
Bjelance iz jednog jajeta ima cca. 17 kcal, ovih pet nema kalorija ni koliko casa dijetalnog soka.
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- dobar osjecaj
#4101 Re: Mrsanje - nacini ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4102 Re: Mrsanje - nacini ?
16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično
Nije previše zdravo, samo ka'em da se napori mogu izdržati, čak nema ni prevelikog umora. S tim da ja ne trčim 10 kilometara, nisam toliki mazohista
Nije previše zdravo, samo ka'em da se napori mogu izdržati, čak nema ni prevelikog umora. S tim da ja ne trčim 10 kilometara, nisam toliki mazohista
- shmizlica
#4103 Re: Mrsanje - nacini ?
16 kg u 3 mjesecaVelkoski wrote:16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično![]()
-
sabanss
#4104 Re: Mrsanje - nacini ?
Nije rekao pocetnu tacku. Ako je 130 kg onda je ok, ako je 85 kg onda je mazohista definitivnoshmizlica wrote:16 kg u 3 mjesecaVelkoski wrote:16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično![]()
Nije previše zdravo, samo ka'em da se napori mogu izdržati, čak nema ni prevelikog umora. S tim da ja ne trčim 10 kilometara, nisam toliki mazohistaja šta si nego mazohista
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4105 Re: Mrsanje - nacini ?
96 na 80 (189 cm da ne pitate
). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana 
- shmizlica
#4106 Re: Mrsanje - nacini ?
žgoljavkoVelkoski wrote:96 na 80 (189 cm da ne pitate). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4107 Re: Mrsanje - nacini ?
ne mogu me ljudi prepoznat' što jes' jes'.shmizlica wrote:žgoljavkoVelkoski wrote:96 na 80 (189 cm da ne pitate). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana
al svakako je najveći uspjeh što sam bacio cigare u januaru
- shmizlica
#4108 Re: Mrsanje - nacini ?
hvalospjevke
za oboje...i garci i kilice 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4109 Re: Mrsanje - nacini ?
i tebe smo naučili na forumske izraze

- shmizlica
#4110 Re: Mrsanje - nacini ?
teško žabu u vodu natjerati 

što se tiče teme, mene s.eba rodica
jednom joj rekla da ne pravim krofne, a da volim....sad mi skoro svaki mjesec donese tanjir krofni i ja taman što skinem one dvije kile viška, tako ih i vratim 
kako da joj suptilno kažem da ohladi s krofnama

što se tiče teme, mene s.eba rodica
kako da joj suptilno kažem da ohladi s krofnama
-
Niemand
#4111 Re: Mrsanje - nacini ?
Znate sta mi je najveci fenomen? Ja znam toliko cura sto godinama isprobavaju desetine nekih dijeta, vazda nesto ne smiju jesti i gladne a kile se opet samo naslaguju. Momci dodju i za mjesec dana znaju sve o prehrani i za jos tolko rijese i kile.
Jel do discipline, pristupa, razlictiog organizma, ono hormoni i to, ne znam. Al fakat je interesantno. Znam toliko zena koje godinama nakon poroda skidaju 10 kg i rijetko uspiju sve skinuti. A momci to nesta zacas.
If aj ever get kids end get fet, velkoski da si pomogao.
Nego,
Jel do discipline, pristupa, razlictiog organizma, ono hormoni i to, ne znam. Al fakat je interesantno. Znam toliko zena koje godinama nakon poroda skidaju 10 kg i rijetko uspiju sve skinuti. A momci to nesta zacas.
If aj ever get kids end get fet, velkoski da si pomogao.
Nego,
- shmizlica
#4112 Re: Mrsanje - nacini ?
disciplina...mene ove krofne srede u smislu da ne mogu poslije 10 dana da se uobročim kako treba....
-
Niemand
#4113 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma hajd, dvije kile, to je nista, ako ih volis, jedi vala
- shmizlica
#4114 Re: Mrsanje - nacini ?
šta ću kad sam poguzija 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4115 Re: Mrsanje - nacini ?
disciplina i motivacija, trećeg nema 
-
sabanss
#4116 Re: Mrsanje - nacini ?
Cure nece da vjezbaju. Nece kosarku, fudbal, teretanu, trcanje, biciklo, nista... One koje hoce, one su u liniji. Istina, trend se polako mijenja ali presporo.Niemand wrote:Znate sta mi je najveci fenomen? Ja znam toliko cura sto godinama isprobavaju desetine nekih dijeta, vazda nesto ne smiju jesti i gladne a kile se opet samo naslaguju. Momci dodju i za mjesec dana znaju sve o prehrani i za jos tolko rijese i kile.
If aj ever get kids end get fet, velkoski da si pomogao.![]()
Nego,
-
Niemand
#4117 Re: Mrsanje - nacini ?
Ama nije to bas tako. Ja kako znam za sebe, u svim casopisima jos od djecijih tipa malih novina, 5 plusa, pa kasnije casopisima za zene, uvijek su bile neke lijeve vjezbe za tijelo, da oblikujes ovo, ono i sve je to bilo namijenjeno curama. Masa mojih drugarica je to vazdan isprobavala, pa dijete, al dzaba. Mislim ipak da je to malo i do nekih tadasnjih zabluda oko ishrane opcenito.sabanss wrote:
Cure nece da vjezbaju. Nece kosarku, fudbal, teretanu, trcanje, biciklo, nista... One koje hoce, one su u liniji. Istina, trend se polako mijenja ali presporo.
Dakle, nisu ni one bas s marsa pale, vec kazem, s obzirom kolko su okruzene tom pricom o hrani, dijeti, zdravoj ishrani, vjezbama, fitnesom i tako toj prici maltene od malena, i dalje muku muce da skinu kile i totalno su pogubljene oko citave price prvo o ishrani, dok momci to nesta zacas sve pohvataju.
Svejedno, ja uopce ne mislim da moras vjezbati da bio u liniji. Da bi skinuo visak kila, svakako.
-
miki27A
#4118 Re: Mrsanje - nacini ?
Neko jednostavno nema volje da se potrudi. Ja i sestra (isto godina* imamo): oko 50-51 kg obje sada (ona je bila i do 75-80 kg u trudnoci teska), dojila punu godinu dana, i onda polako pocela da gubi kad je prestala sa dojenjem. Ona se cak i zdravije hrani od mene.
Caka je sto ja vjezbam 3x sedmicno minimalno, penjem, biciklo, hodanje svukuda. Ona iako ima sve sto joj je potrebno da vjezba kod kuce : jednostavno nece, mrsko joj. Kad bi vidjeli slike nas zajedno sto ona kaze: ista kilaza, ali sestra ima misice (vidljive) dok kod nje se nista ne vidi, i to nju sad jede. A samo kad bi odvojila mjesec dana i fokusirala se na weight training vidjela bi drasticnu razliku. Oprostite na dugom postu, malo sam se izjadala ovdje.
Caka je sto ja vjezbam 3x sedmicno minimalno, penjem, biciklo, hodanje svukuda. Ona iako ima sve sto joj je potrebno da vjezba kod kuce : jednostavno nece, mrsko joj. Kad bi vidjeli slike nas zajedno sto ona kaze: ista kilaza, ali sestra ima misice (vidljive) dok kod nje se nista ne vidi, i to nju sad jede. A samo kad bi odvojila mjesec dana i fokusirala se na weight training vidjela bi drasticnu razliku. Oprostite na dugom postu, malo sam se izjadala ovdje.
-
lijepa u dusi
#4119 Re: Mrsanje - nacini ?
Jak trening meni i tebi nije isto, jer nam je razlicita i fizicka spremnost. Moj "jak" trening je mozda nekome zagrijavanje, a neko drugi mozda ne moze zavrsiti ni iz dva puta. Zbog stanja organizma moram izrazito paziti na ishranu, a uvoditi sto rigoroznije treninge, dok mi se kilaza ne vrati u normalu. Gotovo sam u krevetu zavrsila jer sam za kratko vrijeme dobila mnogo kg, uzrok je patoloske prirode. Pet bjelanaca i jedno zumance ne mogu kolicinski pojesti.sabanss wrote:
5 bjelanaca i jedno zumance nisu dovoljni niti za pola sata ozbiljnog treninga.
Za dva - dva i po sata teskog treninga ti treba cca 2000 kcal sto je oko 28 jaja i to da ne izbacujes zumance ili oko 118 jaja ako jedes samo bjelance. Nije mi bilo mrsko racunati.
Precjenjujes sebe u treningu, pet bjelanaca i jedno zumance ti je dosta za 10-tak minuta kvalitetnog treninga
A radila sam kondicione treninge tokom ramazana, dok sam postila, tako da mislim da na jednom zdravom dorucku mogu izdrzati malo jaci trening.
-
golman
#4120 Re: Mrsanje - nacini ?
I ja sam smršao otprilike toliko za 4 mjeseca i isti slučaj kao kod tebe,još samo malo da skinem donji stomak...a kako ti planiraš to da skineš za 30 dana???..ne koji način??Velkoski wrote:96 na 80 (189 cm da ne pitate). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4121 Re: Mrsanje - nacini ?
smanjit ću na ispod 1000 cal od iduće sedmice i dodat još jedan kardio neovisno od teretane
btw, za ovo što ja radim je itekako bitno da svakih 15 dana odradiš cheat day i 'napuniš' baterije
ne znam kako se hraniš, ali ovo moje podrazumijeva 5-10 uh dnevno, ostatak proteini i masti.
btw, za ovo što ja radim je itekako bitno da svakih 15 dana odradiš cheat day i 'napuniš' baterije
-
golman
#4122 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa hranim se ovako..ne jedem hljeb,tjesteninu,krompir,rižu,kolače,gazirana pića,ne pijem alkohol,a pijem samo vodu..i treniram skoro svaki danVelkoski wrote:smanjit ću na ispod 1000 cal od iduće sedmice i dodat još jedan kardio neovisno od teretane![]()
btw, za ovo što ja radim je itekako bitno da svakih 15 dana odradiš cheat day i 'napuniš' baterijene znam kako se hraniš, ali ovo moje podrazumijeva 5-10 uh dnevno, ostatak proteini i masti.
napredovao sam ono baš baš..ali donji stomak veoma sporo
5-10 uh dnevno?? kako to izvodiš?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4123 Re: Mrsanje - nacini ?
pa fino, kombinujem jaja, ribu i piletinu (mada nju čak i izbjegavam, muka mi više od nje
) i neke od orašastih plodova + whey 
-
golman
#4124 Re: Mrsanje - nacini ?
Je li iko probao onu vježbu "plank" od 28 dana?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4125 Re: Mrsanje - nacini ?
ako mislimo na isti plank, radim ga svaki dan