Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
dobar osjecaj

#4101 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dobar osjecaj »

sabanss wrote:
dobar osjecaj wrote: Jedna banana, soljica dobre kafe ili cokoladica i kafa i odradis super sat vremena treninga s utezima i otrcis 10 km.
Zato sam i rekao da precjenjujes tezinu svog treninga :D Osim ako cokoladica nije 100gr i to masne crne cokolade od 600 kcal / 100 gr

Bjelance iz jednog jajeta ima cca. 17 kcal, ovih pet nema kalorija ni koliko casa dijetalnog soka.
Pa precijenjeno definitivno. Otrcati 10 km u sahatak vremena je nesto sto svi ljudi rade svaki dan pa za to ne treba uopste jesti nista.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4102 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično :mrgreen:

Nije previše zdravo, samo ka'em da se napori mogu izdržati, čak nema ni prevelikog umora. S tim da ja ne trčim 10 kilometara, nisam toliki mazohista :D
shmizlica

#4103 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

Velkoski wrote:16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično :mrgreen:

Nije previše zdravo, samo ka'em da se napori mogu izdržati, čak nema ni prevelikog umora. S tim da ja ne trčim 10 kilometara, nisam toliki mazohista :D
16 kg u 3 mjeseca :shock: ja šta si nego mazohista :mrgreen:
sabanss

#4104 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sabanss »

shmizlica wrote:
Velkoski wrote:16, ali mi je važnije što je body fat spao dramatično :mrgreen:

16 kg u 3 mjeseca :shock: ja šta si nego mazohista :mrgreen:
Nije rekao pocetnu tacku. Ako je 130 kg onda je ok, ako je 85 kg onda je mazohista definitivno :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4105 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

96 na 80 (189 cm da ne pitate :D). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana :mrgreen:
shmizlica

#4106 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

Velkoski wrote:96 na 80 (189 cm da ne pitate :D). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana :mrgreen:
žgoljavko :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4107 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

shmizlica wrote:
Velkoski wrote:96 na 80 (189 cm da ne pitate :D). Nisam je 'debeo', ali zato su trbušni sad tu i fali mi još malo donjeg stomaka da skinem i ćao, to je u idućih 30 dana :mrgreen:
žgoljavko :D
ne mogu me ljudi prepoznat' što jes' jes'. :D

al svakako je najveći uspjeh što sam bacio cigare u januaru 8-) :mrgreen:
shmizlica

#4108 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

hvalospjevke :D za oboje...i garci i kilice :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4109 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

i tebe smo naučili na forumske izraze :skoljka: :mrgreen:
:kiss:
shmizlica

#4110 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

teško žabu u vodu natjerati :D
:kiss:

što se tiče teme, mene s.eba rodica :D jednom joj rekla da ne pravim krofne, a da volim....sad mi skoro svaki mjesec donese tanjir krofni i ja taman što skinem one dvije kile viška, tako ih i vratim :lol:

kako da joj suptilno kažem da ohladi s krofnama :roll: :mrgreen:
Niemand

#4111 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Niemand »

Znate sta mi je najveci fenomen? Ja znam toliko cura sto godinama isprobavaju desetine nekih dijeta, vazda nesto ne smiju jesti i gladne a kile se opet samo naslaguju. Momci dodju i za mjesec dana znaju sve o prehrani i za jos tolko rijese i kile.

Jel do discipline, pristupa, razlictiog organizma, ono hormoni i to, ne znam. Al fakat je interesantno. Znam toliko zena koje godinama nakon poroda skidaju 10 kg i rijetko uspiju sve skinuti. A momci to nesta zacas.

If aj ever get kids end get fet, velkoski da si pomogao. 8)

Nego, :thumbup:
shmizlica

#4112 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

disciplina...mene ove krofne srede u smislu da ne mogu poslije 10 dana da se uobročim kako treba....
Niemand

#4113 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Niemand »

:lol:

Ma hajd, dvije kile, to je nista, ako ih volis, jedi vala :thumbup:
shmizlica

#4114 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

šta ću kad sam poguzija :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4115 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

disciplina i motivacija, trećeg nema :D
sabanss

#4116 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sabanss »

Niemand wrote:Znate sta mi je najveci fenomen? Ja znam toliko cura sto godinama isprobavaju desetine nekih dijeta, vazda nesto ne smiju jesti i gladne a kile se opet samo naslaguju. Momci dodju i za mjesec dana znaju sve o prehrani i za jos tolko rijese i kile.

Jel do discipline, pristupa, razlictiog organizma, ono hormoni i to, ne znam. Al fakat je interesantno. Znam toliko zena koje godinama nakon poroda skidaju 10 kg i rijetko uspiju sve skinuti. A momci to nesta zacas.

If aj ever get kids end get fet, velkoski da si pomogao. 8)

Nego, :thumbup:
Cure nece da vjezbaju. Nece kosarku, fudbal, teretanu, trcanje, biciklo, nista... One koje hoce, one su u liniji. Istina, trend se polako mijenja ali presporo.
Niemand

#4117 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Niemand »

sabanss wrote:
Cure nece da vjezbaju. Nece kosarku, fudbal, teretanu, trcanje, biciklo, nista... One koje hoce, one su u liniji. Istina, trend se polako mijenja ali presporo.
Ama nije to bas tako. Ja kako znam za sebe, u svim casopisima jos od djecijih tipa malih novina, 5 plusa, pa kasnije casopisima za zene, uvijek su bile neke lijeve vjezbe za tijelo, da oblikujes ovo, ono i sve je to bilo namijenjeno curama. Masa mojih drugarica je to vazdan isprobavala, pa dijete, al dzaba. Mislim ipak da je to malo i do nekih tadasnjih zabluda oko ishrane opcenito.

Dakle, nisu ni one bas s marsa pale, vec kazem, s obzirom kolko su okruzene tom pricom o hrani, dijeti, zdravoj ishrani, vjezbama, fitnesom i tako toj prici maltene od malena, i dalje muku muce da skinu kile i totalno su pogubljene oko citave price prvo o ishrani, dok momci to nesta zacas sve pohvataju.

Svejedno, ja uopce ne mislim da moras vjezbati da bio u liniji. Da bi skinuo visak kila, svakako.
miki27A

#4118 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by miki27A »

Neko jednostavno nema volje da se potrudi. Ja i sestra (isto godina* imamo): oko 50-51 kg obje sada (ona je bila i do 75-80 kg u trudnoci teska), dojila punu godinu dana, i onda polako pocela da gubi kad je prestala sa dojenjem. Ona se cak i zdravije hrani od mene.
Caka je sto ja vjezbam 3x sedmicno minimalno, penjem, biciklo, hodanje svukuda. Ona iako ima sve sto joj je potrebno da vjezba kod kuce : jednostavno nece, mrsko joj. Kad bi vidjeli slike nas zajedno sto ona kaze: ista kilaza, ali sestra ima misice (vidljive) dok kod nje se nista ne vidi, i to nju sad jede. A samo kad bi odvojila mjesec dana i fokusirala se na weight training vidjela bi drasticnu razliku. Oprostite na dugom postu, malo sam se izjadala ovdje.
lijepa u dusi

#4119 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by lijepa u dusi »

sabanss wrote:
5 bjelanaca i jedno zumance nisu dovoljni niti za pola sata ozbiljnog treninga.

Za dva - dva i po sata teskog treninga ti treba cca 2000 kcal sto je oko 28 jaja i to da ne izbacujes zumance ili oko 118 jaja ako jedes samo bjelance. Nije mi bilo mrsko racunati.

Precjenjujes sebe u treningu, pet bjelanaca i jedno zumance ti je dosta za 10-tak minuta kvalitetnog treninga :D
Jak trening meni i tebi nije isto, jer nam je razlicita i fizicka spremnost. Moj "jak" trening je mozda nekome zagrijavanje, a neko drugi mozda ne moze zavrsiti ni iz dva puta. Zbog stanja organizma moram izrazito paziti na ishranu, a uvoditi sto rigoroznije treninge, dok mi se kilaza ne vrati u normalu. Gotovo sam u krevetu zavrsila jer sam za kratko vrijeme dobila mnogo kg, uzrok je patoloske prirode. Pet bjelanaca i jedno zumance ne mogu kolicinski pojesti.
A radila sam kondicione treninge tokom ramazana, dok sam postila, tako da mislim da na jednom zdravom dorucku mogu izdrzati malo jaci trening.
golman

#4120 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

I ja sam smršao otprilike toliko za 4 mjeseca i isti slučaj kao kod tebe,još samo malo da skinem donji stomak...a kako ti planiraš to da skineš za 30 dana???..ne koji način??
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4121 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

smanjit ću na ispod 1000 cal od iduće sedmice i dodat još jedan kardio neovisno od teretane :mrgreen:

btw, za ovo što ja radim je itekako bitno da svakih 15 dana odradiš cheat day i 'napuniš' baterije :mrgreen: ne znam kako se hraniš, ali ovo moje podrazumijeva 5-10 uh dnevno, ostatak proteini i masti.
golman

#4122 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

Velkoski wrote:smanjit ću na ispod 1000 cal od iduće sedmice i dodat još jedan kardio neovisno od teretane :mrgreen:

btw, za ovo što ja radim je itekako bitno da svakih 15 dana odradiš cheat day i 'napuniš' baterije :mrgreen: ne znam kako se hraniš, ali ovo moje podrazumijeva 5-10 uh dnevno, ostatak proteini i masti.
Pa hranim se ovako..ne jedem hljeb,tjesteninu,krompir,rižu,kolače,gazirana pića,ne pijem alkohol,a pijem samo vodu..i treniram skoro svaki dan
napredovao sam ono baš baš..ali donji stomak veoma sporo :-?

5-10 uh dnevno?? kako to izvodiš?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4123 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

pa fino, kombinujem jaja, ribu i piletinu (mada nju čak i izbjegavam, muka mi više od nje :oops: ) i neke od orašastih plodova + whey :D
golman

#4124 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

Je li iko probao onu vježbu "plank" od 28 dana?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4125 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

ako mislimo na isti plank, radim ga svaki dan :mrgreen:
Post Reply