Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DaysleepeR

#4101 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Stari wrote:Ono neku noc u petak sam se povukao i suzdrzao pisanja komentara taman onako kako to i imam obicaj raditi …. Bio sam dobro pripit, bio nadrkan losim danom na poslu kojem je uslijedila losa nac ispred kompjuterskog ekrana …pa rekoh , batali se corava posla … nikad niko nista pametno nije napisao u takvim uvjetima …

Odjavio sam se i otisao na jedno , malo duze …malo dublje … trijeznjenje i mahmurluk koji uvijek sljeduje. Nije bilo nimalo sexy vjerujte mi.

Ovi mladji momci sto su puno brzi od mene u rukovanju internetom ce vec (ako ikog to uopste sad zanima ) naci arhivske podatke koji ce me demantovati ako grijesim …i Nemojte me zaboga smatrati sad opet nekakvom zalosnom sovom, pticom zloslutnicom … defetistom (ili kako se to vec zove) samo zbog toga sto spominjem i tu mogucnost (koliko je ona realna je nesto u sta ne zelim ulaziti …za sad)

Ali sta se desava ako nam Slovaci daju po guzici jos jednom sutra? (dakle cisto u svrhu znanstvene egzaktnosti - kao puka hipoteticka horor-fantazija )

Jesmo li onda se… neuzubilahi … razduzili sa ovim ciklusom kvalifikacija? … I od najbolje garniture igraca koje smo ikad imali - odjednom poceli ozbiljno ugrozavati dostignuce Sliskovicevih izabranika iz kvalifikacija za EP 2008 …? Ako jesmo – e svaka nam cast … da nas nema valjalo bi nas uvijek i nanovo izmisljati. Ne mislim na igrace , niti na rukovodtsvo (ta i najboljima se desi da promase kvalifikacije) … nego sebi (i nama)… mislim eto pogledajte sami ….

Od zvijezda , od jebacha nad jebachima od stanja Nirvane ….. pa do septicke jame …. Sve za 3-4 dana.
YBM-liga sada lijepo. Idem se jos malo otrijezniti.
i ja se ovo pitam. nekako smo i dalje uljuljkani u priču kako ćemo ih uzeti. OK, uzećemo. Ali kako? Niti možemo na iznenađenje, niti su oni više u lošoj situaciji, imaju se itekako za šta da bore, pred svojom su publikom, sve živo.
Bojim se reprize utakmice u Rumuniji kad smo s tricom izgubili. Pravo se bojim toga.
Muhamed Đakmić

#4102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Ama nas Slovaci ni s pobjedom ne mogu do kraja stići, tako da... :D Baraž u najgorem slučaju.
cyprus

#4103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Ama nas Slovaci ni s pobjedom ne mogu do kraja stići, tako da... :D Baraž u najgorem slučaju.
Pod uslovom da dobijemo Litvaniju :oops:
kamen spoticanja

#4105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kamen spoticanja »

bez ikakve navijacke strasti i patetike kazem da cemo slovake dobiti u zilini...i to cemo ih dobiti dosta komotno
ono sto mene vise sekira jeste veoma veliki potencijal belaja na ulicama ziline jer su lokalci mozda i najveci fasisti u cijeloj slovackoj...moglo bi biti svega
Stari

#4106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Nesto sam malo pregledao tabelu ... i ako se ne varam ... trenutno nas medjusobni skor i golrazlika drzi na prvom mjestu ..a Slovaci bi, ako bi nas tukli sutra, dosli na bod razlike ...Istovremeno Grci zakoracuju 3 koraka ispred vjerovatnom pobijedom protiv Letonije (sve drugo bi bilo grdno iznenadjenje ) ....

Necu da me proglase crnjakom stoga prvo oktobarsko kolo , a predzadnje kolo u ovom cikusu u totalu, knjizim nama 3 boda protiv Liechtensteina ... Nerealno bi bilo ocekivati bilo sta drugo ...i onda se ne usudim prognozirati utakmicu Grcka : Slovacka a koja se igra istu tu noc...ako bude vrag htio uzeti svoje .... rezultat nerjeseno vodi u situaciju

GRE...20
Bih....19
Slov....16

U zadnjoj utakmici bi mi morali izbjeci poraz u Litvaniji ...jer u slucaju da Slovaci tuku Letoniju (Nerealno ? ...hajd de, dabogdo ) a mi zijanimo od Litvanije ... tad visimo kao treci ...bodovno doduse poravnati, ali Slovaci bi tad imali sa nama pozitivan skor. Scenario podrazumijeva grcku pobjedu protiv Lichtensteina u zadnjem kolu na svom terenu.

Vjerovatno je sve ovo moje samo plod mog (po mnogima) urodjenog pesimizma ....vjerovatno ce momci razvaliti Slovake sutra...vjerovatno ce Edin Dzeko strpati 2-3 komada i brisuci djonove cipela sa jednim od slovackih dresova - s punim pravom ubadati u stilu "sta je klosari , jestel vi to u mene sumnjali a?"... A ja cu opet pisati brljotine i zvrljotine ...provaljen do kraja... po ko zna koji put u nerealnim prognozama ...

Znam da mi vjerovatno necete vjerovati ...ali meni ne bi bilo krivo da se provalim na taj nacin :D ...i Napomenuo sam da je ovo samo razisljanje o teoretskim mogucnostima... akademski neinteresatnim hipotezama bez ikakvog osnova u realnom stanju stvari ...Ja spomenuo sve to cisto kao ...eventalnu matematicku mogucu kombinaciju.
cyprus

#4107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Stari wrote:Nesto sam malo pregledao tabelu ... i ako se ne varam ... trenutno nas medjusobni skor i golrazlika drzi na prvom mjestu ..a Slovaci bi, ako bi nas tukli sutra, dosli na bod razlike ...Istovremeno Grci zakoracuju 3 koraka ispred vjerovatnom pobijedom protiv Letonije (sve drugo bi bilo grdno iznenadjenje ) ....

Necu da me proglase crnjakom stoga prvo oktobarsko kolo , a predzadnje kolo u ovom cikusu u totalu, knjizim nama 3 boda protiv Liechtensteina ... Nerealno bi bilo ocekivati bilo sta drugo ...i onda se ne usudim prognozirati utakmicu Grcka : Slovacka a koja se igra istu tu noc...ako bude vrag htio uzeti svoje .... rezultat nerjeseno vodi u situaciju

GRE...20
Bih....19
Slov....16

U zadnjoj utakmici bi mi morali izbjeci poraz u Litvaniji ...jer u slucaju da Slovaci tuku Letoniju (Nerealno ? ...hajd de, dabogdo ) a mi zijanimo od Litvanije ... tad visimo kao treci ...bodovno doduse poravnati, ali Slovaci bi tad imali sa nama pozitivan skor. Scenario podrazumijeva grcku pobjedu protiv Lichtensteina u zadnjem kolu na svom terenu.

Vjerovatno je sve ovo moje samo plod mog (po mnogima) urodjenog pesimizma ....vjerovatno ce momci razvaliti Slovake sutra...vjerovatno ce Edin Dzeko strpati 2-3 komada i brisuci djonove cipela sa jednim od slovackih dresova - s punim pravom ubadati u stilu "sta je klosari , jestel vi to u mene sumnjali a?"... A ja cu opet pisati brljotine i zvrljotine ...provaljen do kraja... po ko zna koji put u nerealnim prognozama ...

Znam da mi vjerovatno necete vjerovati ...ali meni ne bi bilo krivo da se provalim na taj nacin :D ...i Napomenuo sam da je ovo samo razisljanje o teoretskim mogucnostima... akademski neinteresatnim hipotezama bez ikakvog osnova u realnom stanju stvari ...Ja spomenuo sve to cisto kao ...eventalnu matematicku mogucu kombinaciju.
Bjež ba, ti gori od mene :mrgreen:
Stari

#4108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

cyprus wrote:
Stari wrote:Nesto sam malo pregledao tabelu ... i ako se ne varam ... trenutno nas medjusobni skor i golrazlika drzi na prvom mjestu ..a Slovaci bi, ako bi nas tukli sutra, dosli na bod razlike ...Istovremeno Grci zakoracuju 3 koraka ispred vjerovatnom pobijedom protiv Letonije (sve drugo bi bilo grdno iznenadjenje ) ....

GRE...20
Bih....19
Slov....16

Bjež ba, ti gori od mene :mrgreen:

Ma :D daaj cypruse zaboga miloga :D ....naglasio sam sam da se radi samo o praznom teroretiziranju - bez i najmanje veze sa realinm stanjem stari .... evo da citiram :D samog sebe :D :

" ...vjerovatno ce Edin Dzeko strpati 2-3 komada i brisuci djonove cipela sa jednim od slovackih dresova - s punim pravom ubadati u stilu "sta je klosari , jestel vi to u mene sumnjali a?" (dopuna: na to ce Spahic dosoliti sa lucidnim: "Tako je Edo majstore ...sestre im ga spalim klosarske")...

Eto ...nista specijalno kao sto vec rekoh ...prazna naklapanja starih dokonih supljoglavaca .
ja71

#4109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

Stari wrote: ...
GRE...20
Bih....19
Slov....16

da ponovim po 117. put:
Na kvalifikacijama za svjetsko ne igra ulogu medjusobni susret nego ISKLJUCIVO golrazlika.
Na kvalifikacijama za evropsko se prvo gleda medjusobni susret pa tek onda golrazlika.

To isto vazi i za grupnu fazu na svjetskom odnosno evropskom prvenstvu
zlajapravaraja

#4110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

kamen spoticanja wrote:bez ikakve navijacke strasti i patetike kazem da cemo slovake dobiti u zilini...i to cemo ih dobiti dosta komotno
ono sto mene vise sekira jeste veoma veliki potencijal belaja na ulicama ziline jer su lokalci mozda i najveci fasisti u cijeloj slovackoj...moglo bi biti svega
Pa sta ako su i fasisti? Kakve to veze ima s nama?

I sve i da imaju nesto protiv Bosnohercegovaca, i da se skupe s onima iz Bratislave, ipak mislim da ce sutra svi biti u kucama od podne pa do prekosutra poslijepodne.

Prevelika je to rulja za njih :wink:
Stari

#4111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Ok...izvinjavam se ...prenijelo me malo.
Prica je ionako bila hipoteticka horor-fantazija ...tako da nema veze uzevsi u obzir da se u takvim pricama brisu golovi postignuti u utakmicama protiv zadnjeplasiranog (-8) ...i jos nam Slovaci sloze tricu ...i Litvanci 2- cu u zadnjoj utakmici ... :D (-8-3-2 = -13) :D ...ono sto budemo zabili Lihtensteinu u oktobru je samo za raju, dusu i sjecanje ...

Na kraju balade smo kraci, u ovom scenariju, za min. 13 ... A Slovacka ce u tom slucaju rasti (ako nas i Letonce tuku i remiziraju kod Grka) sa golrazlokom.

To svakako nece desiti ... tek puka fantazija.
Chuckie

#4112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chuckie »

Ne treba se sikirati. Ako nas Slovačka podere sutra, što je realno, uz zadnje 2 pobjede opet smo prvi. Naravno Slovaci će poderati i grke. :-D
HTI

#4114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by HTI »

Stari wrote:Ok...izvinjavam se ...prenijelo me malo.
Prica je ionako bila hipoteticka horor-fantazija ...tako da nema veze uzevsi u obzir da se u takvim pricama brisu golovi postignuti u utakmicama protiv zadnjeplasiranog (-8) ...i jos nam Slovaci sloze tricu ...i Litvanci 2- cu u zadnjoj utakmici ... :D (-8-3-2 = -13) :D ...ono sto budemo zabili Lihtensteinu u oktobru je samo za raju, dusu i sjecanje ...

Na kraju balade smo kraci, u ovom scenariju, za min. 13 ... A Slovacka ce u tom slucaju rasti (ako nas i Letonce tuku i remiziraju kod Grka) sa golrazlokom.

Opet te je prenijelo malo. :)
Nema brisanja golova protiv zadnjeplasiranog kad se radi o timovima iz iste grupe.
Golovi se brisu timovima koji idu u baraz da bi se odredilo ko je najslabija drugoplasirana reprezentacija.
Ta najslabija drugoplasirana repr. nece ici u baraz.
Znaci nasi golovi protiv Lihtensteina ce se brisati tek kad je grupa kompletirana, a mi budemo drugi u grupi.
Ne znam jesam li dobro objasnio, ali kad te mahmurluk prodje sigurno ces razumjeti. :thumbup:
Legollas

#4115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Legollas »

Pa da nam se nije desio onaj kiks protiv amerike i da se nismo zeznuli na Bilinom sad.. gdje bi na mbio kraj ? :-)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by I am Happy »

Legollas wrote:Pa da nam se nije desio onaj kiks protiv amerike i da se nismo zeznuli na Bilinom sad.. gdje bi na mbio kraj ? :-)
da su babi muda...

Zato danas ostaje da strepimo i nadamo se pobjedi... da mogu dobiti mogu, ali sta ce biti...
Nisam bas neki optimista nakon prikazanog iz prosle tekme...
Stari

#4117 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

HTI wrote:
Stari wrote:Ok...izvinjavam se ...prenijelo me malo.

Opet te je prenijelo malo. :)
Nema brisanja golova protiv zadnjeplasiranog kad se radi o timovima iz iste grupe.
Golovi se brisu timovima koji idu u baraz da bi se odredilo ko je najslabija drugoplasirana reprezentacija.
Ta najslabija drugoplasirana repr. nece ici u baraz.
Znaci nasi golovi protiv Lihtensteina ce se brisati tek kad je grupa kompletirana, a mi budemo drugi u grupi.
Ne znam jesam li dobro objasnio, ali kad te mahmurluk prodje sigurno ces razumjeti. :thumbup:
YBG-a ... :D desi se to i boljim kucama :D ...u svakom slucaju hvala na ispravkama ... dobro si objasnio ...trebalo je da to skontam od ranije ...medjutim ...the :D ...ne palim vise bas kao turbo benzinac ...istekao rok trajanja valjda ... sad sam vise nesto kao onaj cikular birvaktile - iz DDR-a ... sto se pali na kurblu ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Protiv Lihtenštajna se mora igrati na AFH!
gidra

#4119 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by gidra »

leet wrote:Protiv Lihtenštajna se mora igrati na AFH!
Obavezno.
samo_ti

#4120 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by samo_ti »

Jasta ce :D
gidra

#4121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by gidra »

samo_ti wrote:
Jasta ce :D
Vakat je da se neki novi rekordi postave.
Bolje 30 do 35 milja na Koševu gdje će se naći barem 20 hiljada u slobodnoj prodaji karata, već na Bilinom gdje bude 6 milja u prodaji.
Last edited by gidra on 11/09/2013 00:16, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Ne sumnjam da glavešine iz saveza vole pare više nego majku tako da sam siguran da hoće. :D

Da konačno odem na tekmu repke poslije bar 10 godina. :D
BHF_Manijak

#4123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Ponavljam i ovdje, nece se igrati na AFH, prijavljena je Zenica, stadion je trebalo prijaviti 3 mjeseca prije odigravanja, nasi nisu znali kakvo ce stanje biti, da li ce nam to biti odlucujuca tekma itd...

Supci nisu smjeli rizikovati, nabijem ih! :oops:
Point.

#4124 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Misimovicu ako se ne dovede u red, treba se zahvaliti i staviti na klupu kao maksimum. Tuzno je bilo vidjeti veceras lika, koji je prije 4 godine doveo jedan Wolfsburg do titule, da se vuce na terenu kao prebijena kokos. Nije mogao ufatiti sprint ni pet metara. Tu su sad neki novi klinci koji jedva cekaju da preuzmu stafetu od Misketa. Jebala ga Kina i njihova riza i raznorazni kukci i picke materine, toplo mu preporucujem da proradi na svojim vezama u Svabiji i nek si nadje neki tim iz Bundelige vec od januara, pa makar to bio i Mainz, samo nek proradi na svojoj kilazi i kondiciji. Ovakav Misimovic nikome ne koristi. Nadam se da ce Pape ovo uvidjeti, kao i da NE MOZEMO igrati bez def veznog.
Logovan

#4125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Sad protiv Lihtenštajna neće biti ni 5 milja karata u slobodnoj prodaji. :lol: :lol: Biće možda jedno 2 milje, 3 najviše. :-)

Ovako nam i treba kad smo glupi k'o neka stvar.
Post Reply