http://www.olx.ba/artikal/18377471/dije ... tdi-103kw/
http://www.olx.ba/artikal/15984893/seat ... -dijelovi/
eto kod keme imas i ratkape
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Target prodao, tražim za sada po KantonuBakir1 wrote:pogresno gledas
http://www.olx.ba/artikal/18377471/dije ... tdi-103kw/
http://www.olx.ba/artikal/15984893/seat ... -dijelovi/
eto kod keme imas i ratkape
Hvala svima na pomoći, skontao sam sve što nisam do sada kontaosupercali wrote:Mislim da ti sve vw felge mogu pa nemoj samo traziti od altee n3go i druge pogledaj
emirsarajevo wrote:0
uzmi vedersteinM@RKO wrote:Zanima me da li je neko imao iskustva sa Hankook ICept RS W442 ili Sportiva Snow win 2 gumama?
U pitanju je malo gradsko auto, do sad na autu bile Tigar ili Sava, zavisi kako kad? Da li su bolje od njih?
Hvala.
Ja sam imao jednom Hankook W300, i nikad vise.M@RKO wrote:Zanima me da li je neko imao iskustva sa Hankook ICept RS W442 ili Sportiva Snow win 2 gumama?
U pitanju je malo gradsko auto, do sad na autu bile Tigar ili Sava, zavisi kako kad? Da li su bolje od njih?
Hvala.
do aprila vozaj po jadranuMichun wrote:Haj narode.
Stize mi novo auto u januaru.
Adam Opel (jam). Naravno doci ce na ljetnim gumama.
Molim vas sugestije za kupvinu guma.
Hvala
zimske tigarke su odlicne za mala auta, ljetne ni savine ne valjajushiny wrote:Čitajući ovo sve i ja razmišljam o tom Continentalu ove zime, mada je malo poskup... ja sam sa Savom bila zadovoljna, nisam nešto previše gasala po gradu, pa nisam ni proklizavala, al najgore mi je kad se zaglavim negdje u snijegu, ne mogu da se izvučem pa mi bude ofirno... tu se sava dobra pokazala. Onda se zeznuh sa ljetnim, stavim Tigar, ljeti sam šlajdrala, mogu misliti zimi šta bi bilo... nikad više...
Vickasto zaista.supercali wrote:do aprila vozaj po jadranuMichun wrote:Haj narode.
Stize mi novo auto u januaru.
Adam Opel (jam). Naravno doci ce na ljetnim gumama.
Molim vas sugestije za kupvinu guma.
Hvala
za 15" ne znam, al znam na 13" da su odlicne bar prve dvije godine nakon cega sam ih mijenjao jer sam tada vozio i ljeti tigarkedrugi profil wrote:Moram nesto reci u vezi ovog Tigra zimskog.
Ono 2012 kad je zatrpalo, meni na autu GY UG7 u petoj zimi, sa nekih 35-40K km predjenih. Sara bila oko 5-6 mm. Nisam mjenjao jer mi nije bilo viska 500 maraka, a kontam probacu pa ako se bude moralo, promijenice se.
Uglavnom uz manje probleme na dubljem snijegu, UG7 je opravdao sve epitete i titule.
Da se vratim na stvar.
Golf perica sa novim tigrom nije mogao da izadje na usponu od mozda 7-8% preko ledenog asfalta (redovno oko -15°C bilo tih dana) pokrivenog onim praskastim snijegom sto se uvlaci u sare.
stao sam da malo poguram covjeka, koji uopste nije lose vozio, odnosno probavao je i malim gasom, iz druge brzine i raznim tehnikama te nekako je izasao. Kaze druga im zima, nisu vozene ljeti.
Ode on a ja sa starim gumama iza njega kontam sta ce sad biti sa mnom, kad - nista- Izadjoh uz malo slajdranja.
Ne prodajem gume, nemam nista od toga, ali ovome sam svjedocio.
Ja veoma slicnu situaciju imao ali sa Tigar gumama. Stao u brdu, ružan snijeg ali me Tigar nije iznevjerio.drugi profil wrote:Moram nesto reci u vezi ovog Tigra zimskog.
Ono 2012 kad je zatrpalo, meni na autu GY UG7 u petoj zimi, sa nekih 35-40K km predjenih. Sara bila oko 5-6 mm. Nisam mjenjao jer mi nije bilo viska 500 maraka, a kontam probacu pa ako se bude moralo, promijenice se.
Uglavnom uz manje probleme na dubljem snijegu, UG7 je opravdao sve epitete i titule.
Da se vratim na stvar.
Golf perica sa novim tigrom nije mogao da izadje na usponu od mozda 7-8% preko ledenog asfalta (redovno oko -15°C bilo tih dana) pokrivenog onim praskastim snijegom sto se uvlaci u sare.
stao sam da malo poguram covjeka, koji uopste nije lose vozio, odnosno probavao je i malim gasom, iz druge brzine i raznim tehnikama te nekako je izasao. Kaze druga im zima, nisu vozene ljeti.
Ode on a ja sa starim gumama iza njega kontam sta ce sad biti sa mnom, kad - nista- Izadjoh uz malo slajdranja.
Razlike izmedju jeftinih i skupljih guma pravo dolaze najvise do izrazaja kada se prevali odredjena kilometraza.drugi profil wrote:Moram nesto reci u vezi ovog Tigra zimskog.
Da se vratim na stvar.
Pogotovo se to odnosi na Michelin. Ja bez problema odvezem 100k KM na Michelinu. Na Contiju, Bridgestone ili GY ne mogu ni blizu toliko da sam siguran da ce imati performanse i blizu onih kod nove gume.jefferson wrote:Razlike izmedju jeftinih i skupljih guma pravo dolaze najvise do izrazaja kada se prevali odredjena kilometraza.drugi profil wrote:Moram nesto reci u vezi ovog Tigra zimskog.
Da se vratim na stvar.
To kako koja guma odradi test na ADAC-u treba samo biti blaga referenca. Zna se sto Continental, GY, Bridgestone ili Michelin kostaju toliko para.

Ja ne gotivim Michelin zimske, uvijek zaostaju u dobokom snijegu i bljuzgavici za ostalima, ali da zadrzavaju performanse dugo to je bez daljnjeg. Ja imam na CC Michelin Pilot Super Sport ljetne, ubjedljivo najbolja performans guma koju sam ikad imao.direstraits0078 wrote:Pogotovo se to odnosi na Michelin. Ja bez problema odvezem 100k KM na Michelinu. Na Contiju, Bridgestone ili GY ne mogu ni blizu toliko da sam siguran da ce imati performanse i blizu onih kod nove gume.jefferson wrote:Razlike izmedju jeftinih i skupljih guma pravo dolaze najvise do izrazaja kada se prevali odredjena kilometraza.drugi profil wrote:Moram nesto reci u vezi ovog Tigra zimskog.
Da se vratim na stvar.
To kako koja guma odradi test na ADAC-u treba samo biti blaga referenca. Zna se sto Continental, GY, Bridgestone ili Michelin kostaju toliko para.
Ja te slabosti nisam primijetio. A u 100k km koje sam presao s njima u 4 sezone, bilo je svega. Od dubokog snijega, leda prekrivenog snijegom, bljuzge, vlaznog asfalta itd.jefferson wrote: Ja ne gotivim Michelin zimske, uvijek zaostaju u dobokom snijegu i bljuzgavici za ostalima, ali da zadrzavaju performanse dugo to je bez daljnjeg. Ja imam na CC Michelin Pilot Super Sport ljetne, ubjedljivo najbolja performans guma koju sam ikad imao.