BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amoninan

#4101 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by amoninan »

Da, kako nije odmah iza Petice :lol:
Tkd

#4102 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

zlajapravaraja wrote:
Tkd wrote:Zweite je prejaka liga ;-)

Kada je jedan Achen harao Evropom a bili drugoligaši i nesretno su ispali mislim da se zvalo još Kup Eufa ili već evropska liga :)
Nek si ti ziv i zdrav, ali taj Aachen se trenutno bori protiv ispadanja u 4. ligu. I jos uvijek oko 15.000 gledalaca na domacim tekmama u prosjeku ;-)

Ne radi se ovdje toliko o "cvajti" koliko o kvalitetama Ermina Bicakcica. Treba samo pogledati Braunschweigove rezultate, tj. broj primljenih golova prije Bicakcica i poslije. Cini se da su 90% tih utakmica odigrali bez primljenog gola.

Osim toga, Bicakcic je po Kickeru najbolje ocjenjen igrac citave lige do sada ;-)

Da samo znaš koliko sam pratio Njemačku ligu :)

Bičakčić igra u ekipi koja bi samljela i Krasnodar, Kortij, Mechelen i slične ekipice. On je mlad i kvalitetan igrač, svakako za repke. Haraju 2 ligom i upravo im on daje čvrstoću u odbrani. Primaju malo golova, s tim da imaju 2 remija i to oba na strani sa konkurentima za ulazak u 1 ligu. Ako se ne raspadnu zbog neiskustva pri kraju prvenstva kao što je to Furth radio godinama. S tim da je Braunschweig tek nedavno ušao u 2 ligu. Radi se kvalitetno i sa našim potencijalnim reprezentativcem su potpuno pogodili.

Imate uvijek na eurosportu 2 ligu, imate pregleda utakmice pa mislim da se mogu i download slobodno pogledajte koju.

Po meni svakako ima mjesta u repki, što da ne, još ako uđu. :wink:
splend

#4103 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

zlajapravaraja wrote:
Ne zna lik sta prica - on se fudbalom bavi samo kad ide u kladionicu.

2. Bundesliga po sveukupnom kvalitetu i ujednacenosti odmah iza liga petice, bez premca. Gledaj samo kakvi klubovi tu igraju, kakvi su stadioni, budzeti - odmah je sve jasno :wink:
:lol: :lol:
zlajapravaraja wrote:
Nek si ti ziv i zdrav, ali taj Aachen se trenutno bori protiv ispadanja u 4. ligu. I jos uvijek oko 15.000 gledalaca na domacim tekmama u prosjeku ;-)

Ne radi se ovdje toliko o "cvajti" koliko o kvalitetama Ermina Bicakcica. Treba samo pogledati Braunschweigove rezultate, tj. broj primljenih golova prije Bicakcica i poslije. Cini se da su 90% tih utakmica odigrali bez primljenog gola.

Osim toga, Bicakcic je po Kickeru najbolje ocjenjen igrac citave lige do sada ;-)
ako ima 15.000 gledalaca, onda garant igraju kvalitetan fudbal :lol:

ermin je svoje kvalitete pokazao prije dvije godine, kad je otjeran iz bundeslige, u kojoj je odigrao dvije-tri tekme maksimalno :dance:

onog nam hoce junajted, a ovaj sminker bi da mu pape hoda po ambasadama i ganja papire :mrgreen:
Tkd

#4104 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Nije se dokazao sa 19 godina u 1 bundesligi pa je otjeran. Da, to mora da je tako.

Ribery je ovu i prošlu sezonu na top 5 igrača na svijetu, a otjeran je iz Galatasaraya, nije ga bilo do 24 godine nigdje na mapi. Kada je Zidane postao "popularan" u kojoj godini, kada je jedan Milito postao poznat u masi i mogu ti navesti još minimalno 100 primjera.

Zambrano, kupio ga Schalke, davao na posudbe i na kraju prodao Eintrachtu iz Frankfurta i sada čovjek ima 23-24 godine i doslovno se preporodio.
Mats Hummels dat na posudbu BvB, pa ga BvB i kupio. Čovjek osvojio titulu iako je Bayern imao opciju u uguvoru da ga vrati nisu htjeli valjda radi ponosa nekoga, a čovjek i sljedeću godinu osvoji Bundesligu i postade standardan u Elf.
Roy Makaay nepoznanica za mnoge do 25+kada je počeo da trpa u La Coruni uz asistencije Valerona .
Kolo Toure sa 20 godina bio rupa svih rupa. No Wenger mu je uvijek davao podrške i na kraju psotade i kapiten Arsenala te je imao jako dobru karijeru.
Thomas Linke.
Olaf Thon.
Schweini bio propalitet sa 22 godine, igrao krilo.

Dosadilo mi, no ako hoćeš dati ću ti još 100 primjera. Sudiš o nekom odbradbenom igraču koji hara doslovno sada u ekipi koja će najvjerovatnije uću u 1 ligu.
zlajapravaraja

#4105 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

splend wrote:
zlajapravaraja wrote:
Ne zna lik sta prica - on se fudbalom bavi samo kad ide u kladionicu.

2. Bundesliga po sveukupnom kvalitetu i ujednacenosti odmah iza liga petice, bez premca. Gledaj samo kakvi klubovi tu igraju, kakvi su stadioni, budzeti - odmah je sve jasno :wink:
:lol: :lol:
zlajapravaraja wrote:

ako ima 15.000 gledalaca, onda garant igraju kvalitetan fudbal :lol:

ermin je svoje kvalitete pokazao prije dvije godine, kad je otjeran iz bundeslige, u kojoj je odigrao dvije-tri tekme maksimalno :dance:

onog nam hoce junajted, a ovaj sminker bi da mu pape hoda po ambasadama i ganja papire :mrgreen:
Kao prvo, ne znam otkud ti to da taj sminker zeli da mu Pape hoda po ambasadama :?

Kao drugo, 15.000 se odnosi na Aachen koji je sada u 3. ligi koja je uzgred budi receno samo malo slabija od cvajte po kvalitetu ;-) Mnogi klubovi iz cvajte imaju u prosjeku mnogo vise gledalaca.

Kao trece, mogao bih ti jos stosta toga ispricati i argumentovati, ali necu, 'em mi je mrsko, niti vjerujem da si po poznavanju materije dostojan diskusije, niti se uopste cinis nekim velikim prijateljem BiH repke, stoga dovidjenja prijatno :thumbup:
jeza u ledja

#4106 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

shalla je to sve fino objasnio. :thumbup:

I po ovom intervjuu iz duplog sporta, tako se to i cini, mislim ta procedura.
Jako me obradovao ovaj intervju sa Susicem jer mi je sada po prvi puta to postalo jasno.

@ zlajapravaraja, naravno da ce selektor racunati na igraca ako je dobar. Ako nije dobar, djaba mu sto je promjenio drzavljanstvo. Ono sto ti govoris je tipa - da neko zeli garanciju od selektora da ce igrati cim promjeni drzavljanstvo. Ne moze tako.

I opet se ponavlja slicna prica kao od ranije, ne morate da bi dokazali svoj argument blatiti igrace bez potrebe ili praviti od njih superstare. Jedan covjek tvrdi da je Cvajta sesta najjaca liga u Evropi :shock: , a drugi tvrdi da je Bicakcic kvazi-igrac jer je otjeran iz Stuttgarta :roll: .
Ima li igdje sredine tu?
GeneralBHF

#4107 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Oni koji poznaju fudbal ne mogu da ocekuju od odbrambenog igraca mnogo u ranim 20. ali u kasnim 20. oni se okale i postaju beton. Igraci na tim pozicijama fizicki ojacaju i postaju pametniji ne praveci glupe prekrsaje ili im napadac pobjegne. Primjer naseg Spahe, Stama, Vidica, Metzakera, Ferdinanda, pa sjecate li se samo Puyola kako je bio los, Kufur u Bajernu. Sve su to igraci koji vremenom postaju mudri a za to treba zivotno a ne samo igracko iskustvo.

Bicakcic je na pravom putu da postane dobar odbrambeni igrac i nasljednik Spahe.
motorola01

#4108 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by motorola01 »

Sta ima sa Stilicem? Gdje sad igra?
jeza u ledja

#4109 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Mudro zboris Djenerale.

@motorola - Karpaty Lviv
motorola01

#4110 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by motorola01 »

jeza u ledja wrote:Mudro zboris Djenerale.

@motorola - Karpaty Lviv
Hvala. Maloprije ga spominju na OBN-u, ali nisam cuo gdje igra. O njemu se dosta govorilo kako ce preci negdje u DE i na kraju zavrsi u Ukrajini :roll:
Nucleo1985

#4111 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Nucleo1985 »

Jedno vrijeme haman da zavrsi u Celticu, al nije valjda bilo letova :D
Nuken

#4112 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Nuken »

Pogledah onih nekoliko minuta u kojima je Alen odigrao za Dinamo.Momak bi još trebao raditi i vježbati,ali ja mislim da je novi Mesi rođen.Nadam se da će zaigrati za BiH.`rvati su nama i onako uzeli velik broj sportaša koji su mogli nastupati za :bih: al` došlo vrijeme da se dugovi naplate :)
BegA_

#4113 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BegA_ »

Kako upravo saznajemo BH delagacija posjetila je Alena prije par sati u Zagrebu ...

Image

:D
deer_hunter

#4114 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by deer_hunter »

BegA_ wrote:Kako upravo saznajemo BH delagacija posjetila je Alena prije par sati u Zagrebu ...

Image

:D
ja delegacije i k..ca :mrgreen: ovi izgledaju ko one kurave što prate bendove, groupies :lol:
Last edited by deer_hunter on 25/10/2012 00:22, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#4115 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sinane bjezi od njega otjeraces ga u kockaste :x :oops:
Tkd

#4116 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

Ogroman potencijal, no mislim da se previše toga diglo oko njega. Još ga furaju u Dinamu samo diže Maminho cijenu :D
denimb

#4117 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

Tkd wrote:Ogroman potencijal, no mislim da se previše toga diglo oko njega. Još ga furaju u Dinamu samo diže Maminho cijenu :D

Sve stoji, ali volio bih da obuce nas dres, onako iz principa :D
Tkd

#4118 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Tkd »

I ja bi volio !

Dosta je bilo dijeljenja susjedima.
denimb

#4119 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

To ti velim, raduje me samo cinjenica da smo se bar pomjerili s mjesta sto se tice takvih igraca, prije desetak godina mogli smo samo sanjati da neko ode na noge igracu od 16 godina, ili makar telefonski razgovara s njim...makar poslije i ne bude nista od njih...
Logovan

#4120 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

deer_hunter wrote: ja delegacije i k..ca :mrgreen: ovi izgledaju ko one kurave što prate bendove, groupies :lol:
Baš vala. :-) Fol delegacija... :-) :lol: :lol:
Artest

#4121 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

kljucno je plasirati se u brazil...inace smatram dosta glupim potez poziv u mladu repku...taj bi ga poziv trebao isjtjerat na cistinu, a svi znamo da ce mali odbiti poziv zbog specificne situacije u kojoj se nalazi...i sta ce se onda desiti? onda ce safet, sujevjeren i kratkoovidan kakav vec jeste, reci...pa evo, mali nas je odbio, ne zeli da igra za nas...malo gluhih telefona, i mali je u kockastom dresu...

ono sto je shalla naveo treba da radi jasmin bakovic...koji je nakon iskazane pocetne agilnosti ( da se utrpa umjesto usketa)...pokazao se samo kao jos jedan uhljup i dzabojed koji prima platu za nista....a kontao sam da je sposoban i drugaciji...

spremaju onog sinana s kojim mozes prosit po svijetu...haha...koji levati...bolje da posalju bolu, konjica ili neku slicnu legendu...
Petit_Beurre

#4122 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Petit_Beurre »

Možda će ovo zvučati malo nerealno, ali pošto sam kao eto malo upućen u situaciju...
Ovaj poziv i potencijalno odbijanje malog Halilovića da dođe u mladu reprezentaciju BiH je klasičan potez da se smiri Hrvatska javnost, da se ne poljulja njegovo mjesto u Dinamu. Ako je gledati po ocu, koji mu je najveci autoritet, vjerovatno i prijatelj, a poznavajući snagu bosanskog patrijarhata mali će igrati za Bosnu, nema druge. S tim da vjerujem da očekuju direktni poziv u A repku i da se mali mora prodati prije toga iz Dinama.
shake69

#4123 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

Petit_Beurre wrote:Možda će ovo zvučati malo nerealno, ali pošto sam kao eto malo upućen u situaciju...
Ovaj poziv i potencijalno odbijanje malog Halilovića da dođe u mladu reprezentaciju BiH je klasičan potez da se smiri Hrvatska javnost, da se ne poljulja njegovo mjesto u Dinamu. Ako je gledati po ocu, koji mu je najveci autoritet, vjerovatno i prijatelj, a poznavajući snagu bosanskog patrijarhata mali će igrati za Bosnu, nema druge. S tim da vjerujem da očekuju direktni poziv u A repku i da se mali mora prodati prije toga iz Dinama.
Eh i tebe 'ptiber', ti spikas kao da su Sejo, mali i FSBiH sjeli i dogovorili kompletnu strategiju kako izlevatiti HNS, Mamica i sve Hrvate zajedno koji bi maloga medju 'kockastim'. :)
juventus

#4124 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by juventus »

Na pitanje novinara o tome za koju reprezentaciju će igrati Alen Halilović, mladić koji je sinoć debitovao u Ligi prvaka, Zdravko Mamić je rekao da o tome nema dileme, da će to sigurno biti Hrvatska. Dodao je još da ukoliko slučajno neko nagovori ovog momka da postupi drugačije, kako će se on osobno pobrinuti o novom statusu njega i njegovog oca Sejada u Dinamu, klubu koji im je sve dao. Svi koji su uz pomoć Dinama i HNS-a postali igrači, moraju poštovati te institucije, dodao je Mamić.

sramota... :x
Last edited by juventus on 25/10/2012 13:16, edited 1 time in total.
Logovan

#4125 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

juventus wrote:Na pitanje novinara o tome za koju reprezentaciju će igrati Alen Halilović, mladić koji je sinoć debitovao u Ligi prvaka, Zdravko Mamić je rekao da o tome nema dileme, da će to sigurno biti Hrvatska. Dodao je još da ukoliko slučajno neko nagovori ovog momka da postupi drugačije, kako će se on lično pobrinuti o novom statusu njega i njegovog oca Sejada u Dinamu, klubu koji im je sve dao. Svi koji su uz pomoć Dinama i HNS-a postali igrači, moraju poštovati te institucije, dodao je Mamić.

sramota... :x
Kakve su ovo ucjene od maloumnika Mamića? Koji bolesnik. :-) Kada Halilović i definitivno odabere reprezentaciju za koju će igrati i ako to bude BiH onda Mamić ne bi trebao ništa prigovarati ni njemu a ni njevogom ocu. To je njegov izbor a ne Mamićev.
Post Reply