Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
EdinaL

#4101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by EdinaL »

Sajo idi sam k´o Boga te molim. Pojma ti nemaš Safete dragi.
ratata

#4102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ratata »

EdinaL wrote:Sajo idi sam k´o Boga te molim. Pojma ti nemaš Safete dragi.
Barbarez, ne dolazi ko boga te molim, ako ode Sajo
veljaca

#4103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

ratata wrote:
EdinaL wrote:Sajo idi sam k´o Boga te molim. Pojma ti nemaš Safete dragi.
Barbarez, ne dolazi ko boga te molim, ako ode Sajo
Barba, dolazi k'o Boga te molim, kad ode Sajo
Qler

#4104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Qler »

Neka ne dolazi Barbarez, nije zasluzio ovakvu temu. Znas nas, prvi neuspijeh, poraz, ili bilo kakav kiks odmah ce biti po familiji, i ko ga dovede, i sto ne ide. A covjek jednostavno to nije zasluzio. Ja mu iskreno zelim sve najbolje u zivotu i da nikada ne bude nas selektor. Jednostavno, previse je dao za BiH i toliko nas je zaduzio, da ne zasluzjue ono sto je neminovno svima koji dodju ovdje.
Edin H.

#4105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Qler wrote:Neka ne dolazi Barbarez, nije zasluzio ovakvu temu. Znas nas, prvi neuspijeh, poraz, ili bilo kakav kiks odmah ce biti po familiji, i ko ga dovede, i sto ne ide. A covjek jednostavno to nije zasluzio. Ja mu iskreno zelim sve najbolje u zivotu i da nikada ne bude nas selektor. Jednostavno, previse je dao za BiH i toliko nas je zaduzio, da ne zasluzjue ono sto je neminovno svima koji dodju ovdje.
Nema ni teoretske sanse da se tako nesto dogodi.
Sa Sergejom bi rutinski odradili kvalifikacije i ostvarili plasman :oops:
Obuca9

#4106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

I ja kazem. Samo ne znam gdje su oči ovim evropskim klubovima, kako oni ne prepoznaju takav trenerski potencijal.

vjerovatno nemaju stručnjake kao Edin H., pogotvo oni u HSV-u što razmišljaju da li da mu daju i treći tim da vodi.
veljaca

#4107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Nadam se da nas selektor i njegov strucni stab pametno provode ovo vrijeme i spremaju se za utakmicu sa Albancima ...
Inace nam se crno pise ....
:bih:
klixober

#4108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

hz__semir wrote:I ja kazem. Samo ne znam gdje su oči ovim evropskim klubovima, kako oni ne prepoznaju takav trenerski potencijal.

vjerovatno nemaju stručnjake kao Edin H., pogotvo oni u HSV-u što razmišljaju da li da mu daju i treći tim da vodi.
Gdje su oci evropskim klubovima da prepoznaju Susicev talenat za trenera?
Zao mi je sto moram biti tako grub,ali Barbarez je za Susica Einstein,u fudbalskom i svakom drugom smislu.
Omerovim_Koracima

#4109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

komeba wrote:
hz__semir wrote:I ja kazem. Samo ne znam gdje su oči ovim evropskim klubovima, kako oni ne prepoznaju takav trenerski potencijal.

Zao mi je sto moram biti tako grub,ali Barbarez je za Susica Einstein,u fudbalskom i svakom drugom smislu.
Po chemu? Pape je igrachina za njega u svakom fudbalskom smislu. Jer ih jedino tako i nikako drugacije mozes poredit.
klixober

#4110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Omerovim_Koracima wrote:
komeba wrote:

Po chemu? Pape je igrachina za njega u svakom fudbalskom smislu. Jer ih jedino tako i nikako drugacije mozes poredit.
Po inteligenciji,fudbalskom znanju.Da budes dobar trener nije preduslov da si bio dobar fudbaler.
klixober

#4111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

I ne samo to...liderstvo,autoritet,karizma...jako bitne osobine koje razlikuju velike od malih trenera.
zindlo

#4112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zindlo »

komeba wrote:

Vjerovatno si mali pa tvoje gledanje fudbala nije dobacilo dalje od Barbareza,porediti njih dvojicu u fudbalskom smislu je u najmanju ruku nemoguce.Ako hoces i u trenerskom,jer Barba nema minute trenerskog staza. A sto se tice kako ti kazes inteligencije,ne vjerujem da si im gledao skolske knjizice,ali vjerovacemo ti na rijec.
zecko_kupuz

#4113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Nije mi baš jasno kada je Barbarez pokazao sve te vrline....kao trener. :? Onda možemo Spahića staviti kao igrača-trenera, ako su ovakvi parametri u pitanju. :P
Omerovim_Koracima

#4114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Po cemu je Barbarez inteligentniji? Po cemu je Barbarez lider? Da je takav strucnjak treniro bi nekad nekog u zivotu,makar amatere hsv-a. odo na tekmu Poz
klixober

#4115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

zindlo wrote:
komeba wrote:

Vjerovatno si mali pa tvoje gledanje fudbala nije dobacilo dalje od Barbareza,porediti njih dvojicu u fudbalskom smislu je u najmanju ruku nemoguce.Ako hoces i u trenerskom,jer Barba nema minute trenerskog staza. A sto se tice kako ti kazes inteligencije,ne vjerujem da si im gledao skolske knjizice,ali vjerovacemo ti na rijec.
Barbarez je izmislio svijet za Susica u fudbalskom smislu sa aspekta osobina koje su potrebne za dobrog trenera.Pri tome nisam govorio o njima kao igracima.
Stvarno mi je zao,ponavljam,sto moram biti tako grub,ali Susic je jednostavno glup covjek.To uostalom pokazuju i sve utakmice koje smo sa njim odigrali,sve njegove nebulozne ideje,pa uostalom i sama igra reprezentacije.
klixober

#4116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

zecko_kupuz wrote:Nije mi baš jasno kada je Barbarez pokazao sve te vrline....kao trener. :? Onda možemo Spahića staviti kao igrača-trenera, ako su ovakvi parametri u pitanju. :P
Svaka cast Spahicu,ali Barbarez je prema svim parametrima koje sam nabrojao barem jedan nivo vise.
Obuca9

#4117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Da li je Barabrez bio igrač? Jeste.
Da li je Sušić bio igrač? Jeste.

Ko je bio bolji igrač? To je valjda i budali jasno.

Da li je Barabrez bio trener ikada ikome? Nije.
Da li je Sušić bio trener? Jeste.

Da li ih možeš porediti kao trenere? Ne možeš i tačka.

Ti se možeš igrati "Vidovite Džemile", "Kleopatre" ili šta ti ja znam koje sve ne proričice (probaj s onom kašikarom iz Ekspresa, ona mi je najbolja), ali osnovano i argumentovano poređenje jednostavno NE MOŽEŠ izvršiti. Sačekajmo da Barbarez postane trener makar pjetlića HSV-a (ako mu i to budu dali) pa ćemo pričati i porediti.
klixober

#4118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

hz__semir wrote:Da li je Barabrez bio igrač? Jeste.
Da li je Sušić bio igrač? Jeste.

Ko je bio bolji igrač? To je valjda i budali jasno.

Da li je Barabrez bio trener ikada ikome? Nije.
Da li je Sušić bio trener? Jeste.

Da li ih možeš porediti kao trenere? Ne možeš i tačka.

Ti se možeš igrati "Vidovite Džemile", "Kleopatre" ili šta ti ja znam koje sve ne proričice (probaj s onom kašikarom iz Ekspresa, ona mi je najbolja), ali osnovano i argumentovano poređenje jednostavno NE MOŽEŠ izvršiti. Sačekajmo da Barbarez postane trener makar pjetlića HSV-a (ako mu i to budu dali) pa ćemo pričati i porediti.
Kao prvo,pokusaj biti bar malo dosljedan jer si upravo ti nakon utakmice s Katarom rekao da je Susic totalni promasaj kao selektor i da nema pojma.Vec si to zaboravio? A mozda jednostavno ni Papetove bezuslovne fanove ne krasi posebna inteligencija.

Da li vam treba 100 puta ponoviti...da bi bio dobar trener,nije preduslov da prethodno budes dobar fudbaler! Covjek koji se trenutno smatra najboljim trenerom na svijetu - Mourinho,je bio nikakav fudbaler.

I druga stvar...to sto je Susic bio trener prije nego sto je postao selektor ga apsolutno nicim ne stavlja u prednost nad Barbarezom upravo zato sto se Susic kao trener u svim klubovima provalio i u vecini je,ako ne mozda cak i u svim tim klubovima,kao trener dobio otkaz!
I Branimir Tulic je trener/selektor,pa bi prema tim kriterijima i on imao prednost u odnosu na Barbareza :-)
zindlo

#4119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zindlo »

Pa po cemu je onda Barbarez u prednosti kao trener,sam si rekao da nije preduslov da budes dobar trener da si bio dobar igrac. Mogu shvatiti da ne gotivis Papeta ,ali nazivati jednu sportsku legendu (a i onako ih je malo u ovoj drzavi) glupanom govori vise o tebi nego o njemu. A raja bi mjenjala i Barbareza i Murinja nakon 3 utakmice. Koji nelogicni potezi? Svi ste govorili sta ce Muratovic,a sad fali nam. Mora igrati Pjanic,a sad ne moze sa Misketom. Da je ostavio Vedu ,IbricicA I pjanica na klupi sa Francuskom svi bi rekli je li normalan,isto ko i za Ciru. Nego pusti se ti supljih prica ,ima ko odredjuje selektora nas niko i ne pita,i dobro je sto je tako.....
klixober

#4120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

zindlo wrote:Pa po cemu je onda Barbarez u prednosti kao trener,sam si rekao da nije preduslov da budes dobar trener da si bio dobar igrac. Mogu shvatiti da ne gotivis Papeta ,ali nazivati jednu sportsku legendu (a i onako ih je malo u ovoj drzavi) glupanom govori vise o tebi nego o njemu. A raja bi mjenjala i Barbareza i Murinja nakon 3 utakmice. Koji nelogicni potezi? Svi ste govorili sta ce Muratovic,a sad fali nam. Mora igrati Pjanic,a sad ne moze sa Misketom. Da je ostavio Vedu ,IbricicA I pjanica na klupi sa Francuskom svi bi rekli je li normalan,isto ko i za Ciru. Nego pusti se ti supljih prica ,ima ko odredjuje selektora nas niko i ne pita,i dobro je sto je tako.....
Procitaj jos jednom sta sam napisao,koje osobine potrebne za dobrog trenera Barbarez posjeduje,a Susic ne.
I sta sad,ako je Pape kao igrac legenda,ne smije ga se kritikovati u poslu koji sada lose obavlja...Suzdrzavao sam se dugo da ne kazem jer sam se nadao da ce biti bolje,ali jednostavno je tako...covjek je glup i nije za trenerskog posla!
Bolje bi bilo da je ostao samo fudbalska legenda.
burek_in_space

#4121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

@komeba, de malo ohani sa lijepljenjem "etiketa", ako zhelish da te se ozbiljno shvati...
klixober

#4122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

burek_in_space wrote:@komeba, de malo ohani sa lijepljenjem "etiketa", ako zhelish da te se ozbiljno shvati...
Argumentiraj...
A ovo nisu izbori za najpopularnijeg forumasa i nemam pretenzije da budem omiljen sa supljom pricom.Znam da nije popularno reci i cuti ovo sto sam napisao,isto kao sto je u Argentini bogohulno bilo reci da je Maradona glupa narkomancina.Bio je mozda najbolji igrac svih vremena(Maradona),ali danas je upravo to sto sam napisao.
burek_in_space

#4123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

komeba wrote:
Argumentiraj...
A ovo nisu izbori za najpopularnijeg forumasa i nemam pretenzije da budem omiljen sa supljom pricom.Znam da nije popularno reci i cuti ovo sto sam napisao,isto kao sto je u Argentini bogohulno bilo reci da je Maradona glupa narkomancina.Bio je mozda najbolji igrac svih vremena(Maradona),ali danas je upravo to sto sam napisao.
Ok, probao sam fino ali ne ide.
Naredni post u kojem nazovesh nekoga glupim, pa bio to selektor fudbalske reprezentacije BiH, ili neko od "bezuslovnih branioca Papeta", predstavljace ti jednosmjernu kartu prema Banovicima.
zindlo

#4124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zindlo »

Kakve kvalitete,pa tek kad bude nekoga trenirao znacemo kakav je,dotad gatanje. A za ovo glup je-to je odraz tvoje (ne)kulture kako vec rekoh. Uvijek je do trenera,barem teoretski,ali sta je sa igracima,imamo limitiranu ekipu ali necemo to da priznamo,par zvjezdica koji ginu kad igraju za klubove,a isto tako se jedva vuku za reprezentaciju. 5-6 trenera se izmjenjalo a mi nismo dobili ni jednu ekipu iz vrha,i vi jos tvrdite da je samo do selektora???? Ako jeste onda daj da ga mjenjamo odmah.....
klixober

#4125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

burek_in_space wrote:
komeba wrote:
Argumentiraj...
Ok, probao sam fino ali ne ide.
Naredni post u kojem nazovesh nekoga glupim, pa bio to selektor fudbalske reprezentacije BiH, ili neko od "bezuslovnih branioca Papeta", predstavljace ti jednosmjernu kartu prema Banovicima.
Podrzavam banovanje svakoga,pa i mene,ukoliko uvrijedim nekog od forumasa na bilo kojoj osnovi.
Ali ova prijetnja mi zvuci nevjerovatno da cu dobiti ban ako kazem da je selektor glup? Ili bilo koja druga javna licnost? :? Mislim,covjece zapitaj se malo kakva je to prijetnja.Prema tim kriterijima,ne bi se smjelo na forumu napisati da je neki politicar kriminalac,nacionalista,sovinista...
Locked