Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
denis007 wrote: ↑03/07/2020 15:27
Kolega, mislim da je mnogo smislenije dobro ili bar solidno zaradjivati i onda ti ovo nece biti tema ni briga. Nemoj me pogresno shvatiti, znamo svi gdje zivimo, mozes samo gore ocekivati. Ako ne mozes to da prihvatis, znas koja ulica i broj, popunis formulare i sa srecom
Tako je kralju moj, zaradjujmo vise kako bi mogli placati koje god namete nam izmisle, i to pognute glave, bez protivljenja. Taj gubitnicki mentalitet "uvijek moze gore" nas je i doveo gdje jesmo, i dobro je sto odlaze ljudi koji to ne prihvataju jer sto je takvih manje prije ce propasti ovaj parazit od vlasti a zajedno sa njima i ti koji ih finansiras.
Malo je off topic, ALI: Ako bi svaki peti ili bar svaki deseti stanovnik ove otuzne zemlje sustinski promjenio i usavrsio samog sebe umjesto sto inicira isprazne buntove s temom "bagro vratite nam nasih 10 feninga, drz'te lopova, dje su narodne pare,...", ti paraziti o kojim ti pricas bi izumrli prirodnim procesom. U suprotnom, vrticemo se godinama ukrug do isteka vlastitog ovozemaljskog ciklusa.
Jutros pokupio svoja 2 paketa u lokalnoj posti, obicni DHL, Njemacka. U zbiru im je vrijednost bila 500KM i gledajuci po trackingu su otisli na carinu bukvalno jedan na drugom, medjutim nekim cudom mi nisu naplatili carinu i porez iako su oba paketa full otvarana, a i unutra i vani je bila faktura sa cijenama svih itema (svabo sve crno na bijelo prikazuje). Je li to zbog ove guzve koja ih je zadesila pa im promaklo ili je nekome bilo mrsko cariniti, ne znam ni ja, samo znam da mi je neki hairlija ustedio 150KM Platio samo 19KM pregled i bjez iz poste dok me neko nije zovnuo nazad
Eto neki tracak nade ako jos neko ceka na carinjenje.
Pozdrav svima, može li mi neko samo potvrditi vezano za ove dažbine za artikle preko 300 KM.
Ukoliko se naručuje npr. tehnika (mobitel ili dijelovi za računar) da li ide ovako:
Ukupna cijena artikla (sa uključenim shipping-om) + 10% stopa carine + 17% PDV + taksa 10 KM + carinski pregled 3.5 ili 8.5 ili 9.5 KM?
gentoo wrote: ↑03/08/2020 08:37
Kakva je situacija sa posiljkama iz DE putem DHL Paket tj. obicne poste ? Moze li doci za 10-ak dana ili.. ? Kontam ima ZAG ima VIE letova svaki dan..
Kakva je situacija sa posiljkama iz DE putem DHL Paket tj. obicne poste ? Moze li doci za 10-ak dana ili.. ? Kontam ima ZAG ima VIE letova svaki dan..
Ja nedavno cekao 20tak dana.
Ma ja.. 15-25 garant, ne mogu to cekati. Narucio sam expressom preko forward2me, ispod 300 je svakako
gentoo wrote: ↑03/08/2020 14:29
Ma ja.. 15-25 garant, ne mogu to cekati. Narucio sam expressom preko forward2me, ispod 300 je svakako
Od 20 i kusur dana koliko sam cekao 17 je proslo na aerodromu u Frankfurtu cekajuci let. Ali eto javi koliko za koliko ti je stiglo.
forward2me.com ima u Deutchland warehouse sad.. Nalazi se 15 min od Leipzig aerodroma sto je DHL Hub. Koliko sam upratio sad od Corone, avion ide Leipzig-Zagreb svaku noc a naredno jutro ide mali L410 Zagreb-Sarajevo. Znaci za 24h ce stici u SA, pa onda mozda jos dan-dva carine itd.. pogotovo ako ufati vikend. Malo jeste skup servis, tipa 40 eura je mala kutija itd.. ali ako je nesto frka i hitno i ako se uklapa u cijenu.. Malo je sad u DE i jeftinije jer im je PDV 16% umjesto 19%
Ali eto vidjecu, nisam ni ja nikad jos ovako narucivao. Amazon ce danas dostaviti njima, teoretski bi sutra popodne trebao da krene prema dalje.
U mom slučaju 6.8. Švabo predao u pošti, 14.8. stiglo na sarajevski aerodrom, obični DHL paket čiji tracking kod počinje s C slovom.
U mom slučaju 6.8. Švabo predao u pošti, 14.8. stiglo na sarajevski aerodrom, obični DHL paket čiji tracking kod počinje s C slovom.
Meni su 2 posiljke dosle za manje od 7 dana preko Regensburg-a. Cak je i nasa carina azurna.
dorkcic wrote: ↑04/08/2020 10:57
Kako fercera Royal Mail ovih dana? Jel ko naručivao u prethodnih 2-3 mjeseca?
03.06. kupljeno, mislim 06.06. otpremljeno, još nije stiglo
Jesam ja u maju...meni stiglo za 2 sedmice..prosle sedmice sam opet naručila nesto, tačnije 10.augusta - prijavit cu kad dodje..
Gore mi je sto vise ne isporucuju sa nekih stranica zbog Covida--isporucuju u Hrvatsku,a prestali su u BiH.
Meni su 2 posiljke dosle za manje od 7 dana preko Regensburg-a. Cak je i nasa carina azurna.
Da, i meni je išlo preko Regensburga, naša carina obradila za dan.
Mehemed wrote: ↑19/08/2020 00:25
Da si pitao obrnuto, slanje iz BiH za Njemačku pa bi se moglo naći, ali iz Njemačke u BiH teško. Probaj naći na stranici Deutsche post.
Onda preko busa najbolje? Ako sad zbog corone i svega sofer uopste hoce uzeti bilo sta.
Pozdrav svima, moj prvi post na forumu. Kupio sam preko ebaya korišten detektor metala iz UK. Platio 21.7. prodavac ga poslao 25. 07. Estimated delivery 29.7.- 13.08. Da, u pitanju je Parcelforce worldwide, i prodavac mi je rekao "no tracking with this service". Čitajući forum, ne očekujem ga skoro. Do kad da čekam prije nego odem na "item not received", tj. do kad mogu dobiti svoje pare nazad? Na google vidim piše mjesec dana nakon očekivanog datuma dospijeća, ali reko opet da provjerim sa iskusnim forumašima.
p.s. u slučaju da stigne, šta mislite imam li šanse da se provučem bez carine i poreza, lik mi je poslao kao gift?