BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ElRe

#4101 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

Sto se tice mlijeka i mlijecnih preradjevina kod mene samo Megle moze da prodje. Jogurti Milkos Farme su bili OK, ali od ljeta su realno losi.
MOSALJOZE

#4102 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

karanana

#4104 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

gledam u bingu, neki oni 3DE deterdzenti imaju talog na dnu flase a neki mutni.
jel to ok ili je znak lose kvalitete tipa lose i stare sirovine? a mozda je i dobro...ono kao bogat deterdzent.
StupskaBitanga

#4105 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:gledam u bingu, neki oni 3DE deterdzenti imaju talog na dnu flase a neki mutni.
jel to ok ili je znak lose kvalitete tipa lose i stare sirovine? a mozda je i dobro...ono kao bogat deterdzent.
ma vjeruj eto ja sam kupio za pranje ćilima ima pjene i čisto i miriše maa extra :thumbup:
karanana

#4106 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

uzimam ih i ja ali prvi put jutros vidim zamucene flase i flase sa talogom.
StupskaBitanga

#4107 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Malo promućkaj ionako se sve na kraju sapere vrelom vodom
zubi

#4108 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

AmADin_gospo wrote:poenta u svemu je kvalitet.

2 proizvoda istog kvaliteta, uvijek ću uzeti domači, ali samo budala bira domači proizvod dokazano upitnog kvaliteta koji je iste pa i čak skuplje cijene, od stranog prozvoda provjerenog kvaliteta. ko voli da je budala, bujrum.

99% uvoznih proizvoda ima "sljednost" tj. da je isti kvatitet i okus bio i prije 10 god, i prije 5 i jučer i bit če sljedeče godine, dok se kod domačih to ne zna nit garantuje.

da domači proizvodi mogu biti kvalitetni, itekako mogu i to dokazuju pojedini proizvođači, a ovi fušeri to MOGU ali NEČE. oni zarađuju od ovih "patriota".

jel koji patriota predložio ili tražio od kojeg domačeg prerađivača, da počne svoju stoku da uzgaja ili svoju domaču sirovinu da ima? jes al u limburgu.

svima je izgovor "eto ima domače radnike" što je budalaština neviđenih granica. dobro se zna šta znači etiketa "Domače".
zivota ti, nemoj kvakice da koristis... neka bude domace.
Pirija

#4109 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pirija »

AmADin_gospo wrote:poenta u svemu je kvalitet.

2 proizvoda istog kvaliteta, uvijek ću uzeti domači, ali samo budala bira domači proizvod dokazano upitnog kvaliteta koji je iste pa i čak skuplje cijene, od stranog prozvoda provjerenog kvaliteta. ko voli da je budala, bujrum.

99% uvoznih proizvoda ima "sljednost" tj. da je isti kvatitet i okus bio i prije 10 god, i prije 5 i jučer i bit če sljedeče godine, dok se kod domačih to ne zna nit garantuje.

da domači proizvodi mogu biti kvalitetni, itekako mogu i to dokazuju pojedini proizvođači, a ovi fušeri to MOGU ali NEČE. oni zarađuju od ovih "patriota".

jel koji patriota predložio ili tražio od kojeg domačeg prerađivača, da počne svoju stoku da uzgaja ili svoju domaču sirovinu da ima? jes al u limburgu.

svima je izgovor "eto ima domače radnike" što je budalaština neviđenih granica. dobro se zna šta znači etiketa "Domače".
mislis na dosljednost ? jer "sljednost" ne postoji...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4110 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Domaci izdajnik »

Sky Cola mix sa narandžom :thumbup:
AntiKrist

#4111 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AntiKrist »

ElRe wrote:Prije 2-3 mjeseca sam poceo da kupujem Ovaku kulen i sudzuku, novo pakovanje, i bilo je OK. Zadnjih par puta dobijem vise zacina, masti i ko zna cega vec nego mesa. Nejerovatno im je opao kvalitet za kratko vrijeme i trenutno su kod mene prekrizeni.

Isti slucaj i sa Bajrinim pakovanjem Vlasicke i Kulena,opo kvalitet duplo,jos kad zub ne slomi skoro na komad kosti velicine manjeg kamena ,sramota..
strong69

#4112 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

holowey wrote:meggle, mljekara livno, milkos i mlijekoprodukt dobili dozvolu za izvoz u evropsku uniju... dukat nicht, zott nicht, milkos jaaaaaa :D
eeeeeee milkos koji raja obozava da pljuje jer su kao loseg kvaliteta... a u sustini problem do distributera, trgovca ili sabotaza... :bih:
Bravo za Milkos i Livno. Autsajderi u nasim ocima a u ocima evropske komisije kvalitetno rade pa su odobreni za izvoz u EU. Bitno je da ljudi shvate da im je ovu ocjenu dala EU a oni jedva cekaju da ne daju dozvolu za izvoz. Nije sve sto je "German quality" kvalitetno.

Usput, izbor sudzuke kod ovih mesnih industrija je ocajan. Slazem se s vama.
ElRe

#4113 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

AntiKrist wrote:
ElRe wrote:Prije 2-3 mjeseca sam poceo da kupujem Ovaku kulen i sudzuku, novo pakovanje, i bilo je OK. Zadnjih par puta dobijem vise zacina, masti i ko zna cega vec nego mesa. Nejerovatno im je opao kvalitet za kratko vrijeme i trenutno su kod mene prekrizeni.

Isti slucaj i sa Bajrinim pakovanjem Vlasicke i Kulena,opo kvalitet duplo,jos kad zub ne slomi skoro na komad kosti velicine manjeg kamena ,sramota..
Da primijetio sam isto i sa Bajrinim proizvodima. Vjerovatno su svi uvezli neko lose meso ili sta vec i sada ga koriste.
Pitarrr82

#4114 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitarrr82 »

Bajra pivska :thumbup: :mrgreen:
AmADin_gospo

#4115 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

AntiKrist wrote:

domača politika, čim vide da se nešto prodaje, sjebi kvalitet...

i onda pričaju o kvalitetu i patriotizmu...

jedi bajru/akovu/menprom, pij sarajevsku pivu, pričaj preko bh telekoma, kljukaj se bosnaljekovim tabletama, peri se domačim šamponom, pa se čudi što ti kosa opada i čudno se osječaš.
strong69

#4117 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

AmADin_gospo wrote:
AntiKrist wrote:

domača politika, čim vide da se nešto prodaje, sjebi kvalitet...

i onda pričaju o kvalitetu i patriotizmu...

jedi bajru/akovu/menprom, pij sarajevsku pivu, pričaj preko bh telekoma, kljukaj se bosnaljekovim tabletama, peri se domačim šamponom, pa se čudi što ti kosa opada i čudno se osječaš.
Opada ti kosa? Ćudno. :lol:

Inaće? Da ti Uscuplic nije sta u rodu?
banjaluka078

#4118 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by banjaluka078 »

Odnedavno kupujem Madijevu piletinu, što svježu (rinfuza i pakovano) što zamrznute pljeskavice, čak i ćevapčiće od piletine - za prste polizati, a jeftinije i od PP i od Ovako ovdje gdje ja kupujem.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4119 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Domaci izdajnik »

Preporučujem lično :thumbup:

http://hellena.ba/
artime

#4120 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by artime »

Bilo bi dobro da mi pocnemo praviti nesto domače :D FORUMASHI.D.O.O :lol:
Heller

#4121 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Tulumović Dimljena Slanina, oko 13 KM kg :thumbup:
Heller

#4122 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

BIONA wrote:
Heller wrote:Imam pitanje, neko vece sam pijan na pumpi u jelahu kupovo suhovinu, koja ne da je bila dobra :thumbup: al se ne mogu sjetiti prozvođača papi, pepi tako nekako :mrgreen: jel neko mozda zna koji je to prozvodđač
:lol: :-D , ne znam, ali mi je super tvoj post :sax:
bolje suho meso nego smoki il čips :run: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ElRe

#4123 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

Lajavikrelac wrote:Preporučujem lično :thumbup:

Nije nase.
StupskaBitanga

#4124 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

ElRe wrote:
Lajavikrelac wrote:Preporučujem lično :thumbup:

Nije nase.
Zar nije iz BL
ElRe

#4125 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

Da, ipak jeste. Vidim SRB zastava kod izbora jezika.
Post Reply