iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Adrian_M41

#4101 Re: iPhone - All about

Post by Adrian_M41 »

Jeste bolji, ali nisam se mogao sjetit kako se zove. Mozak mi blokirao :D
shalla

#4102 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Meni na 4.3.3. ne radi Celeste :sad: A ibluetooth mi krahira, dakle opet :sad:
Muuky

#4103 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

Neko da mi objasni prebacivanje aplikacija tj programa , igrica , video/spotove , bluetooth s nekim drugim mob, npr nokia , samsung itd . na iPhone 4S
Duge

#4104 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Muuky wrote:Neko da mi objasni prebacivanje aplikacija tj programa , igrica , video/spotove , bluetooth s nekim drugim mob, npr nokia , samsung itd . na iPhone 4S
Aplikacije sa drugih platformi ne rade na iOS-u. Generalno na iPhone preko bluetootha ne mozes nista prebaciti.
Muuky

#4105 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

Duge wrote:
Muuky wrote:Neko da mi objasni prebacivanje aplikacija tj programa , igrica , video/spotove , bluetooth s nekim drugim mob, npr nokia , samsung itd . na iPhone 4S
Aplikacije sa drugih platformi ne rade na iOS-u. Generalno na iPhone preko bluetootha ne mozes nista prebaciti.
sta trebam uradit da bi radilo il jel ima drugi nacin da prebacim npr aplikaciju facebook
Duge

#4106 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Muuky wrote:
Duge wrote:
sta trebam uradit da bi radilo il jel ima drugi nacin da prebacim npr aplikaciju facebook
Nista ne mozes uraditi. Ne moze se prebacivati sa drugih platformi i obrnuto. Ne razumijem zasto bi sta prebacivao na svoj iP kad imas sve na App store-u cak i vise.
savsvoj

#4107 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Muuky wrote:
Duge wrote:
Mozes skinuti aplikaciju za facebook sa appstora ili installousa ne postoji nacin da se prebaci sa bilo kojeg drugos os(android symbian...) na ios ikakva aplikacija.
Lady Saray

#4108 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

joj tuge.. :sad:
Chuckie

#4109 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jes vala tuga, lik ima 4S, a prebacivao bi java aplikaciju fejsbuk sa symbiana. :lol:
amidzazeher

#4110 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

:thumbup:
Lady Saray wrote:joj tuge.. :sad:
Adrian_M41

#4111 Re: iPhone - All about

Post by Adrian_M41 »

:lol:
Muuky

#4112 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

Chuckie wrote:Jes vala tuga, lik ima 4S, a prebacivao bi java aplikaciju fejsbuk sa symbiana. :lol:
aa ko je to reko da bi prebacio java aplikaciju ??
IcedFlame

#4113 Re: iPhone - All about

Post by IcedFlame »

Eno sad :)
Ispade da kad iPhone nesto ne moze - to ustvari nikome i nije potrebno :P
DYD666

#4114 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Muuky wrote:
Chuckie wrote:Jes vala tuga, lik ima 4S, a prebacivao bi java aplikaciju fejsbuk sa symbiana. :lol:
aa ko je to reko da bi prebacio java aplikaciju ??
Evo
http://bu.mp/
Duge

#4115 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

IcedFlame wrote:Eno sad :)
Pa zar je stvarno potrebno prebacivati neku aplikaciju sa Androida ili Symbiana na iPhone pored toliko aplikacija na App Store-u? Sve aplikacije koje imaju na Android marketu i na OVI store-u imaju na App Store, plus jos nekoliko desetina hiljada vise. :D
savsvoj

#4116 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Hajmo onda drugom logikom sto nepodrzaje symbian ili android ios applikacije jesu to njihovi onda nedostatci?
shin

#4117 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Pa prebaci ti majstore aplikaciju sa Symbian (Nokia) platforme na Android, ili obratno, kada ostali mogu.
IcedFlame

#4118 Re: iPhone - All about

Post by IcedFlame »

Scrollaj malo gore pa pogledaj sta je Muuky pitao uopste. Nisu u pitanju samo aplikacije, vec i bilo kakav drugi sadrzaj.

A evo i pored toga, ja cu bez problema prebaciti sebi na telefon i androidove .apk i iOS-ove .ipa i symbianove .sys (ili koje vec) fajlove (da ne pricam o multimedijalnom sadrzaju, tipa muzika ili slike), i poslati ih bluetooth-om na drugi android telefon, pa nek on s njima radi sta hoce :)
Nisam bas toliki idiot da sam pomislio da hoce na android da instalira igricu za iPhone, ili -apk aplikaciju na Nokiu...

Ja sam njegovo pitanje shvatio tako, mozda sam u krivu...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4119 Re: iPhone - All about

Post by Miro Spiro »

Moze i na iPhoneu da se prebacuje sadržaj preko celeste ili ibluetooth naravno mora se platiti ili koristiti crack koji nekad ne radi ali iPhone je napravljen za ljude kojima nije zao potrositi 2-3 dolara za neku stvar koja daje dosta.Meni npr nije nikakav problem prebciti neki pdf,word excel ,ppt itd preko bluetootha ili kabla.Meni do sada sve sto mi je trebalo prebacio je bez problema.Aplikacije nekompatibilne isto prebaci ali kao removable storage pa onda na PC-u otvara kao kao file ove.

Naravno kod nas uvijek ima ljudi koji uzmu Audi A8 6.0l pa onda ugrađuje plin jer ne pokrije se koliko je dug mu pokrivac.
Muuky

#4120 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

IcedFlame wrote:Scrollaj malo gore pa pogledaj sta je Muuky pitao uopste. Nisu u pitanju samo aplikacije, vec i bilo kakav drugi sadrzaj.

A evo i pored toga, ja cu bez problema prebaciti sebi na telefon i androidove .apk i iOS-ove .ipa i symbianove .sys (ili koje vec) fajlove (da ne pricam o multimedijalnom sadrzaju, tipa muzika ili slike), i poslati ih bluetooth-om na drugi android telefon, pa nek on s njima radi sta hoce :)
Nisam bas toliki idiot da sam pomislio da hoce na android da instalira igricu za iPhone, ili -apk aplikaciju na Nokiu...

Da upravu si . Jer kad hocu da skinem nesto s iTunes trazi mi broj kartice kao da hoce da naplati a ustvari je aplikacija FREE . Pa me intersovalo drugi nacin prebacivanja :S
zenny

#4121 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

kad sam prvi put uzeo iphone u ruku rekao sam da necu drugi mobitel poslije njega.. sve super, ali ovo prebacivanje, sinkronizovanje i ta sranja :skoljka:
hocu da prebacim pjesmu sa kompa u itunes, nema sanse. prethodno sam izbrisao sve sa mobitela i prebacivao muziku sa drugog kompa i sad kada na pocetnoj stranici iphonea u itunesu hocu da oznacim onaj dio da manuelno prebacujem fajlove odmah mi izbaci neko upozorenje na fazon "ako hocete da manuelno prebacujete i sinkronizujete s ovim kompom, morate izbrisati sve sa iphonea i automatski ce se prebacit sve sa itunesa "
samo hocu da prebacujem odredjene pjesme sa kompa a da ne brisem ovo postojece sve :-)
savsvoj

#4122 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Muuky wrote:
IcedFlame wrote:Scrollaj malo gore pa pogledaj sta je Muuky pitao uopste. Nisu u pitanju samo aplikacije, vec i bilo kakav drugi sadrzaj.

Da upravu si . Jer kad hocu da skinem nesto s iTunes trazi mi broj kartice kao da hoce da naplati a ustvari je aplikacija FREE . Pa me intersovalo drugi nacin prebacivanja :S
mozes staviti none i skinuti aplikaciju.
AdNaN88

#4123 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Fkt je zalosno imati iPhone 4/4s a ne znati ono osnovno, bitno je imati najnoviji iPhone a sto ga ne znas upaliti hebo to. Imam rodaka i rodicu isto tako jedno ima cetvorku a drugo iPhone 4s, svega mi jedva znaju pjesme prebaciti na telefon a da ne pricam kako ni jedna aplikacija nece biti instalirana na isti, zalosno :mrgreen: . Isto kao da imaju porsche a stoji im u garazi jer nemaju para za gorivo :-D
Muuky

#4124 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

AdNaN88 wrote:Fkt je zalosno imati iPhone 4/4s a ne znati ono osnovno, bitno je imati najnoviji iPhone a sto ga ne znas upaliti hebo to. Imam rodaka i rodicu isto tako jedno ima cetvorku a drugo iPhone 4s, svega mi jedva znaju pjesme prebaciti na telefon a da ne pricam kako ni jedna aplikacija nece biti instalirana na isti, zalosno :mrgreen: . Isto kao da imaju porsche a stoji im u garazi jer nemaju para za gorivo :-D
kake to veze ima , ppk !! mozda sam pre druge imao mob, tek sad ovaj iPhone
savsvoj

#4125 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

AdNaN88 wrote:Fkt je zalosno imati iPhone 4/4s a ne znati ono osnovno, bitno je imati najnoviji iPhone a sto ga ne znas upaliti hebo to. Imam rodaka i rodicu isto tako jedno ima cetvorku a drugo iPhone 4s, svega mi jedva znaju pjesme prebaciti na telefon a da ne pricam kako ni jedna aplikacija nece biti instalirana na isti, zalosno :mrgreen: . Isto kao da imaju porsche a stoji im u garazi jer nemaju para za gorivo :-D
Meni nije to sramota meni je sramota imati bilo kakav bolji telefon a neznat google jebeni koristit sve ostalo nekako mogu shvatit.
Post Reply