Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zatamnjena stakla

#4101 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zatamnjena stakla »

Oj brate što nas na Germanistici peglaju. Po mjesec dana čekamo rezultate, svega mi.
P308

#4102 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by P308 »

Sorel wrote:Oj brate što nas na Germanistici peglaju. Po mjesec dana čekamo rezultate, svega mi.
A zakonski rok je 7 radnih dana od dana ispita. Nista bolje nije ni na ostalim odsjecima, vjeruj!
Mračajski proto

#4103 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

Fakultet nam je odličan, kakvih ima. Na Političkim je katastrofa. U svim segmentima. Nama je najslabija karika Studentska služba.
Zatamnjena stakla

#4104 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Ma kraljice na studentskoj urade posao ako im se radi.
Tako je meni rekla ne mozes ti ovo tek iduce godine. Problem je bio otpisivanje dvopredmetnog studija. I ja fino odem do šefice s.s. i šefa odsjeka i riješim problem. Kasnije sve fino s tobom na studentskoj tako da ako one nešto kažu da ne može onda lažu :D
Ambrozija

#4105 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Sorel wrote:Ma kraljice na studentskoj urade posao ako im se radi.
Tako je meni rekla ne mozes ti ovo tek iduce godine. Problem je bio otpisivanje dvopredmetnog studija. I ja fino odem do šefice s.s. i šefa odsjeka i riješim problem. Kasnije sve fino s tobom na studentskoj tako da ako one nešto kažu da ne može onda lažu :D
Joj, da...Sefica studentske sluzbe zasluzuje da se spomene, stvarno je zena za 10.
Irene Adler

#4106 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Ambrozija wrote:
Joj, da...Sefica studentske sluzbe zasluzuje da se spomene, stvarno je zena za 10.
Hmmm... ne znam sta bih rekla, ja imam prilicno neugodno iskustvo s njom, nisam odusevljena. Meni je ipak Rusmina kraljica! :D
Zatamnjena stakla

#4107 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Zavisi ako ti može pomoć pomogne. To joj je posao ;)
Npr Ljilja mi se uvijek smije kad joj odem, nešto sam joj čest gost haha :D
Ambrozija

#4108 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Irene Adler wrote:
Ambrozija wrote:
Hmmm... ne znam sta bih rekla, ja imam prilicno neugodno iskustvo s njom, nisam odusevljena. Meni je ipak Rusmina kraljica! :D
Pa mogu ti reci da nisi jedina, dosta raje se zali, ali eto kada sam ja u pitanju imam samo pozitivna iskustva. I da, slazem se, Rusimna je kraljica! Ja s druge strane imam lose iskustvo sa Ljiljom :D I za sada pozitivno sa tetom Taidom i Harisom sa drugog ciklusa :D ali kratko se znamo, mozda ce mi se misljenje promijeniti :D
P308

#4109 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by P308 »

Ambrozija wrote: Pa mogu ti reci da nisi jedina, dosta raje se zali, ali eto kada sam ja u pitanju imam samo pozitivna iskustva. I da, slazem se, Rusimna je kraljica! Ja s druge strane imam lose iskustvo sa Ljiljom :D I za sada pozitivno sa tetom Taidom i Harisom sa drugog ciklusa :D ali kratko se znamo, mozda ce mi se misljenje promijeniti :D
Ni ja ne znam zasto seficu studentske niko ne voli, a stvarno se dosta ljudi zali na njen rad i na to da nikada ne izlazti u susret, a ja imam pozitivno iskustvo, takodjer. Rusimna je stvano kraljica, ta je zena stvorena za taj posao. Taidu i Harisa sam mozda dva puta vidio, tako da ne mogu komentirati.
adnan_ado

#4110 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by adnan_ado »

Planiram upisati talijanski jezik vanredno. Da li je tacno da ne postoji kao jednopredmetni studij vec u kombinaciji sa franc. ili nekom drugom studijskom grupom? Unaprijed hvala :D
P308

#4111 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by P308 »

adnan_ado wrote:Planiram upisati talijanski jezik vanredno. Da li je tacno da ne postoji kao jednopredmetni studij vec u kombinaciji sa franc. ili nekom drugom studijskom grupom? Unaprijed hvala :D
Istina je, moze jedino u kombinaciji sa francuskim ili sa drugom studijskom grupom (osim Psihologije).
adnan_ado

#4112 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by adnan_ado »

P308 wrote:
adnan_ado wrote:Planiram upisati talijanski jezik vanredno. Da li je tacno da ne postoji kao jednopredmetni studij vec u kombinaciji sa franc. ili nekom drugom studijskom grupom? Unaprijed hvala :D
Istina je, moze jedino u kombinaciji sa francuskim ili sa drugom studijskom grupom (osim Psihologije).

A da li neko zna postoji li kakav nacin da mi omoguce da studiram talijanski kao jednopredmetni, npr. da im napisem kakvu molbu ili nesto slicno ili se jednostavno moram pomiriti da talijanski mogu studirati kao dvopredmetni studij?
Irene Adler

#4113 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

P308 wrote:
Ambrozija wrote: Pa mogu ti reci da nisi jedina, dosta raje se zali, ali eto kada sam ja u pitanju imam samo pozitivna iskustva. I da, slazem se, Rusimna je kraljica! Ja s druge strane imam lose iskustvo sa Ljiljom :D I za sada pozitivno sa tetom Taidom i Harisom sa drugog ciklusa :D ali kratko se znamo, mozda ce mi se misljenje promijeniti :D
Ni ja ne znam zasto seficu studentske niko ne voli, a stvarno se dosta ljudi zali na njen rad i na to da nikada ne izlazti u susret, a ja imam pozitivno iskustvo, takodjer. Rusimna je stvano kraljica, ta je zena stvorena za taj posao. Taidu i Harisa sam mozda dva puta vidio, tako da ne mogu komentirati.
Sta da kazem, blago vama xD mene se sefica nije dojmila. Ali fenomenalno mi je kakve zivce Rusmina ima, uvijek je tako ljubazna i nasmijana, a ljudi znaju doci sa tako glupim pitanjima da meni bude neprijatno :roll:

Ekipu sa drugog ciklusa jos uvijek ne poznajem, a Ljilje me malo strah...

adnan_ado wrote:
A da li neko zna postoji li kakav nacin da mi omoguce da studiram talijanski kao jednopredmetni, npr. da im napisem kakvu molbu ili nesto slicno ili se jednostavno moram pomiriti da talijanski mogu studirati kao dvopredmetni studij?
Zao mi je, talijanski moze samo kao dvopredmetni, nikakva molba ne moze pomoci. Jednostavno je takav plan i program.
Zatamnjena stakla

#4114 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

adnan_ado wrote:
P308 wrote:

Evo ti, uzmi knjizevnost i bibliotekarstvo kao drugu s.grupu, nije tesko :)
adnan_ado

#4115 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by adnan_ado »

Ok hvala na informacijama i savjetima :-D
Irene Adler

#4116 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Može li neka dobra duša sa Odsjeka za psihologiju da mi odgovori na jedno pitanje? Hvala unaprijed.
Seljanka

#4117 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Seljanka »

Aprilski rokovi ove godine??
Zatamnjena stakla

#4118 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Ma nema šanse. Ne vjerujem da će biti. Nemoj se nadat' jer ćeš poslije biti sjebana. Ako budu biće :D
Irene Adler

#4119 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Ne nadajte se aprilskom roku, narode! Čisto sumnjam da će biti.
bull21

#4120 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Šta mislite hoće se moći upisati u ponedeljak? Ja zaboravio... :lol:
Irene Adler

#4121 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Irene Adler »

Mislim da ćeš moći. Danas je Rusmina rekla nekom tipu koji nije imao sve potpise da može doći do idućeg petka da se upiše.
iraa

#4122 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by iraa »

ima li drugi rok za upis na anglistiku? 8)
bull21

#4123 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Kakav drugi rok? Misliš sada u ljetni semestar? Ne.
Ako misliš na upis u prvu godinu, onda isto ne. Tj. bude ali je redovan studij zauzet, sf bude možda pola mjesta prazno dok vanredni nešto malo više.
iraa

#4124 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by iraa »

bull21 wrote:Kakav drugi rok? Misliš sada u ljetni semestar? Ne.
Ako misliš na upis u prvu godinu, onda isto ne. Tj. bude ali je redovan studij zauzet, sf bude možda pola mjesta prazno dok vanredni nešto malo više.
ma ja, upis u prvu godinu. Znači u redovne nema mjesta :sad: Hvala na informaciji.
jeca fleetwoodmac

#4125 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

Pozdrav. Slušajte, ima li netko da ne može dobiti potpis profesora zbog izostanaka? Kakva je procedura za dalje? Meni su rekli da se mogu samo prebaciti u vanredne. Ta profesorica nikada dosad nije vodila evidenciju (kao i većina njih). Stoga smo neke kolegice i ja izostale više puta. Sada odjednom ne daje potpis. Ima li itko sa istim slučajem?
Post Reply