Koliko ja imam informaciju, velika je navala ispred BHA od strance ponudjaca ovih aviona. Takodje imam informaciju da je trenutno raspolozivo oko 150 aviona tipa Airbus 319, koji je na prvom mjestu zelja u BHA. Problem je sto BHA hoce da povrati one pare koje su prije 10 godina zaglavile u fabrici u tuluzu ili gdje vec drugo. Kad su stranci bili naklonjeni BHAirlinesu, obecali su da ce pare ponovo biti aktivne ali bez kamata za dugo stajanje na njihovom racunu (sta mislite koliko je Airbus dobar za lezanje 3.000.000 USD na period od 10 godina. E da meni hoce neko tako. Sad se ispostavilo da su te pare isparile (ovo mi kaze jedan gospodin iz BHA) dok su partneri iz Turkish Airlinesa bili dio kompanije tj. upravljali kompanijom. Ne, nisu oni uzeli pare sebi nego su im prilikom jedne od isporuka 10 aviona tipa Airbus svaki umanjili za cca. 300.000 EUR ili USD (logicno je USD ali je meni receno EUR)karanana wrote:Dolaze li ti airbusevi vise?
Sto se tice ove navale aviona za BHA , uglavnom se radi o avionima izmedju 7 i 14 godina starosti i to razlicitih lizing kuca.
E kad bi bila isporuka to niko ne zna. Gdje bi letili i to se ne zna ali mislim da nece tako lako pustiti Istanbul ako ce biti 3 prevoznika na toj liniji. Za vasu obavijest, Pegasus je vec polovicom aprila i maju digao svoje cijene na cca. 400 KM i skoro izjednacio sa konklurancijom.
I ja sam cuo za Amsterdam i Kopenhagen ali sve zavisi od dolaska tog famoznog A319 ako uopste i dodje.
Pozzz ,
Rudi Cajavec