FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
samo_ovaj_put

#4101 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

gledam ovu utakmicu na vogosci i ne mogu da vjerujem
70% pjesama sa juga je upuceno mostaru,velezovcima,hercegovkama,golmanu
SRAMOTA
bas me zanimaju ti ljudi koji su pjevali te pjesme,mozda je i do vodja,kad jos znas da im je taj glavno vodja robijas u pravom smislu te rijeci :roll:
i jos se neki na forumu dice tim istim jugom,a ni sjever uopste nije bolji,podrzavaju te sa juga i skandiraju skupa
nikad_izvini

#4102 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

samo_ovaj_put wrote:gledam ovu utakmicu na vogosci i ne mogu da vjerujem
SRAMOTA
bas me zanimaju ti ljudi koji su pjevali te pjesme,mozda je i do vodja,kad jos znas da im je taj glavno vodja robijas u pravom smislu te rijeci :roll:
i jos se neki na forumu dice tim istim jugom,a ni sjever uopste nije bolji,podrzavaju te sa juga i skandiraju skupa
Jel navijaš za Želju, očito ne navijaš jer pišeš liku kako priznaje šta se dešava sa "njegovim klubom". Za koga navijaš i zašto ti je najaktivniji topic o Želji ?
Ti si neka svjetlost koja je izgamizala ispod nekakvog kamena da nam ukaže na nepoštenje u PL ?
Šibicar

#4103 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

SRAMOTA

Sa Juga ne,ali sa Sjevera da...Pitar si,i učini uslugu ovom topicu o Želji,i uradi to što ti nik nalaže...
samo_ovaj_put

#4104 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

pa slusam svojim usima hajmo sjever na noge,hajmo sjever na noge,i onda zajednicko skandiranje
tarantula

#4105 Re: FK Zeljeznicar

Post by tarantula »

Image

Da je jedan, već 3
salle_eh1986

#4106 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Šibicar wrote:
SRAMOTA

Sa Juga ne,ali sa Sjevera da...Pitar si,i učini uslugu ovom topicu o Želji,i uradi to što ti nik nalaže...
Normalno da sjever podržava jug, jedni smo navijači i svi u glas i navijamo. Željo le ale, Željo le ale ale, Željo le ale, Željo le ale ale...
karanana

#4107 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

evo i mene.
jao fuj sto se neko iskasljava pored onog reportera sa vogosce, povraca mi se slusajuci ga. ko da riga.

u srijedu nismo uopste navijali jer nije bilo kopa pa smo opet docekani sa mostarske picke i svasta nesto. haha otkad je hadzidzulbic zenicka pichka? malo momci ne znaju da je hadzija iz doboja i da moze biti samo dobojska pichka.
elSaik

#4108 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Sram ih bilo, dati čovjeku crveni a samo je jebao majku sudiji u par navrata. ccccc... i još onaj trener, istjerati ga samo zato što fizički napada pomoćnog... ccccc...
LSD

#4109 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Do juce su veležovci pisali ovdje na forumu o Amaru kako je nekulturan,neljubazan,arogantan,džubre,ološ i šta sve ne,uglavnom sve najgore o njemu...a niko da pomene Ibrakovića koji je u ove dvije vezane utakmice pokazao veliku dozu primitivizma i papanluka (veceras je fizicki nasrtao na sudije,a od 5 minute utakmice je vec poceo da mlati rukama po zraku i da psuje sudije)...za ovog čobana Amar je gospodin koji nikad nije prijetio sudijama niti se svađao,unosio u lice,prepirao i sl.
Jedina zamjerka na njegov racun je što uopšte ne ustaje sa klupe nikako.
Last edited by LSD on 25/10/2009 00:01, edited 1 time in total.
elSaik

#4110 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ustajao je u par navrata. Pogotovo kod neiskorištavanja onih kontranapad situacija i kad su oni kofa pritisli pred kraj. ;-)
salle_eh1986

#4111 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Ma ja neznam ko gura onog Bekrića, više mi je dodaijao lik, konta da nešto zna ali on ustvari nema veze. Šta je sa malim VIšćom
ultima_palabra

#4112 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Nisam bio večeras na tekmi, ali ne kontam ove "poštenjačine". Znamo svi da je liga lopovska. Pa jel bolje da nas guze po vukojebinama kako ko stigne, ko što je bilo u prethodne 4 godine.
Ako uzmemo da je liga takva kakva jest, Željo kao najveći, najtrofejniji i najpopularniji klub u državi ima ove alternative:
1) istupiti iz lige jer je loša, nepoštena i kakva već sve, pokušati povesti klubove u rušenje Saveza; ili
2) svim sredstvima pokušavati da bude na vrhu, tamo gdje mu je mjesto
Meni su obje alternative dobre :roll:
@rado vidjen, kako to misliš da nemamo trenera i upravu. Skontaj malo gdje smo bili prije pola godine, pogledaj i tabelu i posjećenost na tekmama.
PriNc_ba

#4113 Re: FK Zeljeznicar

Post by PriNc_ba »

ev malo i komsija da se jave :P

pise se Hadzidjulbic :D samo je jednom rado vidjen potrefio :D

a zeljo zasluzeno pobjedio. imali su puno vise ajmo reci poluprilika iako ih je dosta bilo ozbiljnijih. velez jednu pred kraj i to je to. crveni kartoni bar ova dva zadnja zasluzeni a vjerujem da je i prvi velagicu isto tako jer zna se koliki je on papak jos od prije ;) po meni je jos i golman veleza Dz Dj trebao dobiti crveni zbog "sukoba" s navijacima jer se tako inace radi svugdje u svijetu al eto... velez je jedino ostecen za mozda 2 zuta kartona igracima zelje. a ova polemika oko skandiranja golmanima ? :S otkud sad ta nebulozna prica ? i o navijanju o hercegovini i motarkama i mostaru itd... ? :S

sad vam jos i serenade trebaju(mo) pjevati kad dodjete ovde ? pa oduvijek je bilo jebavanje majki i pickaranje i pjevanje pjesme koju sam jos u osnovnoj naucio ono "hercegovko hercegovko ... bosanac" :D i ev tek u zadnje vrijeme ovi razmazeni se poceli javljati :D

nista ljudi :) prijavite grad sarajevo i navijace zelje helsinskom komitetu pa nek nas(ih) izbrisu s mape ... ha ja...

vise mi je kuknjave preko glave i jednih i drugih i trecih i nasih i svih :D

odoh slusati komsinicu kako se kara :D :lol:
Last edited by PriNc_ba on 25/10/2009 00:21, edited 1 time in total.
LSD

#4114 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Ma šta su veležovci to umislili?? da cemo ih docekati sa cvijecem i baklavom? pogotovu nakon onog kamenjanja manijaka u Vrapčićima? pa mi ne štedimo svoje sugrađane pitare u pjesmama i skandiranju,a da pazimo Velež i rođene...ne mogu da vjerujem kakva sve ocekivanja ljudi imaju-nevjerovatno :shock:
Što se tice same utakmice...mi pravo loši :( ...a mostarci još lošiji (dok smo ih zaredom dvije dobili)...ne znam samo koga oni foliraju da su neka jaka ekipa...možda sami sebe,ali ako ce im biti lakše bujrum brate sami sebe varajte i dalje.
rado_vidjen

#4115 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

elSaik wrote:Sram ih bilo, dati čovjeku crveni a samo je jebao majku sudiji u par navrata. ccccc... i još onaj trener, istjerati ga samo zato što fizički napada pomoćnog... ccccc...
da se iskljucuju igraci zbog psovki, ne bi bio ni jedan na terenu

kakva li bi tek za regoju primjerena kazna bila?

necu da ulazim u ove neke price, koje mozda i nisu za ovoga foruma (da se nasladjuju neki sa strane) znam samo da Zeljo nema ni jednog sportskog prijatelja niti je igdje dobrodosao. ako nam to odgovara - ok. ne moze se reci da nismo i sami tome doprinjeli.

evo pitanja
25 min. imamo 2 igraca vise u polju i ne zabijamo gol. nismo cak ni dominirali terenom. zasto?

jer smo jadni do bola

u 92 min nasi igraci cuvaju vrijeme i valjaju se...meni se plakalo

zasto amar forsira 2 zadnja vezna (culum + muharemovic, culum +selimovic) i kako onda ocekivati da kreiramo neke sanse, ili cak vidimo ljepotu od igre?
nema igraca? a ko je kriv za to?

za 50.000 koliko je dato Culumu, puno bi bolje bio da su te para date za ostanak Pelaka, jedinog igraca koji je, uz sve svoje mane, imao zadnji pas tj. znao igrati lopte

ovako imamo nezamjenjivog hadalja Bekrica, koji ni na treningu ne moze dati loptu

ali nema veze, bitno je da on gradi autoritet na Coci, od kojeg i kljusina Popovic ima vecu platu

sto se tice posjete, ona se vec prepolovila. od suplje se ne zivi, daj rezultate pa ces opet imat 10.000 na utakmici. (tako razmisljaju mnogi, ne ja)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4116 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

To oko stadiona,po parkinzima i sl. bilo bas zanimljivo veceras.

Imam nekih info da su rodjeni bas dobili ....po ckapi.
ultima_palabra

#4117 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

rado_vidjen wrote:zasto amar forsira 2 zadnja vezna (culum + muharemovic, culum +selimovic) i kako onda ocekivati da kreiramo neke sanse, ili cak vidimo ljepotu od igre?
nema igraca? a ko je kriv za to?

za 50.000 koliko je dato Culumu, puno bi bolje bio da su te para date za ostanak Pelaka, jedinog igraca koji je, uz sve svoje mane, imao zadnji pas tj. znao igrati lopte

ovako imamo nezamjenjivog hadalja Bekrica, koji ni na treningu ne moze dati loptu
Sa dva zadnja vezna igraju i ekipe kao što su Real Madrid, ManUtd nekad i sa 3. Ćulum nije baš klasičan zadnji vezni, često igra blizu protivničkog 16erca.
Da su te pare date Pelaku, neki bi govorili što lopovu, pitaru, klocu, itd. Svijetu se ne može ugoditi 8-) BTW Bekrić pretrči u jednoj utakmici ko Pelak u 3.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#4118 Re: FK Zeljeznicar

Post by since1921 »

Mene bi bio stid da navijam za ekipu u kojoj brani ona seljacina i koju trenira onaj primitivac sa klupe.Vrhunac primitivizma!
elSaik

#4119 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

rado_vidjen wrote:
elSaik wrote:Sram ih bilo, dati čovjeku crveni a samo je jebao majku sudiji u par navrata. ccccc... i još onaj trener, istjerati ga samo zato što fizički napada pomoćnog... ccccc...
Igrač Herthe je jednom prilikom opsovao svom igraču, jer ga je ovaj požurivao, i dobio crveni karton. Obrazloženje: igrači su uzor mladima i onakvo ponašanje ne priliči jednoj takvoj ličnosti. ;-) Sve jasno. Lik koji nakon što mu sudija tačno tri puta kaže da ušuti i dalje drobi zaslužuje karton. To je svugdje tako, tako je oduvijek bilo, tako će zauvijek i biti. ;-)
Petit_Beurre

#4120 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Nisam bio na utakmici i ne želim komentarisati igru.Sve u svemu, dvije utakmice sa njima - dvije pobjede i to je to .
Koreografija :thumbup:
Ako neko može na pp da obrazloži jer se na slikama ne vidi šta je na šetalicama. hvala unaprijed ;-)
rado_vidjen

#4121 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

elSaik wrote:
rado_vidjen wrote:
Igrač Herthe je jednom prilikom opsovao svom igraču, jer ga je ovaj požurivao, i dobio crveni karton. Obrazloženje: igrači su uzor mladima i onakvo ponašanje ne priliči jednoj takvoj ličnosti. ;-) Sve jasno. Lik koji nakon što mu sudija tačno tri puta kaže da ušuti i dalje drobi zaslužuje karton. To je svugdje tako, tako je oduvijek bilo, tako će zauvijek i biti. ;-)
u bh premiershipu ?

grohotam se

kad iskljuce domaceg igraca zbog psovki, bilo gdje u BiH, imas picu na kucnu adresu.

sa dva zadnja vezna je igrao samo liverpool idiota rafe, kad bi se maskerano i x. alonso nasli u prvih 11. Manu.U - vrlo rijetko. (samo kad je SAF prinudjen povredama)

to sto se culum ponekad nadje u sesnestercu, ne znaci da nije zadjni vezni. pa nece mu valjda neko zabranit da se ubaci ponekad? zabio je i roy keane 55 golova 8-) u engleskom premiershipu, pa se zna koju je poziciju je igrao.

ovaj tim je bezandezan, to treba priznati i krenuti ka boljim rijesenjima. sto prije.
phillie

#4122 Re: FK Zeljeznicar

Post by phillie »

nikad_izvini wrote:
rado_vidjen wrote:
Nikad Slavija ili Listica nije ovako docekivana. A Celik i Velez, kao da su najveci dusmani. U cemu je stvar?

Ali, od navijača Čelika NE OČEKUJEM da skandiraju SRBIJA i da CIJELA Južna tribina pjeva "pala je, pala je, pala je na Markale".
Najviše belaja kao navijači smo imali u Zenici. Tamo te ovi papani kamenjaju, osjetiš elektricitet, mržnju navijača i njihova murija te usput mariše, nako. Tamo nam je navijač ubijen od strane murije. Tek poslije su se smirili i prestali da biju. Naši a mrze nas. Mi smo prema njima bili više-manje ravnodušni, oni nas mrze jer smo glavni grad, jer "imamo para", jer je Zenica izgradila Sarajevo(karikiram), zbog ko zna kojeg razloga. Mene više boli kad se tkao ponaša zeničanin nego oni "anamo". Od njih to očekujem, od ovih TO NE OČEKUJEM.
Izvini prijatelju, al ne lupaj. Od kako igramo ovu nakaradnu ligu, nisam propustio utakmice Zelje i Celika kako na Bilinom tako ni ni Grbavici i mogu sa sigurnoscu reci da ovakvog pjevanja i skandiranja nikad nije bilo (pogotovo cijela Juzna Tribina). Sto se tice murije i sam znas da svugdje svaka murija marise, pa tako i nas marisu u Sa, u Tz i vas i nas, u Mo i nas i vas. A sto se tice direktnog kontakta Robijasa i Manijaka, njega nikad nije ni bilo, upravo zbog jakih policijskih snaga koje rade obezbjednja ovakva gostovanja. A sto se tice ravnodusnosti prema "nama" bacena bomba na malonogometno igraliste, od grupe Manijaka koja se vracala sa gostovanja iz Zepca, ipak je malo vise od ravnodusnosti. Takodjer vase gostovanje prije godinu dvije (bilo je emitovana emisija na Hayatu cini mi se) i vase navijanje u vozu kad se izislo iz voza, putem do stadiona i na stadionu, bilo je podredjeno "yebavanju" Zenice i Zenicana. Opet ravnodusnost.
Al eto, valjda je i to za nama vise, valjda cemo i mi i vi malo doci pameti nakon SIrokog Brijega, nakon nemilih scena, malo stati na loptu i skontati neke stvari....
Svako dobro...
JThomas

#4123 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

SRAMOTA
da budem kratak i jasan - ne seri.

a frustrirani likovi sa sjevera svakako i našim igračima psuju sve živo i mrtvo na prvu pogrešku, tako da me nimalo ne čude onolike gluposti...dajte ljudi, iskulirajte, pobogu... :roll:

realizacija s dva igrača više :-) :roll: :roll:
elSaik

#4124 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

rado_vidjen wrote:
elSaik wrote:
rado_vidjen wrote: da se iskljucuju igraci zbog psovki, ne bi bio ni jedan na terenu
u bh premiershipu ?

grohotam se

kad iskljuce domaceg igraca zbog psovki, bilo gdje u BiH, imas picu na kucnu adresu.
To je naš mentalitet. Zna se kako treba i svi kukaju kako se tako ne radi, a onda kada se nešto tako uradi, onda se pametuje što se tako radi.

Jel lik psovao? Jeste.
Jel se zbog dobija žuti? Dobija.
Kraj svake priče.

Na stranu to što kriterij nije izjednačen, pa su igrači navikli kući svašta raditi.
salle_eh1986

#4125 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

rado_vidjen wrote: *za 50.000 koliko je dato Culumu, puno bi bolje bio da su te para date za ostanak Pelaka, jedinog igraca koji je, uz sve svoje mane, imao zadnji pas tj. znao igrati lopte
*ali nema veze, bitno je da on gradi autoritet na Coci, od kojeg i kljusina Popovic ima vecu platu
Slažem se sa svim što si rekao osim za ovo prvo. Ćulum je po meni igrač bez kojeg ovaj Željo koji je sad nebi bio ni upola ovakav. On je igrač koji se bar trudi na terenu, ima ga svugdje, nije neki igračina ali ko to jeste...
A ovo drugo, ako je tako, ako je Lazar dobio veću platu od Cocalića onda najbolje za Cocu što je otišao, jer jedan igrač njegovog kalibra nezaslužuje da ga jebu u ovakom klubu. Popoviću bi ja ukinuo platu svakako bar dok nepočne davati golove.
Što se tiče Šehića, ranije sam ga smatrao klocem, to se nije puno promijenilo, lik i nije neki vrhunski golman ali se trudi maksimalno, napravi grešku koju nebi ni malo dijete napravilo ali i izvadi nas bar jednom ili dvaput u utakmici.
Šta je sa Višćom, šta je sa Rovčaninom??? Zapita li se iko u ovom klubu šta kad stane Mešanovića, ili kad on ode naredne sezone jer lik ima 100 godina, ko će onda davati golove. Stanić nije loš, malo više da poradi na centaršutevima ali on je treutno po meni jedan od boljih u ekipi.
Post Reply