English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#4101 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

Realno, penal je presmijeshan.
Ostalo nemam pojma, nisam pratio pazhljivo tekmu, shalt'o sam kanale. :D
vaučer

#4102 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Trasimaco wrote:Nisu se uopste razlikovali od dosadasnjeg dijela sezone. Da je Hodgson danas bio menadzer Liverpoola, ista bi prica bila kao i dosad. Total shit. Ali posto je Dalglish u pitanju, danas su igrali ponosno, hrabro i osjetio se taj duh Liverpoola. :lol:

Nisu bukvalno nista napravili. Ali eto, izgubili su samo 1:0. Ponosni na momke. :lol:
Aj, bar si pokazao koliko zapravo razumijes nogomet.
Ovo i Liverpool u dosadasnjoj sezoni su se razlikovali u svim faktorima igre osim formacije.
Trasimaco

#4103 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Ako stvarno mislis da je Liverpool danas dobro igrao i da su izgledali mnogo bolje nego u dosadasnjem dijelu sezone, onda to pokazuje koliko su standardi opali sto se tice tog kluba. Ja sam stvarno mislio da ce igrati dobro obzirom na to protiv koga igraju, ali su me razocarali. Ako mozes nesto pozitivno izvuci iz ove danasnje utakmice, svaka ti cast. Ja znam da bih bio veoma zabrinut da sam na tvom mjestu kad tim koji podrzavam ne bi napravio nijednu sansu. Bar toliko razumijem fudbal. :D
vaučer

#4104 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Trasimaco wrote:Ako stvarno mislis da je Liverpool danas dobro igrao i da su izgledali mnogo bolje nego u dosadasnjem dijelu sezone, onda to pokazuje koliko su standardi opali sto se tice tog kluba. Ja sam stvarno mislio da ce igrati dobro obzirom na to protiv koga igraju, ali su me razocarali. Ako mozes nesto pozitivno izvuci iz ove danasnje utakmice, svaka ti cast. Ja znam da bih bio veoma zabrinut da sam na tvom mjestu kad tim koji podrzavam ne bi napravio nijednu sansu. Bar toliko razumijem fudbal. :D
Eto, opet trkeljaš pizdarije. Pričaš o utakmici u kojoj je Liverpool igrao 60 minuta s igračem manje. Da, šezdeset minuta unutar kojih se ja sjećam jedne stative Manchestera i nekoliko meteža u šesnaestercu. . Dominacija, nema šta. Bez poklonjenog gola Manchester bi imao vrlo malo za pokazati na kraju utakmice.

Da se vratim na tvoj briljantan komentar od prije.

"Nisu se uopste razlikovali od dosadasnjeg dijela sezone. Da je Hodgson danas bio menadzer Liverpoola, ista bi prica bila kao i dosad. Total shit. Ali posto je Dalglish u pitanju, danas su igrali ponosno, hrabro i osjetio se taj duh Liverpoola. :lol:
Nisu bukvalno nista napravili. Ali eto, izgubili su samo 1:0. Ponosni na momke. :lol:"

Vidiš, ovo je tipičan sranje komentar iz kojeg se kasnije pokušavaš iskopati prebacujući 'poantu' posta s konkretih činjenica na subjektivni dojam 'igrati dobro'. A nogometne činjenice su da smo igrali odbranu 20 metara više nego prije, da smo vršili pritisak po cijelom terenu, da se nije nabijala lopta ni iz odbrane ni od golmana, da su svi igrači igrali s puna zalaganja i želje. Meni je to igrati dobro, milion puta bolje od one govnare protiv Blackburna od prije nekoliko dana, subjektivno a i objektivno/činjenično.

Dakle da, mogu izvući mnogošta pozitivno, od mladog Kellya na desnom beku koji je odigrao odličnu utakmicu do vrlo dobrog sinkroniziranog igranja Škrtel/Agger para pa da mladog Shelveya koji pokazuje zrelost i hrabrost nadprosječnu za 18godišnjake.
Trasimaco

#4105 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Sad je igrac manje razlog zasto ama bas nista nisu napravili cijeli mec kako bi ugrozili United? Covjece, izgledali su ocajno. Cijedis te neke pozitivne utiske. Ovo je bila kup utakmica. I kad vidis da gubis, napadas ne bi li se nesto ucinilo, bez obzira sto imas covjeka manje. Presing nije trcanje za loptom kao muha bez glave, dok protivnicki tim pasovima kontrolise igru.

A taj briljantan komentar je istina. Da je Hodgson danas bio na klupi Liverpoola i da su ovako igrali, rekao bi ono sto si govorio i dosad. Uostalom, ubrzo ce Blackpool. Vidjecemo kolika je razlika.
vaučer

#4106 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Ya wasevah :roll:
Naveo sam ti činjenice a evo ti još jedna, pod Hodgsonom Liverpool niti jednu utakmicu nije odigrao kohezivno, angažirano i kvalitetno kao danas. Dakle ne da nije isto već nije ni slično.

Jel mi se učinilo ili si umanjio bitnost igrača manje :lol:
A United imao nula udaraca (osim Webbnala dakako) do crvenog kartona.

Dragocjeno.
vaučer

#4107 Re: English Premier League

Post by vaučer »

alternativni wrote:
vaučer wrote: A United imao nula udaraca (osim Webbnala dakako) do crvenog kartona.
Kako li je onaj komentator na sportklubu izbrojao pet intervencija Reine u jednom napadu?!?
Da nije neko iz liverpoola napadao na svoj gol? (ah da, jeste, Owen)
Ako nisi u stanju razumijeti običnu rečenicu zamoli nekog da ti pomogne.
vaučer

#4108 Re: English Premier League

Post by vaučer »

alternativni wrote:Pardon, sad sam zraknuo, moja greska.
Koliko ih je liverpool imao prije penala? Krenuli su sa centra i odmah izgubili loptu...
Game Statistics
Goal Attempts 16 : 13
On Target 10 : 5
Corners 11 : 3
Fouls 11 : 7
Yellow Cards 1 : 0
Red Cards 0 : 1
Possession 58 : 42
Medju ovih 5 po golu broje se i one Kuyt-ove s kilometra... Kakva crna igra, liverpool je los.
Al vazda je sudija kriv, eto bez penala bi liverpool dominirao...
Baš grozna statistika, nema šta.
Sudija je kriv jer je krivo dosudio, ne jer je dosudio protiv Liverpoola.
Tako je sudio i finale Svjetskog i nebrojene druge utakmice.
Čovjek je prepuhan, ima problema s egom i nije ni izbliza dobar koliko ga se forsira.

Ja ne govorim da bi Liverpool dominirao, šbbkbb me ne zanima.
Potpuno sam zadovoljan utakmicom, pa i rezultatom jer United nije uspio dati gol iz igre (tj. dati gol zasluženo).
Samo ukazujem cjenjenom kolegi kojemu je igrač manje ništa strašno i da je valjda United imao igrača manje oni bi napadali s osmoricom i postigli trinaest golova. Ono što on očito ne razumije je da je 1:0 aktivan rezultat i da se uvijek može postići jedan gol za uzvrat na Anfieldu, čak i s igračem manje pa na kontru. A otvaranje bi bilo nepotrebno samoubojstvo jer 2:0 s igračem manje je više, manje gotovo.
Edin H.

#4109 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

vaučer wrote:
alternativni wrote:Pardon, sad sam zraknuo, moja greska.
Koliko ih je liverpool imao prije penala? Krenuli su sa centra i odmah izgubili loptu...
Game Statistics
Goal Attempts 16 : 13
On Target 10 : 5
Corners 11 : 3
Fouls 11 : 7
Yellow Cards 1 : 0
Red Cards 0 : 1
Possession 58 : 42
Medju ovih 5 po golu broje se i one Kuyt-ove s kilometra... Kakva crna igra, liverpool je los.
Al vazda je sudija kriv, eto bez penala bi liverpool dominirao...
Baš grozna statistika, nema šta.
Sudija je kriv jer je krivo dosudio, ne jer je dosudio protiv Liverpoola.
Tako je sudio i finale Svjetskog i nebrojene druge utakmice.
Čovjek je prepuhan, ima problema s egom i nije ni izbliza dobar koliko ga se forsira.

Ja ne govorim da bi Liverpool dominirao, šbbkbb me ne zanima.
Potpuno sam zadovoljan utakmicom, pa i rezultatom jer United nije uspio dati gol iz igre (tj. dati gol zasluženo).
Samo ukazujem cjenjenom kolegi kojemu je igrač manje ništa strašno i da je valjda United imao igrača manje oni bi napadali s osmoricom i postigli trinaest golova. Ono što on očito ne razumije je da je 1:0 aktivan rezultat i da se uvijek može postići jedan gol za uzvrat na Anfieldu, čak i s igračem manje pa na kontru. A otvaranje bi bilo nepotrebno samoubojstvo jer 2:0 s igračem manje je više, manje gotovo.
Nema revansa u FA Kupu, jedino ako je rezultat nerijesen.

Steta, unakazio bi ih Liverpool sa drugim sudijom :D
cyprus

#4110 Re: English Premier League

Post by cyprus »

7 - 0 :roll:
Edin H.

#4111 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

cyprus wrote:7 - 0 :roll:
Realan rezultat :oops:

Chelsea postao sega ekipa. Ili razvale nekoga sa 7 razlike ili ne mogu dobiti utakmicu ni sa 1 - 0 :shock:
cyprus

#4112 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:7 - 0 :roll:
Realan rezultat :oops:

Chelsea postao sega ekipa. Ili razvale nekoga sa 7 razlike ili ne mogu dobiti utakmicu ni sa 1 - 0 :shock:
To i hoću reći... Hvata me nostalgija za vremenom kad je Mourinho sve dobivo 1-0...
belafonte

#4113 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Hahahahaha, daj ba @cyprus saberi se...
'You have to face reality; the reality is that there is a long period that we didn't have a good result. I don't know how many managers were able to manage this club with these results; this means the owner supports my job. I feel this because I speak with him.

'Roman [Abramovich] never asked me to win. He asked me that his team play exciting football, this is our aim. I know we have the ability, the skill to win, like we did last year.

Da se razumijemo, volim ja Murinja, prva ljubav je uvijek najdraza, al frajer samo svoju guzicu gleda, jebe se njega za Real, Inter, jedino je Chelsea i Porto volio, on voli da hrani svoj ego i da ispunjava velike ambicije a to je kompatibilno sa ostvarivanjem dobrih rezultata u velikim klubovima, pazi dobrih rezultata ne dobrih igara...

Ovo sto sto on dobija po 4-0, 5-0 u Spaniji, to je jadno zato sto je liga jadna, on je samo u Realu da bi ispunio ambiciju - srusiti mozda najbolji tim u historiji sa trona tj. Barcelonu a to je kompatibilno sa Realovom zeljom za osvajanjem trofeja...
ultima_palabra

#4114 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ko li ovog Cowarda Webba gura više, frajer sve što dotakne pretvori u govno :-) Treba njega kidnapovati, a podvaliti Novu Panića umjesto njega, ne bi niko primijetio :-D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#4115 Re: English Premier League

Post by 1946 »

ultima_palabra wrote:Ko li ovog Cowarda Webba gura više, frajer sve što dotakne pretvori u govno :-) Treba njega kidnapovati, a podvaliti Novu Panića umjesto njega, ne bi niko primijetio :-D
Ima onaj jedan lik iz game/bige čega li već, bude u obezbjeđenju na utakmicama, isti lik Webb :lol:
ultima_palabra

#4116 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Ma makar ćelavaca ne fali sad... mislim da znam koji je :)
Trasimaco

#4117 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

vaučer wrote:Ya wasevah :roll:
Naveo sam ti činjenice a evo ti još jedna, pod Hodgsonom Liverpool niti jednu utakmicu nije odigrao kohezivno, angažirano i kvalitetno kao danas. Dakle ne da nije isto već nije ni slično.

Jel mi se učinilo ili si umanjio bitnost igrača manje :lol:
A United imao nula udaraca (osim Webbnala dakako) do crvenog kartona.

Dragocjeno.
Vidis ono sto zelis da vidis, to je tvoj problem. Neces priznati da je United bolji i da zasluzeno ide dalje. Meni to priznanje i ne treba, jer sam jasno vidio utakmicu i odnos snaga. Samo mi je bilo cudno odakle ti sve te pozitivne utiske izvlacis.

Ucinilo ti se. Samo sam rekao da tim koji gubi i vidi da ispada treba napasti, bez obzira sto ima igraca manje.
Prosto nemaju drugog izbora. Nikako mi nije jasno zasto nisu pokusali. Mozda je Dalglish kao i ti pomislio da ima uzvrat na Anfieldu i nije skontao da Liverpool vec ispada iz Kupa.
belafonte

#4118 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Trasimaco wrote:
vaučer wrote:Ono što on(@Trasimaco) očito ne razumije je da je 1:0 aktivan rezultat i da se uvijek može postići jedan gol za uzvrat na Anfieldu, čak i s igračem manje pa na kontru.
Mozda je Dalglish kao i ti pomislio da ima uzvrat na Anfieldu i nije skontao da Liverpool vec ispada iz Kupa. :?
Na stranu što je @vaučer malo "tvrd", ali frajer je bio više nego jasan, čovjek je u pravu, što se ManU ne otvori protiv Bayerna sa igračem manje :skoljka:
Trasimaco

#4119 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Ako je mislio ono sto ti govoris, bio je jako dvosmislen. U slucaju da sam pogrijesio, izvinjavam se.
Ali i ako je suprotno, opet nema smisla. Znaci, vidis da ispadas, ali ne napadas, jer se nadas kontri. Ona vjerovatno nece doci, jer tim koji vodi kontrolise sve i ne srlja naprijed.

United je s tim igracem manje jos uvijek imao pozitivan rezultat koji ih je vodio dalje. Velika razlika. Tek su nakon gola Robbena poceli napadati, a prije toga su bile kontre.
vaučer

#4120 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Trasimaco wrote: Vidis ono sto zelis da vidis, to je tvoj problem. Neces priznati da je United bolji i da zasluzeno ide dalje. Meni to priznanje i ne treba, jer sam jasno vidio utakmicu i odnos snaga. Samo mi je bilo cudno odakle ti sve te pozitivne utiske izvlacis.
Mislim da nisam ništa neobjektivno rekao, slobodno me ispravi ako griješim.
United ne ide zasluženo dalje jer nisu uspijeli postići gol iz igre a penal je bio nategnut da ne može biti nategnutiji.
Da ste zabili dva gola, pa usput bio i neki penal, hajde dobro. Ali to se nije dogodilo i pobjedu je efektivno odlučio sudac.
Da je United bio bolji? Koliko se može očekivati od uigrane ekipe s igračem više.
Da je nešto dominirao, baš i nije.
Trasimaco wrote: Ucinilo ti se. Samo sam rekao da tim koji gubi i vidi da ispada treba napasti, bez obzira sto ima igraca manje.
Prosto nemaju drugog izbora. Nikako mi nije jasno zasto nisu pokusali. Mozda je Dalglish kao i ti pomislio da ima uzvrat na Anfieldu i nije skontao da Liverpool vec ispada iz Kupa.
Dalglish je ubacio Ngoga i Babela pojačavajući opciju za kontru. Pročitaj post koji ti je belafonte citirao, sve je jasno. Ako ti misliš da se u situaciji kad ti jedan gol osigurava revanš pred svojim navijačima treba bacati na glavu i efektivno sam sebe osuditi na primanje gola...ne znam, malo mi je naivno to razmišljanje.
van Basten

#4121 Re: English Premier League

Post by van Basten »

da prebacim ovdje svoj komentar dok je još trajala tekma:

Web sudi za 10 za sada. Penal čist kao suza, kontakt po nogama je faul, nije sudija kriv što je igrač glup, a ovaj mesarski start Gerrarda je za zatvora, on kontao izvući se (opet) na autoritet imena, inače jedan od najvećih mesara u čitavoj ligi

možda jeste na račun penala mogao Gerrardu progledati kroz prste sa žutim ali ovaj je na to i išao i kontao "ma garant mi ne smije sad dati crveni".
Uglavnom, koliko god i penal i crveni bili neuobičajeni, oni su po pravilima ok, a Webb nije kriv što su igrači goveda (btw, ni ja ne gotivim ovog nafuranka, ali za jučerašnje suđenje nemam zamjerki)

Eto kažu da Liverpool ide na bolje, hajde da im vjerujem, iako ja to nisam vidio... osjetila se pauza i na razvikanom Dalglishu, fudbal iz 20. vijeka, ali dobro... bitno je da je njima ok
vaučer

#4122 Re: English Premier League

Post by vaučer »

U pravu si.
Baš se vidjelo kako je Dalglish uspio usaditi u njih taj 'starinski' nogomet od subote navečer kad je sletio u Englesku do nedjelje popodne kad se igrala utakmica. :-)
ultima_palabra

#4123 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Nema šanse da je ono penal, ni po pravilima baleta... žutać ko kuća za simulaciju... start Gerrarda je tu negdje na ivici žutog/crvenog, to nije velika greška.
krusty

#4124 Re: English Premier League

Post by krusty »

joj jeste mi svi mnogo pametni i objektivni za penale kad pogledate ponovljeni snimak 20 puta :lol: :lol:

sta vi mislite da sudija zaustavi vrijeme pa malo vrati film prije nego donese odluku ?

i najsmjesnije je sto je vazda sudija kriv za poraz, i to u 2 minuti presudio hahaha pa u engleskoj je uvijek borba do zadnje sekunde meca, liverpool da je ikakva ekipa mogla je ono preokrenuti, ali posto su propali ko zeton, dzaba im trazite opravdanja

a i Gerrard je postao jedan isfrustrirani igrac, nije ovakve stvari nikad radio, al ne treba ga kriviti u kakvom klubu igra
ultima_palabra

#4125 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

krusty wrote:joj jeste mi svi mnogo pametni i objektivni za penale kad pogledate ponovljeni snimak 20 puta :lol: :lol:

sta vi mislite da sudija zaustavi vrijeme pa malo vrati film prije nego donese odluku ?

i najsmjesnije je sto je vazda sudija kriv za poraz, i to u 2 minuti presudio hahaha pa u engleskoj je uvijek borba do zadnje sekunde meca, liverpool da je ikakva ekipa mogla je ono preokrenuti, ali posto su propali ko zeton, dzaba im trazite opravdanja

a i Gerrard je postao jedan isfrustrirani igrac, nije ovakve stvari nikad radio, al ne treba ga kriviti u kakvom klubu igra
Ali to je najbolji sudija na svijetu :oops:
Post Reply