HS kablovska
Moderator: anex
- opa22
#4101 Re: HS kablovska
i meni je na kablovskoj pro7 tih i bez ttx, na digitalnoj je ok
-
Dady
#4102 Re: HS kablovska
Nesto tema utihnula. Ispreturali su sve kanale na digitalnoj. Nikako mi vise ne nalazi neke kanale, HRT-ove npr.
Ima li neka friska lista frekvencija da probam ponovo preskenirati?
Ima li neka friska lista frekvencija da probam ponovo preskenirati?
- madnessa
#4103 Re: HS kablovska
Mene nervira i to što je na digitalnoj History channel i još par kanala na portugalskom i sl. Ne čitaju svi titlove i nekima je bitno imati ton na engleskom/izvornom jeziku tog kanala.
Svakim danom sve sam bliža odjavljivanju HS-a. Pade snijeg i cijeli dan problemi na digitalnoj, a s prozora im vidim sjedište.
Svakim danom sve sam bliža odjavljivanju HS-a. Pade snijeg i cijeli dan problemi na digitalnoj, a s prozora im vidim sjedište.
-
Dady
#4104 Re: HS kablovska
E vidis ne mogu naci ni History. Molim te daj mi njegovu frekvenciju.madnessa wrote:Mene nervira i to što je na digitalnoj History channel i još par kanala na portugalskom i sl. Ne čitaju svi titlove i nekima je bitno imati ton na engleskom/izvornom jeziku tog kanala.
Slazem se, krajnja neprofesionalnost sa ovim stalnim mjenjanjem frekvencija, opcija pojedinih kanala...
Nikakve podrske na njihovoj stranici o podacima koji kanal je na kojoj frekvenciji. Trebas pomoc Vidovite Dzemile da nadzes kanal. Mogli su barem njen broj staviti umjesto njihovog supporta koji je teze dobiti nego Bijelu Kucu. Zena ima dva dedicated call centra.
-
AdrianMole
#4105 Re: HS kablovska
Evo rasporeda kanala po frekvencijama(Postoji na stranici):Dady wrote:E vidis ne mogu naci ni History. Molim te daj mi njegovu frekvenciju.madnessa wrote:Mene nervira i to što je na digitalnoj History channel i još par kanala na portugalskom i sl. Ne čitaju svi titlove i nekima je bitno imati ton na engleskom/izvornom jeziku tog kanala.
Slazem se, krajnja neprofesionalnost sa ovim stalnim mjenjanjem frekvencija, opcija pojedinih kanala...
Nikakve podrske na njihovoj stranici o podacima koji kanal je na kojoj frekvenciji. Trebas pomoc Vidovite Dzemile da nadzes kanal. Mogli su barem njen broj staviti umjesto njihovog supporta koji je teze dobiti nego Bijelu Kucu. Zena ima dva dedicated call centra.
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
Treba dodati još samo RTKSAT na 362 Mhz.
Odavno se nisu mijenjale frekvencije za HRT.Mislim čak od uvođenja digitale
Nijedan kanal nije na portugalskom.Discovery travel&living je imao audio jezik između emisija (čitaj:reklame) na portugalskom,jer je to bio jedan od rijetkih transpordera koji je još emitirao taj kanal.30.4 je taj kanal po odluci Discovery ch. ugašen u čitavoj Evropi,pa ga tako nema ni u HS-ovoj mreži.Logična zamjena za to je lokalizirana verzija TLC sa sličnom programskom shemom kao i Discovery T&L,ali sa HS-om se nikada ne zna.
-
Dady
#4106 Re: HS kablovska
Ma ne mogu vjerovati da su postavili listu frekvencija.AdrianMole wrote: Evo rasporeda kanala po frekvencijama(Postoji na stranici):
Odavno se nisu mijenjale frekvencije za HRT.Mislim čak od uvođenja digitale. Ako ne možete pronaći kanale na frekvencijama 618 Mhz i 634 Mhz ,onda je neki problem sa jačinom signala.U zadnje vrijeme ima dosta variranja signala.
Nijedan kanal nije na portugalskom.Discovery travel&living je imao audio jezik između emisija (čitaj:reklame) na portugalskom,jer je to bio jedan od rijetkih transpordera koji je još emitirao taj kanal.30.4 je taj kanal po odluci Discovery ch. ugašen u čitavoj Evropi,pa ga tako nema ni u HS-ovoj mreži.Logična zamjena za to je lokalizirana verzija TLC sa sličnom programskom shemom kao i Discovery T&L,ali sa HS-om se nikada ne zna.
Hvala puno.
Stvarno je bilo dosta variranja signala u zadnje vrijeme. Do skora ni jedan HD kanal nisam mogao gledati zbog loseg signala.
HRT ove ne mogu naci nekoliko dana, komsija ima isti problem, ista kombinacija Panasonic TV i CI modul. Da nisu opet prckali po parametrima transpordera koje TV ne poznaje. Prosle godine je to bio problem sa nekoliko transpordera.
Probacu rucno preskenirati kada budem kuci, ako ne bude rjesenja, valja ih zvati (dobijem osip od same pomisli na to )
- madnessa
#4107 Re: HS kablovska
Jučer bijah hasta, pa sam htjela gledati Nat Geo Wild i bio je na nekom drugom jeziku. History isto tako. Ima ih par koji bacaju jezike kako kad. A vidjeh da je T&L nedostupan, kontam da je neki problem, jer su mi u istom momentu i HBO-vi bili nedostupni.AdrianMole wrote:Evo rasporeda kanala po frekvencijama(Postoji na stranici):Dady wrote:E vidis ne mogu naci ni History. Molim te daj mi njegovu frekvenciju.madnessa wrote:Mene nervira i to što je na digitalnoj History channel i još par kanala na portugalskom i sl. Ne čitaju svi titlove i nekima je bitno imati ton na engleskom/izvornom jeziku tog kanala.
Odavno se nisu mijenjale frekvencije za HRT.Mislim čak od uvođenja digitale. Ako ne možete pronaći kanale na frekvencijama 618 Mhz i 634 Mhz ,onda je neki problem sa jačinom signala.U zadnje vrijeme ima dosta variranja signala.
- Harry Lime
#4108 Re: HS kablovska
Parametri transpondera? satelitskog? Na koji način parametri transpondera utiču na dvb-c tuner na tv-u. Možeš li nam malo jasnije objasniti.Dady wrote: Da nisu opet prckali po parametrima transpordera koje TV ne poznaje. Prosle godine je to bio problem sa nekoliko transpordera.
-
Dady
#4109 Re: HS kablovska
Dady wrote:Ma podeseno mi je da skenira i Free i payTV kanale. Do sada nisam imao problema, nalazio sve kanale kao i na receiveru + sto DVB_C receiver od TV-a sam prijavi ako se pojavi novi kanal na vec postojecoj frekvenciji.davorf wrote: Mozda imas opciju kod skeniranja (ne znam za Panasonic, na Sonyu ima) da ti ne skenira zakljucane kanale, a postoji mogucnost da su svi kanali na toj frekvenciji kodirani. Provjeri kod skeniranja
Mislim da nije nesto do njihove postavke za taj Transporder, a Pany sa tim zna imati problema ako nije sve po PS-u.
http://www.hdtelevizija.com/forum/viewt ... =35&t=2155
-
Dady
#4110 Re: HS kablovska
Našao sinoć kanale na 610, 618 MHz. Signal je jako slab 2/10
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- branimir stulic
#4111 Re: HS kablovska
Meni na panasonic ST50E javlja da su kanali kodirani... Pitao sam frajera u HS i rekao mi je da moram imati DVB-C karticu koju moram nabaviti od njih...NIje mi jasno ako placam digitalnu, a imam TV sa DVB-C tunerom koji ce mi klinac kartica....
-
kakaljin
#4112 Re: HS kablovska
pa ako placas digitalnu onda si dobio risiver ili ci modul sa karticom, da bi mogao gledati digitalne kanale.branimir stulic wrote:Meni na panasonic ST50E javlja da su kanali kodirani... Pitao sam frajera u HS i rekao mi je da moram imati DVB-C karticu koju moram nabaviti od njih...NIje mi jasno ako placam digitalnu, a imam TV sa DVB-C tunerom koji ce mi klinac kartica....
Pa po tvome bi svi mogli gledati digitalne kanale a da ne plate
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- branimir stulic
#4114 Re: HS kablovska
Ma imam onaj HEMA receiver, ali sam mislio da moze bez njega... smetaju mi 2 daljinska...kakaljin wrote:pa ako placas digitalnu onda si dobio risiver ili ci modul sa karticom, da bi mogao gledati digitalne kanale.branimir stulic wrote:Meni na panasonic ST50E javlja da su kanali kodirani... Pitao sam frajera u HS i rekao mi je da moram imati DVB-C karticu koju moram nabaviti od njih...NIje mi jasno ako placam digitalnu, a imam TV sa DVB-C tunerom koji ce mi klinac kartica....
Pa po tvome bi svi mogli gledati digitalne kanale a da ne plate
-
gaius
#4115 Re: HS kablovska
pa ako imaš već tv sa DVB-C tunerom traži da ti instaliraju CI modul sa karticom i onda ćeš se riješiti njihovog receivera, koristiti samo jedan daljinski i imati neuporedivo bolju sliku..
- branimir stulic
#4116 Re: HS kablovska
gotovo... uradjeno
-
AdrianMole
#4117 Re: HS kablovska
Na 466Mhz testiraju dva nova kanala-K:CN 2 Music i K:CN3+Svet Info,te ih treba uskoro očekivati i u redovnoj shemi.Riječ je o muzičkim kanalima,pretežno turbo-folk orijentacije.
- opa22
#4118 Re: HS kablovska
Boze sacuvaj cuj turbo folk kanal, pa umjesto da dadnu svoj doprinos,da se ta vrsta muzike iskorjeni oni ubacuju turbo folk kanale u programsku shemu, jedini music chanel koji nesto vrijedi da HS korisnici mogu gledati su definitivno Hayat Music i VH1 premda ja ne gledam VH1 da i Kanal1
ostatak programske sheme je dno dna
BTW. valja li ista onaj tv sto prodaju :S
ostatak programske sheme je dno dna
BTW. valja li ista onaj tv sto prodaju :S
-
The Realist
#4119 Re: HS kablovska
Koliko košta uzimanje još jednog recievera?
-
The Realist
#4120 Re: HS kablovska
Meni rekoše da neće biti promjena za sada, mada sam se ja nadao kakvom filmskom kanalu, te da će VIVA-u vratiti, ali eto. Nikada ne bih rekao da ću hvalati Hayat, ali ipak na Hayat Music se vidi dosta finih stvari i drago mi je da naše forsiraju (iako sam više slušam stranu muziku, ali neka guraju naše).AdrianMole wrote:Na 466Mhz testiraju dva nova kanala-K:CN 2 Music i K:CN3+Svet Info,te ih treba uskoro očekivati i u redovnoj shemi.Riječ je o muzičkim kanalima,pretežno turbo-folk orijentacije.
-
SundanceKid
#4121 Re: HS kablovska
Sta je sa Arenama? Meni na svim pise "smart card out of date"?! Ne znam kako da ih nadjem, ova lista frekvencija na stranici HSa je djelimicna, ne znam zasto nemaju frekvencije svih kanala, nego samo poneki???
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4122 Re: HS kablovska
Redovno "isjeku" početak ili kraj nekog sadržaja na HRT 2 kada žele zatamniti neki nogometni prijenos. Nogomet me ne zanima ali me zanima sadržaj koji ne mogu pregledati do kraja ili od početka zbog nogometa.
- agent_zero
#4123 Re: HS kablovska
Prijatelj sa vjerenicom iznajmio stan, međutim kablovska je razvedena samo do jedne sobe (dnevnog boravka). On bi htio da ima jedan priključak i u spavaćoj sobi, pa me zanima kako se ovo da riješiti sa HSom?
Ja sam na Telemachu, odnosno tad kada sam uvodio bio je Elob i nije bio problem da mi oni to odrade, platio sam nešto malo razvodnik i razveli su u još 2 sobe kablovsku.
Kako ide procedura kod HSa?
Ja sam na Telemachu, odnosno tad kada sam uvodio bio je Elob i nije bio problem da mi oni to odrade, platio sam nešto malo razvodnik i razveli su u još 2 sobe kablovsku.
- am0niman
#4124 Re: HS kablovska
Pa moze i sam uraditi to, samo nek kupi razvodnik (splitter) i kablo. Sta ce njih dzabe zvati, dok se oni nakane doci moze i sam sreditiagent_zero wrote:Prijatelj sa vjerenicom iznajmio stan, međutim kablovska je razvedena samo do jedne sobe (dnevnog boravka). On bi htio da ima jedan priključak i u spavaćoj sobi, pa me zanima kako se ovo da riješiti sa HSom?
-
SundanceKid
#4125 Re: HS kablovska
Najbolji savjet! Stvarno ne treba nikakvo znanje o tehnici da bi se ovo uradilo, i nema nikakve potrebe zvati bilo koga da ti to uradi, i naplati. Odes u neku radnju koja se bavi tehnikom (npr. na Marin Dvoru ima onaj Electronic centar), kazes imam kablovsku na jednom TVu, daj mi sve sto mi treba da to mogu razvest na drugi TV, i dobijes sve, upitas momka ako ti sta nije jasno, i gotova stvar...am0niman wrote:Pa moze i sam uraditi to, samo nek kupi razvodnik (splitter) i kablo. Sta ce njih dzabe zvati, dok se oni nakane doci moze i sam sreditiagent_zero wrote:Prijatelj sa vjerenicom iznajmio stan, međutim kablovska je razvedena samo do jedne sobe (dnevnog boravka). On bi htio da ima jedan priključak i u spavaćoj sobi, pa me zanima kako se ovo da riješiti sa HSom?
Kako ide procedura kod HSa?.