Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#4101 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

trebevic, nahorevo...
zoraja

#4102 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zoraja »

amelinoo wrote:pitanje za iskusne bajkere, može li ikako upravljač 31.8mm u 25.4 mm lulicu :)?
Može. Treba ti nova lula, i adapter 25,4 na 28,6. Taj adapter imaš na ebay-u cijena oko 15-18 usd, ili potraži u biciklističkim servisima. Prodavnice bicikala u Sarajevu nemaju te adaptere.

Nadam se da sam pomogao
duspi

#4103 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

jutros se nekih obavezica imalo po gradu, sve se to obletilo bajkom, a onda ksnije vožnjica za svoj ćeif :)

prešao okruglo 50 kilometara, a između ostalog i 'savladao' staru prugu, nekako sam ponosan na sebe hahaha

ako se sutra ujutro ne mognem pomjeriti iz kreveta, sjetite se palog kolege hahah
bombašica

#4104 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Eh baš si "мелкое дерьмо" :!: 8)
quarterback

#4105 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

mi smo danas malo na igman, 65 kilometara, ratnim igmanskim putem
gtitdi

#4106 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by gtitdi »

dadoka84 wrote:Zato ja fino imam sjediste koje ladi... :D velo plush

Image
pitanje jedno
gdje si kupio ovo ?
_Reds_

#4107 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Danas bio na Bjelašnici autom :) I sreo sam pa jedno 50 biciklista, sto na Bjeasnici, sto uz Igman i niz Igman :-D :-D !
kokuz_sa

#4108 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

_Reds_ wrote:Danas bio na Bjelašnici autom :) I sreo sam pa jedno 50 biciklista, sto na Bjeasnici, sto uz Igman i niz Igman :-D :-D !
i ja sam jucer gore vidio dosta biciklista pogotovo na igmanu..
samo treba se cuvati

Image

ovo su juceranje s bjelasnice
_Reds_

#4109 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

kokuz_sa wrote:
_Reds_ wrote:Danas bio na Bjelašnici autom :) I sreo sam pa jedno 50 biciklista, sto na Bjeasnici, sto uz Igman i niz Igman :-D :-D !
i ja sam jucer gore vidio dosta biciklista pogotovo na igmanu..
samo treba se cuvati

Image

ovo su juceranje s bjelasnice
Hehe, to ti posao zmijolovac :D imal kakve koristi od toga, btw koje su ovo zmije.
kokuz_sa

#4110 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

sljepic, poskok i nesto sto zovu na igmanu igmanikus..mada po meni je to ili crna sarka ili crni poskok koji je endemska vrsta..e sada jel to to nisam jos bas istrazivao
chengaba

#4111 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

kokuz_sa wrote:sljepic, poskok i nesto sto zovu na igmanu igmanikus..mada po meni je to ili crna sarka ili crni poskok koji je endemska vrsta..e sada jel to to nisam jos bas istrazivao
Poskok može biti i crne boje, i nije "endemska vrsta", nego je samo crne boje...

Ovo crno je crna šarka (Vipera berus), koja jest zajebana, a ovo smeđe sa ovim prugama je smuk koji je bezopasan (može ujesti naravno, ali je ujed bezopasan).
I ovo najtanje je sljepić koliko vidim, koji nije zmija nego gušter (bez nogu) ;-)
Last edited by chengaba on 03/06/2012 19:42, edited 1 time in total.
Better Man

#4112 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Danas sam imao ludu sreću! Spuštam se ja niz Prhinje punom brzinom i pri kraju spustanja malo usporim kad romi preko citave ceste zategli strujni kabal. U tom momentu ja na kočnice (nisam smio naglo da ne bi preletio preko bicikla, jer imam zvijer od kočnica) i usporavam biciklo i vućem kabal i vidim da cu pasti i odreagujem tako da sam sišao s bicikla i samo sjeo na dupe. Prošao sam bez ogrebotina, rukavice su mi sačuvale dlanove da ih ne poderem i što je interesantno i bike je prošao bez ogrebotina. Ustanem odmah, prilaze mi romi izvinjavaju se za kabal, otresaju me od prašine, pitaju trebali ti vode itd. Rekoh im moglo je i auto tako naići, a mogao je neko biti na biciklu manje iskusan i da pogine. Svakavog ludog svijeta ima. Imao sam zaista ludu sreću da sam prošao bez ikakve ogrebotine. Možda sam mogao da s skrenem u starnu i zakočim i da nikako ne padnem, ali i ovako sam dobro prošao, jer sam uspio odreagovati na najbolji način u datom trenutku i sačuvati sebe od ogrebotina, povreda, lomova itd.
kokuz_sa

#4113 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

chengaba wrote:
kokuz_sa wrote:sljepic, poskok i nesto sto zovu na igmanu igmanikus..mada po meni je to ili crna sarka ili crni poskok koji je endemska vrsta..e sada jel to to nisam jos bas istrazivao
Poskok može biti i crne boje, i nije "endemska vrsta", nego je samo crne boje...

Ovo crno je crna šarka (Vipera berus), koja jest zajebana, a ovo smeđe sa ovim prugama je smuk koji je bezopasan (može ujesti naravno, ali je ujed bezopasan).
I ovo najtanje je sljepić koliko vidim, koji nije zmija nego gušter (bez nogu) ;-)
najtanje je sljepic jedina bezopasna zmijica sa slike..to sa sarama je obicni poskok a ne smuk..imao je onaj rog na glavi..

i eto ta crna izgleda da je crna sarka..

a sto s etice crnog poskoka...on se vidja 1 ili ni jednom u zivotu..radi svoje rijetkosti koliko ja znam
duspi

#4114 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

danas na igmanu špica prava, isto neka sezonska migracija biciklista hahah

a i mi vidjesmo neku zmiju, sunča se na sred ceste hahah
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4115 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Kokuze al te hoce ove zmije :D

Ja danas do Jezera isao i nazad na Ilidzu :D
bombašica

#4116 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

quarterback wrote:mi smo danas malo na igman, 65 kilometara, ratnim igmanskim putem
Jesmo li to furali zajedno? :D
donja_crtica

#4117 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

bombašica wrote:
quarterback wrote:mi smo danas malo na igman, 65 kilometara, ratnim igmanskim putem

Jel ima kakva ruta ovog puta? Kakav je uspon (recimo u poredjenju sa penjanjem na Trebevic) nemam bas iskustva po brdima :)
dadoka84

#4118 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

gtitdi wrote:
dadoka84 wrote:Zato ja fino imam sjediste koje ladi... :D velo plush

Image
pitanje jedno
gdje si kupio ovo ?
Kupio sam u cc u holiday inn. Mislim da je bio 26 KM.

Ja sam danas pedalao malo do zmajevca i nazad po gradu. Nekih 35 km.
bombašica

#4119 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

donja_crtica

#4120 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by donja_crtica »

bombašica wrote:Vidi može li ti pomoći ovo:

http://www.mtb.ba/igman-velika-aleja-pd-hrasnicki-stan/

bolje ne bi moglo, osim da me odvedete ko dijete za ruku gore :)

hvala
bombašica

#4121 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Nabij još malo kondicije na Zmajevcu ili Baricama pa se onda uputi na Hrasnički stan. Ako nemaš kondicije, tura je iscrpljujuća.
quarterback

#4122 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

bombašica wrote:
mislim da nismo, kod nas svu sve bili muski :(
quarterback

#4123 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

bombašica wrote:Nabij još malo kondicije na Zmajevcu ili Baricama pa se onda uputi na Hrasnički stan. Ako nemaš kondicije, tura je iscrpljujuća.
muzeji - hrasnicki - 3,5 sata
quarterback

#4124 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

donja_crtica wrote:
bombašica wrote:

Jel ima kakva ruta ovog puta? Kakav je uspon (recimo u poredjenju sa penjanjem na Trebevic) nemam bas iskustva po brdima :)
mislim da ima detaljna na mtb, ne bih preporucio da je voze neiskusni jer ima nekoliko skretanja pa je lako zalutati
trebevic je puno laksi u odnosu na ratni igmanski put

put je kamenjar koji je vrlo nezgodan na nekim dijelovima jer je kamen vrlo krupan i zaista se tesko vozi, takvih dijelova je mozda 15%, oko mozda 70% je klasicni makadam, a ostatak je takodje makadam ali solidan tako da voznja nije preteska

problem ove rute je sto ima samo jedan izvor vode a i taj jedan izgleda vise nije u funkciji tako da moras svu vodu nositi sa sobom, ja sam potrosio oko 2.5 litra vode ukupno

hrasnicki stan kao dom je mozda nekada bio lijepo mjesto za odmor medjutim to je sve manje i manje, zadnja 2 puta kada smo dosli nije bas bilo neke hrane pa smo spali na ono sto je bilo a to je zadnje sto zelis kada dodjes nakon 35 kilometara bajkanja, odlucili smo da ubuduce zaobidjemo hrasnicki stan i idemo u dom prijatelja prirode koji je na znatno visem nivou i koji je oko 8 KM dalje...

licno meni je hrasnicki jedna od tezih tura (doduse ispedalao sam ga sa prilicnom lakocom u subotu)
amelinoo

#4125 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amelinoo »

kakva je situcija sa kacigom, jel' organi reda to kontrolišu? jel' imao ko kakvih problema?
Post Reply