Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
taxi_driver wrote:pa ono sto je uradio Hill-u i Villeneuve-u je za mene supacki.
isto sto i radi svi ostali krnusvsi od istih misev do danasnjih "vedeta" ovog sporta
cak su ti famozni incidenti obicni trkaci incidenti, samo sto englezi napusu toliko covjek bi pomislio da ga je ubio a ne ovaj njega udario, u obas slucaja je dokazano da su misevi krivi a ne sumi
Šumaher - koliko je bio ekstra vozač, toliko je u istoj mjeri bio pakaš. Zbog toga nikad neće dostići autoritet jednog Prosta i veličinu jednog Sene. I nikad nije imao srce jednog Mensela.
Industrialyzer wrote:
Daleko je on od prosjeka ali takodje , daleko je od onoga kakvim se smatra
Jebiga, na jednu stranu tvoje i moje misljenje. Na drugu statistika. A ista je neumoljiva. Schumacher drzi SVE rekorde koi se mjere. Sta god ti ili ja mislili o tome.
Industrialyzer wrote:
Daleko je on od prosjeka ali takodje , daleko je od onoga kakvim se smatra
Jebiga, na jednu stranu tvoje i moje misljenje. Na drugu statistika. A ista je neumoljiva. Schumacher drzi SVE rekorde koi se mjere. Sta god ti ili ja mislili o tome.
Tacno tako.
Treba napomenuti da je on i u bennetonu i u ferrariju dosao u timove koji nisu bili konkurentni, i koji su uz njegovu pomoc postali sampionski timovi.
Pa ferrari je bio truba bar 2 godine kad je presao iz bennetona. Ali jel pala kisa, Schumi dominira.
Sjeća li se ko,mislim da je 85, 86, Silveston, Prost i ekipa sa turbo motorima, Mensel bez, nenormalnom vožnjom stiže čini mi se drugi, izlazi iz bolida kao iz bazena mokar, i pada u nesvjest?
Da, u pravu si, ali nije sve uvijek u brojevima... Barem ne kod nekih ljudi...
Covjek je bio pravi sampion, od pocetka do kraja... Samo nije imao nikoga da ga od 12-godine gura u F1, i da u 18-19 vozi sampionski bolid F1... Znas li kako je porodicnu kucu stavio pod hipoteku kad je zafalilo para za sezonu ? A najzad je imao sansu sa konkurentnim autom, i to u doba Senne, Prosta, Bergera, Alboreta, Rosberga, Piqueta...? Uglavnom, covjek i po... I dan danas stati mirno kad mu neko ime izgovori...
Sami pokusaji poredjenja raznih sampiona su u startu osudjeni na propast, jer se takmicenje toliko mijenjalo, da to nema nikakvog smisla, a statistikom mozes svasta dokazat'...
Ja znam koji je meni redosljed prvih 10, a ti tvojih 10...
nije mogao svak ko svabo, da cijeli tim stoji iza njega, i fia licno.on je za mene pakasu, sjeca li se neko one frke u vezi sa miselin gumama za veliku nagradu Amerike. svi timovi bojkotirali sam i ferarii svabo nisu, vozio i osvojio prvo mjesto.i takve mu se trke priznaju u ukupnom broju pobjeda.
drndalo wrote:Da, u pravu si, ali nije sve uvijek u brojevima... Barem ne kod nekih ljudi...
Covjek je bio pravi sampion, od pocetka do kraja... Samo nije imao nikoga da ga od 12-godine gura u F1, i da u 18-19 vozi sampionski bolid F1... Znas li kako je porodicnu kucu stavio pod hipoteku kad je zafalilo para za sezonu ? A najzad je imao sansu sa konkurentnim autom, i to u doba Senne, Prosta, Bergera, Alboreta, Rosberga, Piqueta...? Uglavnom, covjek i po... I dan danas stati mirno kad mu neko ime izgovori...
Sami pokusaji poredjenja raznih sampiona su u startu osudjeni na propast, jer se takmicenje toliko mijenjalo, da to nema nikakvog smisla, a statistikom mozes svasta dokazat'...
Ja znam koji je meni redosljed prvih 10, a ti tvojih 10...
Ma ok je to, imati neke preference, omiljene vozace i slicno. To je subjektivno misljenje i svako ima pravo na to.
Postoji ipak i objektivan sud. Uspjeh u sportu se mora na neki nacin mjeriti. Na kraju je uvijek bolji pobjednik od pobjedjenog jer parola vazno je ucestvovati je i izmisljenja radi gubitnika. Vazno je pobjediti jer samo na taj nacin mozes pokazati da si najbolji.
Moj i tvoj redoslijed prvih 10 je bitan samo meni i tebi. Ima i zvanicni redoslijed prvih 10 koji nije ni moj ni tvoj.
A Mansell je meni izrazito drag vozac, da ne bude zabune.
taxi_driver wrote:nije mogao svak ko svabo, da cijeli tim stoji iza njega, i fia licno.on je za mene pakasu, sjeca li se neko one frke u vezi sa miselin gumama za veliku nagradu Amerike. svi timovi bojkotirali sam i ferarii svabo nisu, vozio i osvojio prvo mjesto.i takve mu se trke priznaju u ukupnom broju pobjeda.
taxi_driver wrote:nije mogao svak ko svabo, da cijeli tim stoji iza njega, i fia licno.on je za mene pakasu, sjeca li se neko one frke u vezi sa miselin gumama za veliku nagradu Amerike. svi timovi bojkotirali sam i ferarii svabo nisu, vozio i osvojio prvo mjesto.i takve mu se trke priznaju u ukupnom broju pobjeda.
Sigurno je sve pobjede ostvario necijom tudjom zaslugom.
91 pobjeda. Od aktivnih vozaca najblizi mu je Alonso, sa, pazi sada, 27 pobjeda.
Samo ovo je dovoljno pa da se zapitas da li se uopste radi o istom sportu.
Ali dobro, Schumacher je bio prosjecni vozac i supak. 'ta ce on....
91 pobjeda. Od aktivnih vozaca najblizi mu je Alonso, sa, pazi sada, 27 pobjeda.
Pa naravno da je supak. Kad je stigao u Ferrari, bukvalno su mu ispadali dijelovi iz bolida, a vozac im nije 20 godina osvojio titulu. Posto ih je vratio na pobjednicki kurs, naravno bio je i dobro placen, trebali su iz Ferrarija prepustiti sve slucaju i Barrichellu pustiti da ponekad pobjedi pa makar ih to kostalo prvog vozaca titule. Covjek oborio sve moguce rekorde i opet supak. Ali u boxu, Jordan kosarka, scumi u F1, ali Niki Lauda u srcu.
Pa naravno da je supak. Kad je stigao u Ferrari, bukvalno su mu ispadali dijelovi iz bolida, a vozac im nije 20 godina osvojio titulu. Posto ih je vratio na pobjednicki kurs, naravno bio je i dobro placen, trebali su iz Ferrarija prepustiti sve slucaju i Barrichellu pustiti da ponekad pobjedi pa makar ih to kostalo prvog vozaca titule. Covjek oborio sve moguce rekorde i opet supak. Ali u boxu, Jordan kosarka, scumi u F1, ali Niki Lauda u srcu.
Mozete vi mrziti schumija koliko hocete, kao osoba mozda je dosadan, bezobrazan, prznica, proracunat, hladan, ali kao vozac je stroj.
Pa jest bio supcic na pocetku karijere, koji bi bez razmisljanja preko lesa pregazio samo da postigne sta zeli... Negdje tamo iza trece titule poceo se mijenjati, Corina, brak, djeca, neprikosnoven status, su mu dali osnovu da se popravi i posveti i boljim stvarima u svom zivotu...
Ono zbog cega ga cijenim je da kad god je dolazio u BiH da pomogne djeci, dolazio je tajno, i ni s kim od ovih nasih supcina politicara se nije rukovavao i slikavao za Avaz... To je hvale vrijedna gesta, jer nije dolazio zbog njih...