Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Juventino

#4101 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Juventino »

koliko se ceka kod nakon verifikacije kartice
modem33

#4102 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

Juventino wrote:koliko se ceka kod nakon verifikacije kartice

odmah ti to posalju .... ti taj kod gledas na izvodu banke, znaci ako imas elektronsko bankarstvo .... ne trebas cekati .... odmah sebi isprintas izvod kod kuce.
eeeeeee

#4103 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by eeeeeee »

quarterback wrote:ok hajde sada da vidimo kakvi su uslovi kod drugih

koliko znam uc je naplacivao 1.95 mjesecno

ja sam u medjuvremenu otisao do sparkassea i rekli su mi 5 km za karticu i 2 km mjesecno (visa electron debitna), kartica bude nesto pravo brzo gotova, ako ne i odmah, radi sa paypalom i primanje i slanje
Ovako posto i ja hocu da promjenim pogledao sam i situacija je sljedeca:

banka
Raiffeisen - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 8, izdavanje 5KM
sparkase - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 5, izdavanje 5KM
sber bank - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 5, izdavanje 5KM
intesa - vodjenje racuna 2,5, clanarina godisnja 0, izdavanje 5KM
maida95

#4104 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

NLB, koliko ja znam, održavanje računa 2 KM, članarina 0, izdavanje 0 :zoka:
Del_Boy1

#4105 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

maida95 wrote:NLB, koliko ja znam, održavanje računa 2 KM, članarina 0, izdavanje 0 :zoka:
Jel' se još uvijek naplaćuje provjera stanja računa na bankomatima NLB Banke?
Del_Boy1

#4106 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

eeeeeee wrote:
quarterback wrote:ok hajde sada da vidimo kakvi su uslovi kod drugih

koliko znam uc je naplacivao 1.95 mjesecno

ja sam u medjuvremenu otisao do sparkassea i rekli su mi 5 km za karticu i 2 km mjesecno (visa electron debitna), kartica bude nesto pravo brzo gotova, ako ne i odmah, radi sa paypalom i primanje i slanje
Ovako posto i ja hocu da promjenim pogledao sam i situacija je sljedeca:

banka
Raiffeisen - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 8, izdavanje 5KM
sparkase - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 5, izdavanje 5KM
sber bank - vodjenje racuna 2, clanarina godisnja 5, izdavanje 5KM
intesa - vodjenje racuna 2,5, clanarina godisnja 0, izdavanje 5KM
Godišnja članarina kod intesa banke je 12 KM

Image
maida95

#4107 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

Del_Boy1 wrote:
maida95 wrote:NLB, koliko ja znam, održavanje računa 2 KM, članarina 0, izdavanje 0 :zoka:
Jel' se još uvijek naplaćuje provjera stanja računa na bankomatima NLB Banke?
Od nedavno je počelo to, 0.10 po provjeri :-)
isx

#4108 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Intesa vođenje računa - 1.5KM.
Kataklinger

#4109 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

I šta smo zaključili? Znači definitivno otkazati usluge Unicredit banke nakon isteka njihove Vise Electron? Dok u ostalim bankama Visa Electron zadržava sve funkcionalnosti vezane za online transakcije?
Free Spirit

#4110 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Ja koristio Unicredit VISA Electron sa paypalom 3 godine haman, bez ikakvih problema i plaćanje i primanje novca bilo. Prije par mjeseci istekla, uzeo novu - ponovo dobio Visa Electron sa malo drugačijim izgledom, izmjenio na paypal-u i radi plaćanje. Primanje novca još nisam testirao, ako hoće neko da provjerimo da li definitivno radi na Unicredit nek' se javi... Refund definitivno radi, za klasično primanje novca nisam siguran

Poslat ću mail pa da vidimo hoće li išta odgovoriti za koji dan, i mene interesuje jer ako ne bude radilo prebacujem momentalno... I onako nam paypal jedva radi, sad još i ove stvari :roll:
beautyfool

#4111 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by beautyfool »

duranta wrote:Već nekoliko dana ne mogu otvoriti paypal stranicu.Kartici mi istekao rok i trebam promijeniti podatke ali nikako da otvorim.Je li još neko ima problema sa ostvaranjem stranice paypala? :?
Imam ja problem kad koristim svoj wifi isto mi nemoze paypal, jeli ides preko bh telecoma?
isx

#4112 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Free Spirit wrote:Ja koristio Unicredit VISA Electron sa paypalom 3 godine haman, bez ikakvih problema i plaćanje i primanje novca bilo. Prije par mjeseci istekla, uzeo novu - ponovo dobio Visa Electron sa malo drugačijim izgledom, izmjenio na paypal-u i radi plaćanje. Primanje novca još nisam testirao, ako hoće neko da provjerimo da li definitivno radi na Unicredit nek' se javi... Refund definitivno radi, za klasično primanje novca nisam siguran

Poslat ću mail pa da vidimo hoće li išta odgovoriti za koji dan, i mene interesuje jer ako ne bude radilo prebacujem momentalno... I onako nam paypal jedva radi, sad još i ove stvari :roll:
Kad si zadnji put platio sa tom novom visom? Kod mene je isti slucaj i jucer nisam mogao platiti.
Free Spirit

#4113 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

isx wrote: Kad si zadnji put platio sa tom novom visom? Kod mene je isti slucaj i jucer nisam mogao platiti.
Evo prije 10 minuta poslao novac, bez problema. Možda je bila neka greška u sistemu, pa provjeri opet
Bluemore

#4114 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bluemore »

Free Spirit wrote:Ja koristio Unicredit VISA Electron sa paypalom 3 godine haman, bez ikakvih problema i plaćanje i primanje novca bilo. Prije par mjeseci istekla, uzeo novu - ponovo dobio Visa Electron sa malo drugačijim izgledom, izmjenio na paypal-u i radi plaćanje. Primanje novca još nisam testirao, ako hoće neko da provjerimo da li definitivno radi na Unicredit nek' se javi... Refund definitivno radi, za klasično primanje novca nisam siguran

kad si dobio novu visa el kod unicredit?
Free Spirit

#4115 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Bluemore wrote:[
Čini mi se krajem prošle godine, tako nekako. Nova boja i novi CCV kod na drugoj strani
Bluemore

#4116 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Bluemore »

Free Spirit wrote:
Bluemore wrote:[
Čini mi se krajem prošle godine, tako nekako. Nova boja i novi CCV kod na drugoj strani
imao si srece, vise je ne izdaju/reizdaju
Free Spirit

#4117 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Bluemore wrote: imao si srece, vise je ne izdaju/reizdaju
Interesantno... Definitivno ću provjeriti još oko ovoga, nisu mi ni obavještenje nikakvo slali, niti su spominjali nešto oko toga. Ako mi ne odgovore na mail ništa provjerit ću i u banci. Tražim bilo kakve informacije sa ključnom riječi "paypal" na stranicama Unicredit, Raiffeisen, NLB, Intesa - nigdje nema apsolutno nikakve podrške da se vide konkretne informacije o funkcionisanju ove usluge kod nas.
Mogu razumjet da političari neće napredak, al ne mogu da vjerujem da banke ne guraju ove stvari naprijed, realno nemaju šta gubiti, samo dobijati procente i klijentelu.

Mada s druge strane, paypal slanje novca je jeftinije nego preko bilo koje banke, jel tako? Ovdje baš i mislim na međunarodne uplate :roll:
Free Spirit

#4118 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

E narode evo i odgovora,svaka im čast na odgovoru nedjeljom :D
Poštovani,

Zahvaljujemo se na dostavljenom upitu.

Od 1.10. prošle godine naša banka izdaje novu debitnu karticu vezanu za tekući račun, Debit MasterCard, koja je zamijenila postojeće debitne kartice (Maestro,Visa Electron).

Debit MasterCard je međunarodno prihvaćena debitna kartica koja omogućava i plaćanje na Internetu. Kartica je podržana na PayPal-u, ali na navedenu karticu zbog ograničenja navedenog Internet servisa za našu državu, niste u mogućnosti primati uplate (povrat sredstava za neuspješno obavljenu kupnju je moguće napraviti).

Zahvaljujemo na razumijevanju te smo za dodatne upite na raspolaganju.

Po njima ispade da više uopšte neće biti moguće primanje novca preko paypal-a u našoj državi? :|

Našao sam jedan post oko sličnog problema, i izgleda da ima neko rješenje sa postavkama u paypal-u

https://www.paypal-community.com/t5/Add ... uage=en-gb

Probao ovo da uradim, opcija "Manage automatic transfer" je onemogućena, ne može se kliknut...

Haman da će bit tražit alternativu paypal-u :twisted:
Kataklinger

#4119 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

Do sada moglo, odjednom ne moze. Neka se gone u 3 lijepe pm. Kakvo ogranicenje odjednom na Paypal u nasoj drzavi? Meni je jedino razumno da je ogranicenje postojalo nekad prije, pa da se napokon BiH usavremenila pa da se ukine to, ali da sve radi kako treba dugi niz godina i da odjednom uvedu ogranicenje, to mi ne ide nikako u glavu. Adios Unicredit...
SanskiBiser

#4120 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Evo ja cu jos jednom ponoviti za padobrance na temi :lol:

PAYPAL ne dopusta povlacenje novca na MasterCard, moguce je povlacenje samo na VISA kartice....MasterCard samo se moze koristiti za placanje preko PayPal i mozete dobiti refund na MasterCard u slucaju neuspjesne kupovine.

Evo jos jednom za svaki slucaj :D :

PAYPAL ne dopusta povlacenje novca na MasterCard, moguce je povlacenje samo na VISA kartice....MasterCard samo se moze koristiti za placanje preko PayPal i mozete dobiti refund na MasterCard u slucaju neuspjesne kupovine.

TO NIJE SLUCAJ SAMO SA NASOM DRZAVOM.....
Free Spirit

#4121 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Za svaki slučaj evo i potvrda od banke... Šta je ovo s njima, ljudi mi poslaše odgovor prije 20 minuta, ne vjerujem :D

E dobro je, imam Visa Electron, znači nema frke

Poštovani,

Za Visa Electron karticu navedeni Internet servis nije postavio ograničenja te ste istu u mogućnosti koristiti i za primanje sredstva. Navedeno ograničenje se odnosi na sve MasterCard kartice koje je Paypal postavio za državu Bosnu i Hercegovinu.

Sa karticama VISA brenda imate mogućnost i povlačenja/primanje novca novca s Paypal-a ( Visa Classic, Visa Revolving).
Last edited by Free Spirit on 12/06/2016 19:58, edited 1 time in total.
Free Spirit

#4122 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Zaključak - ostajem pri Unicredit :D
Kataklinger

#4123 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Kataklinger »

SanskiBiser wrote:Evo ja cu jos jednom ponoviti za padobrance na temi :lol:

Padobranac, ogranicenja sam spomenuo jer je FreeSpirit najprije postavio odgovor od nekoga iz Unicredit banke koga vec, gdje oni sami spominju neka ogranicenja vezana za BiH i Paypal. Fokus je na Unicredit banci i njihovoj politici da umjesto Vise Electron izdaju MasterCard. Ja uskoro idem po novu karticu, ne bude li bas nikakve sanse da dobijem Visu Electron, adio Unicredit.
SanskiBiser

#4124 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Kataklinger wrote:
SanskiBiser wrote:Evo ja cu jos jednom ponoviti za padobrance na temi :lol:

Padobranac, ogranicenja sam spomenuo jer je FreeSpirit najprije postavio odgovor od nekoga iz Unicredit banke koga vec, gdje oni sami spominju neka ogranicenja vezana za BiH i Paypal. Fokus je na Unicredit banci i njihovoj politici da umjesto Vise Electron izdaju MasterCard. Ja uskoro idem po novu karticu, ne bude li bas nikakve sanse da dobijem Visu Electron, adio Unicredit.

Vec se 5 mjeseci na ovoj temi barem jednom u 10 dana spomene Unicredit, Mastercard, i niko sa ove teme ko je bio u UC nije mogao dobiti Visa Electron, presli su u druge banke...
Free Spirit

#4125 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Free Spirit »

Kataklinger wrote: Padobranac, ogranicenja sam spomenuo jer je FreeSpirit najprije postavio odgovor od nekoga iz Unicredit banke koga vec, gdje oni sami spominju neka ogranicenja vezana za BiH i Paypal. Fokus je na Unicredit banci i njihovoj politici da umjesto Vise Electron izdaju MasterCard. Ja uskoro idem po novu karticu, ne bude li bas nikakve sanse da dobijem Visu Electron, adio Unicredit.
Ne prati svako detalje teme očigledno... Nama ostaje da provjerimo da li se može dobiti Visa Electron za nove korisnike, u ovom novom odgovoru mi nisu spomenuli da ne može. Provjerit ću i u našoj direkciji za svaki slučaj, tu me neće driblat jer mi neki rod radi pa ću dobiti info iz prve ruke :thumbup:
Post Reply