Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako nisi, procitaj obavezno i ostale njegove knjige iz tog kvinteta.
Citam je drugi put, u fazi sam obnavljanja stiva koje nisam mogla razumjeti sa 15-16.
I ja sam je poodavno procitao i morat cu je opet procitati.
Procitaj obavezno i njegove ostale naslove: Knjiga Saladinova, Kamena Zena, Sultan u Palermu i Noc Zlatne leptirice
2407 wrote:
I ja sam je poodavno procitao i morat cu je opet procitati.
Procitaj obavezno i njegove ostale naslove: Knjiga Saladinova, Kamena Zena, Sultan u Palermu i Noc Zlatne leptirice
suspect_zero wrote:
Super su sve, al Priča o Saladinu me oduševila
Pa mene i nije bas, procitao sam je odmah nakon Maaloufovog "Krstaskog rata u ocima arapa" u kojem ima dosta o Saladinu i nije mi bas bila nesto zanimljiva.
suspect_zero wrote:
Pa mene i nije bas, procitao sam je odmah nakon Maaloufovog "Krstaskog rata u ocima arapa" u kojem ima dosta o Saladinu i nije mi bas bila nesto zanimljiva.
suspect_zero wrote:
Ovu nisam čitala
Moja najtoplija preporuka. Odlicna knjiga. Pravo interesantna, historijska knjiga pisana kao roman. Mene je odusevila
luda wrote:Lovac na zmajeve-Haled Hoseini (odlicna)
do 250str meni je bila onako, ne moram čitati, onda je postalo ok.... aj tema je ok, ali pisanje, me je smaralo... nedostaje ono nešto što te drži za knjigu....
mislim da se mnogi s tobom nece sloziti, ali je svakako dobro da ima razlicitih ukusa.
Ja licno se mogu pronaci na mnogim mjestima u ovoj knjizi i zbog toga sam uzivao citajuci je.
Za razliku od Hiljadu sjajnih sunaca, tu bih se u potpunosti slozio sa tvojim misljenjem o Lovcu na zmajeve.
sadmire wrote:mislim da se mnogi s tobom nece sloziti, ali je svakako dobro da ima razlicitih ukusa.
Ja licno se mogu pronaci na mnogim mjestima u ovoj knjizi i zbog toga sam uzivao citajuci je.
Za razliku od Hiljadu sjajnih sunaca, tu bih se u potpunosti slozio sa tvojim misljenjem o Lovcu na zmajeve.
Četrnaesto je stoljeće i Barcelona proživljava zlatno doba svog procvata. Njezini najpokorniji stanovnici dovlače kamen po kamen i grade svojemu gradu veličanstvenu katedralu, Katedralu mora. U sjeni gradnje pratimo i život odbjegloga roba Bernata i njegova maloga sina Arnaua, čiji će životi zbog povijesnih i političkih prilika postati vječnom potragom za slobodom i dostojanstvom. Nakon gladi, kuge i mladenačke ljubavi, Arnauov će se život nosača kamenja promijeniti kad ga kralj zbog iskazane hrabrosti u ratu imenuje barunom, ali protiv njegove volje ženi s Elionor, ženom koja ga nikada neće istinski privući. Iako će postati i barun i uspješan bankar i vojnik, Arnauova potraga za ljubavlju bit će neprestana iako će ga i povijest i politika i sudbina stalno ometati na tom putu. Arnauov put od roba do plemića priča je o borbi dobra i zla u kojoj se Crkva sukobljuje s državom, a brat s bratom.