Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
shmizlica

#4101 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:pusi2: smijem li bar ovu :oops: :mrgreen:
Neradnik

#4102 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Neradnik »

ta more :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4103 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote::pusi2: smijem li bar ovu :oops: :mrgreen:
:bije: :bije:
shmizlica

#4104 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

kojeg sad da poslušam :D
Brkooo

#4105 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Brkooo »

ma hajde smizi jednu... gore dole jedna cigara sta fali :pusi2: (vidi je kako fino dimi :P

(zzm valjda upali obrnuta psihologija :oops: :D )
shmizlica

#4106 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

šjoooo, brki, da ne znam da si nepušač :razz:

našli se su menom zahebavat ovuda :cry:
hAZNADAR

#4107 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hAZNADAR »

drugi_profil wrote:Primi k znanju da nema 5-6 godisnje. Ili pusis ili ne pusis.
Odluci sta zelis biti.
5,6 godisnje nije pusenje, nije ni alhos onaj koji ponekad popije. Mnogi nepusaci zapale ponekad u specijalnim situacijama onaj veliki cigar kao ritual, klise,...

Mislim da pretjerana averzija, odbojnost, iskljucivost,.. prema cigareti od strane bivsih pusaca pokazuje odredjenu ovisnost o nikotinu - pa eto odbrambeni mehanizam. Kao ovi sto stalno napadaju pusace da bace, ostave, i koriste mnostvo pogrdnih izraza za duhan.
mini2

#4108 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mini2 »

nađeš djevojku/momka koji ne mogu duhan i zaljubiš se u tolikoj mjeri da će ti ta osoba biti važnija od duhana :mrgreen: simple as that. provjereno.
graue_maus

#4109 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

hAZNADAR wrote: 5,6 godisnje nije pusenje, nije ni alhos onaj koji ponekad popije. Mnogi nepusaci zapale ponekad u specijalnim situacijama onaj veliki cigar kao ritual, klise,...

Mislim da pretjerana averzija, odbojnost, iskljucivost,.. prema cigareti od strane bivsih pusaca pokazuje odredjenu ovisnost o nikotinu - pa eto odbrambeni mehanizam. Kao ovi sto stalno napadaju pusace da bace, ostave, i koriste mnostvo pogrdnih izraza za duhan.
potpisujem :thumbup:
shmizlica

#4110 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

jes ako možeš stati na tih 5-6 godišnje....ja ne mogu pa ga hebi, mada mi je drug uvijek govorilo da ja mogu kao ti ne bi nikad ni pokušavao da prestanem (kutija 3-4 dana) al je fazon u tome što s vremenom to dođe na kutiju dnevno, pa opet smanjim, pa......začarani krug :razz:

batali i vozi miško :mrgreen:
I am Happy

#4111 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

graue_maus wrote:potpisujem :thumbup:
Ma sta ti potpisujes... razguli :D :D

Sto se mene ticno, svejedno mi je ko pusi a ko ne. Davno sam prestao "zaviditi" pusacima i nema sasne da je vise ikada zapalim, to jednostavno ZNAM.
Volim se malo saliti na ovoj temi i dati koji savjet jer znam kao je kada se prestaje.
Jedna cigara mjecno te ne cini ovisnikom vec jakom osobom. Ja to ne bi mogao ( prvi put kada sam prestajao, nako 6 mjeseci probao i povukao dim, zavriso sam sa kupovinom 1-2 kutije dnevno u naprednih pola godine ), zato sam jednostavno rekao da vise nikada necu povuci niti jedan dim.U glavim imam da je iduca cigara koju zapalim = rak pluca :D
shmizlica

#4112 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

reci nam yahel :D

mame mi, kad poslije 6 mjeseci povučeš dim i sve je ko da nisi ni prestajao........poražavajuće totalno :-?

nema više izleta za mene.........ende :mrgreen:
I am Happy

#4113 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Pa jeste tako... prva cigara je ono..malo cudna, mucnina, nesvjestica, smrdi..blablabla..
Ali u glavi samo vrtis film kako bi mogao jos jednu jer znas da ce biti bolja...i tako dok se okrenes imas kutiju u dzepu i vratis se na staro.
shmizlica wrote:nema više izleta za mene.........ende :mrgreen:
Jedini pravi nacin :)
I am Happy

#4114 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Anyway... svi se sjecamo kada smo pocinjali pusiti da nam prva cigara nije valjala. Niko nije nastavio sa pusenjem zato sto mu se svidjelo... jednostavno nesto ima u njima sto stvara ovisnost.
Vremenom se covjek navike i jos se ubjedi da je cigara dobra :-?
graue_maus

#4115 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

Yahel wrote:

Sto se mene ticno, svejedno mi je ko pusi a ko ne. Davno sam prestao "zaviditi" pusacima i nema sasne da je vise ikada zapalim, to jednostavno ZNAM.
:D
:blento: :vozdra: :vozdra: ja nisam pijanica ako jednom u 3 mjeseca stucem pivu dvije .......a nisam ni pusac ako popusim u 2 mjeseca cigaru ........ samo ja momentalno nemogu sebi dozvoliti ni jednu da popusim jer ce me povuci opet na staro ...... onda cu se dva dana zicat a treci pocet kupovat kutijom i poceti da pusim jednu za smirenje, jednu uz kafu , jednu nakon jela itd .........
danas mi 6 mjeseci kako sam ostavila ......osjecam se fantasticno , slobodno , zdravo itd ......... imam 10 kg nabacenih na rebra i stomak ..........moji prijatelji puse u mom prisustvu ne vuce me uopste, kad sam sa njima ..........jutarnju kafu popijem bez cigare i ima super okus , ne fali mi nista ,prije sam mislila da jedno ne ide bez drugoga ......kad udjem u stan ne smrdi mi na duhan vise ,nego na mirisne svijece i cvijece , ne kupujem toliko svijeca i mirisni drangulija ........naucila sam da cigareta ne smiruje , puno puta su mi prolazile scene iz pusackog staza .........kad onako ljuta zapalim pa onda se tek naljutim da bi naradije davila tukla , i tako "smireno" uletim pa se pocnem raspravljat :stasreko: :repetirana: :fazlija: :fight: :ljut: .........ponosna sam na sebe da sam uspjela da bacim cigarete .......et da se sama pohvalim kad nece niko ............
drugi_profil

#4116 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Da si bila alkoholicar ne bi smjela popiti pivo.
Analogija ti nije dobra.
Ovisnik o duhanu si bila i tu se mora podvuci crta. Nemoj sebe tjesiti da ces moci upaliti iz ceifa nekad.
Bolje ti je pretrpi taj ceif dok ne prodje. Lakse je nego se opet skidati.
graue_maus

#4117 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

drugi_profil wrote: Ovisnik o duhanu si bila i tu se mora podvuci crta. Nemoj sebe tjesiti da ces moci upaliti iz ceifa nekad.
Bolje ti je pretrpi taj ceif dok ne prodje. Lakse je nego se opet skidati.
momentalno me ne vuce nista da zapalim , i jasno mi je da tako mora ostati ..........mislim da sam vise argumenata protiv cigareta nasla , nego za ......mislim da nije ni jedan za ........ma fino mi je ovako bas ,necu da mjenjam .........
I am Happy

#4118 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Vidi vidi... pa zar vec ima 6 mjeseci :shock:

Image

Nadam se da nije los, vise ne smijes dobiti :)
Nemoj se optercivati kilama :wink: spasti ce one kad tad, bitno je da se vise ne vratis otrovu :-D
Uostalom sve znas..suvisno je da pisem koje su prednosti nepusaca :-D

Ja sam vec pisao, od kako sam prestao pusiti tesko me iznervirati :D a prije sam uzivao u svadji :lol:
Cak i ako me uspiju iznervirati , cigara je zadnja stvar koja mi padne na pamet kada hocu da se smirim :-D
Chloe
Photo mod

#4119 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Chloe »

graue_maus wrote:
Yahel wrote:

:D
:blento: :vozdra: :vozdra: ja nisam pijanica ako jednom u 3 mjeseca stucem pivu dvije .......a nisam ni pusac ako popusim u 2 mjeseca cigaru ........ samo ja momentalno nemogu sebi dozvoliti ni jednu da popusim jer ce me povuci opet na staro ...... onda cu se dva dana zicat a treci pocet kupovat kutijom i poceti da pusim jednu za smirenje, jednu uz kafu , jednu nakon jela itd .........
danas mi 6 mjeseci kako sam ostavila ......osjecam se fantasticno , slobodno , zdravo itd ......... imam 10 kg nabacenih na rebra i stomak ..........moji prijatelji puse u mom prisustvu ne vuce me uopste, kad sam sa njima ..........jutarnju kafu popijem bez cigare i ima super okus , ne fali mi nista ,prije sam mislila da jedno ne ide bez drugoga ......kad udjem u stan ne smrdi mi na duhan vise ,nego na mirisne svijece i cvijece , ne kupujem toliko svijeca i mirisni drangulija ........naucila sam da cigareta ne smiruje , puno puta su mi prolazile scene iz pusackog staza .........kad onako ljuta zapalim pa onda se tek naljutim da bi naradije davila tukla , i tako "smireno" uletim pa se pocnem raspravljat :stasreko: :repetirana: :fazlija: :fight: :ljut: .........ponosna sam na sebe da sam uspjela da bacim cigarete .......et da se sama pohvalim kad nece niko ............
Pohvala ti od mene. Ne samo tebi nego svima BIVŠIM PUŠAČIMA.

Imam i ja 10 kg više. Meni su ti kilogrami trebali. Baš sam sad dobra. :P :lol: :lol: :lol:

Foliram se jer sam nepušač. :)
I am Happy

#4120 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

kladusanka wrote: Imam i ja 10 kg više. Meni su ti kilogrami trebali. Baš sam sad dobra. :P :lol: :lol: :lol:

Foliram se jer sam nepušač. :)
Slike na sunce 8-)
shmizlica

#4121 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

samo da se prijavim :D
I am Happy

#4122 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

shmizlica wrote:samo da se prijavim :D
pregurala si najgore :-D nema vise nazad :sretan: :sretan:
shmizlica

#4123 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Yahel wrote:
shmizlica wrote:samo da se prijavim :D
pregurala si najgore :-D nema vise nazad :sretan: :sretan:
:pasamoj:
shmizlica

#4124 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

najgore mi je ovo na poslu.......ni kafa, ni izlazak gdje svi oko mene dime.........nego ovo kad imaš neko sranje na poslu (kojih nikad ne manjka) pa bi fino da se odmakneš od svega, zadimaniš i smisliš kuda ide ovaj voz :-?
Brkooo

#4125 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Brkooo »

shmizlica wrote:najgore mi je ovo na poslu.......ni kafa, ni izlazak gdje svi oko mene dime.........nego ovo kad imaš neko sranje na poslu (kojih nikad ne manjka) pa bi fino da se odmakneš od svega, zadimaniš i smisliš kuda ide ovaj voz :-?
:pasamoj: :pijani: ... samo saburli 8-) :thumbup:
Post Reply