Kladionica
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- kurty
#4101 Re: Kladionica
Znaci na tebe mozemo racunati
- Globus
#4102 Re: Kladionica
Ovo je zanimljivo ja sam uvijek citao to al nisam nikad pokusavao .. Ovaj tvoj 2/4 sto igras .. jel mozda bolje igrati 3/4 ? dok su jos manji ulozi kad ti nije bitno ako uplatis 10 KM da li ces dobit 5-6 KM ? .. kad se ode na preko 50 npr. onda 2/4 ?kurty wrote:i treba se dogovoriti minimalnu kvotu... da neko ne predlozi kvotu 1.10...
Ja sam prosle godine u oktobru poceo ta pratim hokej...nakom 20 dana uplatim prvi listic... Igrao sistem 2/4... 4 para sa kvotama 1.4 pa navise...prvi ulog je bio 10KM... Prosao prvi put, pa sam ulozio 20KM...opet prosao i isao na "strategiju"... pola ulagao, pola ostavljao "u kasu"... Treci put sam ulozio 15, a u kasi bilo 15... Nakon mjesec dana sam bio u plusu oko 300KM... igrao 2-3 puta sedmicno.... I tako sam nastavio... s tim da sam imao cilj 300KM, kad dodjem do tog ostavim za kladjenje 50KM, a 250 na sebe trosio....
Mislim da vecina zna za ovaj sistem, ili za sistem duplanja i cekanja kvote 2.00, pa kad prodje...
Dobra stvar ovo sistema 2/4, jeste ta da ako se igra sa kvotama 1.45 i vise, ako se pogode svi parovi ide se pare koje su 2x ulog, ako se padne na jednom paru ide se po svoje pare... ako se padne na dva, ostaje za kafe i cigara
- kurty
#4103 Re: Kladionica
Sistem 2/4:
Ulog 5KM, ima 6 komibnacija
4 para sa kvotama 1,5
Ako prodjes sve parove ides po 11,25 KM
Ako padnes na jednom ides po 5,65 KM
Ako padnes na dva ides po 1,88 KM
Znaci ako prodjes sve dobro je, ako padnes na jednom ides po svoje pare....
sistem 3/4
Ulog 5 KM, ima 4 kombinacije
4 para sa kvotama 1,5
Ako prodes sve parove ides po 16,8KM
Ako padnes na jednom ides po 4,2 KM
Ako padnes na dva.... pusha
Znaci, ako prodjes sve parove, bolji je sistem 3/4
Ako padas na jednom bolje je igrati sistem 2/4
Sad sta kome vise odgovara
Ulog 5KM, ima 6 komibnacija
4 para sa kvotama 1,5
Ako prodjes sve parove ides po 11,25 KM
Ako padnes na jednom ides po 5,65 KM
Ako padnes na dva ides po 1,88 KM
Znaci ako prodjes sve dobro je, ako padnes na jednom ides po svoje pare....
sistem 3/4
Ulog 5 KM, ima 4 kombinacije
4 para sa kvotama 1,5
Ako prodes sve parove ides po 16,8KM
Ako padnes na jednom ides po 4,2 KM
Ako padnes na dva.... pusha
Znaci, ako prodjes sve parove, bolji je sistem 3/4
Ako padas na jednom bolje je igrati sistem 2/4
Sad sta kome vise odgovara
- Globus
#4104 Re: Kladionica
To je dobro za mene i one koji uvijek padaju na jednom
Pokusat cu sutra taj sistem 4 para po 1.5 kvota tako nesto na 10 KM pa sta bude
mozda i dva razlicita sa slicnim kvotama po 10 oba ..samo cu vidjet da li cu 2/4 ili 3/4 vjerovatno 2/4 da se naviknem dobivat

- kurty
#4105 Re: Kladionica
Ej nemoj ti ganjat kvotu 1,5... ja sam ti uzeo primjer sa tim kotama... niposto ne igrati na kvotu... Igras ono sta mislis da ce biti i sta ti statistika kaze, pa makar kvota bila 4,50Globus wrote:To je dobro za mene i one koji uvijek padaju na jednom![]()
Pokusat cu sutra taj sistem 4 para po 1.5 kvota tako nesto na 10 KM pa sta bude
mozda i dva razlicita sa slicnim kvotama po 10 oba ..samo cu vidjet da li cu 2/4 ili 3/4 vjerovatno 2/4 da se naviknem dobivat
![]()
Kad sam stalno igrao ovaj sistem, znao sam pet puta na listicu imati sve kvote ppo 1,40, a zna se desit da si siguran u kvotu 3,5... Eh kad su vece kvote, sve je odmah drugacije....
Recimo kvote 2.00
na 2/4 na 10 km
sve prodjes ides po 40KM
padnes 1 ides po 20 km
padnes 2 ides po 6,7 km
na 3/4 na 10km
sve prodjes ides po 80 km
padnes na jedno ides po 20km
- Globus
#4106 Re: Kladionica
Ma znam necu .. al sutra cu 2/4 na cenera da vidim cisto kako to ide .. mislim znam sad objasnio si al da probam u praksi 
- kurty
#4107 Re: Kladionica
i moras paziti na one paravo, gdje pise "min. 3 kombinacije"
taj od "min 3 kombinacije" nece moci u sistem 2/4, jer sistem 2/4 se "vodi" kao dvije kombinacije...
u tom slucaju ili bjezati od tih parova,sto su minimalno tri kombinacije ili dodati jedan fixni
taj od "min 3 kombinacije" nece moci u sistem 2/4, jer sistem 2/4 se "vodi" kao dvije kombinacije...
u tom slucaju ili bjezati od tih parova,sto su minimalno tri kombinacije ili dodati jedan fixni
-
elSaik
#4108 Re: Kladionica
Ja sam večeras rekao, od sada na listić ide samo oba daju gol i više golova u druogom poluvremenu. Eventualno, pikX. Oni Francuzi koda ne napadaju u prvom nikako. 
- Globus
#4109 Re: Kladionica
A to znam par puta mi se desilo to .. i islo mi na zivce kad moram u kladionici trazit par a ne moze se nista izbacit ... tako da vodim racuna o tome ..kurty wrote:i moras paziti na one paravo, gdje pise "min. 3 kombinacije"
- kurty
#4110 Re: Kladionica
elSaik wrote:Ja sam večeras rekao, od sada na listić ide samo oba daju gol i više golova u druogom poluvremenu. Eventualno, pikX. Oni Francuzi koda ne napadaju u prvom nikako.
prosle godine, Atletico Madrid, Borusija D i jos jedan par, u 96% utakmica davali go ili primali u prvom...i tu sam fini parica dobio
-
elSaik
#4111 Re: Kladionica
A Ajax je jedne sezone, jal prošle, jal pretprošle, maltene svaku igrao oba daju gol.kurty wrote:elSaik wrote:Ja sam večeras rekao, od sada na listić ide samo oba daju gol i više golova u druogom poluvremenu. Eventualno, pikX. Oni Francuzi koda ne napadaju u prvom nikako.
prosle godine, Atletico Madrid, Borusija D i jos jedan par, u 96% utakmica davali go ili primali u prvom...i tu sam fini parica dobio
- kurty
#4112 Re: Kladionica
Kad detaljno pogledas statistiku....vidis tek kako na coravo igras... ima dosta tih parova...
Nego hajmo da se orginizujemo... 5 glava je pametnije od jedne... na nas se par udruzi i to je to
Nego hajmo da se orginizujemo... 5 glava je pametnije od jedne... na nas se par udruzi i to je to
- Sajo---:
#4113 Re: Kladionica
Planiram "petobu" staviti na
Dinamo - Temisvar - 1 - 1.4 (PP) i
Genoa - Valencia - x2 - 1.34
Dobitak je oko 90 KM.
Zasto ne i zasto da!???????
Dobitak je oko 90 KM.
- mp3sa
#4114 Re: Kladionica
Toronto Raptors at Orlando Magic ( Money Line) Orlando Magic Orlando
Memphis Grizzlies at Atlanta Hawks ( Money Line) Atlanta Hawks Atlanta
Utah Jazz at New Jersey Nets ( Money Line) Utah Jazz Utah
Los Angeles Lakers at Milwaukee Bucks ( Money Line) Los Angeles Lakers L.A. Lakers
Cleveland Cavaliers at Philadelphia 76ers (Spread) Cleveland Cavaliers -6 Cleveland Cavaliers -6
5 eura - dobar 25
Memphis Grizzlies at Atlanta Hawks ( Money Line) Atlanta Hawks Atlanta
Utah Jazz at New Jersey Nets ( Money Line) Utah Jazz Utah
Los Angeles Lakers at Milwaukee Bucks ( Money Line) Los Angeles Lakers L.A. Lakers
Cleveland Cavaliers at Philadelphia 76ers (Spread) Cleveland Cavaliers -6 Cleveland Cavaliers -6
5 eura - dobar 25
- karanana
#4115 Re: Kladionica
valencia da, ocigledno je. treba im bod da budu sigurni za prolaz jer ako izgube, onda ce vjerovatno zavrsiti treci. a bolji su tim od genove.Sajo---: wrote:Planiram "petobu" staviti na
Dobitak je oko 90 KM.
dinamo da, jer je bolji tim a ne jer ex-yu timovi tradicionalno zaseru u nakriticnijim utakmicama.
- Globus
#4116 Re: Kladionica
Valencia da ..ali Dinamo ne mogu nista reci igraju pred praznim tribinama .. a i nisam nesto za ex-yu timove u europi .. vjerovatno ce proci ali svugdje ima ali ...Sajo---: wrote:Planiram "petobu" staviti na
Dobitak je oko 90 KM.
- Globus
#4117 Re: Kladionica
Moj prijedlog je ajax-anderlecht X ... Samo zato sto je jedan tim iz Holandije a drugi iz Belgije i sto im X/X odgovara ... Ne mislim da ce biti nastimano nego jednostavno se nece truditi i to je to ..Mislim da Suarez nece igrati za Ajax .. takva je vijest jucer bila ..
-
lolo_lolo
#4118 Re: Kladionica
euroliga
partizan,cska su sigurni parovi
moguca iznenadjenja,i velike kvote-real,unikaha
- karanana
#4119 Re: Kladionica
prosla iznenadjenja.lolo_lolo wrote:euroliga
eto vam dinamo mrtvi.
-
lolo_lolo
#4120 Re: Kladionica
ma to su iznenadjenja samo po kvotama
jer 3,7 i 2,7 su pokloni pravi
real uz barcu ima trenutno najbolji ekipu,mozda cak i bolju od barce
pao je mnogo ofalio,ali ce i ove godine biti medju 4
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4121 Re: Kladionica
Ima al u kurcu. Sto u nedjelju ne dobi nekakvog drugoligashalolo_lolo wrote:ma to su iznenadjenja samo po kvotama
Veceras
Anderson, Kaukenas, Siskauskas under
Partizan under
Cska 1
Panationaikos 1
Najmanja kvota 1,35 te obori za stoju
Ovi grcki retardi su prosle sezone jednu jedinu utakmicu kuci izgubili od Montepascija u play offu i naravno i tad mi izbili pare
jebote i kladionica i sve
Savjet, od danas do kraja sezone Panationaikos utakmice kuci nece izgubit
Zivi bili pa vidjeli
-
lolo_lolo
#4122 Re: Kladionica
Prigioni
Llull
Bullock-medju 3 neevropska igraca u euroligi
Kaukenas-ne znam iz koje je ekipe dosao u real(mozda himki,ili neki klub iz istocne europe,ali je odlican suter,najolji igrac ekipe u kojoj je bio)
Vidal-ispomoc,slabija karika u ovoj ekipi
Hervelle-jedan od perspektivnijih centara u europi,pred njim je odlina karijera
Velickovic-najbolji mladi igrac europe
Garbajosa-ne treba rijeci trositi na ovog igraca
Reyes-medju 5 igraca na pozicijikrilnog centra
Spiegel-prosao sito i reseto europe,strasno iskustvo i najbolji igrac belgije
Lavrinovic-mozda i najbolji centar eurolige,odlican za 3 poena takodje
Ettore Messina
eto nadji mi kvalitetniji tim od ovoga,ne racunajuci barcu,jer su oni tu negdje
uz to imaju jednog od najboljih trenera u evropi,kojeg su trazile i neke nba ekipe
Llull
Kaukenas-ne znam iz koje je ekipe dosao u real(mozda himki,ili neki klub iz istocne europe,ali je odlican suter,najolji igrac ekipe u kojoj je bio)
Ettore Messina
uz to imaju jednog od najboljih trenera u evropi,kojeg su trazile i neke nba ekipe
-
vnm
#4123 Re: Kladionica
ima i efes na papiru bolju ekipu od unicaje, kao i roma od maroussija, pa smo vidjeli kako to zavrsi. romu sam juce skinuo pa pao na tottenham-city oba daju gol, a danas me zavali efes. 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4124 Re: Kladionica
Ako je Bulock medju tri neevropska igraca u euroligi onda fakatlolo_lolo wrote:Prigioni
Llull
Ettore Messina
Siena, Panatinaikos, Olimpiakos, a i CSKA su bara bara sa Realom, nekima bi dao prednost u udnosu na Real, a nekima ne. Sto se Barce tice, oni su ubjedljivo najjaca ekipa u Evropi, sto dokazuju iz utakmice u utakmicu.
Prava snaga Reala je u treneru, a sad hoce li izvuci maximum maximuma iz ekipe vidjecemo. Ja mislim da Real nece ni doci do final foura
-
lolo_lolo
#4125 Re: Kladionica
e to recimo nije tacno,jer je ta unikaha konstantna vec 3,4 godine,imaju istu ekipu,uz manje rotaciju,uvijek guraju medju 8,prosle ih je godine izbacio partizan,ali su prije dvije godine igrali final 4vnm wrote:ima i efes na papiru bolju ekipu od unicaje.
a efes je ekipa u rasulu,definitivno su ispali iz utrke za dalje takmicenje,i imaju puno slabiju ekipu
prije su bili puno bolji,nikolas,penn,hejslip,ali se sve to raspalo,pogotovo nakon odbijanja nekih njihovih glavnih igraca da idu u gostovanje u beograd(meni se cini)
medju 3 na pozicijama sutera,jel moze tako,sve u svemu,strasan igracAdmir_1984 wrote:Ako je Bulock medju tri neevropska igraca u euroligi onda fakatlolo_lolo wrote:Prigioni
Llull
Ettore Messina
uz to imaju jednog od najboljih trenera u evropi,kojeg su trazile i neke nba ekipe![]()
Uopste nema konstantu, mozda da udje medju 10. Kaukenas je doshao iz Siene i tamo je bio treca-cetvrta napadacka opcija (Mekintajr, Sato, Domercant). Tepic je imao bolje statistike od Velickovica.
Siena, Panatinaikos, Olimpiakos, a i CSKA su bara bara sa Realom, nekima bi dao prednost u udnosu na Real, a nekima ne. Sto se Barce tice, oni su ubjedljivo najjaca ekipa u Evropi, sto dokazuju iz utakmice u utakmicu.
Prava snaga Reala je u treneru, a sad hoce li izvuci maximum maximuma iz ekipe vidjecemo. Ja mislim da Real nece ni doci do final foura
kaukenas je svaku tekmu u ekipi u kojoj je igrao davao 10 i vise poena(ispade siena
novica je proglasen za mvp igraca eurolige,ako mi to mozes naci da je imao bolje statistike od novice,jer mi to zvuci nevjerovatno
novica je najzasluzniji sto je partizan usao medju 8,mislim da je imao nekih 15-ak poena po mecu u euroligi
ne bih se slozio da siena ima kvalitetan tim kao real,jer se tom istom realu ne mize desiti da kuci izgubio 25 razlike od barce
vidjeli smo veceras koja je ekipa kvalitetnija-pao-real
olimpijakos ima dobru ekipu,ali su neuigrani,preksinoc su jedva uzeli utakmicu na produzetke(jel ritas bio),koji i nije neki ekstra kvalitet,i kojeg je tu noc isla trica ko nikad u zivotu
cska je konstantan,ali mislim da su oni bez mesine losi,proci ce daleko,ali to nije ista ekipa kao sa starim trenerom
mislim da ti je izjava da real nece medju 4 malo nerealna,da si malo poletio tokom rasprave,ali nije ni bitno
po meni,barca,real,pao,olimpijakos su prva 4 ove godine