znam za iftar, al za sehur... ako nadjes, castit ce te sve hanumeIrish wrote:ima li kakav hadis o pripremi sehura za drugebijela wrote:selam hadzinici i od mene.
i samo da izjavim da odoh praviti pizzu i palacinke sa nutelom![]()
Ramazan, opet ;)
- bijela
#4101 Re: Ramazan, opet ;)
- wewa
#4102 Re: Ramazan, opet ;)
nemoj tako, ne grijesi duse - i meni ce skoro rodjendan, a evo me k'o rosa. u podnebijela wrote:kakvi bolan mladi,BHF_Manijak wrote:@wewaSad umjsto Paje,ti ulijeces kao moja potpora...Nema nam druge nego izmedju se da se branimoI Bijela,sta ti velis na ovo sve...Tesko nama mladima jel?!
![]()
wewa, ne nasjedaj na ovo, vidis da mu je i rodjendan a on bi da je jos mlad
- Irish
#4103 Re: Ramazan, opet ;)
eee, da ima..nocas bih ga trazila dok ga ne bih naslabijela wrote:znam za iftar, al za sehur... ako nadjes, castit ce te sve hanumeIrish wrote:ima li kakav hadis o pripremi sehura za drugebijela wrote:selam hadzinici i od mene.
i samo da izjavim da odoh praviti pizzu i palacinke sa nutelom![]()
(my favorite food)
- BHF_Manijak
#4104 Re: Ramazan, opet ;)
wewa wrote:nemoj tako, ne grijesi duse - i meni ce skoro rodjendan, a evo me k'o rosa. u podnebijela wrote:kakvi bolan mladi,BHF_Manijak wrote:@wewaSad umjsto Paje,ti ulijeces kao moja potpora...Nema nam druge nego izmedju se da se branimoI Bijela,sta ti velis na ovo sve...Tesko nama mladima jel?!
![]()
wewa, ne nasjedaj na ovo, vidis da mu je i rodjendan a on bi da je jos mlad
Ja se jos vidim u tinedzjerskom dobu,pa vi pricajte sta hocete
- bijela
#4105 Re: Ramazan, opet ;)
bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura
trebala bih ustati.
irish, wewa - kako pravite tijesto za pizzu? imam recept sa germom i sa pecivom? koje da izaberem?
hvala
trebala bih ustati.
irish, wewa - kako pravite tijesto za pizzu? imam recept sa germom i sa pecivom? koje da izaberem?
hvala
- bijela
#4106 Re: Ramazan, opet ;)
ja kad sam bila tinajdzer jedva sam cekala da budem odrasla i pametna
a vi - dakle, danasnja omladina - sve naopako,
rekla sam ja
rekla sam ja
-
HomeArt
#4107 Re: Ramazan, opet ;)
Ohoooo, dragom manijaku (cuj manijaku, c c c ) zelim svako dobro, jos puuuuno ramazana i dako dalje i tome slicno i...
umalo da zaboravim, da se repka plasira na evropsko
p.s. ove pizze u gluha doba necu da komentarisem, pa stvarno bijela
p.p.s maksuz selam hadzinici uz duboki naklon i postovanje
umalo da zaboravim, da se repka plasira na evropsko
p.s. ove pizze u gluha doba necu da komentarisem, pa stvarno bijela
p.p.s maksuz selam hadzinici uz duboki naklon i postovanje
Last edited by HomeArt on 18/08/2010 01:55, edited 1 time in total.
- wewa
#4108 Re: Ramazan, opet ;)
ja volim samo s germom, ali treba ti makar sahatak da fino nadodje - mozes li toliko cekati?bijela wrote:bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura![]()
trebala bih ustati.
hvala
- bijela
#4109 Re: Ramazan, opet ;)
ou maj Allahu!! moze li ista brze, ostat cemo bez sehurawewa wrote:ja volim samo s germom, ali treba ti makar sahatak da fino nadodje - mozes li toliko cekati?bijela wrote:bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura![]()
trebala bih ustati.
hvala
Last edited by bijela on 18/08/2010 01:56, edited 1 time in total.
- wewa
#4110 Re: Ramazan, opet ;)
ima, smrznute korebijela wrote:ou maj Allahu!! moze li ista brze, ostat cemo bez sehurawewa wrote:ja volim samo s germom, ali treba ti makar sahatak da fino nadodje - mozes li toliko cekati?bijela wrote:bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura![]()
trebala bih ustati.
hvala![]()
- BHF_Manijak
#4111 Re: Ramazan, opet ;)
Sta ces atara tetko,to ti je danas tako sa nama mladimabijela wrote:ja kad sam bila tinajdzer jedva sam cekala da budem odrasla i pametna
rekla sam ja
@Sahane,hvala!Da jos dozivimo mnogo mnogo ramazana,ovako svi skupa inshallah,jer je vrijednost dzemata neprocjenjiva,makar i ovako virtuelno,a ako Bog da nekad i uzivo da se svi dzematile iskupimo na iftaru!Bijelu cemo zaduzit da nam kuha,vidim snalazi se fino u tome,rodi je majka
- Irish
#4112 Re: Ramazan, opet ;)
i ja sa germom..samo za takav i znamwewa wrote:ja volim samo s germom, ali treba ti makar sahatak da fino nadodje - mozes li toliko cekati?bijela wrote:bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura![]()
trebala bih ustati.
hvala
moze i suhi-instant kvasac...
- Irish
#4113 Re: Ramazan, opet ;)
ma ja sam znala i ne cekati
, odnosno, domah razvuci i bila mi je isto dobra..moji nisu ni primjetili neku razliku
( jeste da se lakse razvlaci kad nadodje i omeksa ali nije velika razlika)
-
HomeArt
#4114 Re: Ramazan, opet ;)
iako mislim da nije bas pametno pizzu na sehuru jesti al et, vi mladi mozetebijela wrote:ou maj Allahu!! moze li ista brze, ostat cemo bez sehurawewa wrote:ja volim samo s germom, ali treba ti makar sahatak da fino nadodje - mozes li toliko cekati?bijela wrote:bojim se da cu zakasniti sa pravljenem sehura![]()
trebala bih ustati.
hvala![]()
nadam se da ti je friska germa, obavezno zakuhaj sa mlakom vodom i stavi otprilike kocku secera, tijesto na toplo mjesto i moralo bi nadoci za 45 minuta.
- Irish
#4115 Re: Ramazan, opet ;)
ili ovolilla wrote:ako imaš ovobijela wrote: ou maj Allahu!! moze li ista brze, ostat cemo bez sehura![]()
![]()
nadoći će za 10-15 min.

a ti homeArt ne podsjecaj na svoje umijece pravljenja pizze, koju usput receno ne probasmo
- BHF_Manijak
#4116 Re: Ramazan, opet ;)
Vidi brata Sahana sto je iskusan mashallah u kuhinjiHomeArt wrote: iako mislim da nije bas pametno pizzu na sehuru jesti al et, vi mladi mozete![]()
nadam se da ti je friska germa, obavezno zakuhaj sa mlakom vodom i stavi otprilike kocku secera, tijesto na toplo mjesto i moralo bi nadoci za 45 minuta.
Nego,i ja mislim da nije pametno Pizzu za sehur,Bijela zednit ces haos
- Irish
#4117 Re: Ramazan, opet ;)
dobar fazon! i ja to radim...ringlu doduse na 1-2 (sad ne bih znala koja je to temperatura) ali def. ubrzava proceshadzinica wrote: ima fazon
upali rrenu na 50 C
cim se zagrije,ugasi i stavi pokrivenu posudu sa tijestom..nadoci ce za 20 min
- wewa
#4118 Re: Ramazan, opet ;)
zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom
HomeArt - nije ti trebalo ovo javljanje, sad si obrao bostan
- BHF_Manijak
#4119 Re: Ramazan, opet ;)
Suho meso,sudjuka,sir bijeli,pizze,bilo koja vrsta sira,przeno,itd itd itd Obavezno izbjegavati za sehur!Ja sam prosle godine smazo pola pakovanja suhog mesa,kad nisam dehidriro do ifatarawewa wrote:zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom![]()
- wewa
#4120 Re: Ramazan, opet ;)
meni je mlijeko najgore - usta zagarantovano slijepljenaBHF_Manijak wrote:Suho meso,sudjuka,sir bijeli,pizze,bilo koja vrsta sira,przeno,itd itd itd Obavezno izbjegavati za sehur!Ja sam prosle godine smazo pola pakovanja suhog mesa,kad nisam dehidriro do ifatarawewa wrote:zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom![]()
HomeArt - nije ti trebalo ovo javljanje, sad si obrao bostan![]()
- Irish
#4121 Re: Ramazan, opet ;)
upravo posla pisati..ova prica o tijestu mi probudi ah, pa smazah zvrk sirnicewewa wrote:zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom![]()
(a planiram jos jedan
- Irish
#4122 Re: Ramazan, opet ;)
samo cu reci IZBJEGAVAJTE CHILLI ZA SEHUR!!!wewa wrote:meni je mlijeko najgore - usta zagarantovano slijepljenaBHF_Manijak wrote:Suho meso,sudjuka,sir bijeli,pizze,bilo koja vrsta sira,przeno,itd itd itd Obavezno izbjegavati za sehur!Ja sam prosle godine smazo pola pakovanja suhog mesa,kad nisam dehidriro do ifatarawewa wrote:zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom![]()
- BHF_Manijak
#4123 Re: Ramazan, opet ;)
Irish wrote:upravo posla pisati..ova prica o tijestu mi probudi ah, pa smazah zvrk sirnicewewa wrote:zedj je zagarantovana s pizzom - ali ja se ne smijem javljati, upravo smazah po' somuna s nutelom![]()
![]()
(a planiram jos jedan
Ovo tvoje "ah" me nasmija pravo
- Irish
#4124 Re: Ramazan, opet ;)
BHF_Manijak wrote: Ovo tvoje "ah" me nasmija pravoTako mojoj mami se probudi "ah" neki dan kad je zena ugledala tulume i baklave,pa kupi jedno po kile od oboje u Merkuru
moja mama pocesto ima te "ahove" ( a i vidi se na njoj), pa pojede 400 g. pite, 2 tulumbe i onda nonsalantno otvori svoju torbicu, izvadi tablet za mrsanje i elegantno ga zalije
- wewa
#4125 Re: Ramazan, opet ;)
i popije kafu s umjetnim zasladjivacem, jel to?Irish wrote:BHF_Manijak wrote: Ovo tvoje "ah" me nasmija pravoTako mojoj mami se probudi "ah" neki dan kad je zena ugledala tulume i baklave,pa kupi jedno po kile od oboje u Merkuru
ma ah ti je cudo...kad krene proganjat, ne meres ga se rijesiti
![]()
moja mama pocesto ima te "ahove" ( a i vidi se na njoj), pa pojede 400 g. pite, 2 tulumbe i onda nonsalantno otvori svoju torbicu, izvadi tablet za mrsanje i elegantno ga zalije