Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
Škobo Habu

#4101 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 27/02/2025 22:30
Koliko sam te shvatio, nase je da cekamo, pa sya bude, bude
Spremi se da bacaš lug u očima četnicima kako je to nekad davno preporučivao Alijin kompanjon - Omer Behmen.

Nisi ti ništa skont'o. Mi se ovdje ništa ni ne pitamo, već globalne sile.

Ili će EU preuzeti punu incijativu na Balkanu ili će imati novu Ukrajinu. Misliš da će NATO dozvoliti novu Ukrajinu na vratima EU?

Druga stvar, koga to srpska strana ima za saveznika?

Majku Srbiju i Rusiju. Što nije ništa neobično.
Mađarsku. Kao da je to neka novosti.

Kinu? Koliko vidim njih se to baš i ne tiče. Unutar EU? AfD i gomilu ekstremih desničara. Nek' je Dodiku i Vučiću sa srećom.

Vučiću, posebno, jer se za svoje vladavine uspio posvađati sa svima u komšiluku.
Last edited by Škobo Habu on 27/02/2025 22:38, edited 1 time in total.
SaraFina

#4102 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

Pročitajte samo ovaj drugi pasus: ovo hapšenje se desilo….

Ovo hapšenje desilo se u trenucima dok Narodna skupština RS razmatra usvajanje zakona kojim će biti zabranjen rad SIPA-e na području RS.
Pripadnici SIPA-e uhapsili su večeras u Banjoj Luci Marka Plavšića i Ljubana Vukovića koji su prije dva dana prijetili sutkinji Suda BiH Seni Uzunović, piše portal Istraga.ba.

Ovo hapšenje desilo se u trenucima dok Narodna skupština RS razmatra usvajanje zakona kojim će biti zabranjen rad SIPA-e na području RS.

Plavšić i Vuković su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH. Uhapšeni Plavšić je zet Dragana Kremenovića zvanog Puger, visokopozicioniranog kadra SNSD-a.

“Ni slučajno. Draga Seno, idi kući, napravi jednu kafu i polako razmisli. Gospodina Dodika možeš komotno da zaobiđeš. Mi smo spremni. Mi nju čekamo. Mile se ne smije dirati. To je zaštićena osoba. Ako si dirnuo u Milu kao u osinjak da si dirnuo. Molim te i zbog Srba, muslimana i Hrvata da ostanemo ljudi, prijatelji”, govorio je Ljuban Vuković na snimku.

“Imam neke poruke za sutkinju Senu, što sudi našeg predsjednika, da ne mislim ona da ćemo mi njega predati tako lako”, govori Plavšić.

Uhapšeni će sutra biti predati Tužilaštvu BiH, a postupajući tužilac će odlučiti i o eventualnom prijedlogu za pritvor.
MMM1977

#4103 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by MMM1977 »

sumirprimus wrote: 27/02/2025 22:33
Chmoljo wrote: 27/02/2025 22:27
sumirprimus wrote: 27/02/2025 22:21
Prijatelju imali smo institucije i zakone i 92ge jel tako.? Pa vikali nece ba.
Nema sansi :)
I sad ljudi zabranili rad tim istim institucijama u rs. Zakonom :lol:
nisu postojale institucije 1992. to prvo.

drugo, čak i priučeni birokrata zna da ovi zakoni nemaju pravnu snagu jer ne može se nešto zabraniti i rasformirati od strane NSRS ako ga sama NSRS nije donijela.

može jedino otvorenom silom.

sretno im sa tim.
Kako nisu? Imao si za pocetak republicki mup. I sud. Ministarstvo pravosudja.
I skupstinu. I isto se ovako srbi ponasali.
A ko sad aljo dobri reko za rat je potrebno dvoje.i nece.oni nidje.
Njima sila ne treba. Niti pravna tumacenja.Jer im ne treba nista od.fbih. samo im treba tampon zona. U ove danasnje amere ja se ne bih izdao previse, kao ni u eu da ce nam branit drzavnost silom.
Zato su tu madjari,.vjerovstno i neko od.rusa i srbijanskih sluzbi.
A sve te institucije minirane iznutra. Država bez ijedne institucije smo bili, JNA i peta kolona na sve strane, SDS naoružan do zuba.

Koji ti je q šta si preblijedio :D
korisnicki

#4104 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by korisnicki »

Prpa.ba wrote: 27/02/2025 22:19
GandalfSivi wrote: 27/02/2025 22:17 Upravo ovo. Skupstina PC-a je donijela odluku kao i bilo koju drugu. Sada je do VO-a ili Ustavnog suda da istu poniste jer je protivustavna. Nakon toga se mozd aktivirati tuzilastvo i SIPA i poceti postupati po odluci o protivustavnosti.

Postoji redosljed jebem mu misa, necemo nelegalno valjda postupati…
Nasa drzava nije dovoljno jaka i osposobljena da na ovakve stvari legalno reaguje proaktivno, pa mora reaktivno. Neka je sretno svim nadleznim donosiocima odluka. :thumbup:
:thumbup:
Upravo iz istog razloga se urušila Jugoslavija koja da je imala profesionalne institucije (JNA partijska vojska koju je pregazilo vrijeme i postala uhljebistan za podobne), te da je postojala vladavina prava, nebi se urušila ili bi to bilo bez rata.
sumirprimus

#4105 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 27/02/2025 22:36

Njima sila ne treba. Niti pravna tumacenja.Jer im ne treba nista od.fbih. samo im treba tampon zona. U ove danasnje amere ja se ne bih izdao previse, kao ni u eu da ce nam branit drzavnost silom.
šta si bolan imo? zastavu na Ist Riveru nam žena neka sašila jer nismo imali gdje da je izvezemo.
Imo si imo. Kakve takve. Ssd su fola.jace, s jacim kadrovima.
Samo sto se tad moglo vadit na neznanje i naivnost.
dale cooper

#4106 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 27/02/2025 22:32
dale cooper wrote: 27/02/2025 22:30 Jedina stvar koja mi je gora od ovih Dodikovih sranja je ova psihoza u koju pojedini upadnu nakon svakog njegovog postupka. :-) :|
tačno psihoza.

sutra kad ne bude ništa posebno, nikom ništa. vratiće se svojim pametovanjima i analizama. ne mogu se oteti utisku da neki uživaju u ovome. Hadžifejs sindrom.
Ma vidi, ne znam ko je šta prošao u ratu, svašta prolazi kroz glavu i razumijem strah ljudi. Ali jebote ne može ti život proći u strahu. Lik nas jebe
godinama istim metodama kao onaj boy who cried wolf u priči i svaki put nastane panika. Sad kad su ga konačno osudili i kad je vidljivo
u nikada nepovoljnjijoj poziciji, sad frka što je digao NSRS da izglasa što je izglasala. Pa je li ko očekivao išta drugo od njega? Ima jasna procedura
šta da se radi u ovakvoj situaciji i treba samo legalistički kroz institucije gurati kao i do sada. A šta ako se odluči na kako glupost i oružani
sukob? Pa neka se odluči i to ćemo riješiti kad i ako dođe do toga. Pa sukob...sukob. Milorad Dodik nije lik kojeg se treba bojati i povlađivati mu.
Jasno je da se takva taktika godinama svima obija o glavu.
Maliodmene

#4107 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Maliodmene »

Dje nam je Senad i vandredni CD, ovako bas dosadno
Malisa11

#4108 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Malisa11 »

"Acknowledge" u ovom kontekstu diplomatske komunikacije bliže je značenju "primamo k znanju" nego "uvažavamo".
Razlozi:
U diplomatskom jeziku "acknowledge" često znači samo formalno priznanje da je nešto primljeno/dogodilo se, bez izražavanja stava o tome
"Uvažavamo" bi na engleskom bilo jače izraženo, npr. sa "we respect" ili "we accept"
Ovo je tipična diplomatska formulacija gdje se samo potvrđuje da su upoznati sa presudom, bez ulaženja u meritum ili izražavanja stava o njoj
Dakle, precizniji prevod bi bio:
"Mi primamo k znanju današnju presudu Suda Bosne i Hercegovine koja se odnosi na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika."
sumirprimus

#4109 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sumirprimus »

MMM1977 wrote: 27/02/2025 22:39
Chmoljo wrote: 27/02/2025 22:27

nisu postojale institucije 1992. to prvo.

drugo, čak i priučeni birokrata zna da ovi zakoni nemaju pravnu snagu jer ne može se nešto zabraniti i rasformirati od strane NSRS ako ga sama NSRS nije donijela.

može jedino otvorenom silom.

sretno im sa tim.
A sve te institucije minirane iznutra. Država bez ijedne institucije smo bili, JNA i peta kolona na sve strane, SDS naoružan do zuba.

A sad nisu? Do juce nam osmica bio direktor.
Sad je druga igra. igra mirnog razdruzenja.
MMM1977

#4110 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by MMM1977 »

sumirprimus wrote: 27/02/2025 22:41
MMM1977 wrote: 27/02/2025 22:39

A sad nisu? Do juce nam osmica bio direktor.
Sad je druga igra. igra mirnog razdruzenja.
Ma kakvi bolan, sve ok.
MMM1977

#4111 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by MMM1977 »

Maliodmene wrote: 27/02/2025 22:40 Dje nam je Senad i vandredni CD, ovako bas dosadno
Imaš na BHT, Maja Milinković izdala novi album
SaraFina

#4112 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 27/02/2025 22:40
dale cooper wrote: 27/02/2025 22:30 Jedina stvar koja mi je gora od ovih Dodikovih sranja je ova psihoza u koju pojedini upadnu nakon svakog njegovog postupka. :-) :|
tačno psihoza.

sutra kad ne bude ništa posebno, nikom ništa. vratiće se svojim pametovanjima i analizama. ne mogu se oteti utisku da neki uživaju u ovome. Hadžifejs sindrom.
Ma vidi, ne znam ko je šta prošao u ratu, svašta prolazi kroz glavu i razumijem strah ljudi. Ali jebote ne može ti život proći u strahu. Lik nas jebe
godinama istim metodama kao onaj boy who cried wolf u priči i svaki put nastane panika. Sad kad su ga konačno osudili i kad je vidljivo
u nikada nepovoljnjijoj poziciji, sad frka što je digao NSRS da izglasa što je izglasala. Pa je li ko očekivao išta drugo od njega? Ima jasna procedura
šta da se radi u ovakvoj situaciji i treba samo legalistički kroz institucije gurati kao i do sada. A šta ako se odluči na kako glupost i oružani
sukob? Pa neka se odluči i to ćemo riješiti kad i ako dođe do toga. Pa sukob...sukob. Milorad Dodik nije lik kojeg se treba bojati i povlađivati mu.
:thumbup: Svaka čast.
Peacean

#4113 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Stanivuković protiv zakona usvojenih u NSRS-u: Šta sutra, mir je granica koja se ne smije preći
A da ovo nije namještanje transfera vlasti na juniora, dodik pravi belaj pa se ovaj uzdiže kao glas razuma :D
Naslovnica

#4114 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Naslovnica »

Maliodmene wrote: 27/02/2025 22:40 Dje nam je Senad i vandredni CD, ovako bas dosadno
Murate Šabane, nemoj Šabane
kamberovica polje

#4115 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kamberovica polje »

Peacean wrote: 27/02/2025 22:44
Stanivuković protiv zakona usvojenih u NSRS-u: Šta sutra, mir je granica koja se ne smije preći
A da ovo nije namještanje transfera vlasti na juniora, dodik pravi belaj pa se ovaj uzdiže kao glas razuma :D
Ili junior zauzima pole position i priprema se za stvaranje vakuma.
palermo

#4116 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 27/02/2025 22:38
palermo wrote: 27/02/2025 22:30
Koliko sam te shvatio, nase je da cekamo, pa sya bude, bude
Spremi se da bacaš lug u očima četnicima kako je to nekad davno preporučivao Alijin kompanjon - Omer Behmen.

Nisi ti ništa skont'o. Mi se ovdje ništa ni ne pitamo, već globalne sile.

Ili će EU preuzeti punu incijativu na Balkanu ili će imati novu Ukrajinu. Misliš da će NATO dozvoliti novu Ukrajinu na vratima EU?

Druga stvar, koga to srpska strana ima za saveznika?

Majku Srbiju i Rusiju. Što nije ništa neobično.
Mađarsku. Kao da je to neka novosti.

Kinu? Koliko vidim njih se to baš i ne tiče. Unutar EU? AfD i gomilu ekstremih desničara. Nek' je Dodiku i Vučiću sa srećom.

Vučiću, posebno, jer se za svoje vladavine uspio posvađati sa svima u komšiluku.
Bogami sam sve shvatio. Nase.je da cekamo sya ce nam Allah dzelesanum aka med.zajednica odrediti.
dale cooper

#4117 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 27/02/2025 22:44

tačno psihoza.

Ja fakat nisam sklon toj ratnoj priči i sukobima, naprotiv ježim se od toga. Ali dokurčila brate više ova zajebancija i psihoza od Dodikovih
ratnih prijetnji.
MMM1977

#4118 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by MMM1977 »

Ja sam prije 7-8 mjeseci pisao neke stvari pa ste me ismijali na temi ali helem. Dodik je nadobuda seljačina i uvijek je uspijevao da protivnike doveze na svoj teren gdje nema premca. Prije 7-8 mjeseci se pristup promjenio i uzeli su ga na foru.

Zahvalimo jednoj finoj dami iz BiH koja nije u izvršnoj vlasti i nasim prijateljima iz UK. :bih:
L u c i f e r

#4119 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by L u c i f e r »

Users browsing this forum: 13dide12, __Z33__, A_A_AKCIJA, acuupo, addem, adv.K, arman1, Armin2013, arnel_, Ateista, axe22, bagsy, Better Man, BeYaZ, bit101, BosGrad, Bronco_Billy, bruclopez, Bullet Tooth Tony, bumbee, CharakterZnak, ChataDodajStaHoces, Chiefukan, CiCo_0, citroen xm, cobe_fks, Comandini, Crvena Tifoza, daario naharis, dado123, Daft Haruki, dert, detroit-mercy, Dilibus, dinoo1898, dinoze77, dnaxy, Dogmano, doktor78, donnie_darko, drag_gost, drogon2, dudlov, Ekvatorijal, el_bake007, emmir1, eventide, farenhajt983, farisxd, freakapotamus, frngla, giannibelif, haris0032, harka, Havarija!, hecim, Hercegoviina, hordash, ibizza, intro, izvrsni direktor, jagodicabobica123, jamaks, janje_, jasko_ja, Keminaraja, Kiki_Musampa, kimlija, komsinica_s_drugog, kory_galaktikos, L u c i f e r, Labirint, last mohicans, ljubijankic, los talibanos , Ludzak, madesa, mahiraga, Malisa11, Matijevic_Vlado, maximilijana, Mitsu_bitchy, mk ultra, mokhac, mond, motachjointa, NediM17, nekitamopd, neko94, neno968, neogzg, NEOPLAN, NeshoSA, nesquik, nikimostar, Nikola Testa, No Mind, no_sekirli, ovo_malo_duse, pa_djes_ba, Pale Rider, palermo, permanentan, Peryton_, pezzar, plava strijela, Rajsevlian, rambic, reboot, Rejhana, ReymondReddington, rimano, savez_napolje, Schumann, Sehro, seksi_ideje, seno_bh, shheff, ShnjaZZZ, sigh, Silentwish, Silvester071, sime_cipol, skaut_83, Snowman26, sofer, Sonron, Sovex, soxx, stativa, Styling, SuperHans, THEC, Top_Menager, Trgenbauer, Trippylandd, tutankamon88, ucenik1234, vendetta87, Vezirbh, VinBenzin, Vitezanin, XalleR., XE:D, xoklix, Yorkshire, Zavatoni and 565 guests

Sta je raje zbog hajvana na forumu :meza1:
SaraFina

#4121 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 27/02/2025 22:47

Ja fakat nisam sklon toj ratnoj priči i sukobima, naprotiv ježim se od toga. Ali dokurčila brate više ova zajebancija i psihoza od Dodikovih
ratnih prijetnji.
Sutra da ga neko pozove u Sarajevo kao sto je navodno želio, to bi se nastavilo kurciti i bahatiti istim intezitetom. Plus vrijedjali i omalovažavati. Ako se njemu nije popuštali, nije nikome. Plus svega pregovor s njim bilo kakav u vezi presude je lakrdija za državu u koju se kunemo. Znaci sami bi poništili državne institucije koje su donijele presudu i koje treba da je sprovedu.
Chloe
Photo mod

#4122 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chloe »

Naslovnica wrote: 27/02/2025 22:34
tačno psihoza.

Dočekali peteespeovci svojih 5 minuta
Naslovnica wrote: 27/02/2025 22:37
sumirprimus wrote: 27/02/2025 22:35 A sta vi nemate ptsp?
Nemam, šta će mi?!

Ako se šališ, nisi duhovit
Ako si ozbiljan, imaš veći problem od samog PTSP-a. :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4123 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

tačno psihoza.

upravo tako. kontali ljudi, on će samo tako klepiti ušima :D problem je što neće. ali još veći njegov problem je što sada opozicija čeka priliku da na transporteru dođu na vlast ko što je i on :D
dječak sa šibicama

#4124 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dječak sa šibicama »

U najboljem scenariju, Dodik pristane na presudu ne obavlja vise nijednu funkciju, opet ce biti glavni covjek za sve u RS i radice kao neki senator RS ili tako nesto, imace svoje ljude na pozicijama i opet ce SNSD vladati. Sada vjerujem da imaju jos vecu popularnost medju glasacima.

Maknuti ga je nemoguce, osim u zatvor. A to nece biti na zalost.
dale cooper

#4125 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 27/02/2025 22:50
dale cooper wrote: 27/02/2025 22:47

ratnih prijetnji.
Sutra da ga neko pozove u Sarajevo kao sto je navodno želio, to bi se nastavilo kurciti i bahatiti istim intezitetom. Plus vrijedjali i omalovažavati. Ako se njemu nije popuštali, nije nikome. Plus svega pregovor s njim bilo kakav u vezi presude je lakrdija za državu u koju se kunemo. Znaci sami bi poništili državne institucije koje su donijele presudu i koje treba da je sprovedu.
Ma nemaju ga šta zvati, on je osuđenik koji će u zatvor nakon čega ima zabranu bavljenja politikom 6 godina i tako se treba ponašati. On jednostavno
više nije politički sagovornik. Neka SNSD delegira nekoga drugoga ako hoće raspravu kako i šta dalje, ali isključivo u institucijama BiH.
Post Reply