Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#4101 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Ma ovo u vezi 50.000. Pola ih kao fol se vrati. To su ljudi vecinom koji su privremeno otisli kako sam razumio. Dok trajno status ne rijese. Ima naravno tu povratka penzionera ali nije toliko velik njihov broj. Tako sam shvatio kada sam pisao o tome na demografiji. Iznio sam mislim tada ovaj podatak, samo je bio manji broj kako se sjecam i za Njemacku samo. 30 i nesto hiljada ako se dobro sjecam.
Sanjarko

#4102 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

2016 godine.
insomnia78

#4103 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4104 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

moonca wrote:
animals wrote: samo sto puta uredjenije..
Tacno, ali kao penzioner sa umanjenim prihodima- mozes li ici u korak sa zivotnim stilom. :-)
naravno da možeš jer - moraš - kada si penzioner onda ti je životni stil penzioner(ski)

tako da kao penzioner možeš komotno imati penzioner(ski) životni stil
moonca

#4105 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

japin_mutapi wrote:
moonca wrote:
animals wrote: samo sto puta uredjenije..
Tacno, ali kao penzioner sa umanjenim prihodima- mozes li ici u korak sa zivotnim stilom. :-)
naravno da možeš jer - moraš - kada si penzioner onda ti je životni stil penzioner(ski)

tako da kao penzioner možeš komotno imati penzioner(ski) životni stil
Ne mislim da je to za svakoga prihvatljivo. :-)
insomnia78

#4106 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4107 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

moonca wrote:
razumijem, ali kako napisah možeš i moraš - mali prihodi = mali zahtjevi

a i priroda je neumoljiva, kao penzioner ne možeš ni pojest, ni popit ni guzit
možeš al` pomalo, pođahkad ... ono baš penzionerski
moonca

#4108 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

japin_mutapi wrote:
moonca wrote:
razumijem, ali kako napisah možeš i moraš - mali prihodi = mali zahtjevi

a i priroda je neumoljiva, kao penzioner ne možeš ni pojest, ni popit ni guzit
možeš al` pomalo, pođahkad ... ono baš penzionerski
Ako je penzioner pristojnog zdravlja - moze i te kako pojesti, kao i popiti i to 'trece' -- lopuze koriste plave bobe... :-) :lol:
animals

#4109 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
Cuna ti treba samo za pisanje..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4110 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
Koji?
insomnia78

#4111 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
Koji?
Ma ne znam kako se zove. Zaboravio sam. Onaj sto stalno mece neke propagandne slicice koje veze s mozgom nemaju
insomnia78

#4112 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nadzornik jebem li ga
moonca

#4113 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Zasto bas njega? :zoka:
Hendrix

#4114 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

insomnia78 wrote:Nadzornik jebem li ga
S cime se ti bavis u toj Francuskoj fakat? Ja evo ne mogu da vjerujem da neko zaposlen na zapadu ili zaposlen bilo gdje kad smo vec kod toga, uopste moze pisati 50 postova dnevno i biti svakoj temi poklopac...kako bolan? Otkrij nam tajnu? Imas li shefa, direktora... zenu...punicu?

Jebote ja pogledam koju temu tu i tamo i nekad napisem nesto a lik non stop svakom odgovara na 100 tema istovremeno...otkud ti vrijeme majstore? :?
insomnia78

#4115 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Vidis, ja sam se za Oto boriJo
Hendrix

#4116 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Da nisi kakav sekjuriti pa sjedis za stolom i pratis monitore 24h...a skladiste negdje u pizdi materinoj pa nema ziva roba...dosadno ono pravo bude?

Hocu i ja u tu Francusku ba jebo Njemacku...treba pratit statistiku postova dnevno i odakle, i tako mjeriti rahatluk u drzavi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4117 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Hendrix wrote:
insomnia78 wrote:Nadzornik jebem li ga
S cime se ti bavis u toj Francuskoj fakat? Ja evo ne mogu da vjerujem da neko zaposlen na zapadu ili zaposlen bilo gdje kad smo vec kod toga, uopste moze pisati 50 postova dnevno i biti svakoj temi poklopac...kako bolan? Otkrij nam tajnu? Imas li shefa, direktora... zenu...punicu?

Jebote ja pogledam koju temu tu i tamo i nekad napisem nesto a lik non stop svakom odgovara na 100 tema istovremeno...otkud ti vrijeme majstore? :?
Moze svako ako zeli i ako zna
muzicar_iz_parka

#4118 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

muha_sa wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Ja bi se prijavio na kurs za zavarivanje kod Muhe_sa pa da idemo Šveđanke zavarivati.
:D

Što se tiče poslova, rade ljudi svašta, normalno je da se kad kreneš od nule ne može sve imati odmah, ali ko radi na tome i postigne.
Opet najviše je do samih ljudi, bilo je nekih koji su i u ratnim uslovima dobro živjeli a ima nekih koji i pored x hiljada KM Eura Dolara ne mogu kraj sa krajem sastaviti
.
:-D može :D ima da sve redom zavarimo, probirac otirac :lol:

što se drugog tice tu si 100% u pravu :) sve je od covjeka do covjeka :) bogme sam mnoge naucio jer nikad nisam krio znanje i vazda sam im govorio da je jedina dozvoljena kradja kradja znanja :) pa bujrum :)
sa trojicom sam u kontaktu--evo ih ovdje rade i imaju milju ipo platu :thumbup: jedan otvorio samostalni obrt--momak vrijedan, po cijeli dan brusio i poliro varove al ga interesovalo zavarivanje :thumbup: kako Muha ide ovo-kako ono............. :? možeš li mi pokazat :? malo po malo i evo ga privatnik :thumbup:
a imaš duduka kojeg ništa živo ne zanima---njemu ocrtaj trasu--uvali mu krampu i lopatu i nek ožeže :D al i to neko mora :-)
Svaka čast. Bio sam odsutan par dana.
Nego kad ćemo na Šveđanke?;)
geralt

#4119 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by geralt »

insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
Imas vremena da sam sebi pripremas hranu = manje trosis na dostavu i restorane. Ne ides na posao svaki dan = manji troskovi goriva i amortizacije auta. U penziji neces kupovati nikakve nekretnine (ako nista zato sto ti banka nece dati kredit), tako da je taj rashod nula. Ne moras ganjati modu = nosis odjecu i obucu dok se ne poderu. Djeca ce se dotad odskolovati i (valjda) osamostaliti, tako da ni na njih vise nemas neke troskove.

Penzioner u BiH moze fino zivjeti sa 1000 KM mjesecno, i vrhunski sa 1500 KM.
stakasa

#4120 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

geralt wrote:
Imas vremena da sam sebi pripremas hranu = manje trosis na dostavu i restorane. Ne ides na posao svaki dan = manji troskovi goriva i amortizacije auta. U penziji neces kupovati nikakve nekretnine (ako nista zato sto ti banka nece dati kredit), tako da je taj rashod nula. Ne moras ganjati modu = nosis odjecu i obucu dok se ne poderu. Djeca ce se dotad odskolovati i (valjda) osamostaliti, tako da ni na njih vise nemas neke troskove.

A ljekovi, banje, posto je onaj mjerac tlaka...
muha_sa

#4121 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

muzicar_iz_parka wrote:
muha_sa wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Ja bi se prijavio na kurs za zavarivanje kod Muhe_sa pa da idemo Šveđanke zavarivati.
:D

Što se tiče poslova, rade ljudi svašta, normalno je da se kad kreneš od nule ne može sve imati odmah, ali ko radi na tome i postigne.
Opet najviše je do samih ljudi, bilo je nekih koji su i u ratnim uslovima dobro živjeli a ima nekih koji i pored x hiljada KM Eura Dolara ne mogu kraj sa krajem sastaviti
.
:-D može :D ima da sve redom zavarimo, probirac otirac :lol:

što se drugog tice tu si 100% u pravu :) sve je od covjeka do covjeka :) bogme sam mnoge naucio jer nikad nisam krio znanje i vazda sam im govorio da je jedina dozvoljena kradja kradja znanja :) pa bujrum :)
sa trojicom sam u kontaktu--evo ih ovdje rade i imaju milju ipo platu :thumbup: jedan otvorio samostalni obrt--momak vrijedan, po cijeli dan brusio i poliro varove al ga interesovalo zavarivanje :thumbup: kako Muha ide ovo-kako ono............. :? možeš li mi pokazat :? malo po malo i evo ga privatnik :thumbup:
a imaš duduka kojeg ništa živo ne zanima---njemu ocrtaj trasu--uvali mu krampu i lopatu i nek ožeže :D al i to neko mora :-)
Svaka čast. Bio sam odsutan par dana.
Nego kad ćemo na Šveđanke?;)
opravdano il ono nako--nešto ti se luftiralo :?

za mladjaHnu raju---bježanje iz škole sa casova iliti nedolazak na neki od casova smo zvali luftiranje :D jel se i sad tako rece :? :D
animals

#4122 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

stakasa wrote:
geralt wrote:

A ljekovi, banje, posto je onaj mjerac tlaka...
Penzioneri iz Austrije koji zive dolje, koliko sam ja upratio..
zive ljeti dolje i dok su zdravi..
zimi bjeze nazad ili ako su bolesni..
ljecenje im je besplatno u Austriji..
moonca

#4123 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Da , ako ne putuje i solidnog zdravlja. :-)
geralt

#4124 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by geralt »

moonca wrote:
Jbg, ko ocekuje da u starosti skace po Tenerifima i Tajlandu, njemu ni 10 000 nece biti dovoljno. Budimo realni, imas ljude i sa penzijama od 183 KM.
animals

#4125 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

moonca wrote:
Nasi penzioneri nisu putovali ni sa 20 godina, a kamoli da putuju u penziji..
Post Reply