Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Sanjarko
#4101 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ovo u vezi 50.000. Pola ih kao fol se vrati. To su ljudi vecinom koji su privremeno otisli kako sam razumio. Dok trajno status ne rijese. Ima naravno tu povratka penzionera ali nije toliko velik njihov broj. Tako sam shvatio kada sam pisao o tome na demografiji. Iznio sam mislim tada ovaj podatak, samo je bio manji broj kako se sjecam i za Njemacku samo. 30 i nesto hiljada ako se dobro sjecam.
- Sanjarko
#4102 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
2016 godine.
- insomnia78
#4103 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4104 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
naravno da možeš jer - moraš - kada si penzioner onda ti je životni stil penzioner(ski)moonca wrote:Tacno, ali kao penzioner sa umanjenim prihodima- mozes li ici u korak sa zivotnim stilom.animals wrote: samo sto puta uredjenije..
tako da kao penzioner možeš komotno imati penzioner(ski) životni stil
-
moonca
#4105 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne mislim da je to za svakoga prihvatljivo.japin_mutapi wrote:naravno da možeš jer - moraš - kada si penzioner onda ti je životni stil penzioner(ski)moonca wrote:Tacno, ali kao penzioner sa umanjenim prihodima- mozes li ici u korak sa zivotnim stilom.animals wrote: samo sto puta uredjenije..
tako da kao penzioner možeš komotno imati penzioner(ski) životni stil
- insomnia78
#4106 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4107 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
razumijem, ali kako napisah možeš i moraš - mali prihodi = mali zahtjevimoonca wrote:
Ne mislim da je to za svakoga prihvatljivo.
a i priroda je neumoljiva, kao penzioner ne možeš ni pojest, ni popit ni guzit
možeš al` pomalo, pođahkad ... ono baš penzionerski
-
moonca
#4108 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako je penzioner pristojnog zdravlja - moze i te kako pojesti, kao i popiti i to 'trece' -- lopuze koriste plave bobe...japin_mutapi wrote:razumijem, ali kako napisah možeš i moraš - mali prihodi = mali zahtjevimoonca wrote:
Ne mislim da je to za svakoga prihvatljivo.
a i priroda je neumoljiva, kao penzioner ne možeš ni pojest, ni popit ni guzit
možeš al` pomalo, pođahkad ... ono baš penzionerski
- animals
#4109 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuna ti treba samo za pisanje..insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4110 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koji?insomnia78 wrote:Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
- insomnia78
#4111 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne znam kako se zove. Zaboravio sam. Onaj sto stalno mece neke propagandne slicice koje veze s mozgom nemaju_BataZiv_0809 wrote:Koji?insomnia78 wrote:Mislio sam da je onaj austrijanac sa Sirije najbeskorisniji lik na ovom forumu al sam ze debelo zajebo. Ti si neprikosnoveni vladar besmisla.
- insomnia78
#4112 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nadzornik jebem li ga
-
moonca
#4113 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto bas njega? 
-
Hendrix
#4114 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
S cime se ti bavis u toj Francuskoj fakat? Ja evo ne mogu da vjerujem da neko zaposlen na zapadu ili zaposlen bilo gdje kad smo vec kod toga, uopste moze pisati 50 postova dnevno i biti svakoj temi poklopac...kako bolan? Otkrij nam tajnu? Imas li shefa, direktora... zenu...punicu?insomnia78 wrote:Nadzornik jebem li ga
Jebote ja pogledam koju temu tu i tamo i nekad napisem nesto a lik non stop svakom odgovara na 100 tema istovremeno...otkud ti vrijeme majstore?
- insomnia78
#4115 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidis, ja sam se za Oto boriJo
-
Hendrix
#4116 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da nisi kakav sekjuriti pa sjedis za stolom i pratis monitore 24h...a skladiste negdje u pizdi materinoj pa nema ziva roba...dosadno ono pravo bude?
Hocu i ja u tu Francusku ba jebo Njemacku...treba pratit statistiku postova dnevno i odakle, i tako mjeriti rahatluk u drzavi.
Hocu i ja u tu Francusku ba jebo Njemacku...treba pratit statistiku postova dnevno i odakle, i tako mjeriti rahatluk u drzavi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4117 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze svako ako zeli i ako znaHendrix wrote:S cime se ti bavis u toj Francuskoj fakat? Ja evo ne mogu da vjerujem da neko zaposlen na zapadu ili zaposlen bilo gdje kad smo vec kod toga, uopste moze pisati 50 postova dnevno i biti svakoj temi poklopac...kako bolan? Otkrij nam tajnu? Imas li shefa, direktora... zenu...punicu?insomnia78 wrote:Nadzornik jebem li ga
Jebote ja pogledam koju temu tu i tamo i nekad napisem nesto a lik non stop svakom odgovara na 100 tema istovremeno...otkud ti vrijeme majstore?
-
muzicar_iz_parka
#4118 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svaka čast. Bio sam odsutan par dana.muha_sa wrote:muzicar_iz_parka wrote:Ja bi se prijavio na kurs za zavarivanje kod Muhe_sa pa da idemo Šveđanke zavarivati.
![]()
Što se tiče poslova, rade ljudi svašta, normalno je da se kad kreneš od nule ne može sve imati odmah, ali ko radi na tome i postigne.
Opet najviše je do samih ljudi, bilo je nekih koji su i u ratnim uslovima dobro živjeli a ima nekih koji i pored x hiljada KM Eura Dolara ne mogu kraj sa krajem sastaviti.može
ima da sve redom zavarimo, probirac otirac
![]()
što se drugog tice tu si 100% u pravusve je od covjeka do covjeka
bogme sam mnoge naucio jer nikad nisam krio znanje i vazda sam im govorio da je jedina dozvoljena kradja kradja znanja
pa bujrum
![]()
sa trojicom sam u kontaktu--evo ih ovdje rade i imaju milju ipo platujedan otvorio samostalni obrt--momak vrijedan, po cijeli dan brusio i poliro varove al ga interesovalo zavarivanje
kako Muha ide ovo-kako ono.............
možeš li mi pokazat
malo po malo i evo ga privatnik
![]()
a imaš duduka kojeg ništa živo ne zanima---njemu ocrtaj trasu--uvali mu krampu i lopatu i nek ožežeal i to neko mora
Nego kad ćemo na Šveđanke?;)
- geralt
#4119 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imas vremena da sam sebi pripremas hranu = manje trosis na dostavu i restorane. Ne ides na posao svaki dan = manji troskovi goriva i amortizacije auta. U penziji neces kupovati nikakve nekretnine (ako nista zato sto ti banka nece dati kredit), tako da je taj rashod nula. Ne moras ganjati modu = nosis odjecu i obucu dok se ne poderu. Djeca ce se dotad odskolovati i (valjda) osamostaliti, tako da ni na njih vise nemas neke troskove.insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
Penzioner u BiH moze fino zivjeti sa 1000 KM mjesecno, i vrhunski sa 1500 KM.
- stakasa
#4120 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ljekovi, banje, posto je onaj mjerac tlaka...geralt wrote:Imas vremena da sam sebi pripremas hranu = manje trosis na dostavu i restorane. Ne ides na posao svaki dan = manji troskovi goriva i amortizacije auta. U penziji neces kupovati nikakve nekretnine (ako nista zato sto ti banka nece dati kredit), tako da je taj rashod nula. Ne moras ganjati modu = nosis odjecu i obucu dok se ne poderu. Djeca ce se dotad odskolovati i (valjda) osamostaliti, tako da ni na njih vise nemas neke troskove.insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
- muha_sa
#4121 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
opravdano il ono nako--nešto ti se luftiralomuzicar_iz_parka wrote:Svaka čast. Bio sam odsutan par dana.muha_sa wrote:muzicar_iz_parka wrote:Ja bi se prijavio na kurs za zavarivanje kod Muhe_sa pa da idemo Šveđanke zavarivati.
![]()
Što se tiče poslova, rade ljudi svašta, normalno je da se kad kreneš od nule ne može sve imati odmah, ali ko radi na tome i postigne.
Opet najviše je do samih ljudi, bilo je nekih koji su i u ratnim uslovima dobro živjeli a ima nekih koji i pored x hiljada KM Eura Dolara ne mogu kraj sa krajem sastaviti.može
ima da sve redom zavarimo, probirac otirac
![]()
što se drugog tice tu si 100% u pravusve je od covjeka do covjeka
bogme sam mnoge naucio jer nikad nisam krio znanje i vazda sam im govorio da je jedina dozvoljena kradja kradja znanja
pa bujrum
![]()
sa trojicom sam u kontaktu--evo ih ovdje rade i imaju milju ipo platujedan otvorio samostalni obrt--momak vrijedan, po cijeli dan brusio i poliro varove al ga interesovalo zavarivanje
kako Muha ide ovo-kako ono.............
možeš li mi pokazat
malo po malo i evo ga privatnik
![]()
a imaš duduka kojeg ništa živo ne zanima---njemu ocrtaj trasu--uvali mu krampu i lopatu i nek ožežeal i to neko mora
Nego kad ćemo na Šveđanke?;)
za mladjaHnu raju---bježanje iz škole sa casova iliti nedolazak na neki od casova smo zvali luftiranje
- animals
#4122 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Penzioneri iz Austrije koji zive dolje, koliko sam ja upratio..stakasa wrote:A ljekovi, banje, posto je onaj mjerac tlaka...geralt wrote:Imas vremena da sam sebi pripremas hranu = manje trosis na dostavu i restorane. Ne ides na posao svaki dan = manji troskovi goriva i amortizacije auta. U penziji neces kupovati nikakve nekretnine (ako nista zato sto ti banka nece dati kredit), tako da je taj rashod nula. Ne moras ganjati modu = nosis odjecu i obucu dok se ne poderu. Djeca ce se dotad odskolovati i (valjda) osamostaliti, tako da ni na njih vise nemas neke troskove.insomnia78 wrote:Sta je to penzionerski stil? Jesti se i dalje mora, racuni se moraju placati...
zive ljeti dolje i dok su zdravi..
zimi bjeze nazad ili ako su bolesni..
ljecenje im je besplatno u Austriji..
-
moonca
#4123 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da , ako ne putuje i solidnog zdravlja.Penzioner u BiH moze fino zivjeti sa 1000 KM mjesecno, i vrhunski sa 1500 KM.
- geralt
#4124 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jbg, ko ocekuje da u starosti skace po Tenerifima i Tajlandu, njemu ni 10 000 nece biti dovoljno. Budimo realni, imas ljude i sa penzijama od 183 KM.moonca wrote:Da , ako ne putuje i solidnog zdravlja.Penzioner u BiH moze fino zivjeti sa 1000 KM mjesecno, i vrhunski sa 1500 KM.
- animals
#4125 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nasi penzioneri nisu putovali ni sa 20 godina, a kamoli da putuju u penziji..moonca wrote:Da , ako ne putuje i solidnog zdravlja.Penzioner u BiH moze fino zivjeti sa 1000 KM mjesecno, i vrhunski sa 1500 KM.