Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.Kikibombona wrote:
Glas za Hadzikadica je glas za nadu. Glas za SDA i SDP je glas za propast. Tako stvari treba posmatrati.
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Banksy
#4101 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- Kikibombona
#4102 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nema veze, sve bude i prodje.seln wrote:Nisi zavrsio misao... za 14 godina 30 000.Kikibombona wrote:
Na narednim izborima 100 000. Za cetiri godine 150 000 - 200 000. Za 10 godina, ako razvoj bude pozitivan - 400 000.
U tebi izgleda umro mladalacki duh.
Treba pokusavati nove stvari. Covjecanstvo napreduje kada se mijenja. Najgore je odrzavati postojece stanje.
- Kikibombona
#4103 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Odlicno. Tako i treba.Banksy wrote:Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.Kikibombona wrote:
Glas za Hadzikadica je glas za nadu. Glas za SDA i SDP je glas za propast. Tako stvari treba posmatrati.
SDP je bolesna stranka i svaki glas za SDP doprinosi razvoju bolesti.
SDP je ogledalo bolesnog drustva.
Nama treba lijek a ja sam uvjeren da lijek moze doci jedino izvana, da li uz pomoc nasih ljudi koji nisu kontaminirani ili upotrebom sile Amerike i Evrope.
- seln
#4104 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kikibombona wrote:Nema veze, sve bude i prodje.seln wrote:Nisi zavrsio misao... za 14 godina 30 000.Kikibombona wrote:
Na narednim izborima 100 000. Za cetiri godine 150 000 - 200 000. Za 10 godina, ako razvoj bude pozitivan - 400 000.
U tebi izgleda umro mladalacki duh.Da se pita vas stare, vi nista ne bi mijenjali. Cekali bi do sudnjeg dana da od raka, side i bjesnila ozdravi SDP.
Treba pokusavati nove stvari. Covjecanstvo napreduje kada se mijenja. Najgore je odrzavati postojece stanje.
Vidio sam vec previse "novih" na politickoj sceni BiH.
Svaki put nesto "novo", neki "mladi i skolovani" kadrovi, neka "nova" politika..
i svaki put stari sistem uhljeba i laprdala.
- Banksy
#4105 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
... ili SDA projektom kreiranja njihove nove, kućne ljevice.Kikibombona wrote:Odlicno. Tako i treba.Banksy wrote:Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.Kikibombona wrote:
SDP je bolesna stranka i svaki glas za SDP doprinosi razvoju bolesti.
SDP je ogledalo bolesnog drustva.
Nama treba lijek a ja sam uvjeren da lijek moze doci jedino izvana, da li uz pomoc nasih ljudi koji nisu kontaminirani ili upotrebom sile Amerike i Evrope.
- Kikibombona
#4106 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Treba nastaviti pokusavati. Ja sam sebe tako bodrio kao klinac, kada bih posumnjao u neke svoje kvalitete. Samo nastavi, samo naprijed.seln wrote:Vidio sam vec previse "novih" na politickoj sceni BiH.
Svaki put nesto "novo", neki "mladi i skolovani" kadrovi, neka "nova" politika..
i svaki put stari sistem uhljeba i laprdala.
Najgore je odrzavati steceno stanje, zapasti u apatiju i letargiju, prihvatiti da ce do kraja nasih zivota vladati SDA i SDP. Da sam siguran u takav razvoj, sutra bih otisao iz ovog grada. Ima jos nesto sto me drzi, makar neka mala nada.
Vjerujem u nove generacije. Mi koji pamtimo rat smo kontaminirani do odredjene mjere - svi. Kada pogledam, koliko cesto u drustvu pricamo o jebenom ratu, to nije normalno. Ima tu neka dijagnoza. Djeca koja su rodjena poslije rata razmisljaju drugacije.
Pogledaj Nasu stranku. Vec 10 i kusur godina raste mic po mic. U pocetku se govorilo, razvaljuju ljevicu. Sada se vidi da od njih ima neka koristi. Ako nista, unose kulturu u politicki diskurs. Sada po prvi put jedna stranka insistira na programskim koalicijama, da se prvo dogovori sta raditi pa onda da se odredi ko ce raditi. Taman da ostane na prici, i to je neki iskorak u odnosu na prosle raspodjele fotelja. Ima tu pomaka, koliko god bili mali.
Hadzikadic nosi novu energiju i americke ideje. Zasto bi to odbacili? SDP ne nudi nista osim nastavka kopanja vlastite jame. Treba pokusavati, traziti nesto novo, jednom ce upaliti. Ako se predamo, ako kazemo, SDA i SDP do groba, bojim se da ce broj samoubistava dodatno porasti, uz napustanje BiH.
- Kikibombona
#4107 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SDA kucna ljevica su bila SDP i DF. Nista novo.Banksy wrote:... ili SDA projektom kreiranja njihove nove, kućne ljevice.
Vrijedi pokusati, bukvalno nemamo sta izgubiti. Ja cu uvijek izabrati nadu za zivot nego glasati za SDP zlocudni tumor.
- Banksy
#4108 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Naravno da su bili, ali oni su, odlaskom Lagumdžije i trošenjem Komšića, tu karijeru završili.Kikibombona wrote:SDA kucna ljevica su bila SDP i DF. Nista novo.Banksy wrote:... ili SDA projektom kreiranja njihove nove, kućne ljevice.
Vrijedi pokusati, bukvalno nemamo sta izgubiti.
Šta predlažeš, da probamo sad ovog novog SDA igrača?
- Ja_Ja
#4109 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Banksy to je obicna glupost i vjerujem da si svjestan toga. SDP gubi glasove ili ih dobija samo svojim radom. Nisam ja a vjerujem i veliki broj drugih ljudi odlucio da glasam za SDP pa onda za Hadzikadica nakon sto se on pojavio. Ja sam i prije njega odlucio da ne dam glas SDP-u. Manite se tih jeftinih floskula. Ako cemo tjerati mak na konac glas jednoj stranci uzima glas od druge, to je citava poenta izbora. Licno bez obzira koliko su mi stranke lijeve orijentacije blize dao bih svoj glas i KVALITETNOM kandidatu stranke desne orijentacije.Banksy wrote:Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.Kikibombona wrote:
- Banksy
#4110 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Banksy wrote:
Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.
- General War
#4111 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SDP i slicni i nisu neka steta, sve na drzavnoj sisi od rodzenja.Banksy wrote:Banksy wrote:
Glas za Hadžikadića je glas manje za SDP i slične. Tako stvari treba posmatrati.
- Kikibombona
#4112 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Strpljena ljudi. Za cetiri godine cemo govoriti da je glas za SDP bacen glas ili glas za SDA jer ce tada Hadzikadic imati vecu podrsku naroda.
Za cetiri godine ocekujem da ce Hadzikadic biti jaci od SDP-a i da ce se DF konacno ugasiti.
Za cetiri godine ocekujem da ce Hadzikadic biti jaci od SDP-a i da ce se DF konacno ugasiti.
- drag_gost
#4113 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sta predlazes, da narod uradi nesto pametno i glasa za Hadzikadica?Banksy wrote:Naravno da su bili, ali oni su, odlaskom Lagumdžije i trošenjem Komšića, tu karijeru završili.Kikibombona wrote:SDA kucna ljevica su bila SDP i DF. Nista novo.Banksy wrote:... ili SDA projektom kreiranja njihove nove, kućne ljevice.
- General War
#4114 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Poceo si ko sa kurdima, kod ociju ne vidis...izborni rezultati ne zavise od naroda, vidis sta se desilo.Kikibombona wrote:Strpljena ljudi. Za cetiri godine cemo govoriti da je glas za SDP bacen glas ili glas za SDA jer ce tada Hadzikadic imati vecu podrsku naroda.
- Kikibombona
#4115 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sto se tice izbora, dobro sam prognozirao. Rekao sam da ce Hadzikadic dobiti 50 000. Rekao sam da Zeljko prolazi ali ne i Rumeni. Prognozirao sam rast NS itd. Dakle, sve uspjesne prognoze.General War wrote:Poceo si ko sa kurdima, kod ociju ne vidis...izborni rezultati ne zavise od naroda, vidis sta se desilo.Kikibombona wrote:Strpljena ljudi. Za cetiri godine cemo govoriti da je glas za SDP bacen glas ili glas za SDA jer ce tada Hadzikadic imati vecu podrsku naroda.
SDP je mrtva stranka, nema nove energije, nove ideje, nove inteligencije. Politicki fosili i robotizirani klonovi Zlatka Lagumdzije poput Denisa Becirevica, Sase Magazinovica i Damira Masica.
Ako Hadzikadic sastavi stranku sa cestitim i energicnim ljudima, nema dileme da za cetiri godine prestize SDP po broju glasova.
Nadam se da ce se DF do tada ugasiti ili pasti na nivo SzBiH.
- General War
#4116 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Predikcije nisu problem, rezultat je problem.Kikibombona wrote:Sto se tice izbora, dobro sam prognozirao. Rekao sam da ce Hadzikadic dobiti 50 000. Rekao sam da Zeljko prolazi ali ne i Rumeni. Prognozirao sam rast NS itd. Dakle, sve uspjesne prognoze.General War wrote:Poceo si ko sa kurdima, kod ociju ne vidis...izborni rezultati ne zavise od naroda, vidis sta se desilo.Kikibombona wrote:Strpljena ljudi. Za cetiri godine cemo govoriti da je glas za SDP bacen glas ili glas za SDA jer ce tada Hadzikadic imati vecu podrsku naroda.
Za cetiri godine ocekujem da ce Hadzikadic biti jaci od SDP-a i da ce se DF konacno ugasiti.![]()
SDP je mrtva stranka, nema nove energije, nove ideje, nove inteligencije. Politicki fosili i robotizirani klonovi Zlatka Lagumdzije poput Denisa Becirevica, Sase Magazinovica i Damira Masica.
Ako Hadzikadic sastavi stranku sa cestitim i energicnim ljudima, nema dileme da za cetiri godine prestize SDP po broju glasova.
Nadam se da ce se DF do tada ugasiti ili pasti na nivo SzBiH.
bojim se da mi nemamo toliko vremena za cekanje.
- Kikibombona
#4117 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vrijeme nije pocelo a nece ni stati sa nama. Zivot ce se nakon nas nastaviti ko zna koliko stotina, hiljada ili miliona godina.General War wrote:Predikcije nisu problem, rezultat je problem.
bojim se da mi nemamo toliko vremena za cekanje.
Bosnjaci, Srbi i Hrvati ce postojati jos stotinama godina. BiH ce zivjeti jos dugo.
A koliko ima vremena za mene i tebe, to je vec druga stvar. Nama vrijeme curi.
Pogledaj 20 godina unazad. Napredak je primjetan, ali je s obzirom na vremenski period veoma mali. Prije 20 godina je bilo nezamislivo na politickoj sceni imati opcije poput Nase stranke ili Platforme za progres. To je dokaz da se stvari mijenjaju. Bice toga jos vise. Narod se sporo mijenja.
Za BiH i bosanske narode ce doci bolja vremena. Koliko ce nam trebati, 5, 10 ili 50 godina, zavisi od raznih faktora.
Siguran sam da ljudi poput Hadzikadica mogu ubrzati razvoj BH drustva.
Glas za SDA i SDP, za njihov otpad, je glas za stagnaciju ili propadanje.
- General War
#4118 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prije 20 godina si imao OHR i aktivnu MZ koji je buldozerom micao sve koji su na putu...prije 20 godina si imao i bolje ekonomske pokazatelje i u mnogim stvarima Bih je bila i ispred hrvatske sto se tice prikljucenja Eu, Srbja i hrvatska u defanzivi...neuporedivo.Kikibombona wrote:Vrijeme nije pocelo a nece ni stati sa nama. Zivot ce se nakon nas nastaviti ko zna koliko stotina, hiljada ili miliona godina.General War wrote:Predikcije nisu problem, rezultat je problem.
bojim se da mi nemamo toliko vremena za cekanje.![]()
Bosnjaci, Srbi i Hrvati ce postojati jos stotinama godina. BiH ce zivjeti jos dugo.
A koliko ima vremena za mene i tebe, to je vec druga stvar. Nama vrijeme curi.![]()
Pogledaj 20 godina unazad. Napredak je primjetan, ali je s obzirom na vremenski period veoma mali. Prije 20 godina je bilo nezamislivo na politickoj sceni imati opcije poput Nase stranke ili Platforme za progres. To je dokaz da se stvari mijenjaju. Bice toga jos vise. Narod se sporo mijenja.
Za BiH i bosanske narode ce doci bolja vremena. Koliko ce nam trebati, 5, 10 ili 50 godina, zavisi od raznih faktora.
Siguran sam da ljudi poput Hadzikadica mogu ubrzati razvoj BH drustva.
Glas za SDA i SDP, za njihov otpad, je glas za stagnaciju ili propadanje.
Naravno planeta ce se vrtiti i dalje, ali u bosni ce se ugasiti svjetlo...ako se ovako nastavi, a sve su prilike.
- tvojkomsija
#4119 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
@General slazem se. U onih par godina ono 2000. donacije i pomoc su stizale sa svih strana, jos uvijek se gradila drzava, pricalo se o Evropi. Sad smo definitivno vise izolovani, kao neki eksperiment nas posmatraju..
A sto se tice Hadikadica, mislim da mu nije prijeko potrebno da ulazi u koaliciju sa vec postojecim strankama.. Ima dovoljno veliku bazu vec sada, koja bi 2020 mogla masivno porasti, ako bude povlacio dobre poteze.
Naravno, i iseljavanje je veliki problem, sve vise ljudi odlazi, povlace sa sobom svoje prijatelje i poznanike. Nije ni cudno da se to desava, ne samo zbog ekonomije vec opcenito svakodnevne atmosfere.
Aktuelna je prica o izbornom zakonu, bojim se da bi se SDA i HDZ mogli dogovoriti, Hrvati dobiju izbornu jedinicu, prototip treceg entiteta, a SDA se ucvrsti u vlasti u drzavi..
A sto se tice Hadikadica, mislim da mu nije prijeko potrebno da ulazi u koaliciju sa vec postojecim strankama.. Ima dovoljno veliku bazu vec sada, koja bi 2020 mogla masivno porasti, ako bude povlacio dobre poteze.
Naravno, i iseljavanje je veliki problem, sve vise ljudi odlazi, povlace sa sobom svoje prijatelje i poznanike. Nije ni cudno da se to desava, ne samo zbog ekonomije vec opcenito svakodnevne atmosfere.
Aktuelna je prica o izbornom zakonu, bojim se da bi se SDA i HDZ mogli dogovoriti, Hrvati dobiju izbornu jedinicu, prototip treceg entiteta, a SDA se ucvrsti u vlasti u drzavi..
- General War
#4120 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa to i kazem, i koji ce ti qurac vise izbori...a eto samo pola mjeseca nakon izbora kakve se finte spremaju, a zamisli cetiri godine handrenja u glavu...a niko nema ni muda ni znanja da vraca kontrom...MH za koga sam i sam glasao da svi cukile glasaju za njega ne moze nista uraditi ako se legalise aparthejd koji vec postoji.tvojkomsija wrote:@General slazem se. U onih par godina ono 2000. donacije i pomoc su stizale sa svih strana, jos uvijek se gradila drzava, pricalo se o Evropi. Sad smo definitivno vise izolovani, kao neki eksperiment nas posmatraju..
- tvojkomsija
#4121 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sjecam se 2016. kad je SDA poprilicno lose prosla, izgubili nacelnicka mjesta u dosta gradova, Bakir izjavljuje ona sran*ja da je opcina Centar vaznija od ostalih opcina.. dok Srebrenicu gubi
Po Klixu dominirali komentari da im 2018. dolazi kraj, potop ovo ono, i nakon najgoreg mandata od nezavisnosti (14-18) i svih problema, opet uzmu 250 hiljada.. pad od par procenata u odnosu na 2014.
Nekad tacno mislim da je ovaj narod i zasluzio da bude bijeda, kad sebi ne zna pomoc, sta ocekuje od drugih?
U Njemackoj ekonomija cvijeta, nezaposlenost najmanja ikad, i prosle godine ih 75% izadje na izbore.. Oni da su u nasoj situaciji ja mislim da bi na prste mogao nabrojat one koji ne glasaju
Po Klixu dominirali komentari da im 2018. dolazi kraj, potop ovo ono, i nakon najgoreg mandata od nezavisnosti (14-18) i svih problema, opet uzmu 250 hiljada.. pad od par procenata u odnosu na 2014.
Nekad tacno mislim da je ovaj narod i zasluzio da bude bijeda, kad sebi ne zna pomoc, sta ocekuje od drugih?
U Njemackoj ekonomija cvijeta, nezaposlenost najmanja ikad, i prosle godine ih 75% izadje na izbore.. Oni da su u nasoj situaciji ja mislim da bi na prste mogao nabrojat one koji ne glasaju
- General War
#4122 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Narod sa 500 hiljada nevazecih listica, nebi trebao da bude prva asocijacija za krivca (makar na ovim izborima)...izbori su kompromitovani i pokradeni, koliko puta treba da se kaze da to bude jasno?tvojkomsija wrote:Sjecam se 2016. kad je SDA poprilicno lose prosla, izgubili nacelnicka mjesta u dosta gradova, Bakir izjavljuje ona sran*ja da je opcina Centar vaznija od ostalih opcina.. dok Srebrenicu gubi![]()
- Banksy
#4123 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Predlažem da se glasa direktno za SDA, umjesto za ove derivate. Poštenije je, a i praktičnije.drag_gost wrote:Sta predlazes, da narod uradi nesto pametno i glasa za Hadzikadica?Banksy wrote:Naravno da su bili, ali oni su, odlaskom Lagumdžije i trošenjem Komšića, tu karijeru završili.Kikibombona wrote:
SDA kucna ljevica su bila SDP i DF. Nista novo.
- drag_gost
#4124 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Predlazem da se glasa direktno za Hadzikadica umjesto za SDP, DF propast. Najpostenije je, a i jedno cisto.Banksy wrote: Predlažem da se glasa direktno za SDA, umjesto za ove derivate. Poštenije je, a i praktičnije.
- vatrogasac
#4125 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ono što je stvarnost je da mi imamo skoro iste ljude pod drugim imenom. SDA je bila preglomazna i od nje je najviše 'derivata' nastalo. Još od nestale MBO pa SzBiH pa SBB ili A-SDA ili PDA ili Narod i pravda ili ovaj Nezavisni blok. Na stranu što imamo konvertiranja na lokalnom nivou čak na relaciji SDA -SDP i obrnuto. Mogu nekako shvatiti kada neko 'preleti' iz BOSS-a u DF, ali iz DF-a u SDA to je baš očito. Nisam se jednom provalio pričajući sa nekom osobom za koju znam da je juče bila u toj i toj stranci da mi kaže....ne znam, nisam ja više sa njima nego sam sa tim i tim. Ja dok promijenim jedne cipele oni pet stranaka.Banksy wrote: Predlažem da se glasa direktno za SDA, umjesto za ove derivate. Poštenije je, a i praktičnije.