Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#4101 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a jesi se nasekirala.

ročišta su javna, dobar dio je parcijalno i sniman od medija. interna podjela rada je stvar tužilaštva, nikoga više. stranka može tražiti izuzeće po tačno određenim razlozima, ali to nije ovdje bilo, i opet organi odlučuju o tome. moglo je njih devet i pravilno uraditi. ali nije.

a razlog što ih je bilo devet je gnušanje i najvećih poltrona glavne da rade na ovome...
Čudna sorta

#4102 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

Muriz baš moćan čovjek. Mijenja tužioce, utiče na rad suda, oslobađa ubice... što ti je reći dobra organizacije urote. :lol:

Po pisanju na forumu, ja bih rekla da je izgleda prpa nastala, pa se izvrče i što je nemoguće izvrnuti, pa su baš počeli da se srozavaju... :thumbup:

Samo me brine što se @karakters ne javlja, haman se sprema, piše nam neki esej... :novine1:
Cherry-Cherry

#4103 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Kako su toliki tužioci uspjeli pobjeći od slučaja? Izuzeće može tražiti stranka u postupku i tužioc, ali postoje zakonski razlozi za izuzeće, a ne ja hoću, ja neću... Jesu li izmišljali bolovanja?
uglavnomja

#4104 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:a jesi se nasekirala.

ročišta su javna, dobar dio je parcijalno i sniman od medija. interna podjela rada je stvar tužilaštva, nikoga više. stranka može tražiti izuzeće po tačno određenim razlozima, ali to nije ovdje bilo, i opet organi odlučuju o tome. moglo je njih devet i pravilno uraditi. ali nije.

a razlog što ih je bilo devet je gnušanje i najvećih poltrona glavne da rade na ovome...

ne moze ih biti 9 nikako, dalida nije tuzitelj koji radi na jednom slucaju, njen posao je da nadgelda sve slucajeve ... znaci ona otpada, i usput, mozda moja formulacija nije tacna, ali ona nije ni promijenjena ni smijenjena niti se povukla ... niti ce

meris cato je otisao poslije napada memica na njega, koji su se nastavili i nakon odlaska: "Dženanov otac Muriz Memić krajem marta je pisao Regionalnoj advokatskoj komori Kantona Sarajevo pitajući da li „nečasna osoba može biti advokat“."

ivana i aida nisu na spisku tuzitelja tuzilastva :?
Cherry-Cherry

#4105 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Možda ne ažuriraju redovno stranicu. Pa neće čistačici iz tužilaštva dati da radi na slučaju.
uglavnomja

#4106 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Čudna sorta wrote:Muriz baš moćan čovjek. Mijenja tužioce, utiče na rad suda, oslobađa ubice... što ti je reći dobra organizacije urote. :lol:
1:

mediji su moc.
muriz je imao medije iza sebe (mislim da to sada pada ... vidjelo se juce)
ne zato sto ga vole ili mu vjeruju nego zato sto donosi klikove
i zato sto prica ono sto se prodaje, senzacionalizam, dalida i alisin hodza, i 100.000 maraka, sebija, bakir ... i budnjo ... i sve ostalo sto se vrti - sve je on rekao da mu je neko rekao
i to sve prolazi bez konsekvenci (ljudi nece da ih razvalci rekla-kazala pricama po novinama kao dalidu, merisa, alisu i ostalih 50+ ljudi, a nece vjerovatno ni na nesretnog covjeka)
zato se povlace

jer nema dalje, dokaza novih nema, nema nista ... zavrsna rijec na slucaju je bila murizova, kad je trazio osolobadjanje ljube
JThomas

#4107 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

svi navedeni su u neka doba išli. ivana je avanzovala na tužilaštvo bih, a aida je jedna od zamjenica. pogledaj bolje.
tripple_dubble

#4108 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

[quote=“Cudna sorta“]Samo me brine što se @karakters ne javlja, haman se sprema, piše nam neki esej... :novine1:
[/quote]
A zar ono nije, da kad te banuju na forumu, da te banuju na osnovu ip-adrese? :mrgreen:
Cherry-Cherry

#4109 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Zar je banovan? :D
tripple_dubble

#4110 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Ne znam, al' znam koji nick jeste :skoljka:

Umorih se vise od ponavljanja istih replika istim ljudima, zvucim k'o pokvarena ploca, pa se nasalih malo ;)
Čudna sorta

#4111 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

uglavnomja wrote:mediji su moc.
muriz je imao medije iza sebe (mislim da to sada pada ... vidjelo se juce)
ne zato sto ga vole ili mu vjeruju nego zato sto donosi klikove
i zato sto prica ono sto se prodaje, senzacionalizam, dalida i alisin hodza, i 100.000 maraka, sebija, bakir ... i budnjo ... i sve ostalo sto se vrti - sve je on rekao da mu je neko rekao
i to sve prolazi bez konsekvenci (ljudi nece da ih razvalci rekla-kazala pricama po novinama kao dalidu, merisa, alisu i ostalih 50+ ljudi, a nece vjerovatno ni na nesretnog covjeka)
zato se povlace

jer nema dalje, dokaza novih nema, nema nista ... zavrsna rijec na slucaju je bila murizova, kad je trazio osolobadjanje ljube
Je li ti stvarno misliš da će neko povjerovati da je sud pod uticajem medija oslobodio ubicu? Kakvi klikovi, senzacionalizam, i šta si već sve napisao, ne razumijem baš... Svašta stvarno... ti si baš onako, da se ne izrazim drugačije, malo ograničen, ako je suditi po postovima koje pišeš ovdje.

Jedno je sumnjati u Murizovu teoriju, ne slagati se sa nekim postupcima, pa i vjerovati na kraju da je bila saobraćajna nesreća a sasvim drugo je pisati tolike gluposti, izvrtati neke činjenice koje nikad niko nije osporio, niti doveo u pitanje. Što nisu pod uticajem medija više osudili Sefića, što nisu kaznili pomagače... kao tužilaštvo i sud brine šta će reći porodice žrtava i mediji, pa u skladu s tim donose presude. :lol:

A ja još gora pa i čitam šta pišeš.
tripple_dubble wrote:A zar ono nije, da kad te banuju na forumu, da te banuju na osnovu ip-adrese? :mrgreen:
Aha... nisam znala da se banuje po ip adresi, sad je sve jasno. :D Znači još koji dan ga/ih nema na temi. :oops: :D

A jadničak baš se potrudio, dva profila imao, toliko pisao, podržavao se s jednog pa drugog profila... nadam se da će ga ipak nekako nagraditi, zaslužio je. Nije ni njemu lako :cry: :D
kmirsad

#4112 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kmirsad »

Nije mi jasno, zašto je tema o Đenanu Memiču na Razno, a o Dragičeviču na Politici... :?
van Basten

#4113 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by van Basten »

Ima li gdje vidjeti spisak protiv koga je Muriz podnio krivicne prijave? Moglo bi biti interesantnih imena medju njih 45 ili koliko vec rece da je predao
vješalica

#4114 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

Definitivno jedna od zanimljivih stvari koju je iznio Muriz Memic je i ta da smetljar Seval Kovcaevic je trazio da on bude jedini strucnjak i vjestak
Pa pogledajte ozbiljne slucajeve saobr.udesa ko je vjestak i sve ce biti jasno.Doduse mozda ne maloumnicima ali normalnom svijetu itekako hoce
JThomas

#4115 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ja bi prije svega volio vidjeti presudu. a rekli su na prošlim protestima da će je staviti. pa vidimo koliko stvarno ima tih "slučajnih propusta", "nesposobnosti", "javašluka", promjena iskaza, promjena nalaza i tako dalje.
Cherry-Cherry

#4116 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

To su sve slučajni, nepovezani propusti, teoretičaru jedan. :oops:
Logovan

#4117 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Logovan »

Glasajte, glasajte, glasajte, glasajte, glasajte, glasajte, glasajte....
karakters

#4118 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Čudna sorta wrote:
tripple_dubble wrote:A zar ono nije, da kad te banuju na forumu, da te banuju na osnovu ip-adrese? :mrgreen:
Aha... nisam znala da se banuje po ip adresi, sad je sve jasno. :D Znači još koji dan ga/ih nema na temi. :oops: :D

A jadničak baš se potrudio, dva profila imao, toliko pisao, podržavao se s jednog pa drugog profila... nadam se da će ga ipak nekako nagraditi, zaslužio je. Nije ni njemu lako :cry: :D
Serlocima je uvijek sve jasno. Bas se fino u par vasih postova vidi nastanak i evolucija jedne klasicne ekstremno inteligentne serlocke teorije, kakve su inace sve i kakvih sam se nacitao na ovoj temi.

Nego, tripl dabl, de nam odgovori otkud tebi i Arijani Memic informacije o odbijenoj optuznici tuzilastva za ubistvo palicom, o kojoj si pisala nekoliko puta. Je li u pitanju da vas dvije ne kontate elementarnu razliku izmedju optuznice i prijedloga za pritvor ili je tuzilastvo stvarno podiglo optuznicu za ubistvo palicom, a sud je odbio? Kad je bila ta optuznica?
Cherry-Cherry

#4119 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Pa ti si to spominjao.
karakters

#4120 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Cherry-Cherry wrote:Pa ti si to spominjao.
Samo se referisuci na tripl dabl i Arijanu Memic.

Procitaj na temi ko prvi spominje tu optuznicu i njene detalje. Za nju sam cuo na temi od tripl dabl.

Nije valjda da su ti tako krupne stvari promakle?
Nadzorna_ploca

#4121 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Jeli fakat to ip adresa bila banovana :mrgreen:
Cherry-Cherry

#4122 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

karakters wrote:
Cherry-Cherry wrote:Pa ti si to spominjao.
Samo se referisuci na tripl dabl i Arijanu Memic.

Procitaj na temi ko prvi spominje tu optuznicu i njene detalje. Za nju sam cuo na temi od tripl dabl.

Nije valjda da su ti tako krupne stvari promakle?
I onda slijedi tvoja čuvena teorija o briljantnom zajebu tužilaštva od strane suda. :thumbup: :thumbup:
karakters

#4123 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Bilo bi bolje da prije toga uslijedi tripl dablin odgovor.
Cherry-Cherry

#4124 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

karakters wrote:Bilo bi bolje da prije toga uslijedi tripl dablin odgovor.
Ali hajde ti reci, zar nije devet tužioca izuzetno slaboumno? Mislim, nasjeli su kao budale, sud ih izlevatio, preveo žedne preko vode, jebo im mater :lol: :lol:
tripple_dubble

#4125 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:
Čudna sorta wrote:

Serlocima je uvijek sve jasno. Bas se fino u par vasih postova vidi nastanak i evolucija jedne klasicne ekstremno inteligentne serlocke teorije, kakve su inace sve i kakvih sam se nacitao na ovoj temi.

Nego, tripl dabl, de nam odgovori otkud tebi i Arijani Memic informacije o odbijenoj optuznici tuzilastva za ubistvo palicom, o kojoj si pisala nekoliko puta. Je li u pitanju da vas dvije ne kontate elementarnu razliku izmedju optuznice i prijedloga za pritvor ili je tuzilastvo stvarno podiglo optuznicu za ubistvo palicom, a sud je odbio? Kad je bila ta optuznica?
Molim JT da ti objasni, on je cini mi se pravnik, da ja sta ne pogrijesim. Evo nadjoh ovo na brzinu, a postavljala sam ovdje 687 puta razne linkove, izmedju ostalog i za odluku apelacionog u kojoj se navodi tacna hronologija slucaja. Ne znam koja je poenta, ali hajde, imas neki razlog da pominjes taj podatak, pa vidjet cemo koji je :)

http://nap.ba/new/vijest.php?id=26263
Locked