REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
PM72

#4101 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

dogtag wrote:
DonieBrasco wrote:Ja bih volio znati kakve instrukcije ima Covic iz Hrvatske, nadam se da ova pisma nece predstavljati problem da ce samo biti formalnost.

Covic je meni mutan lik, ne bi se iznenadio da od Bakira preko noci zatrazi nesto a da za uzvrat podrzi.
Imamo jednog "TROJANSKOG (čitaj srpskog) KONJA" :mrgreen: u Predsjedništvu i to znamo! Drugi je još upitnik i dobro je da ćemo konačno da razrješimo i tu dilemu!
Mladen je više nilski konj nego trojanski.
dogtag

#4102 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

PM72 wrote:
dogtag wrote:
DonieBrasco wrote:Ja bih volio znati kakve instrukcije ima Covic iz Hrvatske, nadam se da ova pisma nece predstavljati problem da ce samo biti formalnost.

Covic je meni mutan lik, ne bi se iznenadio da od Bakira preko noci zatrazi nesto a da za uzvrat podrzi.
Imamo jednog "TROJANSKOG (čitaj srpskog) KONJA" :mrgreen: u Predsjedništvu i to znamo! Drugi je još upitnik i dobro je da ćemo konačno da razrješimo i tu dilemu!
Mladen je više nilski konj nego trojanski.
:lol: :lol: :lol: .....Pravi Bosanski brdski ali neće da prizna :mrgreen:
palermo

#4103 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

Banksy wrote:
Da, izgleda da se traži pojedinačno izjašnjavanje, ali ne vidim kako MSP može na taj način ulaziti u strukturu i organizaciju državnih tijela i intervenirati na ovaj način. Ako ima nejasnoća, valjda se traži odgovor jednog Predsjedništva, jednog državnog organa, ne pojedinaca koji ga čine. A i ako se traži odgovor Predsjedništva, opet dolazimo na Ivanića koji donosi odluku. Ne znam, meni ovo ne miriše...
Ma meni se čini da zapravo ovdje za probosansku stranu nema gubitničke opcije. Čak i da sud kaže, ne može revizija iz proceduralnih razloga, neke su stvari sa ovim iz temelja promijenjene i teško će se vratiti nazad......najvažnije mi se čini da se pokazalo da je proaktivna politika mnogo bolja varijanta od defanzivne
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4104 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

asker wrote:
arzuhal wrote:
asker wrote:Jel Covic upravo rece da nece odgovarati na pismo pojedinacno, vec trazi da cijelo predsjednistvo odgovori kao institucija?
On veli da će da bude suzdržan po pitanju revizije presude i da želi da se postigne da Predsjedništvo BiH bude jendoglasno :mrgreen:
Jucer je Ivanic izjavio da je zabrinut, ili da je cudno, da salju 3 odvojena pisma. Ja sam to shvatio kao njegovo razocarenje.
Covic trenutno djeluje zbunjujuce, nije mi jasno sta ako insistira da se odluka donese jednoglasno?
Nema Čović šta da insistira, dobio je pisamce i treba da odgovori. Najavljivao je da će biti neutralan
iako mu je i to pravo šupački jer upravo se ovih dana Dačić verbalno ispovraćao po Stepincu i to je vrhunac
nekog hladnog rata diplomatije Srbija - Hrvatska.
PM72

#4105 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

HDZ-ovska govna iz BiH nisu isto kao i njihova sabraća iz Hrvatske.Oni iz hrvatskog HDZ-a non stop reže na Srbe i koriste svaku priliku da im zabibere.Ovi iz BiH su čitav rat imali talove sa četnicima a stara ljubav zaborava nema.
asker

#4106 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

It_is_a_Leclerc wrote: Bojim se da ćete to morati objasniti u prvom redu Sakibu Softiću koji je 17.2. izjavio - "Odluku o pokretanju revizije će donijeti gospodin Izetbegović nakon širih konsultacija".
O čemu se ovdje radi ? Naš agent nema pojma o svojim ovlastima ?

Cemu bolan vise mlacenje prazne slame?
Pa i pticama na grani je jasno da je Bakir ovdje kljucni igrac. Da nije on, ja bih ocekivao od bilo kojeg drugog clana predsjednistva iz reda Bosnjaka da uradi isto!
Ali pravno gledano na papiru ga nigdje nema. Eno na pismu autorizacije Beriz Belkic, nije Bakir i nije SDA. Sta to mijenja?
Svaki dan sve vise dokaza da je Sakib ovlasteni, tj nikad ponisteni/razvlasteni agent pred MSP. On je pijun, ikebana, ovlasten da preda zahtjev za reviziju, da nahrani kerove i nista ne dira. Drugi ce kolo vodit.

Zahtjev za reviziju presude ja ciljano predat u zadnjem roku, vrsni pravnici objasnili vise puta.
Prikupljanje dokaza, razradjivanje taktike, sakupljanje novca i ostalo se radilo godinama, ne u 2 sedmice mjeseca Feb.
Novi dokazi nisu objavljeni, nece ni biti, do onog trenutka kad se bude moralo. Vasvija Vidovic neku noc rece da i u obicnim procesima primjenjuje istu praksu. Drzis tuzenu stranu u neznanju i neizvjesnosti, i sa taktikom, i dokazima. Dajes im manje vremena za pripremu i halabuku.

Po prvi put od Dejtona ovo izgleda kao nesto promisljeno od strane probosanske/Bosnjacke politike. Sta trazite dlaku u jajetu?
arzuhal

#4107 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Bankrot! Image

11. Narodna skupština Republike Srpske traži od institucija na nivou BiH i Federacije BiH da ispune sve prethodne mjere iz pisma namjere koji su preduslov za realizaciju reformske agende na putu ka Evropskoj uniji.

http://www.rtvbn.com/3854651/ns-srpske- ... i-presude-
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4108 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Da, izgleda da se traži pojedinačno izjašnjavanje, ali ne vidim kako MSP može na taj način ulaziti u strukturu i organizaciju državnih tijela i intervenirati na ovaj način. Ako ima nejasnoća, valjda se traži odgovor jednog Predsjedništva, jednog državnog organa, ne pojedinaca koji ga čine. A i ako se traži odgovor Predsjedništva, opet dolazimo na Ivanića koji donosi odluku. Ne znam, meni ovo ne miriše...
Ma meni se čini da zapravo ovdje za probosansku stranu nema gubitničke opcije. Čak i da sud kaže, ne može revizija iz proceduralnih razloga, neke su stvari sa ovim iz temelja promijenjene i teško će se vratiti nazad......najvažnije mi se čini da se pokazalo da je proaktivna politika mnogo bolja varijanta od defanzivne
Pa naravno, sad su se oni počeli hvatati institucija po kojima su se redovno pišali , k'o nije to ništa kakve
institucije...Dodik uopće ne spominje otcijepljenje, žali se na paralelizam ,čeka da mu skinu sankcije,
operiše krajnike :D
Nurudin

#4109 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Nego, Ivanić i Čović kao da nisu još dobili pisma . Šta se dešava :lol:
Sara03

#4110 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Sara03 wrote:
Maraschino wrote:
Haj ti ziv bio na aparat dok ima slobodnih jer ce sada navala djikana.

Cuj djikan trazi od zrtve da se izvine dzelatu. Ne da vas takve treba tuziti nego vam ne dati mira dok ste zivi.
Leklerk zapravo govori o istom a da nije toga svjestan.

Samim donošenjem odluke o davanju punomoći iz 2002., SS postaje agent/zastupnik BiH pred Sudom, koja mu daje aktivnu legitimaciju, dakle ovlašćuje ga da pokreće sve pravne radnje u postupku ispred BiH kao njen zastupnik.

Bojim se da ćete to morati objasniti u prvom redu Sakibu Softiću koji je 17.2. izjavio - "Odluku o pokretanju revizije će donijeti gospodin Izetbegović nakon širih konsultacija".
O čemu se ovdje radi ? Naš agent nema pojma o svojim ovlastima ?
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.

Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.

A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.

Il' se praviš blesav, il' stvarno miješaš babe i žabe.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...

I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
arzuhal

#4111 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Sara03 wrote: I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Ma trola momački :mrgreen:
Sara03

#4112 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

arzuhal wrote:Bankrot! Image

11. Narodna skupština Republike Srpske traži od institucija na nivou BiH i Federacije BiH da ispune sve prethodne mjere iz pisma namjere koji su preduslov za realizaciju reformske agende na putu ka Evropskoj uniji.

OVO ... nego se hljeba najest ... :lol: :lol:
ušće

#4113 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

Sara03 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: O čemu se ovdje radi ? Naš agent nema pojma o svojim ovlastima ?
ODLUKA da se pokrene revizija i OVLAST da se ista pokrene nisu jedno te isto.

Odluka je bila političke prirode, jer i sam si (koliko me pamćenje služi) iznio tolike frustracije na račun BI, što je nakon sastanka u Vijećnici donio odluku (koja je usmene prirode) da se krene u postupak po vanrednom pravnom lijeku.

A pravo, tj. ovlaštenje da pokrene reviziju ima gospodin SS na osnovu punomoći iz 2002.

Il' se praviš blesav, il' stvarno miješaš babe i žabe.
I zaista je nedopustivo da ti prigovaraš i odlučuješ ko će šta komentarisati i da li je kvalifikovan za to, a da ni sam nisi načisto sa nekim stvarima ...

I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Niti se on pravi blesav niti mjenja žabe i babe on sračunato i vrlo inteligentno govori :

Ne pika se to ništa baboFikret nije potpisao niti dao odobrenje ,a dobro se zna ko je babo a ko Riđobradi ...
megaman4

#4114 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

Znaci o tome se citavo vrijeme radi, a to je sto je RS pred bankrotom? Zato i kmece citavo vrijeme jer se boje dogadjaja naroda. Ova revizija je njima manja briga od skorog bankrota.
Sara03

#4115 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

arzuhal wrote:
Sara03 wrote: I fino si me izignorisao sinoć ... Hvala.
Ma trola momački :mrgreen:
Ma jasno mi je. :D
Maraschino

#4116 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

13. Narodna skupstina Republike Srpske zahtjeva od MMF obecanu transu sredstava(ovo pod hitno) u protivnom snosit ce sve posljedice nefunkcionalnosti entiteta.

Kako ih(SzP) preCednik opet navuce :izet:
propuh1975

#4117 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

Nurudin wrote:Nego, Ivanić i Čović kao da nisu još dobili pisma . Šta se dešava :lol:
Oni cekaju da dobiju od nove administracije :lol: ovo Baketovo je od odlazece administracije ovo nepika :lol: imal neko da posalje par aparata za disanje u genocidnu skupstinu BANKROT pod tackom 11 :izet: :lol:
TheMule

#4118 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

RS ima jos par godina do potpunog bankrota, ako ne dodje lova od mmf-a. Dakle nisu bas blizu, ali ni daleko.
bh.tornjak

#4119 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

samo da podsjetim:

Postby bh.tornjak » 27/02/2017 16:32

republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
Ocekujte uskoro balvane i barikade... :wink:
ultrajvosa 1987

#4120 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ultrajvosa 1987 »

Mislim da bi bio red da se pojedinci povuku sa ove teme, jer vas spin i vase "znanje" sta je u pismima je ..."promasio kompletnu loptu". Mene bi bilo stid dalje gluposti valjati.
PM72

#4121 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Uplatiće im rusi lovu koju duguju BiH i mogu deverati do kraja godine...
megaman4

#4122 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

bh.tornjak wrote:

samo da podsjetim:

republicko sumski politicari nemaju vise niti jedne sarene laze u rukavu koju bi izvukli i narodu zamazali oci...
mogu prezivjeti jos dva max. tri mjeseca....onda ponor....sunovrat u ambis beznadja...
ovo je zadnji i ocajnicki potez......zategnuti sto vise...."nahajcati" narod....za ono sto je neizbjezno...
A neizbjezan je bankrot prvo RS-a a zatim i FBiH. Ove pare koje se ocekuju od Rusa su samo jednokratna pomoc za par mjeseci i onda kljuc u bravu. MMF pokazuje svima zube. Nisu racunali sa ovim, jer su mislili da su stranci obicne ovce. Polako im se sve odbija o glavu. A narod svakim danom sve vise odlazi.
bh.tornjak

#4123 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

megaman4 wrote:

Znaci o tome se citavo vrijeme radi, a to je sto je RS pred bankrotom? Zato i kmece citavo vrijeme jer se boje dogadjaja naroda. Ova revizija je njima manja briga od skorog bankrota.
ovde se radi o tome ko ce koga zavaliti...
Dodik i njegovi vs. SzP
jedni druge pokusavaju da navuku na tanak led...
Dodik svojom pricom pokusava da "nagovori" SzP da izadju iz vlasti (u koju bi se on uvalio)...a ovi pak svojim "patriotskim" busanjem u prsa zele da ogole Dodika i da ga maknu s vlasti u sumskoj...
revizjíja je za njih gotova stvar i oni to znaju tj. znaju da su tu nemocni ali pokusavaju iz svega toga da izvuku neku politicku korist ili premoc...
....i danasnja skupstina je bila samo jedna runda njihovog obracuna
artime

#4124 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by artime »

Pa zar oni uvijek ne kmeče pred MMFom? U prvoj polovini godini se busaju na svoje porijeklo i ljubav prema Srbiji, dok drugu polovinu bacaju ublehe da su spremni za novu transu i bacaju lopticu na federaciju i toboze se sastaju da se prodaju kao k..ve/ci :D
Acid25

#4125 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

bh.tornjak wrote:

samo da podsjetim:

Mislim da će se provući ove godine.
A za sljedeću nisam siguran. :izet:

Ugl. čim nestane love idu barikade.
Post Reply