Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
Bodkin
#4101 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Jos dva dana do novog ustava, bosne drzave bosnjaka i ostalih i vracanja prave zastave sa ljiljanima

- dale cooper
#4102 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da, ali šta je onda plan Bošnjaka, koja je politička vizija ove zemlje? Bez sumnje da se želi sačuvati cjelovita BiH i kaohAZNADAR wrote:Jarane, mi zivimo u maticnoj drzavi na 25%, a manjina diskriminisana na ostatku zemlje. Za nas je premija da nam se prizna jezik, i da se opstrukcije smanje.dale cooper wrote:
Ja prijatelju govorim za period prije samog rata i dešavanja u predsjedništvu SFRJ kao i na onoj famoznoj sjednici komunističke
partije gdje se pokazala sva bahatost i nipodoštavanje predstavnika ostalih naroda od strane Srba, što je bilo uvertira
za događaje koji su uslijedili, odnosno rat na ovim prostprima. Zašto? Jer su osjetili da su dovoljno brojni, jaki i da drže sve konce u rukama.
Igrali su po principu, jači - tlači. I uprkos svemu tome nisu ostvarili ni jedan od zacrtanih ciljeva. Tako da pokušavanje kopiranja
i jednog dijela njihovih monstruoznih planova nije neki temelj za građenje države na zdravim korijenima. Mislim da je odgovornost svih
naroda i njihovih izabranih predstavnika nakon ovog popisa da uspostave neki normalan dijalog i suradnjom dogovore makar minimum onoga
što je potrebno da bi ova zemlja profunkcionisala i krenula ka bržem putu Evropskih integracija. Mislim da je za nas sve to jedina nada
da nekada živimo u nekoj iole normalnoj i uređenoj državi.
Za ratnu opciju nemamo sanse cak i da smo vojno jaci jer ratna opcija podrazumijeva egzodus gubitnicke strane. A malo sutra bi mogli pred ocima svijeta u ovom vijeku na ovom kontinentu natjerati preko milion ljudi u bijeg. Proizvesti humanitarnu katastrofu i bez intervencije svijeta. Ratna opcija i jaci-tlaci nije moguca. Sta to inace Bosnjaci mogu vojno osvojiti u BiH, pobijediti a da prodje bez egzodusa? Ako uzmemo u obzir da su najjaci. Zato zaboravi na ratnu opciju u BiH jer rata ne moze biti. A ne moze biti jer ne moze biti pobjednika. I ujedno zaboravi na poredjenje sa Srbima u SFRJ i njihovu bahatost. Na samom pocetku sam rekao da su za nas premija neke stvari koje su oni u startu imali.
neko ko se izjasnio kao Bosanac to apsolutno podržavam. Ali pod kakvim uslovima? Kakva se zemlja želi stvoriti?
Kako uređena?
- mO k3
#4103 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Connaisseur Karlin wrote:Fudo387 wrote:Ovo je mali korak za Bosnju, ali veliki za Bosnu i Hercegovinu.Connaisseur Karlin wrote:
Pa niko da vas Bosanjaka nije konkretno objasnio kako ce rezultat doticnog popisa pomoci Bosanjcima u BiH.
Sad je samo nebo granica.Pa,objasnite kakomO k3 wrote:@ Karlin čuj Bošnjaci nemaju konkretan plan , 51%za sada
![]()
Sta je plan?
Nja nja nja sta je plan
-
hAZNADAR
#4104 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ja nisam ni tvrdio da je ovo spas, niti slavim. Mozes moje postove na ovoj temi sve procitati ako te interesuje.Connaisseur Karlin wrote:
Tvoje pitanje je besmislenoCenzus je od pocetka izmaipuliran
Bosanstvo je planski eliminirano na popisu
![]()
![]()
Meni je smijesno sto Bosnjaci nemaju konkretne ideje,plan i program vezan za cijelu BiH.
Kako ce vama rezlutat popisa pomoci ujediniti drzavu BiH ?Procenat vam nece pomoci
Procenti mi takodjer nista ne znace jer i dalje stoji RS.
Ali tvrdim da je narod sam, svojevoljno, svjesno,.. izabrao kako ce se zvati a da Bosanci nisu dvije decenije poduzeli nista niti su ikada bili politicka opcija, sa nekim planom, vizijom, strankom,...
Ali eto recimo da smo bili zlocesti i da je bosanstvo planski eliminisano - buni li se iko ovih dana oko toga? Ima li kakvog protesta? Jel ga bilo poslije samog popisa kada je bilo jasno sta stoji a sta ne stoji na listicu? Jeli ko za ove tri godine potegao debatu oko toga i optuzio,...?
I opet - kako, po cemu je Bosanac za nas bolja opcija i za BiH?
- Connaisseur Karlin
#4105 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne znate plan,nemate pojmamO k3 wrote:Connaisseur Karlin wrote:Pa,objasnite kakomO k3 wrote:@ Karlin čuj Bošnjaci nemaju konkretan plan , 51%za sada
![]()
Sta je plan?
Nja nja nja sta je plan
- Matzan
#4106 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Budalu ni
ni kući vodi. 
- Connaisseur Karlin
#4107 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ama,ista opcija nije postojala na popisuhAZNADAR wrote:Ja nisam ni tvrdio da je ovo spas, niti slavim. Mozes moje postove na ovoj temi sve procitati ako te interesuje.Connaisseur Karlin wrote:
Tvoje pitanje je besmislenoCenzus je od pocetka izmaipuliran
Bosanstvo je planski eliminirano na popisu
![]()
![]()
Meni je smijesno sto Bosnjaci nemaju konkretne ideje,plan i program vezan za cijelu BiH.
Kako ce vama rezlutat popisa pomoci ujediniti drzavu BiH ?Procenat vam nece pomoci
Procenti mi takodjer nista ne znace jer i dalje stoji RS.
Ali tvrdim da je narod sam, svojevoljno, svjesno,.. izabrao kako ce se zvati a da Bosanci nisu dvije decenije poduzeli nista niti su ikada bili politicka opcija, sa nekim planom, vizijom, strankom,...
Ali eto recimo da smo bili zlocesti i da je bosanstvo planski eliminisano - buni li se iko ovih dana oko toga? Ima li kakvog protesta? Jel ga bilo poslije samog popisa kada je bilo jasno sta stoji a sta ne stoji na listicu? Jeli ko za ove tri godine potegao debatu oko toga i optuzio,...?
I opet - kako, po cemu je Bosanac za nas bolja opcija i za BiH?
Popis nece poboljsati zivot Bosanjaka u BiH.
Danas,Bosnjaci nemaju pojma sta dalje sa drzavom BiH. Ne razumijem vas stav pripadnistva danasnjoj bosnjackoj politici koja upravo ugorzava Bosanjake u vlastitoj drzavi!?
-
hAZNADAR
#4108 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nisam ja handzar vec haznadarILVIIR wrote:
kolega handzar, doveo si me na ideju da u prvi post teme stavim linkove na sve buduce ozbiljne analize koje postavim na lvu temu, kao i na taj famozni post sa 25 stranice. ovako sad nakon svega treba se prisjetiti kako smo tacne i detaljne podatke vec u oktobru 2015. imali. sve se ispostavilo istinito, prije svega razlozi opstrukcije.
Nadam se da je OK sa tobom citiranje tvoje analize. Toliko je detaljna i ulozenog truda da je steta da stoji zaboravljena na nekoj stranici.
- General War
#4109 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
limeni wrote:Ah meraka citat ove salonce koji se predstavljaju kao "Bosanci"![]()
A svaka druga im je pljuvanje po Bosnjaku, BIH, Aliji, ARBIH, pripadnicima islamske vjeroispovjesti, da znate samo kako ste providni. 2013. godine je popis bio, vjerujem da je Bosnjaka danas vec 52%. Bosna i Hercegovina i Bosnjaci postaju ono sto su zasluzili svojom borbom i stradanjem u ratu, glavni faktor u BIH koji ce vuci domovinu prema EU i NATO savezu pomagajuci komsijama Srbima i Hrvatima. Meni su suze u ocima, u jednu ruku zbog radosti i nasa stradnja nisu bila uzalud a na drugu ruku od smijeha kako Radovanovi u rs-u placu i prizivaju putina i cara lazara![]()
Ljiljane Ljiljane najljepse si cvijece
rasti cvijetaj Bosna umrijet nece!!!
Zivio ALIJA i BOSANSKA Armija,
zivjela zivjela BOSNAAAAAAAA!!
- mO k3
#4110 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
@ Karlin dok vidim da nas vi pokušavate uvjeriti drugačije i dok kmečite iz svih rupa , sve mi je jasno 
-
hAZNADAR
#4111 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne sjedim na zatvorenim sjednicama bosnjackih politicara, intelektualnim secesijama, vojnom stabu,.. i sl.dale cooper wrote:
Da, ali šta je onda plan Bošnjaka, koja je politička vizija ove zemlje? Bez sumnje da se želi sačuvati cjelovita BiH i kao
neko ko se izjasnio kao Bosanac to apsolutno podržavam. Ali pod kakvim uslovima? Kakva se zemlja želi stvoriti?
Kako uređena?
Ali po svemu do sada je jasno da Bosnjaci zele cjelovitu BiH, ravnopravnost Bosnjaka na cijelom prostoru BiH, ulazak u NATO i EU, poboljsanje ekonomije i standarda,... plan neznam - karte u rukama nisu bas toliko jake pa da se ima plan, sve se svodi na onemogucavanje separatizma ili reakcija na pokusaje separatizma i otvorene diskriminacije.
Medjutim, to nije tema.
Tema je hebeni popis gdje neki slave procent vise a neki placu zbog procenta manje.
- Connaisseur Karlin
#4112 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma neee,ja pokusavam razumjeti vas stav: zasto podrzavate bosnjacku politiku izjasnjavanjem kao Bosanjak.mO k3 wrote:@ Karlin dok vidim da nas vi pokušavate uvjeriti drugačije i dok kmečite iz svih rupa , sve mi je jasno
Ja ne zivim u BiH,i pokusavam kako vi u BiH zamisljate svoju buducnost.
Ja sam strana drzavljanka,nisma cak ni rodjena u BiH,a vani zivim duze od perioda na Balkanu. Meni vase etnicko opredjeljenje apsolutno nista ne znaci,ali sam jednsotavno radoznala : Kako vi uopste zamisljate BiH, i koga vi podrzavate u dnaasnjoj BiH politici ( Srbi i Hrvati imaju vlro jasan,iako vrlo negativan stav).
-
hAZNADAR
#4113 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ama ma da i jeste bila opcija na listicu i narod razdragano zaokruzio Bosanac - po cemu je to bolja opcija i za nas i za BiH?Connaisseur Karlin wrote:
Ama,ista opcija nije postojala na popisuo tome pisem
Popis namece pitanja,o tome pisem od pocetka teme
![]()
Danas,Bosnjaci nemaju pojma sta dalje sa drzavom BiH. Ne razumijem vas stav pripadnistva danasnjoj bosnjackoj politici koja upravo ugorzava Bosanjake u vlastitoj drzavi!?
- Connaisseur Karlin
#4114 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bosnajci to zele,ali bosnjacka politika radi suprotno! Zasto podrzavate takvu bosnjacku politiku?hAZNADAR wrote:Ne sjedim na zatvorenim sjednicama bosnjackih politicara, intelektualnim secesijama, vojnom stabu,.. i sl.dale cooper wrote:
Da, ali šta je onda plan Bošnjaka, koja je politička vizija ove zemlje? Bez sumnje da se želi sačuvati cjelovita BiH i kao
Kako uređena?
Ali po svemu do sada je jasno da Bosnjaci zele cjelovitu BiH, ravnopravnost Bosnjaka na cijelom prostoru BiH, ulazak u NATO i EU, poboljsanje ekonomije i standarda,... plan neznam - karte u rukama nisu bas toliko jake pa da se ima plan, sve se svodi na onemogucavanje separatizma ili reakcija na pokusaje separatizma i otvorene diskriminacije.
Medjutim, to nije tema.
Tema je hebeni popis gdje neki slave procent vise a neki placu zbog procenta manje.
- Connaisseur Karlin
#4115 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ma mogle su biti postavljene obe opcije,a takvim opcijama se ne bi diskriminarala jedna grupa osoba koje su morale sebe upisati na cenzusu.hAZNADAR wrote:Ama ma da i jeste bila opcija na listicu i narod razdragano zaokruzio Bosanac - po cemu je to bolja opcija i za nas i za BiH?Connaisseur Karlin wrote:
![]()
- Edin H.
#4116 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa jeste mogao bi neko pomisliti da Bosna nije zemlja seljaka na brdovitom Balkanu, barem u jednom djeluhAZNADAR wrote:Ama ma da i jeste bila opcija na listicu i narod razdragano zaokruzio Bosanac - po cemu je to bolja opcija i za nas i za BiH?Connaisseur Karlin wrote:
![]()
- BHCluster
#4117 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Kakve ti tablete (ne)konzumiras?Connaisseur Karlin wrote:
![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
hAZNADAR
#4119 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tema je popis i izjasnjavanje. Nece ti upaliti skretanje sa pitanja po cemu je Bosanac spasonosan a Bosnjak poguban.Connaisseur Karlin wrote:
Bosnajci to zele,ali bosnjacka politika radi suprotno! Zasto podrzavate takvu bosnjacku politiku?
Last edited by hAZNADAR on 02/07/2016 21:30, edited 1 time in total.
- mO k3
#4120 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Connaisseur Karlin wrote:Ma neee,ja pokusavam razumjeti vas stav: zasto podrzavate bosnjacku politiku izjasnjavanjem kao Bosanjak.mO k3 wrote:@ Karlin dok vidim da nas vi pokušavate uvjeriti drugačije i dok kmečite iz svih rupa , sve mi je jasno![]()
Ja ne zivim u BiH,i pokusavam kako vi u BiH zamisljate svoju buducnost.![]()
Ja sam strana drzavljanka,nisma cak ni rodjena u BiH,a vani zivim duze od perioda na Balkanu. Meni vase etnicko opredjeljenje apsolutno nista ne znaci,ali sam jednsotavno radoznala : Kako vi uopste zamisljate BiH, i koga vi podrzavate u dnaasnjoj BiH politici ( Srbi i Hrvati imaju vlro jasan,iako vrlo negativan stav).
Sta te briga onda
- BHCluster
#4121 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa prema zakonu i Ustavu je popisni listic napravljen zato imas opciju Bosnjak, Srbin, Hrvat i Ostali upisas sta si pa to je valjda jasno.Connaisseur Karlin wrote:
Ma mogle su biti postavljene obe opcije,a takvim opcijama se ne bi diskriminarala jedna grupa osoba koje su morale sebe upisati na cenzusu.
-
hAZNADAR
#4122 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Napokon jedan odgovor - ma koliko bio blesav.Edin H. wrote:Pa jeste mogao bi neko pomisliti da Bosna nije zemlja seljaka na brdovitom Balkanu, barem u jednom djeluhAZNADAR wrote:
Ama ma da i jeste bila opcija na listicu i narod razdragano zaokruzio Bosanac - po cemu je to bolja opcija i za nas i za BiH?
OK, znaci sve se svodi na sta ce svijet pomisliti o nama i da ne ispadnemo seljaci.
Da cujemo ostale.
- dale cooper
#4123 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mene rezultati nisu nimalo iznenadili, ovo je bilo na nivou očekivanog. Duboko sam svjestan koliko je ova zemljahAZNADAR wrote:Ne sjedim na zatvorenim sjednicama bosnjackih politicara, intelektualnim secesijama, vojnom stabu,.. i sl.dale cooper wrote:
Kako uređena?
Medjutim, to nije tema.
podijeljena po nacionalno vjerskim linijama tako da mi je i iluzorno bilo očekivati da će se nekom magijom svi
odjednom izjasniti kao Bosanci. Ali ja uprkos svemu volim ovu zemlju i prema tome volim sve dobronamjerne ljude u ovoj
zemlji bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku opredijeljenost. Eto, to je moj stav kao Bosanca.
Želim vam svima sve najbolje i da izgradimo ovu zemlju po mjeri svih njenih stanovnika.
-
hAZNADAR
#4124 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Lijepo, i Bosnjaci zele isto.dale cooper wrote:
Mene rezultati nisu nimalo iznenadili, ovo je bilo na nivou očekivanog. Duboko sam svjestan koliko je ova zemlja
podijeljena po nacionalno vjerskim linijama tako da mi je i iluzorno bilo očekivati da će se nekom magijom svi
odjednom izjasniti kao Bosanci. Ali ja uprkos svemu volim ovu zemlju i prema tome volim sve dobronamjerne ljude u ovoj
zemlji bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku opredijeljenost. Eto, to je moj stav kao Bosanca.
Želim vam svima sve najbolje i da izgradimo ovu zemlju po mjeri svih njenih stanovnika.
Samo bih rekao da je barem na pocetku promoviranja Bosanstva ideja bila da to ime prihvate i Srbi i Hrvati.
Da to bude nesto zajednicko sto bi u buducnosti moglo biti opceprihvaceno. Ispravi me ako grijesim.
- Connaisseur Karlin
#4125 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Obajsnis svakom strancu sta se desava u BiH,pomisle da pricam o problemu iz proslogo stoljecahAZNADAR wrote:Napokon jedan odgovor - ma koliko bio blesav.Edin H. wrote:Pa jeste mogao bi neko pomisliti da Bosna nije zemlja seljaka na brdovitom Balkanu, barem u jednom djeluhAZNADAR wrote:
Ama ma da i jeste bila opcija na listicu i narod razdragano zaokruzio Bosanac - po cemu je to bolja opcija i za nas i za BiH?
OK, znaci sve se svodi na sta ce svijet pomisliti o nama i da ne ispadnemo seljaci.
Da cujemo ostale.
Stranci volje ljepotu BiH ,ako i svaka osoba koja cijeni ljepote jedne drzave i tu se prica o ljepoti zavrsava.