SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#4101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
34 prekršaja po satu samo u jednom kantonu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-zdk- ... /160810039
Nek su pola i slagali to je alarmantno jer zamislite koliko ih je prošlo nekažnjenih i neuhvaćenih
Nek su pola i slagali to je alarmantno jer zamislite koliko ih je prošlo nekažnjenih i neuhvaćenih
-
mario001
#4102 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni to nije dovoljno, vozim puno jace auto od 2.0, a do Tuzle najbrze stignem motorom, autom nabijem puno vecu prosjecnu brzinu posebno od Sarajeva do Olova.zdruzdjo wrote:Bas si onako kategoriju napravio. Odmjerenu, nema sta.mario001 wrote: Za nase ceste svako auto ispod 2.0 je mucenje za voznju........
Jarane od sarajeva do tuzle ako nabijes prosjecnu brzinu po board-u iznad 60 km/h a da ne krsis previse ogranicenja, mozes se smatrati pro rally vozacem.
I zato je potrebno 2.0 ili vise?
Daj ba, ja u svom autu imam 85kw i ta snaga po 70% cesta u bih je pravi "overkill".
Bez namjere za uvredom ali lupas bezveze.
Da si rekao ispod 60 ks, pa ok, tu smo vec realniji.
Meni je to neki standard za nase ceste, dovoljno da pretices bez problema pojave kao sto su Transporteri, dovoljno da te izvuce u nezgodnim situacijama
-
NeenaSa
#4103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo.O'zone wrote:karanana wrote:ali brate ako vec vozis sporo ili ako ne mozes brze zbog performansi auta ili kamiona. ako se iza tebe stvorila kolona, stani u stranu i pusti ljude nek te prodju. tako je meni neki dan zivce vadio onaj jedan VW transporter pijacar od vrapcica do iza begica i begovica, sve po 50-60. kolona se stvorila bilo 100 auta. skloni se u stranu minutu jebem mu majku, to ti je zakonska obaveza, i spasi nam zivce i zivote.
Ma nije potrebno da stane nek da žmigavac malo se makne u stranu i pusti ljude koji su brži da prođu. Uradio sam to milion puta kad vidim da je pregledno i slobodno a ja vozim svojim tempom, međutim vidim nervoznog tipa u retrovizoru, nek ide ko ga jbe ja ću stići kad sam naumio.
Neki dan od FIS-a u Halilovićima pretiče me tip, škripa guma, motor urla, prođe, ja polako 60-ak na sat i stignem ga na semaforu kod GRASA. Opet škripa guma ispaljivanje prema kružnom u Kvadrantu i opet ga stignem ispred kružnog bez ikakve žurbe. Ništa nije dobio jedne jedine sekunde na kompletnoj dionici.
Bez obzira koja je dionica.
Pa, kuFam u sebi
- karanana
#4104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako te na relaciji salakovac-donja jablanica jebe frajer koji vozi 50-60 i napravio je kolonu od kilometar, onda je to gubitak zivaca.
- MOSALJOZE
#4105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja se ne sjećam da sam u zadnje 2 godine vidio vozača kamiona koji je stao na proširenju,propustio vozila i nastavio dalje,a prešao sam finu kilometražu.
- drug_profi
#4106 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U pravu si. Za naše ceste gdje, iako je dozvoljeno, često nema dovoljno dužine za preticanje, treba imati mašinu koja odmah isporuči ubrzanje. Na boljim, ravnijim cestama i autoputevima su sasvim dobre i vozilice kojima treba malo više vremena do pune brzine.mario001 wrote:Meni to nije dovoljno, vozim puno jace auto od 2.0, a do Tuzle najbrze stignem motorom, autom nabijem puno vecu prosjecnu brzinu posebno od Sarajeva do Olova.zdruzdjo wrote:Bas si onako kategoriju napravio. Odmjerenu, nema sta.mario001 wrote: Za nase ceste svako auto ispod 2.0 je mucenje za voznju........
Jarane od sarajeva do tuzle ako nabijes prosjecnu brzinu po board-u iznad 60 km/h a da ne krsis previse ogranicenja, mozes se smatrati pro rally vozacem.
I zato je potrebno 2.0 ili vise?
Daj ba, ja u svom autu imam 85kw i ta snaga po 70% cesta u bih je pravi "overkill".
Bez namjere za uvredom ali lupas bezveze.
Da si rekao ispod 60 ks, pa ok, tu smo vec realniji.
Meni je to neki standard za nase ceste, dovoljno da pretices bez problema pojave kao sto su Transporteri, dovoljno da te izvuce u nezgodnim situacijama
- Capajebo
#4107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni su, isto ovako, prije 2 godine ukrali cizme, nisam ih nos'o jedno 2 mjeseca... adidaske... i dan danas mi ih je zao
Haj sto je hajvan ukr'o, da mi je bar ostavio svoje da ne moram u papucama hodati po snijegu
- MOSALJOZE
#4108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ne znam šta bi ds mi ukrade
Valja nać čizme 49 i po
Valja nać čizme 49 i po
- Capajebo
#4109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar ima uopste 49,5?
Meni je popularnih 44,5

Meni je popularnih 44,5
- MOSALJOZE
#4110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato kažem
Nit ih može nositi,niti prodati,ne vrijedi ukrasti.
Nit ih može nositi,niti prodati,ne vrijedi ukrasti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima. Moj daidza nosi 52
nema se kupiti, samo kod obucara
46....ima neke obuce moze i 45. Prema visini, ok. Ne bih mogao stajati da su mi male stope
A ima i ona....prema ptici i rep
46....ima neke obuce moze i 45. Prema visini, ok. Ne bih mogao stajati da su mi male stope
A ima i ona....prema ptici i rep
-
NeenaSa
#4112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nepisano pravilo.MOSALJOZE wrote:Ja se ne sjećam da sam u zadnje 2 godine vidio vozača kamiona koji je stao na proširenju,propustio vozila i nastavio dalje,a prešao sam finu kilometražu.
Kao i kad ti daju signalizaciju. Mali postotak ih zna. Za neupucene kod kamiona, zadnja desna signalizacija znaci mozes preteci. Lijeva signalizacija , uprosteno, nema pite da me predjes.
Fakat sam im zahvalna jer imaju preglednost.
- Daryl Dixon
#4113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i mom se haveru isto to desilo davno nekada, sreća blizu je živioCapajebo wrote:Meni su, isto ovako, prije 2 godine ukrali cizme, nisam ih nos'o jedno 2 mjeseca... adidaske... i dan danas mi ih je zao![]()
![]()
Haj sto je hajvan ukr'o, da mi je bar ostavio svoje da ne moram u papucama hodati po snijegu![]()
![]()
ma ne znam, glupan se ovako izofira bezveze će mu neko kičmu slomiti zbog tena, a mala je grbavica kao i grad - sve se sazna
- Daryl Dixon
#4114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
boli te qratz kad odes na more ne moras iznajmljivati pedalinuMOSALJOZE wrote:Ja ne znam šta bi ds mi ukrade
Valja nać čizme 49 i po
-
Nepass
#4115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Desi se meni cesto. Ovi iz srbije nema sanse da stanu, ostali su ok.MOSALJOZE wrote:Ja se ne sjećam da sam u zadnje 2 godine vidio vozača kamiona koji je stao na proširenju,propustio vozila i nastavio dalje,a prešao sam finu kilometražu.
Najgora je situacija, a cesto mi se desi, kamion pa golf 2, jetta i yugo eventualno oni vw kombiji iz '85e. E tu je vec sranje sa prestizanjem.
Desavalo mi se i da sleperi prestizu auta koliko ljudi sporo voze.
I jebena situacija kad tri babetine sjedu u auto i krenu negdje, a nastelaju papucicu na 50-60km/h. Pogled samo naprijed ko upregnuta kobila. To bi najradije zgurao sa ceste da vise ne vidi volana.
-
walk_M-A-N
#4116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.O'zone wrote:34 prekršaja po satu samo u jednom kantonu
A policija kažnjava normalne poštene ljude koji voze recimo 80 tamo gdje je neko napisao 70. "sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća" haha
SA CILJEM UZIMANJA PARA ZA SVOJE PLATE I NAKNADE. Zamislite čovjeka koji radi na njivi ili fabrici ili u projektnom birou, svejedno, i koji zaradi platu i plati doprinose od kojih se pored svega ostalog plate i policajci i njihovi dodaci i skupa vozila i oprema i sve. I onda ga zaustavi i kaže neke gluposti o zakonu, a ne "gospodine, ministar i premijer primili 100 novih, 200 novih, i njih treba platiti"...
Ja sam za ZAKON ali da uhvate ili u okršaju pobiju one što kradu auta, provaljuju u kuće, ili pljačkaju firme, i onda na kraju za stotine hiljada i milione štete i krađe dobiju uslovnu..
Kada policija ovo objavi, žalosno, kada novinari samo prenesu, jadno, ali kada neko podrži sa onim "i više za sigusnost", pitaš se razmišljaju li ljudi išta.
- O'zone
- Globalni moderator
#4117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma dajwalk_M-A-N wrote:Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.O'zone wrote:34 prekršaja po satu samo u jednom kantonu
A policija kažnjava normalne poštene ljude koji voze recimo 80 tamo gdje je neko napisao 70. "sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća" haha
SA CILJEM UZIMANJA PARA ZA SVOJE PLATE I NAKNADE. Zamislite čovjeka koji radi na njivi ili fabrici ili u projektnom birou, svejedno, i koji zaradi platu i plati doprinose od kojih se pored svega ostalog plate i policajci i njihovi dodaci i skupa vozila i oprema i sve. I onda ga zaustavi i kaže neke gluposti o zakonu, a ne "gospodine, ministar i premijer primili 100 novih, 200 novih, i njih treba platiti"...
Ja sam za ZAKON ali da uhvate ili u okršaju pobiju one što kradu auta, provaljuju u kuće, ili pljačkaju firme, i onda na kraju za stotine hiljada i milione štete i krađe dobiju uslovnu..
Kada policija ovo objavi, žalosno, kada novinari samo prenesu, jadno, ali kada neko podrži sa onim "i više za sigusnost", pitaš se razmišljaju li ljudi išta.
Znači ovako; ja radim, plaćeni su svi doprinosi na vrijeme, plaćam sve poreze a bogami i račune na vrijeme i ja trebam biti izuzet u slučaju počinjenja prekršaja. Daj mi taj član zakona da ga isprintam i imam uz sebe kad me zaustave kad zaserem nešto.
-
zdruzdjo
#4118 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro, ali onda od sarajeva do olova si u konstantnom zestokom prekoracenu ogranicenja. Znaci sigurno dobrih 30 i vise km/h.mario001 wrote: Meni to nije dovoljno, vozim puno jace auto od 2.0, a do Tuzle najbrze stignem motorom, autom nabijem puno vecu prosjecnu brzinu posebno od Sarajeva do Olova.
Ok moze ne kazem, samo glava u torbi.
Ako je standard 2.0 i vise za nase ceste, onda je tim odnosom standard za npr francusku 4.0. a to da zanemarimo kw.
Ali ok, necu tjerati mak na konac, jasan mi je stil voznje koji preferiras iz tvoje price. Stvar licnog izbora.
-
quarterback
#4119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
grijesis, to je ono - imamo mi vecih problema!walk_M-A-N wrote:Zamislite koliko ima ubica i lopova koji su nekažnjeni i neuhvaćeni ili osuđeni a nisu do zatvora ni stigli.O'zone wrote:34 prekršaja po satu samo u jednom kantonu
nikad nista nece biti rijeseno takvim razmisljanjem jer uvijek ima veci problem, uvijek ima veci prekrsaj
problem kod policije nije u tome sto je akcija sprovedena, problem je sto ta akcija ne traje 365 dana godisnje, kao i sve druge akcije
-
mario001
#4120 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa da, ne vozim bas po ogranicenjima, ali isto tako ne preticem na punoj, ne ugorzavam nikogazdruzdjo wrote:Pa dobro, ali onda od sarajeva do olova si u konstantnom zestokom prekoracenu ogranicenja. Znaci sigurno dobrih 30 i vise km/h.mario001 wrote: Meni to nije dovoljno, vozim puno jace auto od 2.0, a do Tuzle najbrze stignem motorom, autom nabijem puno vecu prosjecnu brzinu posebno od Sarajeva do Olova.
Ok moze ne kazem, samo glava u torbi.
Ako je standard 2.0 i vise za nase ceste, onda je tim odnosom standard za npr francusku 4.0. a to da zanemarimo kw.
Ali ok, necu tjerati mak na konac, jasan mi je stil voznje koji preferiras iz tvoje price. Stvar licnog izbora.
-
zdruzdjo
#4121 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kako ti rece prosjecna ti je dosta veca od onoga sto ja rekoh, znaci 30+ najmanje preko ogranicenja.mario001 wrote:
Pa da, ne vozim bas po ogranicenjima, ali isto tako ne preticem na punoj, ne ugorzavam nikoga
ali ok.
E sad izvinices ali 30+ preko ogranicenja na cesti sarajevo-tuzla nije bas za pohvalu. Kako kome.
Koliko god da auto ima ks-kw-ccm to nije ok.
Tebi sretno anyvej.
- sunceKOtepsija
#4122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
-
mario001
#4123 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...zdruzdjo wrote:Pa kako ti rece prosjecna ti je dosta veca od onoga sto ja rekoh, znaci 30+ najmanje preko ogranicenja.mario001 wrote:
Pa da, ne vozim bas po ogranicenjima, ali isto tako ne preticem na punoj, ne ugorzavam nikoga
ali ok.
E sad izvinices ali 30+ preko ogranicenja na cesti sarajevo-tuzla nije bas za pohvalu. Kako kome.
Koliko god da auto ima ks-kw-ccm to nije ok.
Tebi sretno anyvej.
-
zdruzdjo
#4124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vadi iz konteksta sa ciljem pametovanja.sunceKOtepsija wrote:kad bi svi vozili po ogranicenjim jednostavno bi voznja bila opasna i besmislena
Ako si ikada prosao tom cestom znas dobro o cemu govorim i nema potrebe za ovakvim trolanjem.
Ja prvi ne vozim po ogranicenju na puno mjesta ali cesta sarajevo-tuzla definitivno nije mjesto za to. Bar ne za puno preko. To ce ti reci svako ko provede puno za volanom.
-
zdruzdjo
#4125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da bog da nikad ne bio u situaciji da se razocaras.mario001 wrote: 245 KS, vjeruj mi cuda mozes raditi, bez da ugrozavas bilo koga...