Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
canvra888 wrote: ↑24/01/2026 20:53
Samo jedan brzinski update, nije jaran uspio kući naći Xiaomi box pa sam u konačnici kupio Fire Stick 4K 2gen. Još jedan prezadovoljan kupac Ona opcija sa "daljinskim" u vidu mobilne aplikacije je beton, a posebno tastatura preko iste. Ogroman plus.
Jaran inace prodaje te uredjaje u BiH, ili? Ako imas link s olx-a, zalijepi jer moze zatrebati.
Da, aplikacija je vrhunska, pogotovo da se zalijepi neki 5-metarski link, ili kod kucanja brojeva kanala (jer daljinski nema brojeve) iako to gotovo i ne koristim (negdje se mogu koristiti >> za +10 saltanje).
canvra888 wrote: ↑24/01/2026 20:53
Samo jedan brzinski update, nije jaran uspio kući naći Xiaomi box pa sam u konačnici kupio Fire Stick 4K 2gen. Još jedan prezadovoljan kupac Ona opcija sa "daljinskim" u vidu mobilne aplikacije je beton, a posebno tastatura preko iste. Ogroman plus.
Jaran inace prodaje te uredjaje u BiH, ili? Ako imas link s olx-a, zalijepi jer moze zatrebati.
Da, aplikacija je vrhunska, pogotovo da se zalijepi neki 5-metarski link, ili kod kucanja brojeva kanala (jer daljinski nema brojeve) iako to gotovo i ne koristim (negdje se mogu koristiti >> za +10 saltanje).
S hajrom da te dugo posluzi!
Hvala ti druže!
A jaran je nekad davno kupio taj box pa mu postao višak, na tome se pazar trebao bazirati
Ma aplikacija je odlična stvarno. Posebno što se i TV može upaliti usputno sa stickom preko nje, faktički mi i ne treba nijedan daljinski tokom korištenja, samo aplikacija. Na mjestu su sve one pozitivne recenzije za FS
Jel kome mrsko da mi ovdje ili u pp objasni IPTV i ove smart boxove, šta mi treba, odakle šta skidam/kupujem, može li IPTV zamijeniti Telemach i može li se njihov EON box koristiti kao ovaj android box? Imam smart TV, trebaju mi Arene, imam neki jeftin Android box.
liyf wrote: ↑25/01/2026 11:19
Jel kome mrsko da mi ovdje ili u pp objasni IPTV i ove smart boxove, šta mi treba, odakle šta skidam/kupujem, može li IPTV zamijeniti Telemach i može li se njihov EON box koristiti kao ovaj android box? Imam smart TV, trebaju mi Arene, imam neki jeftin Android box.
liyf wrote: ↑25/01/2026 11:19
Možeš preko box gledati što šta ali ti treba iptv neka apk i neka lista za kanale ili nešto kao neki builds na kodiju apk primjerice.
Je li ogromna razlika izmedju xiaomi boxa 2 i 3 generacije. Od stika sam odustao jer sam negdje pročitao da ima problema sa pregrijavanjem i ponovnim pokretanjem.
CharakterZnak wrote: ↑01/02/2026 23:39
Je li ogromna razlika izmedju xiaomi boxa 2 i 3 generacije. Od stika sam odustao jer sam negdje pročitao da ima problema sa pregrijavanjem i ponovnim pokretanjem.
Fire Tv stick modeli 4k i 4k max tesko da imaju problema
Cak i HD model 2 generacije koji je 6-7 godina star radi kod prijatelja i dan danas.. iptv i filmove redovno upaljeno.
Xiaomi stik raja se žalila na wifi gubitak mreže mada kod prve serije je to bio slucaj.
Ja imam box 2. generacije i nisam bas zadovoljan. Npr, aplikacije ArenaCloud i Eon puuuno bolje i brze rade na Sony TV-u W800 iz 2021g, pogtovo se to odnosi na ArenaCloud. Ja bih defitnitvno zaobisao gen2.
Fire Tv stick modeli 4k i 4k max tesko da imaju problema
Cak i HD model 2 generacije koji je 6-7 godina star radi kod prijatelja i dan danas.. iptv i filmove redovno upaljeno.
Xiaomi stik raja se žalila na wifi gubitak mreže mada kod prve serije je to bio slucaj.
Je li teško podesiti amazonov firestick? Moram li imati kreiran amazonov nalog?
Već nekoliko godina korsitim Xiaomi TV Box S Google TV 2. generacije (cca 115KM) i radi perfektno bez ikakvih wifi padova!
YT, Netflix, HBO, EON, Stremio, Kodi, VLC,….
Ma fire TV 4k Max 2 gen se moze u EU nabaviti za 40/45 eura to je bagatela a uređaj vrh za te pare nema bolje.
Najbolja stvar kod stika što se ne vidi dok npr ovi tv boxovi moraju imati neko mjesto na tv komodi i slicno.
Ma Amazon sere sa sideloadingom, a uskoro i ovaj Google. Uvijek je bolja opcija boks umjesto stika upravo jer je iza TV-a i grije se, a samim tim i prije ode.