Omer Ebu el-Faruk komandant ''Šuheda el-Islam''.

zrakomlat wrote:Fudo387 wrote:Jarane, citajuci ovu temu poceo sam nesta i kao pratiti taj sukob tamo. I sad, kad Kiki i ekipa to opise ja pomislim da se radi o
nekakvim strasnim bitkama za neka nevjerovatna strateska uporista. Odem da pogledam izvjestaje, tamo jedan ili dva ohrdana
tenka, pet sest likova u farmericama i maskirnom prsluku sa puskicom preko ramena upiru prstom u tek osvojeno/oslobodjeno
seoce, citaj dvije trosne kucice i 12 metara kamene ograde, i jedan kamion marke raba sa plavom ceradom...![]()
Pa imaju li oni kakvih sukoba gdje se bas momacki pomlave, divizija tamo, divizija 'vamo pa kom opanci kom obojci?![]()
![]()
Osim kad je BiH u pitanju u svim ostalim žarištima bliži mi je putko nego čokoladni klempo.Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.
Interesuje me od ovih koji trenutno slave Putina, pljuju po Turskoj, USA itd. itd, koliko njih je slavilo Putina na slicnoj temi o Ukrajini gdje je politicki situacija preslikana samo kao negativ, oficijelna vlast kontra pobunjenika a akteri iz Sirije samo u drugim ulogama.
Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji su ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.
.
Respekt za momke iz Daraje!sarajevoxxxx wrote:U žestokim borbama sa snagama sirijskog režima u gradu Daraya u Damasku jučer je poginuo Omer Ebu el-Faruk, komandant vojne formacije sirijske opozicije ''Šuheda el-Islam''.Režim je jučer na grad bacio 70 barel-bombi.
Omer Ebu el-Faruk komandant ''Šuheda el-Islam''.
Slican trans je izazvalo kurcenje isilovog brkatog intendanta kod pojedinaca...Fudo387 wrote:Grean wrote:Nemam ja sta prepoznavati, to je davno nauceno i prepoznato.dragma wrote:
Ma svaka tebi čast, ali kao što rekoh, svi vi, koji u različitosti stavova po pitanju rata u Siriji međusobno prepoznajete jedni druge hajte fino neđe na meraju pa opletite jedni po drugima.
Od 90' i sluzenja vojnog roka u Titovom Uzicu gdje te u svakoj pekari docekao lik vozda i pitanje je li ovaj zuti sa vama Slovenac ili Hrvat, preko poruka sa Gazimestana i sve to toliko ima isti sablon da je za nepovjerovati. Ta potreba za pravoslavnim vozdom koji ce svima nama ostalima lupiti sakom od sto i pokazati gdje nam je mjesto.
U to vrijeme i oni naujumjereniji su svrsavali na njega kao sto to danas rade sa Putinom (dajem milion da je danas njegov lik u onoj pekari na Slobinom mjestu) ali su istini za volju mnogi skontali gdje to vodi vec nakon Vukovara pa dosli tobe. Ali ta prva reakcija je bila Putinovska prava, masovni trans.![]()

Nosara, ti si fenomen.nosara wrote:Moras pogledat malo siru sliku... Putina postuju najvise na zapadu

...šta misliš zašto su borbe eskalirale u ovom trenutku?...ima li neko logično objašnjenje?...Kikibombona wrote:Sest pripadnika YPG koji su poginuli u borbama sa selefijama sjeverno od Alepa
Tijela prevezena u Efrin...
Jaysh Thuwar je izgubio tri borca.
Zaplijenjeno oruzje nakon sto je YPG oslobodio selo Maryamin
Zestoke borbe u ovim trenucima. Izgleda da je potpuno eskaliralo...
pa jesam li ja napisao da nisu izgubili masu sunitskih gradova i sela? nisam, sam si poceo sa glupim cudjenjem kako se brani alewitski Maan, i na temelju toga zakljucio da suniti nisu većina u SAA ? Niđe veze naravno da ogromna vecina ruralnog sunitskog stanovništva ne podržava Assada, apsolutno se slažem sa timecbrt wrote:Ma nemoj zajebavati, nismo deca...gomile gradova su izgubili bez ispaljenog metka jer u njima ne živi stanovništvo koje ih podržava a za šiitske i alevitske enklave ginuRepublikanskaGarda wrote:Naravno kolega cbrt, Sirijska alewitska armija se bori kako u malim alewitskim gradicima poput Maana tako i u velikim alewitskim gradovima poput Damaska, Allepa, Deir el Zoura, Daare, Hame, Hasake, Qamishlia i Homsa
Siroti ljudi su u okruženju silnih zveri iz hezbolaha i pitaj boga koga još. Madaya je veći deo džepa kod Zabadanija, koji nije puno diran (trebao im je Zabadani iz čisto marketinških razloga i ničega više). Ovo je njihov način da umilostive dželate i po mogućstvu ih prevare...eto, ako primirje propadne, možda ih neće baš toliko gađati i možda će ih pustiti da izađu...znači, siroti ljudi...republikauzicka wrote:March in occupied by the terrorists Madaya town , Rif Dimashq Governorate, in support of the Syrian Arab army and Bashar al Assad 11/30/2015
Madaya inhabitants are predominantly Sunni
VIDEO
https://www.facebook.com/video.php?v=1067208926663628
Kaligula I wrote:
...šta misliš zašto su borbe eskalirale u ovom trenutku?...ima li neko logično objašnjenje?...
Ovde ljudi tvrde kako je procenat sunita u SAA istovetan sa njihovim postotkom u predratnom sirijskom društvu a sve to argumentuju sa navodnim komandnim kadrom, kao i Asadovim ministrima...ja na osnovu stanja na terenu garantujem da nije tako. Koliki je procenat sunita u SAA to niko živi ne zna. Slažem se da određeni procenat sunita, pogotovu po većim gradovima (a pogotovu u Alepu) podržava tu istu SAA...RepublikanskaGarda wrote:pa jesam li ja napisao da nisu izgubili masu sunitskih gradova i sela? nisam sam si poceo ga glupim cudjenjem kako se brani alewitski Maan, i na temelju toga zakljucio da suniti nisu većina u SAA ? Niđe veze naravno da ogromna vecina ruralnog sunitskog stanovništva ne podržava Assada, apsolutno se slažem sa timecbrt wrote:Ma nemoj zajebavati, nismo deca...gomile gradova su izgubili bez ispaljenog metka jer u njima ne živi stanovništvo koje ih podržava a za šiitske i alevitske enklave ginuRepublikanskaGarda wrote:Naravno kolega cbrt, Sirijska alewitska armija se bori kako u malim alewitskim gradicima poput Maana tako i u velikim alewitskim gradovima poput Damaska, Allepa, Deir el Zoura, Daare, Hame, Hasake, Qamishlia i Homsa
Nikada dosad kao danas "upuceni" ne bijese voljni podjeliti svoje i u inace konfuznu sliku geostrateskih interesa i decenijskih uradaka bacati konstantno novo svijetlo.. mnogo puta do sada napisah.. ali vrijedi ponoviti.. da se na ovom dunjaluku poodavno, ama bas nista slucajno ne desava i sve svoju svrhu ima..a oni koji ovo danasnje uredjenje osmislise napravise nacin da se samo odredjeni efekti vide.. niposto uzrok..Kaligula I wrote:ČOVJEK KOJEG ZOVU PROROKOM 'Rusi su ogolili SAD i njihove oligarhe poput Rockefellera, Gatesa, Sorosa... Sada je jasno tko podržava ISIL'
"Imate tezu da su CIA i Pentagon stvorili i naoružali džihadiste kako bi ih upotrijebili kao ubojita sredstva u borbi za američku svjetsku dominaciju. Na kojim informacijama temeljite svoju teoriju i možete li otkriti svoje izvore?
- Ako se vratimo u razdoblje neposredno nakon Drugoga svjetskog rata, u München, izvori su obilni. Tada su vodstvo Muslimanskog bratstva, nakon što su izgnani iz Egipta zbog pokušaja atentata na Gamala Abdela Nasera, doveli u Saudijsku Arabiju, što je organizirao Miles Copeland, tadašnji šef CIA-ne postaje u Kairu. Arhivski zapisi ključnih dužnosnika vlade Sjedinjenih Država, koji su sudjelovali u dovođenju vođa Muslimanskog bratstva na sastanak s Dwightom Eisenhowerom u Bijeloj kući. Izjave Zbigniewa Brzezinskog godinama nakon mudžahedinskog rata u Afganistanu. Ako netko zna gdje tražiti, sve je očito. Riječi ljudi poput Grahama Fullera, bivšeg dužnosnika CIA-e, iz samoga vrha, koji je osmislio mnoge od programa koji su se služili, kako je to Brzezinski nazvao, ‘nekim razjarenim muslimanima’, misleći pritom na teroriste koje je obučila CIA, a skrivaju se iza islama."
http://www.jutarnji.hr/razgovarali-smo- ... -/1467131/
... William Engdahl, razbijač iluzja i obmana...
Slažem se da Sunita sigurno nema 70% u redovima SAA niti sam siguran da su većina, pogotovo ne u onim jedinicama koje vrše ofanzivna djelovanja, ali ono što mogu 100% reći je to da suniti čine većinu vojnika u provincijama Damask i Allepo, ali to je sve stvar špekulacija, i ti suniti koji su pro režimski nastrojeni nisu baš zainteresirani da ginu na bojištima izvan svojih naselja/gradova(ista stvar sa krščanima/druzima, rijetki su izuzeci), jer da je tako ne bi Assad imao problema sa ljudstvom niti bi mu većinu ofanzivnih operacija odrađivali alewiti ili u zadnje vrijeme razno razna siitska umjetnička društva iz susjedstva.Ovde ljudi tvrde kako je procenat sunita u SAA istovetan sa njihovim postotkom u predratnom sirijskom društvu a sve to argumentuju sa navodnim komandnim kadrom, kao i Asadovim ministrima...ja na osnovu stanja na terenu garantujem da nije tako. Koliki je procenat sunita u SAA to niko živi ne zna. Slažem se da određeni procenat sunita, pogotovu po većim gradovima (a pogotovu u Alepu) podržava tu istu SAA...
Nevezano za ovog lika, sjetih se kad si negdje na počecima prethodne teme stavio ovakvu sliku da objasniš ko zakuhava dešavanja na BI, ili tako nešto.sarajevoxxxx wrote:Emiratski ministar vanjskih poslova:Osuđujemo obaranje ruskog aviona, i smatramo to terorističkim aktom

A Modrić je bio, ja sve kontam Ronaldo, mada nije ni bitno u konačnici, poruka je ista hehsarajevoxxxx wrote:Znam sjećam se, samo bila je slika Modrića i Mesijaali u kontekstu ko ima keša danas.