Bravo, sad si "utrefio" da Bog postoji. Svaka čast na otvorenom razmišljanju [emoji56]MyTao wrote:Zato sto je logicno da bog postoji, tvrditi drugacije je glupo... ali to ljudi koji nemaju IQ od 120+ ne mogu da svate.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
bog je jasno rekao u knjigi casnoj, "ja postojim, sve u ovoj knjigi je istina" znaci jasno se moze izvuci da on postoji jer je sve u knjizi istina, a znamo da je istina jer tako pise u toj knjigi, u kojoj je sve istina.
Svijet bez religija
-
El Mumin
#4101 Re: RE: Re: Svijet bez religija
- MyTao
#4102 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ma vise nego odgovorio... ovako dobar odgovor zasluzuje bar nobelovu nagradu u svim oblastima.El Mumin wrote:'A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti među gubitnicima'' ( Ali Imran, 85).HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje.
-
El Mumin
#4103 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Slažem se tobom, dobar odgovor [emoji56]MyTao wrote:Ma vise nego odgovorio... ovako dobar odgovor zasluzuje bar nobelovu nagradu u svim oblastima.El Mumin wrote:'A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti među gubitnicima'' ( Ali Imran, 85).HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nadam se da sam odgovorio na tvoje pitanje.
- MyTao
#4104 Re: RE: Re: Svijet bez religija
El Mumin wrote:Bravo, sad si "utrefio" da Bog postoji. Svaka čast na otvorenom razmišljanju [emoji56]MyTao wrote:Zato sto je logicno da bog postoji, tvrditi drugacije je glupo... ali to ljudi koji nemaju IQ od 120+ ne mogu da svate.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
bog je jasno rekao u knjigi casnoj, "ja postojim, sve u ovoj knjigi je istina" znaci jasno se moze izvuci da on postoji jer je sve u knjizi istina, a znamo da je istina jer tako pise u toj knjigi, u kojoj je sve istina.
otvorio mi bog srce, jer samo on odredjuje ko vjeruje I vidi istinu a ko ne... nemoj me sad pitati kako je to kontradiktorno sa "slobodnom" voljom... jbg nije Arapski trgovac bio dovoljno razvijen da poveze to dvoje zajedno... ali tako je, jer pise u knjigi koja je Tacna, a znamo da je Tacna jer I to pise u knjigi.
Mi smo naucnici... 'ta ce Einstain i kompanija.... IQ 120+... krivo im.
-
El Mumin
#4105 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
‘Molite Me, Ja ću vam se odazvati! Oni koji iz oholosti neće da Mi se klanjaju – ući će sigurno u Džehennem poniženi.”’ (Gafir, 60.)MyTao wrote:El Mumin wrote:Bravo, sad si "utrefio" da Bog postoji. Svaka čast na otvorenom razmišljanju [emoji56]MyTao wrote: Zato sto je logicno da bog postoji, tvrditi drugacije je glupo... ali to ljudi koji nemaju IQ od 120+ ne mogu da svate.
otvorio mi bog srce, jer samo on odredjuje ko vjeruje I vidi istinu a ko ne... nemoj me sad pitati kako je to kontradiktorno sa "slobodnom" voljom... jbg nije Arapski trgovac bio dovoljno razvijen da poveze to dvoje zajedno... ali tako je, jer pise u knjigi koja je Tacna, a znamo da je Tacna jer I to pise u knjigi.
Mi smo naucnici... 'ta ce Einstain i kompanija.... IQ 120+... krivo im.
- MyTao
#4106 Re: Svijet bez religija
Ali oni to ne vide moj Mumine... njihova srca su zamracena jer je tako bog uradio. Da je vise ljudi kao ti sa IQ 120+... svijet bi bio puno bolje mjesto.
-
El Mumin
#4107 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ne možeš mene isprovocirati sarkazmom, što se sarkazma tiče diplomirao sam na njemu [emoji3]MyTao wrote:Ali oni to ne vide moj Mumine... njihova srca su zamracena jer je tako bog uradio. Da je vise ljudi kao ti sa IQ 120+... svijet bi bio puno bolje mjesto.
- mango bob
#4108 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Pa jest, to zbuniti da. Ali vidi mnogo prije indijske, kineske itako dalje bila je vjera u jednog Boga kojeg je Abraham obožavao. Abrahamovi praočevi Henok i Noa su več znali i prakticirali to, a ove religije prošlosti i današnjosti su nastale usporedo a neke i poslije ali kao zbunjujuče i paganske.aurora313 wrote: Aaaa... a jel' to taj bog i ona knjiga što je pisana NAKON staroegipatskih zapisa? I ko je onda stvorio vjernike stare Indije, Kine, Perzije, moj Mumine? Oni su vjerovali (a neki od njih i dalje vjeruju u svoje bogove) prije što je neko napisao i jedno slovo gornjih 'božijih' riječi!
One su mlađe nego što misliš i što su ti objasnili. Te sve religije su obožavale zvuk i svjetlo i demone i danas to rade.
-
El Mumin
#4109 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Dobar odgovor, svaka čast!mango bob wrote:Pa jest, to zbuniti da. Ali vidi mnogo prije indijske, kineske itako dalje bila je vjera u jednog Boga kojeg je Abraham obožavao. Abrahamovi praočevi Henok i Noa su več znali i prakticirali to, a ove religije prošlosti i današnjosti su nastale usporedo a neke i poslije ali kao zbunjujuče i paganske.aurora313 wrote: Aaaa... a jel' to taj bog i ona knjiga što je pisana NAKON staroegipatskih zapisa? I ko je onda stvorio vjernike stare Indije, Kine, Perzije, moj Mumine? Oni su vjerovali (a neki od njih i dalje vjeruju u svoje bogove) prije što je neko napisao i jedno slovo gornjih 'božijih' riječi!
One su mlađe nego što misliš i što su ti objasnili. Te sve religije su obožavale zvuk i svjetlo i demone i danas to rade.
-
HobotnicaPLus
#4110 Re: Svijet bez religija
Jednostavno ne postoji matematicka sansa da Allah ne postoji. Ja ne znam koliko malouman covjek mora biti da ne vidi pravu istinu, istinu koju je Allah donio prije 1400 godina u pustinji arapskog poluostrva u doba kada internet postojao, jer nije izazov za dva dana prosiriti objavu, izazov je stotinama godina prenositi je iz ruke u ruku, ali ne u sve dijelove svijeta, zasto bi to inace bilo potrebno.
Samo malouman covjek moze vjerovati da muzika ne navodi na grijeh i da ne vodi pravo u dzehennem. Samo malouman covjek moze vjerovati da neka druga vrsta tjelovjezbe je dobra po zdravlja osim namaza i klanjanja. Samo malouman covjek moze da vjeruje da bi ljudi vodili racuna o higijeni da Allah nije abdest sa nebesa spustio.
Probudite se.
Samo malouman covjek moze vjerovati da muzika ne navodi na grijeh i da ne vodi pravo u dzehennem. Samo malouman covjek moze vjerovati da neka druga vrsta tjelovjezbe je dobra po zdravlja osim namaza i klanjanja. Samo malouman covjek moze da vjeruje da bi ljudi vodili racuna o higijeni da Allah nije abdest sa nebesa spustio.
Probudite se.
Last edited by HobotnicaPLus on 12/08/2016 14:22, edited 1 time in total.
- irac300
#4111 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Kašike mi otkrile.El Mumin wrote:Od kud ti ideja da sam iz Maoče i da sam radikalan? [emoji3]irac300 wrote:1. maočanska internet divizija u ofanzivi, Mume na čelu.![]()
Zbog ovakvih likova, tačno bi čovjek krenuo redom da mu saspe, al' poslije skontaš, ne isplati se ban fasovati zbog ispranog mozga, i uvrijediti normalnu raju sa foruma koji su vjernici.
- MyTao
#4112 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Naravno da ne mogu. To mi nije cilj... ja sam na tvojoj strani, uvjerio si me... Najvise volim kad ove nevjernike "udaris" sa nekim ajetom... kako je to samo strasan odgovor, odma se ucute. Ono oni nesto, postavljaju logicka pitanja... a ti ih docekas sa ajetom... auuuu...El Mumin wrote:Ne možeš mene isprovocirati sarkazmom, što se sarkazma tiče diplomirao sam na njemu [emoji3]MyTao wrote:Ali oni to ne vide moj Mumine... njihova srca su zamracena jer je tako bog uradio. Da je vise ljudi kao ti sa IQ 120+... svijet bi bio puno bolje mjesto.
- MyTao
#4113 Re: Svijet bez religija
Ma jednostavno je logicno da postoji... nema se tu sta vise pricati...
- mango bob
#4114 Re: Svijet bez religija
Jedna istina jeste, samo što religije svaka tvrde da je to njihova istina i ničija, a ostale odbacuju. Ali početi treba samo od početka i zna se jedna je istina i svi su ljudi pozvani svjetlu istine koja je odavna upisana u objavama koje danas nazivaju Biblijom.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nisu maloumni nego su ljudi večinom lijeni da se svim srcem i snagom upoznaju sa porukama od Boga pa im promiče da saznaju kako postupiti i dobiti odgovore a i vječnost. Ali i oni dok je god vremena mogu doči Bogu i poslušati što poručuje. Svima je dostupna knjiga mudrosti. Nipošto se nesmije mrziti svog komšiju i bilo koje stvorenje nego im treba činiti dobro i poučiti ih o Bogu
- aurora313
#4115 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Abraham WHO?mango bob wrote:Pa jest, to zbuniti da. Ali vidi mnogo prije indijske, kineske itako dalje bila je vjera u jednog Boga kojeg je Abraham obožavao. Abrahamovi praočevi Henok i Noa su več znali i prakticirali to, a ove religije prošlosti i današnjosti su nastale usporedo a neke i poslije ali kao zbunjujuče i paganske.aurora313 wrote: Aaaa... a jel' to taj bog i ona knjiga što je pisana NAKON staroegipatskih zapisa? I ko je onda stvorio vjernike stare Indije, Kine, Perzije, moj Mumine? Oni su vjerovali (a neki od njih i dalje vjeruju u svoje bogove) prije što je neko napisao i jedno slovo gornjih 'božijih' riječi!
- MyTao
#4116 Re: Svijet bez religija
biblija je "jaka" knjiga... citao... ima jos jakih, ali biblija je najjaca.mango bob wrote:Jedna istina jeste, samo što religije svaka tvrde da je to njihova istina i ničija, a ostale odbacuju. Ali početi treba samo od početka i zna se jedna je istina i svi su ljudi pozvani svjetlu istine koja je odavna upisana u objavama koje danas nazivaju Biblijom.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nisu maloumni nego su ljudi večinom lijeni da se svim srcem i snagom upoznaju sa porukama od Boga pa im promiče da saznaju kako postupiti i dobiti odgovore a i vječnost. Ali i oni dok je god vremena mogu doči Bogu i poslušati što poručuje. Svima je dostupna knjiga mudrosti. Nipošto se nesmije mrziti svog komšiju i bilo koje stvorenje nego im treba činiti dobro i poučiti ih o BoguReligije su to pokvarile i uče ljude suprotno onome savjetima o ljubavi iz knjige mudrosti
-
Hakiz
#4117 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Dakle, ljudi koji ne misle kao ti su glupi.El Mumin wrote:Znaš koji ljudi vjeruju da je sve nastalo slučajno? Oni koji nažalost nisu obdareni mozgom. Nažalost, kažem opet, jer nije realno ni očekivati da svi ljudi imaju otvoren um.Hakiz wrote:Ne može podnijeti spoznaju da je nastao slučajno. I da, u kosmičkom smislu, njegov život je beznačajan.SamoVasGledam wrote:Ako ti sam sada priznaješ da postoje stvari koje su neobjašnjive i neshvatljive, zašto ti je onda teško da prihvatiš slučajnost? Za slučajnost barem znamo da postoji i da se stalno dešava oko nas, dok ti sam priznaješ da nam neke stvari oko Boga ne mogu biti jasne. Pa zašto onda biraš ovo drugo umesto prvog?
To slično kao kada pričaš sa nekim o evoluciji, pa ovaj hoće da te tuče vičući "Nisam ti ja nastao od majmuna!"
Neke stvari su nam preteške za prihvatiti, pa moramo da izmišljamo nešto šta će nas utješiti. Dati svrhu našem postojanju. Alternativa je suviše tužna i teška.
Ko igra Tetris zna da ta igra nema kraj, nema cilj. Igraš je sve dok ti ne dosadi ili te nešto prekine. A možeš je igrati beskonačno dugo i nikada nećeš doći do kraja. Jer je napravljena tako da kraja nema.
Naše postojanje je kao Tetris. Nema razlog i nema cilj, nema svrhu. Postojimo i kao pojedinci i kao vrsta dok ne prestanemo postojati. Kada se to desi, zamijeni nas nešto drugo. A ako nam ne dođe kraj prije kraja planete, kada nestanu uslovi za život, onda dođe kraj svemu živom, pa i nama. Pa se proces nastavi dok dođe kraj postojanja svemira.
Kada se to desi, onda ništa.
I to je sva priča.
A znaš li koji ljudi vjeruju da je sve nastalo iz ništa? Još gluplji...
Da se razumijemo, ovo je moj generalni stav, a ako se neko našao uvrijeđen, onda se zaista izvinjavam, nije mi namjera nikog vrijeđati, dakle halalite, ali ne znam kako da drugačije definišem ljude koji misle da je sve nastalo slučajno iz ništa.
Za mene lično to je tolika glupost da čovjek ne zna da li bi se prvo smijao ili plakao od muke koliko ti ljudi "logično" razmišljaju.
Ako je to nauk vjere, drago mi je što nisam vjernik.
A, takve izjave više govore o onome ko ih izjavljuje nego o onome kome su upućene.
Svaka čast.
-
HobotnicaPLus
#4118 Re: Svijet bez religija
Zasto bi uopste taj neki entitet koji se nalazi gore nama upucivao nesto? Zasto si ti toliko siguran da je iko ili ista drugo svjesno da covjek postoji? Kako samo imate muda uzimati sve te stvari bez imalo rezerve?mango bob wrote:Jedna istina jeste, samo što religije svaka tvrde da je to njihova istina i ničija, a ostale odbacuju. Ali početi treba samo od početka i zna se jedna je istina i svi su ljudi pozvani svjetlu istine koja je odavna upisana u objavama koje danas nazivaju Biblijom.HobotnicaPLus wrote:Vi koji vjerujute u nekakve bogove, otkud vama muda da tvrdite da je jedina istina samo ono u sta vi vjerujete? Otkud vama muda da sve one koji su drugaciji od vas nazivate zaostalim i maloumnim? Je li vas barem malo stid? Gdje vam je odgoj i kultura kad tako gledate na ljude oko sebe? Nazivate zapadnjake rasistima, islamofobima i kako jos vec a mrzite komsiju samo zato sto se ne uklapa vase vidjenje svijeta i i sto ne vjeruje u nekakve imaginarne likove. Vece licemjerje ne postoji na kugli zemaljskoj.
Nisu maloumni nego su ljudi večinom lijeni da se svim srcem i snagom upoznaju sa porukama od Boga pa im promiče da saznaju kako postupiti i dobiti odgovore a i vječnost. Ali i oni dok je god vremena mogu doči Bogu i poslušati što poručuje. Svima je dostupna knjiga mudrosti. Nipošto se nesmije mrziti svog komšiju i bilo koje stvorenje nego im treba činiti dobro i poučiti ih o BoguReligije su to pokvarile i uče ljude suprotno onome savjetima o ljubavi iz knjige mudrosti
- MyTao
#4119 Re: RE: Re: Svijet bez religija
Mumin je u pravu... jednostavno je logicno da bog postoji. Isto ko oni glupani sto tvrde da je zemlja okrugla... kako bolan neko moze ici u jednom pravcu i doci na isto mjesto... za mene licno je to tolika glupost da covjek ne zna da li bi se smijao ili plakao od muke koliko ti ljudi "logicno" razmisljaju. Jednostavno nema logike...Hakiz wrote:Dakle, ljudi koji ne misle kao ti su glupi.El Mumin wrote: Znaš koji ljudi vjeruju da je sve nastalo slučajno? Oni koji nažalost nisu obdareni mozgom. Nažalost, kažem opet, jer nije realno ni očekivati da svi ljudi imaju otvoren um.
Da se razumijemo, ovo je moj generalni stav, a ako se neko našao uvrijeđen, onda se zaista izvinjavam, nije mi namjera nikog vrijeđati, dakle halalite, ali ne znam kako da drugačije definišem ljude koji misle da je sve nastalo slučajno iz ništa.
Za mene lično to je tolika glupost da čovjek ne zna da li bi se prvo smijao ili plakao od muke koliko ti ljudi "logično" razmišljaju.
A, takve izjave više govore o onome ko ih izjavljuje nego o onome kome su upućene.
Svaka čast.
- mango bob
#4120 Re: Svijet bez religija
Dubokim istraživanjem saznaš odgovore na mnoga pitanja. Bog govori ljudima jer želi da ih nauči, i da im ukaže na svoje naumeHobotnicaPLus wrote:
Zasto bi uopste taj neki entite koji se nalazi gore nama upucivao nesto? Zasto si ti toliko siguran da je iko ili ista drugo svjesno da covjek postoji? Kako samo imate muda uzimati sve te stvari bez imalo rezerve?
"Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja, sad navješćuje ljudima, da svi svuda čine pokajanje.
Jer je postavio dan, u koji će suditi čitavome svijetu po pravdi..."
"Eno, dolazi na oblacima, i gledat će ga svako oko, i oni, koji ga probodoše, naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da, Amen.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni."
- MyTao
#4121 Re: Svijet bez religija
Tako je, samo duboko istrazivanje... Pusti kvantnu fiziku, relativnost, descartesa, Nietzsche-a... sve je to povrsno, treba duboko da se neke stvari svate... a nevjerujem da su oni imali IQ od 120+...
-
HobotnicaPLus
#4122 Re: Svijet bez religija
Pa povraca mi se.
-
El Mumin
#4123 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
Ne, pogrešno shvataš me. Ljudi koji generalno misle bez obzira jesu li ateisti ili ne da je iz ničega nastalo nešto se ponovno trebaju preispitati.Hakiz wrote:Dakle, ljudi koji ne misle kao ti su glupi.El Mumin wrote:Znaš koji ljudi vjeruju da je sve nastalo slučajno? Oni koji nažalost nisu obdareni mozgom. Nažalost, kažem opet, jer nije realno ni očekivati da svi ljudi imaju otvoren um.Hakiz wrote: Ne može podnijeti spoznaju da je nastao slučajno. I da, u kosmičkom smislu, njegov život je beznačajan.
To slično kao kada pričaš sa nekim o evoluciji, pa ovaj hoće da te tuče vičući "Nisam ti ja nastao od majmuna!"
Neke stvari su nam preteške za prihvatiti, pa moramo da izmišljamo nešto šta će nas utješiti. Dati svrhu našem postojanju. Alternativa je suviše tužna i teška.
Ko igra Tetris zna da ta igra nema kraj, nema cilj. Igraš je sve dok ti ne dosadi ili te nešto prekine. A možeš je igrati beskonačno dugo i nikada nećeš doći do kraja. Jer je napravljena tako da kraja nema.
Naše postojanje je kao Tetris. Nema razlog i nema cilj, nema svrhu. Postojimo i kao pojedinci i kao vrsta dok ne prestanemo postojati. Kada se to desi, zamijeni nas nešto drugo. A ako nam ne dođe kraj prije kraja planete, kada nestanu uslovi za život, onda dođe kraj svemu živom, pa i nama. Pa se proces nastavi dok dođe kraj postojanja svemira.
Kada se to desi, onda ništa.
I to je sva priča.
Svaka čast.
Bitno je da spoznaju da mora postojati Stvoritelj i onda koja od religija je najdosljednija da Ga se obožava.
Bolje je biti i Kršćan ili Jevrej, nego totalni nevjernik.
- MyTao
#4124 Re: Svijet bez religija
nego koja je to vjera koja vjeruje da je sve postalo iz nicega?
-
HobotnicaPLus
#4125 Re: RE: Re: RE: Re: Svijet bez religija
[/quote]
Ne, pogrešno shvataš me. Ljudi koji generalno misle bez obzira jesu li ateisti ili ne da je iz ničega nastalo nešto se ponovno trebaju preispitati.
Bitno je da spoznaju da mora postojati Stvoritelj i onda koja od religija je najdosljednija da Ga se obožava.
Bolje je biti i Kršćan ili Jevrej, nego totalni nevjernik.[/quote]
Za tvoju informaciju, ljudi koji ne vjeruju u boga se svaki dan preispituju, za razliku od onih koji vjeruju u samo jednu istinu
Ne, pogrešno shvataš me. Ljudi koji generalno misle bez obzira jesu li ateisti ili ne da je iz ničega nastalo nešto se ponovno trebaju preispitati.
Bolje je biti i Kršćan ili Jevrej, nego totalni nevjernik.[/quote]
Za tvoju informaciju, ljudi koji ne vjeruju u boga se svaki dan preispituju, za razliku od onih koji vjeruju u samo jednu istinu