https://pureinfotech.com/windows-10-190 ... -features/
Windows 10
Moderator: Benq
- Tesla Edison
#4102 Re: Windows 10
Ko želi licencu koja je legalna a jeftina, bujrum.
https://www.bug.hr/promo/proljetna-rasp ... 2413--8763
https://www.bug.hr/promo/proljetna-rasp ... 2413--8763
- Maraschino
#4103 Re: Windows 10
ja tek danas dobio 1809 
- Tesla Edison
#4104 Re: Windows 10
Znači da nama ostalim uskoro stiže 1903Maraschino wrote:ja tek danas dobio 1809
- Maraschino
#4105 Re: Windows 10
TESLA_EDISON wrote:Znači da nama ostalim uskoro stiže 1903Maraschino wrote:ja tek danas dobio 1809
ja dobijam samo provjereno
- Tesla Edison
#4106 Re: Windows 10
Ko Oktavija. Dobro auto ali motor uvijek jedna generacija kasnije, što je sigurno, sigurno jeMaraschino wrote:TESLA_EDISON wrote:Znači da nama ostalim uskoro stiže 1903Maraschino wrote:ja tek danas dobio 1809
ja dobijam samo provjereno
- Tesla Edison
#4107 Re: Windows 10
Evo opet akcija povoljnih licenci za Windows i Office
https://www.bug.hr/promo/windows-10-pro ... 2413--8860
- CPT
#4108 Re: Windows 10
https://www.theverge.com/2018/4/27/1729 ... g-responseTESLA_EDISON wrote:Evo opet akcija povoljnih licenci za Windows i Office
15 mjeseci zatvora i 50.000$
toliko o refurbishingu jeftinim MS licencama
- Tesla Edison
#4109 Re: Windows 10
Kakve veze moj post ima sa tvojim linkom? Ovo je sve retail i legalno. Ne bi najjači i najeminentniji informatički časopis u exYu reklamirao i nudio popuste za ilegalne proizvode. Ovo su ispravne retail licence, nikakav refubrishing. Tvoj link se odnosi na PIK i eBay prodavnice koje prodaju "legalne" redubrish licence za dolar-dva.CPT wrote:https://www.theverge.com/2018/4/27/1729 ... g-responseTESLA_EDISON wrote:Evo opet akcija povoljnih licenci za Windows i Office
15 mjeseci zatvora i 50.000$![]()
- CPT
#4110 Re: Windows 10
Procitaj bar sta pise. To 100000% nije retail (znas uopste sta znaci to?), jos manje sigurno (vidi reviews) ili legalno. Ako procitas clanak (sto si sigurno uradio) vidjet ces da MS cijeni samo restore CD (fizicki medij) 25$. A to je samo manji dio RETAIL cijene proizvoda. Usput, oni uopste ne nude retail pakete ili licence.TESLA_EDISON wrote:Kakve veze moj post ima sa tvojim linkom? Ovo je sve retail i legalno. Ne bi najjači i najeminentniji informatički časopis u exYu reklamirao i nudio popuste za ilegalne proizvode. Ovo su ispravne retail licence, nikakav refubrishing. Tvoj link se odnosi na PIK i eBay prodavnice koje prodaju "legalne" redubrish licence za dolar-dva.CPT wrote:https://www.theverge.com/2018/4/27/1729 ... g-responseTESLA_EDISON wrote:Evo opet akcija povoljnih licenci za Windows i Office
15 mjeseci zatvora i 50.000$![]()
Znaci taj Office od 18€ je inace 150€ u najboljem slucaju. I to govorimo o poznatim radnjama i ne o nekoj XYZ stranici. Za 18€ ti od MS ne moze skupiti 1Y sub za Office 365. Trenutno je oko 40€ (znaci jedna godina za Office) a ti bi retail office za 18. Full fulova...
I nema nikakve sumnja da reklamiraju ilegalne proizvode, uostalom provjeri reviews. Isto kao sto su i te "akcije" lazne jer su cijene na slikama i te slike su stalno iste. Svuda.
- CPT
#4111 Re: Windows 10
https://www.microsoft.com/en-us/p/offic ... verviewtab
Office Home & Student 2019
Microsoft Corporation
• One-time purchase for 1 PC or Mac
• Classic 2019 versions of Word, Excel, and PowerPoint
• Microsoft support included for 60 days at no extra cost
• Licensed for home use
All languages included. Compatible with Windows 10 or macOS*
*Go to office.com/systemrequirements for compatible versions of Windows 10 and macOS and for other feature requirements.
$149.99
Office Home & Student 2019
Microsoft Corporation
• One-time purchase for 1 PC or Mac
• Classic 2019 versions of Word, Excel, and PowerPoint
• Microsoft support included for 60 days at no extra cost
• Licensed for home use
All languages included. Compatible with Windows 10 or macOS*
*Go to office.com/systemrequirements for compatible versions of Windows 10 and macOS and for other feature requirements.
$149.99
- typeOnegative
#4112 Re: Windows 10
sta konkretno mislis da dokazuju ovi linkovi , i kako uopce znas da nisu retail ? Svaka licenca koju kupis zasebno preko Microsofta sad i je retail , samo sto se to ne navodi ( ne mislim na ebay i licence od par dolara koje su ajmo rec siva zona , ali vise nego ok za kucnog korisnika ), jer Microsoft ne prodaje OEM licence zasebno nego samo kao predinstalirane na gotovim kompovima i laptopima .
Dalje , kako je onda moja licenca od w8 koju sam kupio davno davno za 20 i nesto dolara sa jedne stranice retail , promjenio tri maticne ploce i svaki put uredno aktivirana na w8 i 10 bez da je bila linkana na MS account ( što je btw i dodano tek kasnije kao mogućnost u 1511 buildu desetke ako se ne varam) .
valjda znas da se OEM veze za ID ploče i ne dozvoljava promjenu hardware-a , a pogotovo ne na w8 jer tad nije ni postojala opcija "linkanja " licenci na MS account kao sad ?? Itd itd itd da ne nabrajam dalje
Jedino sto ovdje nema nikakve sumnje je da jakoo volis pametovat, vadis stvari iz konteksta i uzimas stvar selektivno tj samo ono sto ti odgovara sto si i dokazao prije koji mjesec blateci windows10 kao da je najvece smece od sistema iz samo tebi poznatih razloga i glorifikacije 7 sa takvim zarom kao da ti zivot ovisi od toga.
Dalje , kako je onda moja licenca od w8 koju sam kupio davno davno za 20 i nesto dolara sa jedne stranice retail , promjenio tri maticne ploce i svaki put uredno aktivirana na w8 i 10 bez da je bila linkana na MS account ( što je btw i dodano tek kasnije kao mogućnost u 1511 buildu desetke ako se ne varam) .
valjda znas da se OEM veze za ID ploče i ne dozvoljava promjenu hardware-a , a pogotovo ne na w8 jer tad nije ni postojala opcija "linkanja " licenci na MS account kao sad ?? Itd itd itd da ne nabrajam dalje
Jedino sto ovdje nema nikakve sumnje je da jakoo volis pametovat, vadis stvari iz konteksta i uzimas stvar selektivno tj samo ono sto ti odgovara sto si i dokazao prije koji mjesec blateci windows10 kao da je najvece smece od sistema iz samo tebi poznatih razloga i glorifikacije 7 sa takvim zarom kao da ti zivot ovisi od toga.
- Tesla Edison
#4113 Re: Windows 10
Ma ne vrijedi komentarisati. Kada mu je razlika u cijeni sa Microsoft stranice i Bug.hr stranice jedini argument, svaka rasprava gubi smisao, zato nisam ni odgovarao.typeOnegative wrote:sta konkretno mislis da dokazuju ovi linkovi , i kako uopce znas da nisu retail ? Svaka licenca koju kupis zasebno preko Microsofta sad i je retail , samo sto se to ne navodi ( ne mislim na ebay i licence od par dolara koje su ajmo rec siva zona , ali vise nego ok za kucnog korisnika ), jer Microsoft ne prodaje OEM licence zasebno nego samo kao predinstalirane na gotovim kompovima i laptopima .
Mislim, Bug.hr najjači informatički časopis u ovom dijelu evrope, sa sjedištem u Zagrebu, članici Europske unije, gradu gdje Microsoft ima jednu od najjačih kancelarija u jugoistočnoj Europi, da reklamira i nudi piratske licence i da se bavi ilegalnim poslovima u vezi licenciranja, ne da smiješno već uveliko graniči sa zdravim razmišljanjem i logikom. Kada bi to uradili, ugašeni bi bili u roku 24 sata a sve odgovorne osobe munjevito uhapšene.
Čuj bug.hr se bavi piraterijom i još nudi popuste. Ma hajte molim vas..
- typeOnegative
#4114 Re: Windows 10
Ma sve jasno ko dan.
Podsjeća me na nekog inspektora kojem su rekli " samo windows koji je plaćen 300 i više km i u kutiji je legalan "i uhvatio se toga ko pjan plota , i miješa sa scrapped ključevima s ebay, dok s druge strane zaboravlja da se i ta "kutija mora platiti kao i medij na koji je snimljeno kao i distribucija iste do krajnjeg korisnika što nije za dž .
Naravno da je digitalna licenca nečega jeftinija od fizičkog izdanja ( igre filmovi i masu primjera) što je i ok jer bi van pameti bilo da je drugačije .
Kako god van pameti se dalje objašnjavati kako kažeš.
Podsjeća me na nekog inspektora kojem su rekli " samo windows koji je plaćen 300 i više km i u kutiji je legalan "i uhvatio se toga ko pjan plota , i miješa sa scrapped ključevima s ebay, dok s druge strane zaboravlja da se i ta "kutija mora platiti kao i medij na koji je snimljeno kao i distribucija iste do krajnjeg korisnika što nije za dž .
Naravno da je digitalna licenca nečega jeftinija od fizičkog izdanja ( igre filmovi i masu primjera) što je i ok jer bi van pameti bilo da je drugačije .
- Tesla Edison
#4115 Re: Windows 10
UpravotypeOnegative wrote:Ma sve jasno ko dan.
- He1972
#4116 Re: Windows 10
Mislim da smo ovog CPT davno apsolvirali, čovjek se upali ko kutnjak i trola sve u 16, samo ignorisati.TESLA_EDISON wrote:Ma ne vrijedi komentarisati. Kada mu je razlika u cijeni sa Microsoft stranice i Bug.hr stranice jedini argument, svaka rasprava gubi smisao, zato nisam ni odgovarao.typeOnegative wrote:sta konkretno mislis da dokazuju ovi linkovi , i kako uopce znas da nisu retail ? Svaka licenca koju kupis zasebno preko Microsofta sad i je retail , samo sto se to ne navodi ( ne mislim na ebay i licence od par dolara koje su ajmo rec siva zona , ali vise nego ok za kucnog korisnika ), jer Microsoft ne prodaje OEM licence zasebno nego samo kao predinstalirane na gotovim kompovima i laptopima .
Mislim, Bug.hr najjači informatički časopis u ovom dijelu evrope, sa sjedištem u Zagrebu, članici Europske unije, gradu gdje Microsoft ima jednu od najjačih kancelarija u jugoistočnoj Europi, da reklamira i nudi piratske licence i da se bavi ilegalnim poslovima u vezi licenciranja, ne da smiješno već uveliko graniči sa zdravim razmišljanjem i logikom. Kada bi to uradili, ugašeni bi bili u roku 24 sata a sve odgovorne osobe munjevito uhapšene.
Čuj bug.hr se bavi piraterijom i još nudi popuste. Ma hajte molim vas..
- CPT
#4117 Re: Windows 10
Kako znam? Jer u oglasu pise da su retail? Jer u opisu pise da nisu retail? Dovoljan hint? Jer je nabavna cijena za retail verziju bar 5x i za najbolje kliente?typeOnegative wrote:sta konkretno mislis da dokazuju ovi linkovi , i kako uopce znas da nisu retail ? Svaka licenca koju kupis zasebno preko Microsofta sad i je retail , samo sto se to ne navodi ( ne mislim na ebay i licence od par dolara koje su ajmo rec siva zona , ali vise nego ok za kucnog korisnika ), jer Microsoft ne prodaje OEM licence zasebno nego samo kao predinstalirane na gotovim kompovima i laptopima .
Sta tvoje licenca jeste ili nije nema veze. Mozda je iz VL ugovora, mozda je placena sa ukradenom karticom, mozda je ... Sigurno si na stranici vidio da su oni samo preprodaju licence jedne druge stranice (nokeys.com). Ako ubacis ime te stranice u Google i kliknes na Microsoft stranicu vidjet ces da pise da nije legalno. Dovoljno?
Ako ne vjerujes meni mozes uvijek nazvati Microsoft BIH i provjeriti jel licenca koju so platio 18€ a oni prodaju za bar 5x toliko legalna.
Last edited by CPT on 17/04/2019 11:36, edited 1 time in total.
- CPT
#4118 Re: Windows 10
Legalnost se dokazuje validnim racunom za OS. U kakvom obliku je licenca je svejedno. Validan racun za MS OS od 18€ ne postoji. Nije nikad postojao. U gornjem postu imas clank po kojem MS cijeni samo fizicki medij 25$ to je samo (manji) dio cijene OS. Sve preko toga (veci dio) je licenca. Hoces znati izracunati koliko je licenca?typeOnegative wrote:Ma sve jasno ko dan.
- Tesla Edison
#4119 Re: Windows 10
E, nemaš ti pojma, lupaš ko Maksim po diviziji.CPT wrote:Legalnost se dokazuje validnim racunom za OS. U kakvom obliku je licenca je svejedno. Validan racun za MS OS od 18€ ne postoji. Nije nikad postojao. U gornjem postu imas clank po kojem MS cijeni samo fizicki medij 25$ to je samo (manji) dio cijene OS. Sve preko toga (veci dio) je licenca. Hoces znati izracunati koliko je licenca?typeOnegative wrote:Ma sve jasno ko dan.
Haj sad trolaj negdje drugo i drži se svog Windowsa 7. Još malo i pa pa podrška.
- typeOnegative
#4120 Re: Windows 10
Cuj microsoft bih da pitamCPT wrote:Legalnost se dokazuje validnim racunom za OS. U kakvom obliku je licenca je svejedno. Validan racun za MS OS od 18€ ne postoji. Nije nikad postojao. U gornjem postu imas clank po kojem MS cijeni samo fizicki medij 25$ to je samo (manji) dio cijene OS. Sve preko toga (veci dio) je licenca. Hoces znati izracunati koliko je licenca?typeOnegative wrote:Ma sve jasno ko dan.
Koji će mi vrag račun nisam firma nego kućni korisnik i nikome ništa ne moram dokazivati . Kad naučiš razliku između pravne i fizičke osobe možda i skontas. I ovim zavrsavam diskusiju s tobom inspektore .Aj zdravo
- CPT
#4121 Re: Windows 10
Jok, pitas Isusa... Ko mislis da na kraju odlucuje o validnosti licence? Od koga mislis da dolaze licence? MS aktivacijski server ne zna jel tvoj key ukraden iz VL ugovora ili placen ukradenom kreditnom karticom, itd, itd. Znas ko, kako i po kojoj cijeni vrsi distribuciju za MS? Bar priblizno?typeOnegative wrote:Cuj microsoft bih da pitamCPT wrote:Legalnost se dokazuje validnim racunom za OS. U kakvom obliku je licenca je svejedno. Validan racun za MS OS od 18€ ne postoji. Nije nikad postojao. U gornjem postu imas clank po kojem MS cijeni samo fizicki medij 25$ to je samo (manji) dio cijene OS. Sve preko toga (veci dio) je licenca. Hoces znati izracunati koliko je licenca?typeOnegative wrote:Ma sve jasno ko dan.
Kako god van pameti se dalje objašnjavati kako kažeš..aktivacijski server microsofta kaze da jeste i to više x meni dovoljno. .znas sto je to uopće i kako radi ?
Koji će mi vrag račun nisam firma nego kućni korisnik i nikome ništa ne moram dokazivati . Kad naučiš razliku između pravne i fizičke osobe možda i skontas. I ovim zavrsavam diskusiju s tobom inspektore .Aj zdravo
Ja sam govorio o legalnosti licenci. Te licence NISU legalne. 100%. Slazem sa da za prosjecnog korisnika to ok jer se niko nece zezati. U najgorem slucaju ostanes 20€ laksi ako se key blacklista- Ako imas radnju i racun za "key" koristis kao licencu onda si nahebao.
Ako ti je vec svejedno za licencu kao kucnom korisniku onda mozes koristiti i jedan od besplatnih aktivatora kao sto to radi miljoni ostalih.
- CPT
#4122 Re: Windows 10
Really? Jos uvijek se moze dobiti updates cak i XP ako ti je to bas toliko bitno. Sve 7-ice koje jos imam rade bp i tako ce biti bar jos 5 godina. Sto mislim da nijedna instalacija nece mociTESLA_EDISON wrote: Još malo i pa pa podrška.
- Tesla Edison
#4123 Re: Windows 10
Nastavi živjeti u svom ubjeđenju. Sretno tiCPT wrote:Really? Jos uvijek se moze dobiti updates cak i XP ako ti je to bas toliko bitno. Sve 7-ice koje jos imam rade bp i tako ce biti bar jos 5 godina. Sto mislim da nijedna instalacija nece mociTESLA_EDISON wrote: Još malo i pa pa podrška.
-
l33t
#4124 Re: Windows 10
win 7 je krshCPT wrote:Really? Jos uvijek se moze dobiti updates cak i XP ako ti je to bas toliko bitno. Sve 7-ice koje jos imam rade bp i tako ce biti bar jos 5 godina. Sto mislim da nijedna instalacija nece mociTESLA_EDISON wrote: Još malo i pa pa podrška.
- CPT
#4125 Re: Windows 10
zbog toga ga koristi 50% ovog planeta iako se W10 dijelio dzabal33t wrote:win 7 je krshCPT wrote:Really? Jos uvijek se moze dobiti updates cak i XP ako ti je to bas toliko bitno. Sve 7-ice koje jos imam rade bp i tako ce biti bar jos 5 godina. Sto mislim da nijedna instalacija nece mociTESLA_EDISON wrote: Još malo i pa pa podrška.