Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#4101 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: friska ti vijest :lol: :lol:
nek' je ona raspalila iz prace, pa sprd'o se ti, ne sprd'o, ovo je za nas bilo jako veliko! i da, dok se neko nije poceo sprdat' na racun mog "prezimena" iz clanka k'o sto su neki cukomrsci do sad, pakica mi nije prezime :lol:
e pakice,jel ovaj bravo onaj fanatični krmak,koji po uzoru na pse koje bali,napada ni krive ni dužne ljude koji rade svoj posao?i kakvi ste vi zaštitari,ne razumijem?kako se financira ta vaša "zaštitarska" grupa?
krmak?! bravo je lik koji voli kerove isto k'o i ja, i koga napada?! taj isti bravo je izudaran kljucem po glavi od strane trojice sintora.. provjerite CINJENICE, ne vjerujte svemu sto procitate po portalima, pogotovo izjavama ede isme :-) :-)
a finansiramo se iz nasih novcanika :izet: nismo nikakva grupa/udruzenje i sl. :cao:
Stjui

#4102 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote: krmak?! bravo je lik koji voli kerove isto k'o i ja, i koga napada?! taj isti bravo je izudaran kljucem po glavi od strane trojice sintora.. provjerite CINJENICE, ne vjerujte svemu sto procitate po portalima, pogotovo izjavama ede isme :-) :-)
a finansiramo se iz nasih novcanika :izet: nismo nikakva grupa/udruzenje i sl. :cao:
http://www.avaz.ba/clanak/151791/fahrud ... -policajca

http://www.fokus.ba/33053/vijesti/crna- ... u-ilijasu/

ovo piše na portalima,ali evo daj da čujem tvoju verziju?otkud da ga udaraju i ako jesu?jel iz čista mira il šta?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4103 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

kad su preživjeli onaj minus sve ce preživjeti
pakica_

#4104 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: krmak?! bravo je lik koji voli kerove isto k'o i ja, i koga napada?! taj isti bravo je izudaran kljucem po glavi od strane trojice sintora.. provjerite CINJENICE, ne vjerujte svemu sto procitate po portalima, pogotovo izjavama ede isme :-) :-)
http://www.avaz.ba/clanak/151791/fahrud ... -policajca

http://www.fokus.ba/33053/vijesti/crna- ... u-ilijasu/

ovo piše na portalima,ali evo daj da čujem tvoju verziju?otkud da ga udaraju i ako jesu?jel iz čista mira il šta?
jeste se svadjao, svi se svadjamo, a onda su njih dvojica (ismo i kolega) poceli da ga draufaju, priletio je treci kolega, cusn'o moju jaranicu koja je pala na asfalt i poderala koljeno, i onda je i on poceo udarati cakija.. tek onda je uletila murija i privela cakija jer je kao ometao njih u radu.. pa on krvave glave preleza 24 sata u muriji i svi skupa popusismo kazne od 5 stoja.. ja nit luk jela nit luk mirisala, dosla naknadno da pokupim njegove stvari i da mu odvucemo auto iz ilijasa nazad u Sa, al' eto dobih i ja cestitku od 500 KM!
Tvrtko II Kotromanić

#4105 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tvrtko II Kotromanić »

inace u zgradi feroelektra kod katedrale imaju 3,4 kucica stara mozda mjesec dana, mama im je sigurno uspjesno sterilizovana :oops:
pakica_

#4106 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Tvrtko II Kotromanić wrote:inace u zgradi feroelektra kod katedrale imaju 3,4 kucica stara mozda mjesec dana, mama im je sigurno uspjesno sterilizovana :oops:
neces vjerovati, ima divljih kerova kojima ne mozes prici da bi ih se odvelo na sterilizaciju.. MOJ licni stav je da takve pse treba uhvatiti puhaljkom i uspavati ih ukoliko se pokaze da nema sanse da se socijalizuje nakon odredjenog vremena.. toliko ih ima mirnih, pitomih, veselih, udomljivih, da stvarno JA licno ne mogu da trosim svoje vrijeme na asocijalne pse koji ce zivot provesti u boksu nekog pansiona bez sanse da imaju svoj dom..
ZenaZbrkovima

#4107 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

ja bih samo da izjavim nesto.. donedavno sam stvarno i iskreno svim srcem bila protiv eutanazije pasa, to su bica koja stvarno iskreno volim nadljudski. al u meni se nesto prelomilo. sad cu prva dici glas ZA eutanaziju. ne samo zbog ljudi koji ispastaju zbog ovolikog broja napustenih pasa, koliko zbog njih samih. zivot kojim ovi psi s kojim se ja SVAKODNEVNO susrecem, nije ni z od zivota.
naime, vjerujem da bismo tim cinom njima ucinili ogromnu uslugu. Meni se stvarno srce slama, svako jutro, svaki dan kada naidjem na ranjenog psa od nocnih borbi izmedju copora, kada prodjem pored krvavih tragova u snijegu, na cesti blizu mjesta gdje se okupljaju, kada putem ka poslu naidjem na, vjerovatno od gladi, uginulo kuce (neki dan njih 5, citav okot..), kada naidjem na rastrgano mace, kada me nocu vise puta probude njihovi jauci i urlici pa vise ne mogu zaspati od neke brige kojeg cu ujutro ranjenog naci.. Pateticno ili ne, zelim vjerovati da bi im "tamo gore" sigurno bilo bolje, i da sam isla samo i iskljucivo njima na stetu protestvujuci i boreci se protiv eutanazije pasa.
dakle, imate jos jednu pristalicu.
jao_situacije

#4108 Re: Problem pasa lutalica

Post by jao_situacije »

Ma popraviti vanjsko-trgovinski deficit sa Kinom. Sve pse u Kinu, a sve vlasnike koji su ih napustili na prinudni rad. Ja sam posvjedočio u centru Sarajeva kad je za vikend prijepodne došao neki plavi golf 2, vozač izveo rasnog Husky-a iz gepeka kako je pas samo lijep bio, bijelo sjajno krzno, poprilično velik. Pas je malo trčao za autom onda je stao i onako zbunjeno gledao ništa mu nije bilo jasno. Iskreno taj mi se pas odmah svidio, da ne živim u stanu uzeo bih ga, pas je stvarno prelijep bio.. Htio sam pozvati nekoga da ga uzme, ali sljedeći dan ga nisam vidio u naselju.
Žestoke kazne za ovakve vlasnike što si ga kupovao uopće ?!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4109 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

kupuju pse da se Qurce...slicno ko sa garderobom, kolima, nakitom itd...kompleksi su cudo...
Stjui

#4110 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

pakica_ wrote: jeste se svadjao, svi se svadjamo, a onda su njih dvojica (ismo i kolega) poceli da ga draufaju, priletio je treci kolega, cusn'o moju jaranicu koja je pala na asfalt i poderala koljeno, i onda je i on poceo udarati cakija.. tek onda je uletila murija i privela cakija jer je kao ometao njih u radu.. pa on krvave glave preleza 24 sata u muriji i svi skupa popusismo kazne od 5 stoja.. ja nit luk jela nit luk mirisala, dosla naknadno da pokupim njegove stvari i da mu odvucemo auto iz ilijasa nazad u Sa, al' eto dobih i ja cestitku od 500 KM!
i ode ajfon fajv.samo mi čudno da daš petardu radi toga.da nisi šta prešutila? :D inače,ovo prvo boldano-mislim da nemate pravo da se svađate i ometate ljude koji rade svoj posao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4111 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

kake ono trebe po Tuzli skupljaju lovu i hranu za pse

treba to sve udati
drug_profi

#4112 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Vecina nas ovdje jeste za eutanaziju izmedju ostalog jer je ovakvo stanje neprihvatljivo i zbog pseceg dobra. Nismo mrzitelji. Dakle situacija je u kojoj niti ljudi niti zivotinje nemaju normalan zivot. Eutanazijom bi se pomoglo i jednim i drugim. Nikad se nece svi psi ukloniti jer je uvijek bilo djecijih cuka, koje svi stite i obratno.
Maharadza

#4113 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Black swan wrote:kake ono trebe po Tuzli skupljaju lovu i hranu za pse

treba to sve udati
Ma nek kupe, svaka čast ali ko je nama kriv što od države ne tražimo (na sve moguće načine) da konačno uvedu pravilnik kao u EU, fino azil 15 dana, ako se ne udomi za to vrijeme - eutanazija! Skupljali bi onda isto pomoć ali za ljude jer lutalica SIGURNO ne bi bilo, barem ne u ovolikom broju! ;-)
pakica_

#4114 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Stjui wrote:
pakica_ wrote: jeste se svadjao, svi se svadjamo, a onda su njih dvojica (ismo i kolega) poceli da ga draufaju, priletio je treci kolega, cusn'o moju jaranicu koja je pala na asfalt i poderala koljeno, i onda je i on poceo udarati cakija.. tek onda je uletila murija i privela cakija jer je kao ometao njih u radu.. pa on krvave glave preleza 24 sata u muriji i svi skupa popusismo kazne od 5 stoja.. ja nit luk jela nit luk mirisala, dosla naknadno da pokupim njegove stvari i da mu odvucemo auto iz ilijasa nazad u Sa, al' eto dobih i ja cestitku od 500 KM!
i ode ajfon fajv.samo mi čudno da daš petardu radi toga.da nisi šta prešutila? :D inače,ovo prvo boldano-mislim da nemate pravo da se svađate i ometate ljude koji rade svoj posao.
svadjali smo se zato sto su pokupili 9 stenaca koje smo htjeli pokupiti od njih i smjestiti negdje, a ne dati im da ih pobiju.. pitase me vec sto ih nisam prije pokupila pa sklonila, a ne da cekam ovo pa da ih trazim- ne zivim u ilijasu.. ne znam za svako leglo svugdje..
i cekala sam cakija (bravu) ispred stanice, lik prisao da nam uzme podatke, eto kao ne smijemo se zadrzavati ispred pol. stanice.. i par dana poslije plava koverta u kojoj stoji da sam odbila "naredjenje" policajca da se sklonim.. veze s mozgom...
Capsicum

#4115 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Neka, neka, samo po dzepu opalit...
ernestalic

#4116 Re: Problem pasa lutalica

Post by ernestalic »

Čuj pakice, kada neko otvori farmu krava pa prodaje mlijeko, meso itd..., on čini nešto vrlo korisno za sebe i društvo. Kada neko po cijeli dan brine o potpuno nekorisnim, dapače štetnim životinjama kao što su psi lutalice, to je u najmanju ruku vrlo čudno. Po meni je to i bolesno, perverzno. Psima lutalicama nije mjesto u gradu, oni su porijeklom vukovi, udružuju se u čopore, kolju kengure u Pionirskoj dolini i napadaju ljude najmanje deset puta dnevno prema izvještajima iz Hitne pomoći. Bavi se nekim korisnim radom Pakice, ostavi se pasa! Ili, ako već ne možeš bez te pasije, onda idi u Republiku Srpsku. Tamo ih stalno eutaniziraju suprotno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja. (U Bratuncu nedavno 250 pasa lutalica eutanizirano!) Povedi i tog lopova Fahrudina Bravu koji ubaci psa u Miljacku pa ga onda spašava! Idite i borite se da se Zakon primjeni i u Republici Srpskoj!! Inače, ja mislim da se stvari neće promijeniti dok se Zakon ne promijeni. A možda će se promijeniti kada nastrada neko dijete!
ernestalic

#4117 Re: Problem pasa lutalica

Post by ernestalic »

Ja sam cijeli rat proveo po rovovima i zemunicama oko Sarajeva. Nismo mogli dobiti medicinsku sestru da pomogne ranjenom borcu jer malo je koja htjela dobrovoljnu na liniju. A evo sada neke kao ti idu na borbenu liniju u Ilijaš da spašavaju džukele od sasvim regularne i zakonite akcije Higijenskog servisa Lokom. Ma, skinite se više s qurca ovom priglupom narodu bošnjačkom. Marš u Republiku Srpsku! Tamo se borite za prava pasa. U Bratuncu 250 ubiju u samo jednoj akciji za koju se zna!!
Maharadza

#4118 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Ma ne smiju oni preCedniku šumske na oči, šta vam je, ti đihatlijski pokušaji da se od šumske napravi pasji entitet kao pederacija neće proći nikada. :oops:

Ozbiljno, kakvi god da su oni srbi, pametniji su od ovih naših u federaciji kada su neke stvari u pitanju, konkretno vidjeli da novi zakon o džukelama ne valja, pogotovu po budžet i da neće ništa promijeniti, hadžije nastavili po starom zakonu a samo usmeno 'podržali' novi zakon, IDOLI!!! :thumbup:
Zastozato

#4119 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Nas da izvinete ko stigne. Neka nam rade kad smo dozvolili da grupica ljudi maltretira sve nas u zdrav mozak. Ono sto Tuzlaci trenutno rade i skupljaju :run: , pored toliko ugrozenog stanovnistva. Mi jednostavno nismo drzavotvoran narod dok Srbi jesu, a merhamet nam vise ne granici sa gluposcu, vec je to postalo jedno te isto. Moramo biti iskreni i nazvati stvari kakve zaista jesu.
Naslovnica

#4120 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Image

U povratku sa majkom kući sa autobuske stanice, dječaka je rano jutros oko 4 sata napao pas, koji je dječaku nanio teške povrede.

Rođak napadnutog dječaka Samir K. kazao je kako se majka, koja je pod stresom, ne sjeća upotpunosti izgleda pasa, ono što je rekla da je bio crn i da nije imao rep. Samir nije potvrdio da se zna vlasnik psa, te odbacuje špekulacije koje navode na privatno vlasništvo kazao je rođak napadnutog dječaka razgovoru za portal biscani.net

- Otišao sam u MUP, i nisu mi dali zapisnik, kako bih saznao o čijem i kojem psu se radi - kazao je za portal biscani.net Samir Korač.

Dječak ima oko 13 šavova na obrazu i nekoliko na nozi, u velikom je strahu nakon ovogo događaja i konstantno plače.

- Spava i u snu govori – nemoj me ugristi - govori Samir o traumama ugriženeog dječaka.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/159065/strava ... iBabI.dpuf
vješalica

#4121 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

ščenofilke nemaju komentara
Adriatic

#4122 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Sad će nama to ona patka objasniti.
Naslovnica

#4123 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

U pitanju je bio rotvajler, da li je ostavljen (čisto sumnjam) ili je pobjegao (vrlo moguće).
Ne mogu se oteti utisku kako je lijepo kada odeš u neki grad i normalno hodaš ulicom, bez da se na svakom koraku ne moraš sklanjati čoporima pasa, kao što mi se nedavno desilo.
vješalica

#4124 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Koga briga jel pasce ostavljeno ili pobjeglo?
Ove sto oci kopaju sa svojim dusebriznistvom nek svoj volonterizam usmjere na konkretno rjesenje problema a ne gomilanje kako to samo one znaju.
Et vidis dijete nema para za lijecenje i takvih koliko god hoces ima u ovoj drzavi,ali to je zanima ove scenofilke. Vazno je samo da se trljaju na spasavanje buha iz kantonalnog kolektora govana.
smjesko071

#4125 Re: Problem pasa lutalica

Post by smjesko071 »

Gdje li nam je to pakica da nam razložno objavi ovaj slučaj napada psa na dijete od 3 godine?

Pakice, javi se!
Locked