Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#4101 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

emirolini wrote:
art vandeley wrote:Prohodan put do Olova, a to znaci i dalje do Tuzle pa dalje sve gore do granice na sjeveru. :)
Orašje i Brčko su loši. Nisam siguran je li GP zatvoren.
u brčkom još uvijek ne, ali to je jedini izlaz is slobodnog dijela grada

(jebote - kao u ratu :( )
art vandeley

#4102 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by art vandeley »

emirolini wrote:
art vandeley wrote:Prohodan put do Olova, a to znaci i dalje do Tuzle pa dalje sve gore do granice na sjeveru. :)
Orašje i Brčko su loši. Nisam siguran je li GP zatvoren.
prici se Brckom ne moze, samo se moze iz Brckog u Hrv. ali Tuzla-Orasje je put ok, GP radi, most nije ugrozen
emirolini

#4103 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emirolini »

eluna wrote:https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 921&type=1

ne znam kako obaciti da se vidi, ako neko zna molim da uradi
Image
muha_sa

#4104 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by muha_sa »

Image
eluna

#4105 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

emirolini wrote:

Image
hvala

usput, jutros su javili da opada vodostaj kod brane na modracu i kod brane na drini
eluna

#4106 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

5e673463363 wrote:sve go balinski demagog do demagoga :lol: :lol: :lol: plač, kuknjava, prosipanje pameti a na kraju ništa konkretno da se uradi, jadikovanje preko tastature, osjećamo tugu i bol našeg naroda :lol: :lol: :lol: jebo vam pas mater svima odreda, odmah poslije ovih poplava jedan dobar zemljotres da vas zemlja sve odreda zatrpa stoko balinska :lol: :lol: :lol:
tebe je već odnijelo ......hajd fino na ignore :izet:

da nije ljudi koji kupe informacije po netu i iste postavljaju ovdje, u federaciji niko ništa ne bi znao

hvala klixu ali i administratorima koji tolerišu pokoji ispad bijesa ovdje - naklon do poda

usput narode - i klixu trebaju jači serveri, čim je ovakva situacija bude haos na vezama i kod njih, a jedino se u ovaj forum možemo pouzdati
Last edited by eluna on 17/05/2014 08:46, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4107 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

kad smo vec kod tuzle, samo da cestitam TV Slon

ljudi nemaju nikakvih kapaciteta, rade s poluprofesionalnom opremom (cak i slabijom), nemaju para, ljudi, prostora... i pokriju kanton od 500,000 ljudi kao niko...

http://tuzlanski.ba/rtv-slon-profesiona ... cija-foto/

vazda 8-10 ljudi na terenu, u najgorim govnima, a sav video odmah bace na youtube, pa ga i druge kolege 'novinari' posudjuju...

a oni iz sivog doma... ne znam kako ne propadnu u zemlju od sramote...
Naslovnica

#4108 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Naslovnica »

Na FTV Barimba, na BHT nekakva serija. Gledamo RTRS, svaka im čast na angažmanu i programu. RTS isto tako, uživo program, izvještaji, profesionalizam 100%.
Ovi sa FTV i BHT treba kolektivno da daju otkaze, bagra uhljebljena i nesposobna.
stihija

#4109 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by stihija »

LUKAVAC: Vozilo hitne pomoći Doma Zdravlja Lukavac prevrnulo se u poplavljenom području u blizini ovog grada. #PrayForBosnia

Nadam se da su bili prazni :(
eluna

#4110 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

stihija wrote:LUKAVAC: Vozilo hitne pomoći Doma Zdravlja Lukavac prevrnulo se u poplavljenom području u blizini ovog grada. #PrayForBosnia

Nadam se da su bili prazni :(
nisu - bio je barem vozač
eluna

#4111 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

majke mi moje - prelazim na mtel pa makar i roaming stalno plaćala

NEĆU da plaćam pretplatu ovim kretenoidima iz sivog doma.
eluna

#4112 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

šabac - voda rasla 3 cm u MINUTI, ali nije probilo nasipe - odbranili su šabac ..........

svaka čast :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mutivoda

#4113 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

:thumbup:
08:30 - Nastavlja se pad preljeva vode preko brane. Vodostaj jezera Modrac na brani sada iznosi 202.72 metra, odnosno preljev vode preko brane iznosi 2.72 metra. U prosjeku nivo preljeva preko brane se snizi za 4-5cm u roku 60 minuta.
Žepče-ba portal
Javljau nam čitatelji da su u Gornjoj Papratnici ljudi odsječeni, jer su putevi unisteni, te prilaza kućama nema.
soccerfan88

#4114 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by soccerfan88 »

costacurta wrote:
muha_sa wrote:da mi je neko reko da cu od 6 gledat RTS jebo bi mu sve, al evo gledam jer ovi idioti kojim redovno pretplatu placam, otac ih jebo, mirno spavaju i boli ih taki za sirotinju.
Gledam pregled progrma na RTRS 07:00 - 17:00 Polpave u Srpskoj, pa onda pauza i do 17:24 - ...... polave
Ne znam, nemam riječi! Ovi naši, osim ovih lokalnih TVova u Tuzli (SLon, RTV7) tačno nisu normalni. Kulminacija svega je sinoćnji ZMBT na Hajatu :roll: al nije toliko zabrinjavajuća "emisija" koliko broj ljudi u dvorani.... totalno ludilo, il' možda ja nisam normalan, ne'am pojma :sad: .
NAzalost daleko sam i fizicki ne mogu pomoci ali skupljamo poveliku sumu novca da se posalje ljudima kojima je to najpotrebnije. Nasli smo prijatelja u Sarajevu koji ce se licno potruditi da novac stigne bas tamo gdje treba. A sto se nasih Televizija tice, konkretno Hayat TV-a mogu samo reci-Ahmede Svrakicu da te Bogdo ova voda hoce odnijeti. Nikad u zivotu nikome tako nesto nebi pozelio, ali njemu od srca zelim. I ja sam se nadao da ce bar biti bilo kakav program da pratim desavanja na nasim tv stanicama, na posao nisam otisao da pratim stanje , a ono kapak. Pink vazdan pratim. Jos kad vidjeh na netu da se Hayatov cirkus odrzava, prebacim da vidim, kad ono raja dernek, ma ljepota njima. Iste sekunde sam nazvao kompaniju preko koje placam da gledam i pratim nase kanale (do sad sam 10 dolara mjesecno ekstra placao samo za 3 Hayat kanala) i rekao da mi Hayat ukinu. Moje ga oci vise pogledati nece. Uhljupi gladni dusu bi za marku prodali.
kritichar

#4115 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kritichar »

kad je god poplava bila, neko uspaniči narod sa pucanjem brane Modrac
bingov buraz

#4116 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bingov buraz »

eluna wrote:narode, ima li barem jedna tv kuća u federaciji da ima otvoreni program i prati stanje ????
nope
Mutivoda

#4117 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

U mjestu Šerići kod Zenice, od ranih jutarnjih sati mještani se evakuišu ka obližnjem brdu, javio nam je čitalac portala Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, nekoliko kuća je srušeno, a većina mještana zbog nestanka struje u selu i na obližnjem releju ne može ostvariti komunikaciju s porodicama.

U protekla tri dana niko nije uspio doći do sela, osim helikoptera koji je jučer prevozio stare i bolesne.

Mještani se trenutno evakuišu prema brdu jer im je to jedini izlaz, sa svih strana su odsječeni klizištima.
emirolini

#4118 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emirolini »

Ma ignore ga. Nema ovdje ni vjere ni nacije! Ja bi umjesto #prayforbosnia stavio #zajedno ! Nema od molitve nista..
emmir1

#4119 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

Kakav komedijaš Mičić.

Sinoć na RTRS-u kaže situacija je pod kontrolom , stotine ljudi radi nasipe na Batkovićima, kaže da se nalazi na licu mjesta

Poslije njega se javlja dopisnica RTRS-a koja kaže da je tu samo 8 ljudi i da je situacija kritična.

Novinari na RTRS-u onda stvaraju sliku kao da su to mediji iz Federacije izmislili .

Jutros na RTRS-u Mičić uživo kaže da je nasip na Batkovićima pao te da slijedi evakuacija 10 000 ljudi.

Kakav cirkus jebote
Casual's

#4120 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Casual's »

bingov buraz wrote:
eluna wrote:narode, ima li barem jedna tv kuća u federaciji da ima otvoreni program i prati stanje ????
nope
RTV Zenica,Slon..

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
VjecitiStudent

#4121 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

eluna wrote:šabac - voda rasla 3 cm u MINUTI, ali nije probilo nasipe - odbranili su šabac ..........

svaka čast :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Rano je još za čestitke, Sava će tamo rasti još barem sljedećih 18 sati.
eluna

#4122 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Casual's wrote:
bingov buraz wrote:
nope
RTV Zenica,Slon..

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
oni prate samo lokalno, a ja ih i nemam u programima :(
rovac13

#4123 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by rovac13 »

kritichar wrote:kad je god poplava bila, neko uspaniči narod sa pucanjem brane Modrac
vole ljudi prepadat narod
Mutivoda

#4124 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Je l' ima negdje da se prati vodostaj Save?
Ljuska_u_BaklaFi

#4125 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Moja ulica jucer kada je voda pocela da opada :( :( :( Nadam se da ću danas moći i doći do kuće i roditelja Image
Post Reply