BAKIRE ODLAZI

Post Reply
The BEN10

#4101 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by The BEN10 »

Nego, naletih na ovaj članak po prvi put:
http://arhiva.cazin.net/vijesti/clanak/ ... cu-bolnice

Kako je moguće postati asistent, pa profesor na fakultetu sa tako mizernim prosjekom!? I sa toliko godina studiranja!?

Code: Select all

Naime, Sebija Izetbegović Medicinski fakultet u Sarajevu, nakon skoro pune decenije temeljitog studiranja, završila je 1989. godine sa prosječnom ocjenom 7,3.

Nakon završenog studija jedno vrijeme je volontirala na Klinici za plastičnu hirurgiju, da bi kasnije kao specijalizant bila primljena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Kao lošeg učenika (predmet Ginekologija položila je ocjenom 7, a predmet Hirurgija ocjenom 6) Sebiju Izetbegović zatiče rat, nakon čega se u pratnji supruga Bakira, seli u susjednu Hrvatsku.

U Hrvatskoj joj napredovanje u struci osigurava poznati ginekolog Asim Kurjak, kojeg je na početku rata njen svekar Alija Izetbegović imenovao prvim ambasadorom BiH u Hrvatskoj.

Pred kraj rata Sebija Izetbegović je specijalizirala ginekološke nauke i vratila se u oslobođeno Sarajevo na Ginekološko-akušersku kliniku. Slijedi magisterij, a odmah potom i doktorat, da bi 2008. godine dobila i zvanje profesora.

kamberovica polje

#4102 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kamberovica polje »

Eto čuli ste ovčice, samo je Sarajevo bitno pa vi glasajte za ovu budalu i njegove dupelizače. :izet:
sahara1428

#4103 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sahara1428 »

Logično je pitanje o Srebrenici postavila reporterka N1 Tina Jelin-Dizdar Bakiru Izetbegoviću na pres-konferenciji nakon lokalnih izbora

Izvor: N1/Autor: Jasmin Hadžiahmetov

Sve je izvjesnije da će Ćamil Duraković izgubiti poziciju načelnika u Srebrenici. Bošnjaci u tom gradu su u strahu. Godinama razmišljaju o prošlosti nadajući se nekoj boljoj budućnosti. Međutim, ako je suditi prema odgovoru Bakira Izetbegovića, lidera SDA i "prvog čovjeka u Bošnjaka", to njega baš puno ne brine.

Logično je pitanje o Srebrenici postavila reporterka N1 Tina Jelin-Dizdar Bakiru Izetbegoviću na pres-konferenciji nakon lokalnih izbora. Kolegica Jelin-Dizdar je upitala člana Predsjedništva BiH i lidera SDA da li se može zaista govoriti o velikoj pobjedi te stranke s obzirom sa Bošnjaci ispuštaju poziciju načelnika Srebrenice zajedničkom kandidatu srpskih stranaka Mladenu Grujičiću.

Međutim, ne baš u maniru velikog političara i diplomate, Izetbegović je na sebi svojstven način, uz aplauze prisutnih, odbrusio, kao da ga ne interesuje šta se večeras tamo dešava. Bez ikakvog odgovora ostali su prisutni novinari, ali i Srebreničani koji večeras stoje na kiši i nadaju se da će noć proteći mirno. Nadaju se.

Večeras se u Srebrenici dešava mnogo toga. Ćamil Duraković gubi izbore. To je činjenica koju u ovom trenutku niko neće potvrditi, ali ona je sve izvjesnija.

Dok Izetbegović i ostali slave u Sarajevu, aplaudiraju rezultatima izbora, mnogi Bošnjaci u Srebrenici stoje na ulici i gledaju u smjeru kafane u kojoj pristalice Grujučića slave. I strah ih je. Boje se. S razlogom.

Srebrenica je večeras izgubljena za Bošnjake i glasovi birača iz odsustva i poštom to neće promijeniti. Sve oči gledaju u glavni grad i osam osvojenih pozicija od mogućih devet.

Izetbegović je večeras trebao biti u tom gradu, sa ljudima koji su mnogo više očekivali o njega i od bošnjačke koalicije koja je, ovaj put, zakazala kada su u pitanju izbori u tom gradu, kada je u pitanju život u tom gradu i selima oko njega. Danas je bošnjačka politika kapitulirala u Srebrenici.

"Zašto takva pitanja postavljate? Vaše je da pitate, a ne da konstatujete", odbrusio je Izetbegović našoj reporterki kazavši da će izlaznost u tom gradu biti 80 posto.

Da se više ulagalo u taj grad, odnosno da je više novca dospjelo do ljudi koji imaju volju i želju da žive i rade u tom gradu,do povratnika, Bošnjacima ne bi ni trebala izlaznost od 80 posto. Bilo bi dovoljno i 50 posto.

"Općina Centar važnija je od desetak nekih drugih općina", rekao je Izetbegović tokom pres-konferencije.

A, pitanje je, koliko će ih dočekati da glasa za dvije godine na općim izborima. I sam Duraković, svjestan onoga što se može desiti, odnosno odlasku Bošnjaka iz Srebrenice, zove na strpljenje.

"Bojim se da je ovo previše za Bošnjake koji su zabrinuti. Pozivam ih da ne budu zabrinuti. Ovo je više provokacija nego je slavlje. Kandidat koji je proglasio pobjedu je najviše kandidat Srpske radikalne stranke jer je najviše provodio vremena u Srbiji sa Šešeljem", kazao je Duraković za N1. Kako kaže, kao građanin je zabrinut.

"Za Bošnjake na ovim prostorima ne bi bilo života. Većina njih bi u narednim mjesecima potražilo svoju sudbinu negdje drugdje. Ovo bi bio udarac za temelje države i imali bi zaokruženu politiku Dodika u RS-u", kazao je Duraković.

A Dodik večeras slavi. I možda ode u Srebrenicu.
Point.

#4104 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Point. »

Abdic Babo nacelnik Velike Kladuse, cetnik nacelnik Srebrenice al Bakiru je najvaznije Sarajevo. E Bakire majku da ti hebem koja te posrala a i svima kojima je BiH od Bascarsije do Cengic Vile.
Ommadawn

#4105 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Ommadawn »

Point. wrote:Abdic Babo nacelnik Velike Kladuse, cetnik nacelnik Srebrenice al Bakiru je najvaznije Sarajevo. E Bakire majku da ti hebem koja te posrala a i svima kojima je BiH od Bascarsije do Cengic Vile.
Narod zna. Narod bira. Narod je izabrao. Pa ti sine vidi sta ces.
Oni koji nisu izasli i glasali, neka ne pricaju onda do narednih izbora kako je lose u BiH.
Bas kao sto Bakira samo interesuje samo uzi dio Sarajeva, tako Dodika interesuje BL od centra do Laktasa. Foca, Trebinje, Zvornik - on se toga sjeti tek ako treba kakve love odatle izvuci.
Saul Alvarez

#4106 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Saul Alvarez »

Sta bi sa 100 000 novih radnih mjesta ?
Progressive House

#4107 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Progressive House »

Saul Alvarez wrote:Sta bi sa 100 000 novih radnih mjesta ?
Sarajevo -- Predsjednik Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je sinoć u Sarajevu da je u proteklih 17 mjeseci "otvoreno gotovo 25.000 novih radnih mjesta u realnom sektoru".

75.000 :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4108 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Saul Alvarez wrote:Sta bi sa 100 000 novih radnih mjesta ?
Rasporedilo se izmedju Njemacke, Svedske i Norveske. Rekao je da je realizirano, mislim 10k novih radnih.mjesta, pri tom ne navodeci ko su najveci poslodavci, privredna grana, koliko se povecala masa doprinosa zdravstvenog i mirovinskog. Kupljeni.novinari, naravno, nisu ni pitali. tako da se cifra slaze sa brojkom ljudi koji su emigrirali.
Banksy

#4109 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Point. wrote: Abdic Babo nacelnik Velike Kladuse, cetnik nacelnik Srebrenice al Bakiru je najvaznije Sarajevo. E Bakire majku da ti hebem koja te posrala a i svima kojima je BiH od Bascarsije do Cengic Vile.
U huji i razočarenju zbog izbornog poraza izletio je i rekao nešto što nije trebao, a što iskreno misli i osjeća.
Bez želje da prisjedam na muku, ali dosad je trebalo biti jasno da je to njegova izvorna politička platforma - svakom narodu po komad Bosne, pa i njemu mali sarajevski begovat, ali s apsolutnom vlašću i punom kontrolom svega što diše i mrda.
hAZNADAR

#4110 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hAZNADAR »

Point. wrote:Abdic Babo nacelnik Velike Kladuse, cetnik nacelnik Srebrenice al Bakiru je najvaznije Sarajevo. E Bakire majku da ti hebem koja te posrala a i svima kojima je BiH od Bascarsije do Cengic Vile.
U Sarajevu odavno nije tabu tema da BiH treba podijeliti. To govore i veterani.

Sarajevo davno nije politicka prijestonica svim Bosnjacima u BiH, niti Federaciji a kamoli u ostatku na RS.

Taj macehinski odnos i fokus samo na tom gradu - zasluzuje odavno posebnu temu.
sunceKOtepsija

#4111 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sunceKOtepsija »

u Centru je Zara :izet:
Image
detroit-mercy

#4112 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by detroit-mercy »

U jedinstvu je snaga :mrgreen: .
sunceKOtepsija

#4113 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sunceKOtepsija »

a u centru zara
KatarinaKosaca

#4114 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote:
Bez veze ste se svezali te izjave...n,eocekivano je lose prosao na izborima i vadio se, a kockaru i politicaru vadiona je propadt. Kad se Lagumdzija godinama hvalio Sarajevom i isto govorio, klimali ste glavama kao onaj cuko sto visi na retrovizoru auta. A sto se tice Srebrenice, da nam postena i prepostena opozicija.nesto ponudi sem kritike Bakira? Bio bi red. Samo ih pamtim po pljacki i kadroviranju. I fali Tihic.....jako fali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4115 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

Cuj bezveze. :-)

Da je to rekao za Tuzlu da se uzela kojim slucajem, druga bi se pjesma pjevala :D
basicm

#4116 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by basicm »

On je za onih par minuta izjave pokazao kakav je olos, vazniji je centar od 10 drugih, babo se vratio, krajina u revoltu, srebrenica zbogom, ali vazno je samo sarajevo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
KatarinaKosaca

#4117 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

basicm wrote:On je za onih par minuta izjave pokazao kakav je olos, vazniji je centar od 10 drugih, babo se vratio, krajina u revoltu, srebrenica zbogom, ali vazno je samo sarajevo.

Pa to su crveni godinama govorili dok su osvajali Sarajevo. Nije vam smetalo. Zasto dupli standardi?
basicm

#4118 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by basicm »

Nisam te shvatio, sta su govorili? Ja sam zeleni maksimalno, ali bakir mi je dosadio jer je presao sve granice.
Dodik je mila majka kako ja mrzim sarajevo kad je u pitanju centralizacija, i racunanje bih od carsije do cvile. I nisam sam, krajina evo citava, pa i tuzla i tako dalje. Pogubljujuca politika za drzavu, ali njemu pase.

KatarinaKosaca

#4119 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

basicm wrote:Nisam te shvatio, sta su govorili? Ja sam zeleni maksimalno, ali bakir mi je dosadio jer je presao sve granice.
Dodik je mila majka kako ja mrzim sarajevo kad je u pitanju centralizacija, i racunanje bih od carsije do cvile. I nisam sam, krajina evo citava, pa i tuzla i tako dalje. Pogubljujuca politika za drzavu, ali njemu pase.

tp su govorili davje,sarajevo bitno, a da SDA uxima paoje i sela
detroit-mercy

#4120 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote:
Bez veze ste se svezali te izjave...n,eocekivano je lose prosao na izborima i vadio se, a kockaru i politicaru vadiona je propadt. Kad se Lagumdzija godinama hvalio Sarajevom i isto govorio, klimali ste glavama kao onaj cuko sto visi na retrovizoru auta. A sto se tice Srebrenice, da nam postena i prepostena opozicija.nesto ponudi sem kritike Bakira? Bio bi red. Samo ih pamtim po pljacki i kadroviranju. I fali Tihic.....jako fali.
Who is you :mrgreen: .
Iskreno, kad je Lagumdzija uzeo vlast 2 tisuce i neke ja sam tvrdio da nista se radikalno nece promijeniti, samo ce se "gladni" namiriti a buraniju ko jebe :mrgreen:. Crveni samo sto me ne lincovase na forumu, da bi im kasnije nabio na nos kad su vidjeli da sam upravu.
Sto se tice kartela odnosno SDA, ova zemlja nece prodisati sve dok se kartel ne razbije. Svi drugi su male mace za njih, nacin ka koji kartel funkcionise je kao u najbolja vremena Escobara :mrgreen: . Da krenemo od koliko kosta ministarska fotelja, pa nadalje do malo krupnijih biznisa, ali blize si izvoru trebala bi da si bolje inormirana od mene ;-) .
agent_zero

#4121 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by agent_zero »

I danas, kao i nebrojeno puta od dana kada je manjinskim glasovima uhljeba i primitivaca izabran u predsjedništvo, Kakir Izmetbeg ponovo popušio racku Dodiku, Ivaniću, Čoviću, dugačak je niz... Ljudi mu ga nemilosrdno trpaju nesmanjenom žestinom.

Odlazi skupa sa svojom radikalnom, islamističkom, antibosanskom, mafijaškom i kriminalnom strankom!
Fauja Singh

#4122 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fauja Singh »

Pobrojani ga ne trpaju Bakiru nego "nama koji smo ga izabrali"
Smijem dati glavu da Bakira boli ona stvar za nama bosnjacima i da se cesto uz rucak ili veceru sa svojom gospodjom sprda na nas racun... zamisljam ih kako sjede u svojoj visemilionskoj vili, naloze kamin, pijuckaju neko gotivno vino od 100 KM i govore "a ja levata na sta se pecaju i kome daju glas"
Kad nema vode u Sarajevu, ko da gledam, cerekaju se od smijeha i pustaju vodu da onako tece...
a narod neka se sekira zbog Dodika i 1000 drugi stvari, pa onda opet kad budu izbori neka glasaju za Bakira i njegovu stranku.
Svakome ko je imalo pametan zna da je Bakiru bitna samo licna korist
Innovation

#4123 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Fauja Singh wrote: zamisljam ih kako sjede u svojoj visemilionskoj vili, naloze kamin, pijuckaju neko gotivno vino od 100 KM i govore "a ja levata na sta se pecaju i kome daju glas"
Kad nema vode u Sarajevu, ko da gledam, cerekaju se od smijeha i pustaju vodu da onako tece..
:lol:
KatarinaKosaca

#4124 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Hallalila.bih vodu I sav jad, ali to sto ne.lobira. ne urgira nego stihiji I Dodiku, adzdahama iz Srbije prepusta rastakanje BIH, pa je to vec uobicajena svakodnevna tema, to nikako. Njemu to sad I nikad, a bolesniku sujete slucajnom prolazniku sto za saku kaemova otjera Hareta sve sa svojim kvazimedijskim analnim glistama....
hizo ramidovic

#4125 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

KatarinaKosacga wrote:Hallalila.bih vodu I sav jad, ali to sto ne.lobira. ne urgira nego stihiji I Dodiku, adzdahama iz Srbije prepusta rastakanje BIH, pa je to vec uobicajena svakodnevna tema, to nikako. Njemu to sad I nikad, a bolesniku sujete slucajnom prolazniku sto za saku kaemova otjera Hareta sve sa svojim kvazimedijskim analnim glistama....
bez ikakve potrebe zamaras vladajucu elitu nebitnim stvarima, u vrijeme formiranja nadzornih i upravnih odbora i rasporedjivanja rukovodecih pozicija u javnim preduzecima i ustanovama...
Post Reply