Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

HM 2011

#4101 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by HM 2011 »

weredsf wrote:Radonjcic gost na Face tv...pa koji k....
Nemoj gledat TV - i meni se gadi.

Narode nisi kriv - idi kući - treba gasit požar.
Drvosjeca iz Dejcica

#4102 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

SundanceKid wrote: BRAVO SARAJEVO! BRAVO TUZLA! BRAVO MOSTAR!

Ovi momci su to sigurno zasluzili, da ih gadjamo kamenjem, poubijamo... Ovi ljudi koji nas brane od kojekakvih kriminalaca, koji se trude da sacuvaju zivote, da ne eskalira sve u vandalizam i anarhiju...oni su zasluzili da im se ovo uradi, ko da su najveci neprijatelji, a samo rade svoj poso posteno...

Fuj! Kad jos vidim da su ovo sve DJECA JEB*ENA svaki ima skolsku torbu na ledjima i gadja kamenjem...cccc... Kakav smo mi sugav narod, da nas hoce neko sve pobit, sevap bi bio! Fuj! FUJ!
A ti si najveći FUJ, ovo danas je posljedica, pazi napisaću ti polako da razumiješ P O S LJ E D I C A, a uzrok je na drugoj strani ne u onima koji su protestovali.
madesa

#4103 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madesa »

Šveđanin wrote:Ja se nadam da je cilj ispunjen.

Valjda će se sada političari malo više da se boje naroda.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
bice gore od danas
weredsf

#4104 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

Ko je Aldin Širanović/mišljenje jedne bivše radne kolegice!
Šta mi mislite o Aldinu i da je on stvarni borac za prava radnika i socijlano obestrpavljenih u Tuzli?

Denisa Cenic (Tuzla): Zašto svi žmirimo nad činjenicama, Aldin Širanović je bio uposlenik BHTelecom i imao platu 1500 KM ali je dva puta napravio udes pri čemu je bio nadrogiran. Zatim je otpušten. Radila sam snjim i sve ovo provjerite sa bilo kojim uposlenikom BHtelecom. Ja sam dobila otkaz i otišla u MTEL a Aldin je uz pomoć SDA ostajao na poslu. Ja mu nebih dala da mi vodi dvije koze a vi mu Tuzlaci prepuštate da vam vodi djecu, strašno....
Ako mi budete pisali da je on heroj razočarati ću se i u BiH i bilo kakav OTPOR!!!

Klosari najobicniji...svi redom
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#4105 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Picajzla »

Alfons Kauders wrote:
Kastanienallee wrote:Cisto informativno voljela bih znati na cijem su platnom spisku organizatori svega? Je li neko od vas dobio poziv da izadje na ulice Tuzle? Ima li iko da nam pokaze neki tok kako je doslo do organizacije svega? S kakvim planom i ciljem? Za koga? Zasto mene niko nije zvao nigdje? Kolika je vjerovatnoca da se narod koji ne mozes motivisati ni za kakav opsti cilj, spontano okupio za neko vece dobro? Sta je ovo? Realizacija visegodisnjih priprema za ukidanje kantona?
Whatever. Vrijeme ce pokazati.
prilicno sam siguran da znam ko je i kako organizvao igranku u tuzli... a ovo ostalo je samo bio neplanirani nastavak
Prosvijetli nas ?
area51

#4106 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by area51 »

POZNATI NOVINAR TVRDI: Mufid Memija: Nema govora o spontanim dešavanjima, ovi protesti su 'preorganizovani'
Stjui

#4107 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Stjui »

zasad samo u mostaru zapaljene stranačke zgrade ,tj.zgrade sda i hdz-a .
Kikibombona

#4108 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Kikibombona »

madner wrote:Protesti u skladu sa situacijom.

Rekoh da je strah od naroda potrebna.
:thumbup:

Nisam huskao, nisam bacao kamenje... Samo sam prisustvovao i na taj dao svoju podrsku.

Ne pada mi na pamet da kritikujem gnjevne gradjane, djecu, omladinu... Nije lako zivjeti bez icega, bez ikakve perspektive.

Ovi 'moralisti' su ogavni.

Oni imaju koliko-toliko i sada mogu drzati casove kulture, demokratije i sta ne. Da nemaju, bili bi agresivniji od ove djece. Zalosni ste. Sram vas bilo.
iPod

#4109 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Al jazeera Balkans izvještava da je policija previše agresivna prema osobama koje privode, da ih uvode u haustore i da se čuju jauci!!!
Edin H.

#4110 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Edin H. »

weredsf wrote:Radonjcic gost na Face tv...pa koji k....
:lol: :lol: :lol:

Vala i jeste najodgovorniji za sve ovo, covjek koji je iskoristio ratni haos za svoje licno bogacenje.
weredsf

#4111 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by weredsf »

area51 wrote:POZNATI NOVINAR TVRDI: Mufid Memija: Nema govora o spontanim dešavanjima, ovi protesti su 'preorganizovani'

Naravno, taj organizator hoda od televizije do televizije
trcicu trceci

#4112 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

pomalo se pocinje uvidjati, kontate polahko, kontate :D
kokakolas

#4113 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Stjui wrote:zasad samo u mostaru zapaljene stranačke zgrade ,tj.zgrade sda i hdz-a .
Ha ja... Hercegovački intelekt :-D
madesa

#4114 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madesa »

Ko je Aldin Širanović/mišljenje jedne bivše radne kolegice!
Šta mi mislite o Aldinu i da je on stvarni borac za prava radnika i socijlano obestrpavljenih u Tuzli?

Denisa Cenic (Tuzla): Zašto svi žmirimo nad činjenicama, Aldin Širanović je bio uposlenik BHTelecom i imao platu 1500 KM ali je dva puta napravio udes pri čemu je bio nadrogiran. Zatim je otpušten. Radila sam snjim i sve ovo provjerite sa bilo kojim uposlenikom BHtelecom. Ja sam dobila otkaz i otišla u MTEL a Aldin je uz pomoć SDA ostajao na poslu. Ja mu nebih dala da mi vodi dvije koze a vi mu Tuzlaci prepuštate da vam vodi djecu, strašno....
Ako mi budete pisali da je on heroj razočarati ću se i u BiH i bilo kakav OTPOR!!!

NARKOMAN jebem mu malo djete ono malo sto je prohodalo
Kikibombona

#4115 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Kikibombona »

weredsf wrote:Ko je Aldin Širanović/mišljenje jedne bivše radne kolegice!

Klosari najobicniji...svi redom
Koga boli qrac za nekakvim Aldinom. Skroz nebitan lik.

Ljudi su agresivni zato sto nemaju dinara u dzepu, zato sto nemaju perspektivu. Zato sto se godinama ne desava nista pozitivno.
Last edited by Kikibombona on 07/02/2014 18:46, edited 1 time in total.
Država

#4116 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Država »

Radončić je bio gost na svim televizijama danas. Meni to pravo smrdi...

:bih:
ultima_palabra

#4117 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:pa sta je onda zakljucak? da ne demoliraju centrale stranaka da ne ispadnu pristrasni... ali da spale zgradu sodaso koja je privatna imovina i vlasnistvo gradjana i tuzlanskih firmi?
Platiće osiguranje... a i da ne plati, radije ću plaćati štetu nego plate nehljeba.
Šveđanin

#4118 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Šveđanin »

Evo Fahre na face.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Alfons Kauders

#4119 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:Alfons zaboravit ce se sve za sahat dva ? :D
steta nece :D

al sve ostalo hoce
Edin H.

#4120 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Edin H. »

Woole Triwunovich wrote:Je l' se krade u BBI? Treb'o bi mi tablet jedan :D
Mislis da je drugacije 92-ge bilo.

Masa ide pred predsjednistvo da pokusa zaustaviti rat, a druga "masa" udara po prodavnicama.
uzgajivac

#4121 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by uzgajivac »

area51 wrote:POZNATI NOVINAR TVRDI: Mufid Memija: Nema govora o spontanim dešavanjima, ovi protesti su 'preorganizovani'
to je tacno, jer u RS nema nereda, Banja Luka danas stotinjak ljudi na protestima, samo da se zna da ih ima. :D
Great Cornholio

#4122 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Alfons Kauders wrote:
Kastanienallee wrote:Cisto informativno voljela bih znati na cijem su platnom spisku organizatori svega? Je li neko od vas dobio poziv da izadje na ulice Tuzle? Ima li iko da nam pokaze neki tok kako je doslo do organizacije svega? S kakvim planom i ciljem? Za koga? Zasto mene niko nije zvao nigdje? Kolika je vjerovatnoca da se narod koji ne mozes motivisati ni za kakav opsti cilj, spontano okupio za neko vece dobro? Sta je ovo? Realizacija visegodisnjih priprema za ukidanje kantona?
Whatever. Vrijeme ce pokazati.
prilicno sam siguran da znam ko je i kako organizvao igranku u tuzli... a ovo ostalo je samo bio neplanirani nastavak
Ja sam siguran da je sve ovo isplanirano i vješto vođeno, toliko vješto da su se mnogi doveli u zabludu da iza ovoga stoji neki ozbiljan revolucionarni pokret, kome je stvarno stalo da nam svima bude bolje.

Možda griješim, ali sumnjam da će poslije ovoga bilo kome biti bolje, osim onih na vlasti, jer će oni moći "zavrnuti" kamaru para kad se skrešu primanja svim budžskim korisnicima, jer zgrade se ne mogu napraviti od zraka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4123 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Truba »

kad se dijele poslovi ne možeš upasti to je njihovo
a kad gori onda je to zajedničko
:lol: :lol: :lol: :lol:
emigrazione

#4124 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by emigrazione »

armin071 wrote:Image
Image
Image
Image
Image
prijedlozi za paljenje...

p.s. ima toga jos ovo su samo neki
Treba imati ono sto ovi nemaju...muda i ideale za koje treba i poginuti ako treba...Poljine su prava adresa za sravniti sa zemljom sve na sto se naidje...
Napisah ovdje da se Amir Zukic moze svakodnevno sresti na relaciji BBI-Markale, nikad niko mu nije ruznu rijec uputio, mada je nepravedno samo njega spominjati ovdje, vecina politicara-lopovcina se moze sresti kako nonsalantno setaju gradom, zasto im se na licu mjesta ne jebe nanina nana, ili zasto srediste SDP-a koje je udaljeno 10 metara od predsjednistva nije zapaljeno i unisteno, a to bi vec imalo smisla...ovako moram priznati da sam ponosan na to sto mi se djete nece crveniti zbog babe koji je rusio ono sto se uspjelo od cetnika sacuvati...
Breathless

#4125 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
SundanceKid wrote: BRAVO SARAJEVO! BRAVO TUZLA! BRAVO MOSTAR!

Ovi momci su to sigurno zasluzili, da ih gadjamo kamenjem, poubijamo... Ovi ljudi koji nas brane od kojekakvih kriminalaca, koji se trude da sacuvaju zivote, da ne eskalira sve u vandalizam i anarhiju...oni su zasluzili da im se ovo uradi, ko da su najveci neprijatelji, a samo rade svoj poso posteno...

Fuj! Kad jos vidim da su ovo sve DJECA JEB*ENA svaki ima skolsku torbu na ledjima i gadja kamenjem...cccc... Kakav smo mi sugav narod, da nas hoce neko sve pobit, sevap bi bio! Fuj! FUJ!
A ti si najveći FUJ, ovo danas je posljedica, pazi napisaću ti polako da razumiješ P O S LJ E D I C A, a uzrok je na drugoj strani ne u onima koji su protestovali.
Sta su ljudi i porodica poubijali i unistili, sto siromastvom, bolescu, guranju u nemoguce uslove za zivot, u ovih 20 godina oni koje ovi brane.

[quote]Postoji puno različitih načina ubijanja. Nekome zarinemo nož u trbuh, nekome ne damo kruha, nekoga ne liječimo kada je bolestan, nekoga prisilimo da živi u nemogućim uvjetima, nekoga natjeramo da radi do iznemoglosti, nekoga dovedemo do toga da počini samoubojstvo, nekoga pošaljemo na ratište. Rijetko koji od tih načina ubijanja je u našoj državi zabranjen zakonom.
Brecht [/quote]
Locked