Ja sam na PAYPAL-u postavio da banka vrsi KONVERZIJU VALUTA PRILIKOM KORIŠTENJA SERVISA PAYPALmbenz wrote:Kod mene je isto americki acc na ps, a kad sam kupovao bonove 3*10 dolara nisam mogao preko paypala, i onda ukucam broj kartice i kupim ga, tako da sam skonto da nije isti kurs dolara na kartici i na paypalu jer sam imao taman negdje oko 31 dolara na njoj, e sad moze li mi neko objasniti koliki je kurs na paypalu ili je to neka njihova naknada .
Prilikom vršenja kupovine koristeći servis PayPal, te plaćanja u stranoj valuti, klijenti mogu ostvariti
uštedu na proviziji za konverziju novca. Naime, klijenti prilikom kupovine mogu izvršiti odabir načina
vršenja konverzije valuta, odnosno da li žele da servis PayPal automatski izvrši konverziju, što je
postavljeno kao zadani način, ili da konverziju izvrši Banka, izdavaoc kartice putem koje vršite plaćanje.
Odabirom opcije da Banka vrši konverziju valuta, ostvarujete uštedu.
U slučaju da servis PayPal automatski vrši konverziju valuta, ukoliko je Vaša kartica izdata u
Bosni i Hercegovini cijena će prilikom kupovine biti prikazana u valuti konvertibilna marka
(KM).
U slučaju da Banka, izdavaoc Vaše kartice vrši konverziju valuta, prilikom kupovine cijena će
biti prikazana u valuti koju je naveo trgovac, odnosno u stranoj valuti.
https://raiffeisenbank.ba/sites/default ... ypal_u.pdf